22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • schrank
    mit ér a net villany nélkül ?
  • tompka
    Nálunk is állat nagy vihar volt de a net az életbe maradt.
  • Blekk Síp
    Az ördög nem alszik.
  • schrank
    vagy éjjel volt és átaludtad ,mont jómagam
  • Blekk Síp
    JJjééééé, tegnap qrva nagy vihar volt, és nem ment el a net :D
    Ez dícséret akart lenni.
  • NeoMaN
    a modemed miatt kell várni...
  • tompka
    kivétel amikor 10perc után is alig akar bejönni a net
  • tompka
    5-10másodperc
  • Zsoltika 007
    Tudod kell egy kis idő míg a modem fellép.
  • nyalokaa
    nekem 1 honapja a következő van: mivel éjjelre mindig lekapcsolom az elosztot, ezért reggel vránom kell a bekapcsolás után kb 2-3 percet, kül ha elöbb kapcsolom akkor nincs net.. ezelött ilyen sosem volt. tudom nem lényeges de engem zavar h cellonál várni kell mig lesz net..
  • tompka
    Megjavult a tv
    volt 1kis baj a kábel tv elosztónál
  • schrank
    hmmm... pedig válaszoltam Mr. beképzeltnek nnna mindegy
    mekkora fájlt tudok én fogadni a standardos postafiókomba ? egy 5MB-os videot el tudnak nekem küldeni ?
  • Aspyrin
    htx
  • PyRex
    beleszámoltalak :)
  • Aspyrin
    +1
  • PyRex
    mi felháborító, te kretén? előre megmondták, hogy ez lesz, akkor midenki itt verte a nyálát, hogy jajjdejó, mert emelik a sávot, most meg mindenki suxxol (mindenki... = 30-40 ember).
  • Mo.Organ
    Hívd a 1221.

Egyébként ez meg egy kicsit sántít. Nem szeretem ha az emberek hazudnak.
  • tompka
    Az oké hogy a net szar a bővítés miatt,de a tv-t is bővitik??
  • tompka
    Amióta volt tegnap egy 10másodperces áramkimaradás azóta nagyon instabil a netem! utánna még tv sem volt, és a net is alig akart elindulni.
  • Skynet85
    Hát, ha szerencséd van és eléggé iq betyár a server üzemeletető ami nem kizárt hisz manapság abból akarnak pénzt kihozni amiből csak lehet még ha fogalma sincs róla hogy az mifán terem szal te küldöd az üzit ő tárolja az adatokat és ha a konkurens server üzemeltető feldobja a verseny társat, ahogy az amugy rendje és modja szerint lenni szokott akkor bukta, egy tel szám és már megy is az asva vagy vmelyik csatlósa zsaruval és egy házkutatási parancsal karöltve. Dc-nél is torrentnél is fenn áll a bukás lehetősége de,
    1. az nem teljesen haszonszerzésből elkövetett csalás igaz belemagyarázzák és jogosan hogy onnan vándoról fel fizetős ftp-re meg stb stbl, de s magyar jog edigi állása szeint nem sok mindent tudnak veled kezdeni, ha ne verik rád, hogy pénzért árultad. Sms webnél mind1 hogy te csak vevő vagy, ugyan úgy fizetsz.
  • tompka
    Nekem is az ÁSZF(általános szopatás feritől)-ben garantált minimumsebesség alatt van.
  • rezignalt
    szerintem egyébként akkor sem lenne semmi okod a szabadkozásra, ha hc letöltő lennél. adott egy szolgáltató, aki vállalja, hogy bizonyos sebességű netet biztosít a felhasználóinak. ebbe nekik bele kell kalkulálniuk, hogy lesznek kegyetlen sokat letöltő userek is. nehogymár egymásra dobálják a felhasználók a szart, hogy "Te rohadék, miattad lassú a netem!"..nonszensz. ha bizonyos userek miatt korlátozódik más userek sávszélessége, az nem a sokat letöltő illetőnek a hibája, aki maximálisan kihasználja azt a netet, amiért egyébként havonta fizet, hanem a szolgáltatóé, amiért felelőtlenül ígérget, és képtelen egyenletes szolgáltatást biztosítani.

a szolgáltató feladata az, hogy felmérje reálisan azt a külső körülményekhez (pl. userek letöltési szokásai) köthető valószínűségi intervallumot, ami alapján meghatározza a szolgáltatással kapcsolatos ígéretét. tehát valószínűtlen, hogy a felhasználók 90%-a a nap 24 órájában tölt mint az őrült, így a szolgáltatónak nem kell azzal számolnia, hogy ez bekövetkezik, így tehet olyan ígéretet, amit csak akkor nem tud teljesíteni, ha tényleg a nép 90%-a ilyen irreális módon kezd viselkedni. viszont olyan ígéretet nem szabadna tennie elvileg, ami reális valószínűséggel bekövetkező külső hatások, vagy reális valószínűségű külső körülmények fennálltával számára teljesíthetetlen.
  • uniqm1
    Ha csak annyiról lenne szó, hogy nem teljes gőzzel töltök le, akkor tényleg nem zavarna. De az, hogy a p2p által elérhető sebesség a béka hátsófelét súrolja (jóval az ÁSZF-ben garantált minimumsebesség alatt) , az már zavaró.
    Mindezen még túl is tenném magam (elvégre remélhetőleg tényleg csak a fejlesztések végéig tart), de az egészben az a sunyi mentalitás zavar, hogy még csak egy hangyányi apróbetű sincs erről sehol hivatalosan leírva. Az ügyfélszolgálat is idáig tagadta, mostanában kezdik csak beismerni, hogy priorizálnak.
    Mielőtt megkövezne bárki, nem vagyok HC letöltőgép , bőven beleférek az adatkorlátba (ahogy a korábbiba is). Ha viszont szeretnék valamihez hozzájutni, akkor azt az általam előfizetett csomagnak megfelelő sebességgel várnám el és nem az 7-8 évvel ezelőtti modemes csigatempóval.
  • CzGobe
    nekem tegnap reggeltől délig megint nem volt netem, aztán ma éjféltől 3ig biztos nem volt... lassan átlépik azt az 5%os határt, amit vállalt h biztosítják a netet ^^ csak legyen már szülinapom! :P (júli 6.)
  • schrank
    de azért márciustól júniusig az már egy cseppet felháborító
  • tompka
    Az oké hogy júniusig lassú a net de van olyan is hogy elszáll a netem 1napra. ha vissza jön akkor meg 1kbájt-al tölt le és 160-al fel.
  • Balumann
    Tehát azt jelenti, hogy június végétől minden helyreáll, nem lesz orbitális ping és hogy 3-4 percig tölt be egy oldalt? Ha igen, akkor megnyugodtam, addig kibírom.
  • rekettyes
    Ezt csak kitalálta
  • Zsoltika 007
    Erről ennyit. Júniusig nem döglik bele senki ha nem teljes gőzzel tölt le...
  • Grifidos
    ''Köszönettel vettük a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel
    kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.

A márciusban elkezdett és országosan június végéig tartó,
    sávszélesség-bővítéssel összefüggő kapacitásbővítési munkálatok befejezéséig
    átmenetileg szükségessé vált az adatforgalom menedzselése, annak érdekében, hogy
    minden előfizetőnk számára megfelelő minőségű internet-szolgáltatást tudjunk
    biztosítani. Ennek érdekében, szükség esetén egyes adatforgalmi
    csúcsidőszakokban priorizáljuk az adatforgalmat és elsősorban a leggyakrabban,
    legszélesebb körben használt alkalmazásoknak (böngészés, levelezés) biztosítunk
    elsőbbséget.''
  • rekettyes
    nyújtsunk be petíciót?
  • uniqm1
    A finn ítéletnek nem sok relevanciája van itthon....a jelenlegi magyar joggyakorlat szerint amíg nem kérünk, vagy kínálunk pénzt a filmért vagy a zenei fájlokért, addig nem lépjük át a szerzői jogi törvény által szabályozott szabad felhasználás kereteit, tehát nem járunk el törvénytelenül. De ez itt talán off. Teljesen mindegy ugyanis, hogy ki mit tölt, a lényeg az, hogy a upc egyértelműen priorizálja a p2p forgalmat, és ennek a lehetőségéről az ÁSZF-ben egy szó sem esik...
  • rezignalt
    ez egyébként nem igaz. finnországban született pl. a Finreactor nevű torrentoldal ügyében egy precedensértékű ítélet, ahol néhány üzemeltetőt elítéltek. a legsúlyosabb büntetés 10-30 napig terjedő szabadságvesztés volt, a kb. 10 elítélnek pedig úgy fél millió eurós kártérítést kellett fizetniük.
    viszont éppen ez a legjobb példa arra, hogy miért neccesebb egy fizetős ftp-t üzemeltetni, mint egy p2p oldalt. ha kereskedelmi céllal történt volna az egész, akkor a büntetés ennek a hatványa lett volna, de a bíróság nem talált így nagyobb fogást a célszemélyeken. szóval értelmetlen arról beszélni, hogy melyik a "balhésabb", melyikkel bukik nagyobbat az ember, mert egyértelmű.
  • NeoMaN
    eccerű a képlet: ahol nincs anyagi haszonszerzés ott nincs bűncselekmény....
  • rezignalt
    torrenttel is volt balhé, ha a piratebayre célzol. hogy is szólt az ítélet? egészen kiment a fejemből. ;)
  • NeoMaN
    Sztem, ezt hagyjuk, mert erre nyílik a bicska a kezemben.
    Sok köcsög így bassza tönkre a warezt....
  • Mo.Organ
    a torrent oldalakkal még nem volt balhé mi? DC ++ sem volt balhés régen. Emberek könnyen felejtünk????
  • tompka
    Ha vmi baj van akkor már létezik a rendőrségi zöld szám és fel lehet szépen hívni.
  • Zsoltika 007
    Jah! Ha meg lebuknak a rendőrség szépen leveri rajtad is a lóvét mert eltárolják a tel számod...
    Bizony ütötték már meg bokájukat így nem is kevesen. De te olyan okos vagy biztos tudod.
  • rekettyes
    egyébként meg veszélyes is ilyen fizetős helyről tölteni ha jól emlékszek volt már valami balhé pár éve.