22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Aspyrin
    Devilk, idézz nekünk akár egy olyan hozzászólást is amiben azt találhatjuk, hogy valakinek csak legális szoftverei vannak, mert én személy szerint nem emlékszem ilyen mondatra(pedig már elég régóta fórumozom itt).

A legjobbakat!
  • devilk
    Annyira kétszínűek egyesek, akik ide írnak. Hogy nem töltenek le programot, játékot, filmet, zenét stb... Ez egy akkor hazugság. Vagy valakinek minden EREDETIBEN van meg? Ne etessetek már. Amit mindenki tud minek kell 60x leírni? Nyílván való, hogy az 1-5 mbites net nem töltőknek van...... Visszatérve a warezhuszárokra, szíve joga mindnekinek annyit töltenie amennyit akar, azért a pénzért amit ő megfizet. Persze, aki NON-STOP nyomatja (ami már kissé durva), az nem 5mbittes bajlódik...
  • Aspyrin
    tigernet sztem nem korlátoz le

Blablabla. Tapasztalatod van? Akkor? T-nél sincs papíron korlát a gyakorlatban pedig van. Egyik szolgáltatónak sem jó, ha warezhuszárok terhelik a rendszerüket.

de honnan vetted ezt a 0-24-ig full sávszélt?

Onnan, hogy nem te vagy az egyetlen ilyen felfogással élő emberke, vagy úgy gondolod igen?

szted miért kínálnak 80mbit/le 80mbit/fel sávszélességet, van aki erre azért fizet elő, hogy szörföljön????

A négy kérdőjel a mondat végén azért sok mindent elárul rólad.. Ha csillapíthatatlan vágyat érzel arra, hogy naponta letölthess több gigányi illegális anyagot a netről akkor fogd magad és fizess elő bérelt vonalra! Ennyi pénzért ló.aszt nem fogsz kapni.
    Másfelől pedig: igen, néha én is lekapok egy-két programot -mea culpa- és nagyon örülök, hogy alkalmanként egyre kevesebb időt kell várnom.

Ja és még valami: azért, mert te nem értesz meg bizonyos dolgokat amit a többség próbál neked elmagyarázni még nem kell mindenkit hülyének nézned.

• phredon
    A végéről kezdve: hogy mi? Én ilyet nem mondtam, hogy szerződésem lenne velük:) Természetesen pont azt tettem/teszem amit te is írsz. Megnéztem chello oldalát és mint láthatod utána ide jöttem kérdezni, mert kicsit gyanús volt a dolog. Egyébként én azt nem is várom el hogy "reklámozzák" a korlátot, mert az ilyen kis "trükkök" mindennaposak, de sztem azért külön feltütni, hogy nincs korlát arra aminél van, az már durva csalás!

A 250GB sajnos messze van a teljes internettől, pl van jópár film amit szívesen megnézek hddvd/bluray változatban ami rosszabb esetben 10db ilyen film. Remélem abba nem megyünk bele mért pont HD, nekem ez tetszik, erre is használni kívánom a netet. De ez csak egy dolog, van még jópár más - nem csak warez letöltés -, ami miatt engem zavar ez a korlát.

De végre legalább te értelmesebb vagy nem a tvrádios meg windowsupdate baromságokkkal jössz, hanem te is egyetértesz hogy a 20mbites csomagnak nincs túl sok értelme(ebben a formában korláttal). Vagyis, inkább úgy fogalmaznék, hogy ez is egy nyilvánvaló átverés, hisz sztem normális ember netezgetéshez nem kér 20mbitet, letöltésre viszont értelmetlen, hisz azt az átlag 8giga napi korlátot 5mbittel is lazán letölti a juzer kevesebb mint 4ora alatt.
  • Zóanagyvarázsló
    1. Igen, valóban az lenne a helyes, ha jobban "reklámoznák" a korlátot. Nem szép tőlük, d ekorlátlanként szebben hangzik, az átlag felhasználónak pedgi úgysem tűnik fel a korlát.
    2. A 20 Mb-es csomagnak szerintem nincsen sok értelme.
    3. Annak a havi átlagosan 250 GB-nak elégnek kell lennie, nem olyan kevés az. De ha még ez a korlát sem lenne, akkor nem kaphatná meg mindenki a megfelelő színvonalat. Nem érdekel, hogy warezolsz-e vagy sem, de nem hiszem, hogy muszáj letölteni az egész internetet - minden hónapban.
    4. A mai világban már nem nehéz egy csomag pontos tartalmának a végére járni, ha az ÁSZF-et nem is akarod elolvasni. Például már a szerződés megkötése előtt is megkereshetted volna ezt a fórumot. Legyen ez egy tanulság, vannak esetek, amikor ennél sokkal kellemetlenebb feltételeket tartalmaz az apróbetűs rész!
  • phredon
    Hát ja, persze majd alaposan átolvasom a 200oldalas (köss bele hogy nem annyi) ászf-et ahelyett hogy megkérdezem 2mp alatt itt, és egyből megmondják hogy de igen van korlát. Milyen kár, hogy nem vagyok olyan okos és tapasztalt mint te, most még mindig az ászf-et olvasnám...

Nem mondod? Ha 2évig kell fizetni az jobb? Én az előnyösebb lehetőséget vettem számba, ha csak 1évre fizetsz elő. De valóban, lehet niylatkozat nélkül is csak akkor az egyhavi díj + bekötési díj magában majdnem annyi mint az egész éves hűségnyilatkozat, sőt láttam már olyat is, ahol több is lett volna. Gondolom törvény szerint kell ilyen is, hát csináltak, csak épp használhatatlan. Olyan ez mint a csupasz adsl, lehet telefonvonal nélkül is, csak épp drágább mintha lenne mellette még egy felező dijcsomagos vonalad. Tehát nem kell hülyeségeket beszélni...

Aspyrin: tigernet sztem nem korlátoz le, de honnan vetted ezt a 0-24-ig full sávszélt? Ha egy kicsit előveszed általános iskolai matekismereteid kiszámolhatod hogy 20mbittel a napi 8giga kevesebb mint egy óra alatt megvan, ez azért egy kicsit távol van a 24órátol nem gondolod? De azért kiváncsi lennék az álláspontodra, szted miért kínálnak 80mbit/le 80mbit/fel sávszélességet, van aki erre azért fizet elő, hogy szörföljön???? Hol élsz, ugyanmár...

Meg az ilyen dumák, hogy volt amikor 10giga volt a határ, hogy jön ez ide, kit érdekel, h régen mi volt? Volt amikor csak c64 volt, most akkor mindenki örüljön akinek sz.r gépe van?

Nagyon fárasztó már, hogy minden fórumon van vmi(vagyis sajnos több is) okostojás aki mindent meg akar magyarázni...
  • Mighty
    Ennyi penzert nekem nem kene. Szinte meg az extreme is penzkidobas nalam, mert csak ritkan hasznalom ki a 10 mbitet.

Egyebkent meg csak par peldat irtam, szamos oka lehet, hogy valakinek megeri a 20 mbit annyi penzert.
  • tommyg
  • CzGobe
    egy ebben érdekelt és tapasztalt felhasználó alapból nem a hirdetést nézi és stb amit írtál, hanem az ÁSzFet, mert az a szentírás...
    És 1 évig semmit sem kötelező fizetned... lehet hűségnyilatkozat nélkül is köttetni, meg 2 évessel is...
    (
  • Aspyrin
    Már elmondtam a véleményem egyszer, amit nem óhajtok megismételni.
    Egyébként te tényleg abban a tévhitben élsz, hogy a T betűs társaság nem korlátoz majd le ekkora adatmennyiségnél? Még szerződést is fognak veled bontani, volt már rá példa.. :)
    Az adatkorlát az olyan egyedek kiszűrését szolgálják, akik összekeverik a szörfölést az éjjel-nappal teljes sávszélt foglaló illegális letöltésekkel. Személy szerint nagyon helyesnek tartom. Hozzáteszem volt rá példa, amikor 10 giga volt a határ, ehhez képest már a napi 8-ért is tudsz keseregni, ejnye.

• phredon
    ja warezolnék, de mi ebben az extra?
    amúgy meg ez hülyeség amit írsz, de ez csak ilyen magyarázkodás, sztem te se gondolod komolyan. Vagy te ezt halálosan öszintén mondod azért fizetnél duplannyit, hoghya épp 3dolog megy egyszerre akkor nehogy legyen vmi kis belassulás? AMúgy net/tv max 1-2mbit de akkor az már igen jó minőségű tv én iylet még enm is láttam, windows update meg nemhiszem létezik olyan ember akinek annyira rohadt sürgős lenne, hogy nem tud vele várni, de update amugy sem szokott oylan gyakran lenni jelentős méretben, és be lehet állítani hogy akkor töltse le amikor engedélyezed, netlimitert is lehet használni stb...
    Tehát ha 1mbit elmegy tvzésre, akkor még mindig marad 4mbited amivel max 1óra alatt lejön bármilyen demó, de más se nagyon tart tovább... Vagy mondj egy olyan dolgot ami nagyon sürgős leeht vkinek hogy nem tud várni, és olyan méretű hogy lényeges különbség van időben 5 és 20mbit között.
    Ja és tegyük hozzá ha épp vmi adást nézel, akkor annyira nagyon nem lehet sürgős az a letöltés:)

De nyílván, a korlátot sem azért rejtik el (mert nincs sehol feltüntetve, sőt az ellentetjét hazudják) mert senkit se zavar, mert senkinek sem a mennyiségen van a hangsúly.

• Mighty
    Aha! Szóval warezolnál? :)

Akkor máshogy fogalmazok: miközben nézed/hallgatod a kedvenc net-tv/net-rádió adást, megy közben a windows update, és töltesz le valami demot, előzetest, akármit, akkor azt gyorsan teheted meg. Mint mondtam, nem a mennyiségen van a hangsúly.
  • phredon
    Hát igen, ez mindenképp tudatos félreveztés, ha van korlát, ráadsául ha megnézed a részleteket ott sincs sehol megemlítve, hogy bármiylen korlátozás lenne rajta. Aztán, ha már megrendelted onnantól kezdve egy évig kötelező fizetni nekik.

20mbit-ről: Megnézném melyik oldalról (mutass ilyet) töltesz 2,5Mbyte/sec-el, főleg ahol jelentős méretű fájlok vannak, mert ugye kis fájloknál nem igazán van értelme.
    De ha elvétve talán létezik is ilyen, biztos vagyok benne, hogy aki a 20mbites csomagot választja, nem azért teszi, hogy de jó igy ha találok olyan oldalt ami birja, nem 20 hanem 4perc alatt emgvan egy film.
  • Mighty
    Érdekes az az oldal... A mérvadó az ÁSZF (mostanában nem olvastam, de nem hinném, hogy változás lett volna ilyen tekintetben), de ez akkor is kapitális baki vagy tudatos félrevezetés.

Mi értelme a 20 MBit-nek? Az, hogy ha valamit le akarsz tölteni és az adott oldal bírja is, akkor gyorsan lejön. A hangsúly nem azon van, hogy minél többet, hanem minél gyorsabban.
  • phredon
    Már ne is haragudj, de mint írtam mi értelme 20mbit-nek, ha korlátozva van? Ennyit lazán le lehet tölteni 5mbit-tel is...
    Másik meg, hogy akkor mi az a "havi adatforgalom: nincs"
    Talán el kéne olvasni amit írok és utána válaszolni, nem gondolod?
  • bertino
    asszed trékomnál és ADSL szolgáltatóknál jobb a helyzet ?
    tesznek rájuk magasról, nem tudnak sosem azonnal intézkedni de UPC még mindig gyorsabb, mint a t-com...
  • Aspyrin
    Már ne is haragudj, én nem védeni szeretném az amúgy is pocsék minőséget produkáló csellót, de ha Neked napi 8 gigabájt nem elég akkor valóban más szolgáltatót kell keresned..
  • phredon
    Ez a korlát melyiknél van?

http://www.chello.hu/El_fizetes/Internet_a_chellotol/Rendeles_el_tt/A_megfelel__el_fizetes/
    Itt mindegyiknél az van írva hogy havi adatforgalom: nincs
    Vagy akkor ez mi?

Egyébként tényleg kevés, mi értelme pl a 20mbit-nek ha naponta csak 8GB-ot lehet letölteni? Ennyi még az 5mbit-tel is lejön 4óra alatt.
  • do2
    Ezzel a uőcvel már kezd telilenni a faxom. AMióta ilyen sok ügyfelükvan eléggé nemtörődnek az ügyfelekkel... A történet.
    minden csekkem faszán be van pengetve, aztán tegnape ste azt veszem észre hogy lassú a net.
    Felhivóm őket kérdezem mi a hiba. Erre azt mondják hogy le lettem korlátozva mert 2 hónappal ezelőtti számlából levontak 8400 ft-t mert 1 mitom én milyen cég véletlenül az én számlámra utalta ezt az összeget.
    Mondom neki és én erről miért nem kaptam értesitést ? vagy csekket ?
    Erre asszonták hogy küldtek értesitőt.. Hát mondom nem kaptam semmit, mert tényleg nem érkezett semmi. Ezzel még nem is lenne annyira baj, bár kösögség ez is ahogy ezt eddig rendezték
    Hanem ott van a baj hogy visszakapcsolási dijat is akarnak fizettetni velem 2500 ft-t amikor ez egyátalán nem az én hibám...
    MST BEMÉK KIPENGETEM A 8400FT-T ÉS HA NEM TEKINTENEK EL A VISSZAKAPCSOLÁSI DIJTÓL AKKOR SZERZŐDÉST BONTOK...
    több mint 6 éve vok az ügyfelük és ennyire szarnak az ember fejére.
    Régebben ha vmi gáz volt akkor jött értesitő e-mailen,meg telegonon, most meg semmi, csak a korlátozások.

• Silius
    Rendben van, tom hogy semmi se elég, de ez rengeteg,
    THX all
  • Mighty
    Ugyfelszolgalatot felhivod/felkeresed es bejelented.
  • Mighty
    Hidd el, van akinek ez is keves.
  • Silius
    Ok, kösz mindenkinek a válaszokat, de ez azért még mindég hihetetlen számomra, hogy ilyen sok.
  • precision
    biztos
  • Dave0092
    Oyan bajom lenne, hogy 5 megás chello medium netem van, és nagyon, nagyon lassu, lefutattam a speedtest.net-et és 1 megásnak véli... mi a teendő?
  • Silius
    Uhh, biztos, mert az nagyon sok GB?
  • Mighty
    Az aktualis es az azt megelozo ket honap adatforgalma nem haladhatja meg a 750 GB-ot.
  • Silius
    Hello
    Rég olvastam ezt a topikot és lenne egy kérdésem, amit nem nagyon vágok, még pedig a letöltési korlát. Most pontosan ez hogy is van, mert én halottam pár változatott róla:

- 250 GB max 3 hónapra, tehát a 3 hónap letöltése összeadva nem haladhatja meg a 250 GB-t
    - 250 GB átlagletöltés 3 hónapra, tehát a 3 hónapi adatletöltés elosztva 3-al, az nem lehet több, mint 250 GB.
    - Hónaponként max 250 GB letöltés, tehát 3 hónapra 750 GB (mondjuk ez tényleg sok lenne)

• keeper007
    megint megint megint szar :D
  • tommyg
    mondjuk ezen mi hülyeség, hogy nem kell semmi tudás a beállításához???
    sanálom ha így gondolod
  • tommyg
    na most milesz velem
  • CzGobe
    nézz már utána: chello wifi

tommyg: mi lenne ha nem csak magaddal foglalkoznál és nem nyomnád a hülyeséged egyfolytában? veled nem óhajtok többet kommunikálni, thx
  • schrank
    milyen bérlet chelló vagy nem értem pontosítsál légyszives
  • tommyg
    pffff mit kell rajta tanulni? hazahoztam összekötötttem a két gépem azt ment, mondjuk lehet valakinek ez tanulás jelent
  • CzGobe
    450 a wifi bérlete, nem? nem hiszem, h nálad -otthon- annyira számítana a törékenység vagy ellenállás
  • CzGobe
    a routerrel éppen annyi baj van, h meg kell tanulni használni (már amelyiket lehet). ez shrank barátunknak biztosan nem jelentene majd problémát és az sem, h ha vmit változtatni szeretne, az is 2x annyi időt emészt fel, persze csak ha pontosan tudja, mit-hol-hogyan kell megváltoztatni. még mindig nem értem, h hogyan juthatott egyáltalán eszedbe az, h azt a problémát routerrel kéne megoldani... (én a routerre szükséges rosszként tekintek)
  • schrank
    mi 450 ft állítólag az utp-nek métere 100 a koax-nak 500 míg az előzőre azt mondják törik addig a másiknál hatalmas ellenállást jósolnak ami lassítja a netet
  • tommyg
    miért van baj a rúterrel? tudni kell használni
  • CzGobe
    nem értem minek oda router, hisz teljesen felesleges lenne és csak a baj van vele, szerintem a legegyszerűbb a koax, ha van lyuk vagy hely, ahol el tudod vezetni; utána az utp jön, kisebb is meg minden, de ha modemrestart kell mászhatsz fel az emeletre és ha csak checkelni akarod a modemet, akkor is. WiFi még egyszerűbb lenne, de néha szakad és a födém biztos nem segít ezen. 1 próbahónapra a 450 forint nem sok szerintem...
  • tommyg
    Én 2 évvel ezelőtt 10000 Ft-ért vettem ezt.
    Nagyon fasza kis router ajánlom neked is!