22959
-
#11496 Linuxot épelméjű ember ftp-ről rángat le :)
Mi van még? -
#11495 linuxot xD -
#11494 Nem torrentezek, de érdekelne, hogy milyen legális dolgot lehet letölteni ezzel a technológiával? -
#11493 Kérdem én, mi lesz a Joosttal? Ha jól tudom az is p2p alapon terjeszti a filmeket. Az is halott dolog lesz? Mi lesz a fizetős (jelenleg még gyerekcipőben járó) torrent tartalmakkal?
A cikkben az egyik keretes írás érdekes megoldás lehetne:
"A lapunk által megkérdezett szakértő szerint az alkalmazásszintű csomagkezelés egyre inkább terjedő trend, a régi idők portszintű megoldásai ma már nem működnek. Ma még a drága eszközárak miatt inkább csak gerinchálózati csomópontokon vannak ilyen eszközök, de idővel ezek is közelebb kerülnek majd a fogyasztókhoz, az elérési hálózatok csomópontjaihoz. További fejlődési fokozat lesz majd, amikor egészen a felhasználóoldali eszközbe kerül bele a sávszélesség-menedzselő intelligencia. A trend az, hogy a buta modemek helyett egyre inkább a drágább – ám egyre olcsóbbá váló – residential gateway-ek fognak majd a felhasználókhoz kerülni. Az okosabb eszköz pedig olyan IP-végpontot ad majd a szolgáltatóknak, amellyel hatékonyabban tudják majd menedzselni a forgalmat, mint eddig."
Aki sokat forgalmaz p2p adatokat, azokat mondjuk lekorlátozzák x ideig? -
#11492 hehe, lehet, hogy a trécom korlátoz chello irányban... csak ők nem ismerik el :))))))))
Egyébként gondold csak el! Nem is lenne rossz logika: ugye a chello hivatalosan sávot emel, erre a tcom gyorsan titokban elkezd shape-elni chello irányban. Ergo mindenkinek az jön le, hogy a chello-nál valami van, mert ugye ő volt az, aki most emelt... Közben csomó luzer átmegy a tcomhoz ugye ezen felbuzdulva... :))) -
#11491 Juj, hogy mondhatsz ilyet??:$ hisz ők csak a jót akarják neked és csak ezért van ez egész. A chellohoz képest teréz anya egy mocskos élsöködőnek számít ezt az önzetlen segítséget amit kapsz nem szabad, így felháborodva lereagálni hisz őők mindenben a javad akarják...
Férre a tréfát, értem én, hogy nins infrastuktúra az emelések mögött,de akkor előbb miért nem azt építették ki, vagy ha már most kaptak észbe akkor nem inteligens forgalomírányitót kéne venni x sok dollálért ciscotól hanem kapacítást növelni... -
#11490 Nálam is, külföldről jön 4-500-al, itthoni chellostól max-al csak a t-com lassú.
Nem értem, a hálózaton belüli forgalom nem terheli a rendszert? -
#11489 Szűcs Lászlótól idézve:
"„Végül is a szolgáltató ugyanazt csinálja nagyban, mint a felhasználó kicsiben” – mondja szakember, aki szerint a tudatos netező is minimálisra állítja a p2p alkalmazások prioritását a saját gépén, hogy a sok száz szálas, akár a teljes sávszélességet elevő alkalmazás mellett is megfelelő sebességgel tudjon például weboldalakat nézni, webrádiót hallgatni, céges VPN-t használni."
Ezhülyeez?? Bazmeg! Kis különbség van aközött, hogy ÉN DÖNTÖM EL, hogy éppen a nap 1 órájában webrádiót akarok hallgatni és emiatt 60 percre kikapcsolom a torrentet, meg aközött, hogy bazmeg a kurva szolgáltató önkényesen majd megmondja nekem, hogy most éppen mit tehetek és mit nem.
Ez egy kurva jó indok lesz a szolgáltatás felmondásához. Mennjenek már a büdös francba, hogy még ilyen pofátlan ferdítésekkel magyarázzák meg az eddigi hazugságokat, hihetetlen! -
#11488 Nálam egy ideje jó a p2p, szerintem jó helyen lakom :) Remélem nem lesz több chello előfizető a környéken, mert ha korlátozzák, akkor véget ér egy sok sok éves barátság :) Bár nem tudom, hogy egy szarfos ADSL-lel jobban járnék-e...
De azért most sok mindenkiben csalódtam. Ugye megint kiderült, hogy minket néznek hülyének - igen, itt és más fórumokon is. Kb. 2 hónapja, amikor nálam is gond volt a p2p-vel, akkor teszteltem.
Namost ha egyszer megnézem chello-s ip tartománnyal a p2p-t és megy a 20 megabites letöltés, aztán megnézem ugyanazt a torrentet (600 körüli seeder) a chello-s tartományok kizárásával és nem megy 45-50K fölé, akkor ne mondja már senki a szemembe, hogy márpedig nincs korlátozás, mert kibebaszott idegesítő, amikor hülyének néznek.
Ráadásul kurvára nem logikus, amit a chello csinál! Ugyanis hálózaton belül nem volt p2p korlát, csak hálózaton kívülre, de külföldre (legalábbis nálam) megint csak nem volt.
Akkor most ebben mi a büdös franc a logika? Mondjuk ha fél Miskolc elkezd letölteni valamit az ország különböző pontjain lakó chello-s seederektől, akkor a Miskolc felé menő kábelek végpontjain ugyanúgy túl nagy forgalom lesz basszus! Tehát kurvára semmit nem nyernek vele, de mindegy. -
#11487 ha kicsit is ismernél azért ha visszaolvasgatsz a nagy emelés előtti találgatás hsz-hegyekre ott is ellőttem egy-két késleltetettet nem tudom ismered -e ezt a mondást :
"még mindíg jobb ha az okos hülyéskedik , mint ha a hülye ... " -
#11486 jajj, most akarod beadni a jóöreg "csak vicc volt" dumát? nemáár :D -
#11485 azért jó tudni hogy vannak akik komolyan vették a pinges komédiámat -
#11484 megnyugtatlak hogy a pinged ugyanugy szar lesz :D :D -
#11483 morgen én melletted vagyok és a nem fog hiányozni ez a sok HC kecseg -
Grifidos #11482 Részemről nagy ívben xarok rájuk.Legfeljebb megugrik a villanyszámlám egy 4k-val, de ami kell azt leszedem. Mire megjön hozzánk a digikábel addigra lefut a hűségnyilatkozatom 'oszt csá.
Ebben a hónapban eddig 7 napot voltam otthon mégis forgalmaztam torrenten cirka 130 gigát.
Mo.Organ azt eddig is tudtuk, hogy UPC katona vagy, farok azért ne legyél, főleg ilyen beszólásokkal mint a #11477. -
#11481 A legmocskosabb dolog az, hogy már hónapok óta mellébeszélnek holott nagyon jól tudták mi a helyzet... Ez történik amikor a brutális sávszélesség emelés mögött nincs megfelelő infrastruktúra... Ezek aután már azt se nagyon hiszem el, hogy fejlesztenek egyátálán
Hiába mindegyik szolgáltató csak átveri a jónépet, legalábbis az ilyen mamutok biztosan -
#11480 http://it.news.hu/hirek/2007-06-13/lassabb_lesz_fajlcsere_chellon.html
Gondolom erről van itt szó! (Csak párat olvastam vissza!
még emlékszem az itteni CHELLOs kolléga hogy bizonygatta pár hónapja, hogy ez mekkora F@ szság! S aki ezt llitja milyen ökör.... -
FLeK0 #11479 bezár a magyar internet :[ -
#11478 Nem kezdek flémet a kiírásom meg pontosan tudod miért van legalábbis merem feltételezni... De már bocs, ha érdemében ne tudsz mit modani akkor hmmm... Semmi bajom nem volt eddig a chelloval mert szerintem a legkorektebb net szolgáltató Mo-n és a mostani helyzetet tekintve még ezzel a lépésével is az marad csak útálom amikor meg akarják nekem maygarázni hogy ugyan suck amit csinálunk de kell ez neked sőőőőőőőőt jó lesz neked majd figyeld meg... -
#11477 intel 386DX/486DLC 8MB edo ram integrált 2MB-os VGA Qvantum 210MB vinyó Dolby Pro Logic Speaker --> mindezt nem apuci pénzéből ÉS BÜSZKE VAGYOK RÁ!!!
Erre vagy büszke? Ez minden amit az élet adott neked, mert ha igen akkor vigyázz is rá -
#11476 Á értem és akkor most majd csavarunk egyet az Ászf-en is, hogy ez bele férjen nem azért, de ha vmit akarok akkor azt max sávszéllel és nem a net 3-adával nem vaok HC töltögető de ha ,,megkívánok" vmit akkor azt ne a upc döntse már el, hogy az nekem menyire fontos. Mert mos arról van szó, hogy upc eldönti mire kell nekem a több speed, meg ezt az isten verte elcseszett érvelést, miszerint én is korlátozok itthon, hogy tudjak ezt meg azt használni, ez milyen igaz, de nem a felére vazzeeeeeee!!!!!!! -
#11475 P2P Fontos -
#11474 üdv. a csapatban -
Laceee #11473 most már azért felemelhetem a hangom mert szar a ping ?
-
#11472 akkor meg hülyeséget írtál -
tompka #11471 nem! -
#11470 miért eddig nem az volt -
tompka #11469 azt írták hogy nem lehet majd ezt megérezni! háát én mégis megérzem! stabilabb lett a netem! -
#11468 BIX = Budapest Internet Exchange
ISZT = Internet Szolgáltatók Tanácsa (?) -
#11467 mondom volt már nekem adsl, akkor telovonal is kellett, persze azelott chellos voltam, most megint :) -
#11466 Kösz mindenkinek a válaszokat. -
tompka #11465 röhögve megnyomnám a főkapcsolót -
#11464 Origo is megírta. -
tompka #11463 Tisztelt Előfizető!
Ezúton értesítjük, hogy a Budapest Internet Exchange (BIX) értesítette a TARR KFT-t hogy karbantartás miatt kiesés várható az
Internet szolgáltatásban
2007. Június 13-án reggel 5:00 és 6:00 között
várhatóan 2 x 15 perces időtartamban.
Ez idő alatt a TARR KFT hálózata zavartalanul működik, de a BIX-en keresztül
folyó forgalmak (ami a legtöbb magyarországi szolgáltató hálózatát érinti) ez idő alatt nem fognak működni.
Tisztelettel,
TARR KFT
Ügyfélszolgálat.
itt egy másik -
#11462 mi az a BIX és ki az az ISZT (tudom, h nem ki, hanem mi, mert vmi intézmény^^)? -
tompka #11461 2007. Június 13-án reggel 5:00 és 6:00 között karbantartást végez az ISZT a BIX-en. Az időszak alatt az ISZT BIX Node-ra csatlakozo Linkek meg fognak szakadni. Ez gyakorlatilag az összes BIX tagot érinti.
Ez igaz? -
#11460 egyik haveromnak ilyenje van ^^ -
#11459 Persze -
#11458 ergó a következő megint 10GB -
LittleBirdY #11457 A szerződésbontás azokra is vonatkozik, akiket köt a hűségnyilatkozat?