22959
-
phredon #12313 már micsoda mi akar lenni? Az a havi adatforgalom: nincs az semmi, ha benyomod a "termék ismertető"-t ot szó szerint az van írva hogy időben és adatmennyiségben korlátlan. -
phredon #12312 persze én ezt értem, nyílván felmondhatja, ha akarja. Csak azt mondom, hogy ha a szolgáltató tövényesen szabályozhatja a letöltésed, ha túlléped a keretet lekorlátoz, hülye lenne felmondani, csak elveszít egy fizető felhasználót. A júzer meg nem tud nekik gondot okozni, mert csak simán visszaveszik a kapcsolatát, ha túllépte a keretet. -
#12311 Küldtem egy levelet a chellonak azzal az oldallal kapcsolatban. Jövőhéten kiderül, mi is akar az lenni :) -
#12310 Tehát ez alapján a következő havi adatforgalmak után élhet a szolgáltató a felmondás jogával:
július: 300 GB
augusztus: 50 GB
szeptember: 420 GB - itt túllépte, korlátozták
október: 300 GB - nem lépte túl a 3 havi átlag 250-et, de korlátozást követő hónapban túllépte a havi 250-et.
De mondom, szerintem nem éltek még ezzel a lehetőséggel, vagy nem volt ilyen előfizető. -
#12309 Ez is benne van az ÁSZF-ben:
"Ha a hozzáférési pont forgalma meghaladja az extrém használatnak minősülő átvitt adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató az adott előfizetői hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét a 2. számú Mellékletben foglaltak szerint jogosult korlátozni. Amennyiben az előfizető a szerződésszegést a szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 250 Gigabyte adatmennyiséget,, a szolgáltató a szerződést a 11.3.1 pont rendelkezéseinek megfelelően felmondhatja." -
phredon #12308 Pont ezt mondom szerintem nem bontanak szerződést, hanem ahogy az ászfben is van visszaveszik a kapcsolatod sebességét, vagy esetleg befagyasztják a köv. hónapig, ha túlléped az extrém letöltésnek nevezett korlátot.
Szóval, ha túl sokat tölt vki lekorlátozzák, nincs miért megszabadulniuk tőle, ők ezzel rosszzul nem járhatnak. -
phredon #12307 Jó, nyílván nem az online játék, hanem a letöltés miatt. Eleve nem áll jogukban megnézni, hogy pontosan mit töltöttél le, vagy milyen oldalakat néztél, tehát hogy mivel lépték túl max csak tipp lehet.
OFF:
Egyébként azért lettem ideges mert az enternet már jól megszivatott egyszer. Beléptem online ügyfélszolgálatra és nagy örömmel néztem, hogy milyen jó csomagváltási lehetőség van be is nyomtam minden ok, aztán pár hónap múlva le akartam mondani költözés miatt, de tájékoztattak hogy nem tehetem, mert azzal hogy a váltás gombra kattintottam meghosszabodott a hűség 1évvel, majd kötbér megfizetését követelték. Ezt amúgy onnan kellett volna tudnom hogy a "csomagnév" az magában foglalja az 1év hűséget is. Természetesen nem fizettem ki, írtam nekik pár emailt amiben kifejtettem hogy mért nem jogos a követelésük és ha gondolják biroságon megprobálhatják bebizonyitani azt ami nem igaz. Amúgy ez már 1éve volt azóta nem jelenkeztek.
De ilyen alapon én is csinálhatnék egy oldalt beírok egy 200 oldalas szerződést abban elrejtem hogyha a belépés gombra kattintasz akkor 1milliót kell fizess a tartalom megnézésért, utána pedig követelem. (nyílván 1milla túlzás de kisebb dolgokkal elvileg jogszerűen lehet kicsalni pénzt az emberekből, mint ahogy a nagy cégek azt meg is teszik) -
#12306 Elolvasva a cikket, arról volt ott szó, hogy a Verizon szerint a mobil internetet nem szabadott volna online játékra vagy filmletöltésre használni. Ezt nem közölték az előfizetőkkel és lekapcsolták őket. Ezért volt a per. Azóta pontosították a hírdetéseket. Mondjuk példát vehetnének a magyar szolgáltatók a módosított hirdetésről. Feketén fehéren benne van, mi számít extrém használatnak.
"Actual throughput speed varies. If more than 5 GB/line/month, we presume use is for non-permitted uses and will terminate service; see brochure for details" -
#12305 Nem tudom mi történik, ha szerződést bontanak. Mármint kell-e tovább fizetni, vagy az addig megkapott kedvezményeket kell visszafizetni, vagy semmi.
A sávszélesség korlátozás pedig az adott hónap utolsó munkanapjáig tart.
Egyébként minden szolgáltató csak szabadulna a nagy letöltőktől. Mindnek az az érdeke, hogy minél több olyan előfizetője legyen, aki alig használja a sávot :) -
Zóanagyvarázsló #12304 Érdekes lehet ott a korlát, ha online játékkal túl lehet lépni :)
Sajnos idehaza már hozzászoktunk az átverős hirdetésekhez, de ebben itt is mindenki egyetértett. Inkább a UPC-nek vagy a fogyasztóvédelemnek kell jelezni, a topikban hiába ismételgetjük. Mindenesetre én mindennek tudatában bevállaltam a Chellót, jobb alternatívám nem volt, és elmondhatom, hogy 7-8 hónapja tökéletesen működik minden szempontból, akkor is, amikor mindenki szenvedett vele. Én inkább csendben meghúztam magam :) -
phredon #12303 persze hogy nem alkalmazzák, csak lekorlátoznak, hisz ászf szerint megtehtik, te meg ugyanugy fizeted a díjat mert köt a hűség. Ők csak jól járhatnak, nincs érdekükben szerződést bontani. -
phredon #12302 LOL devilk, egész eddig erről pofáztam, erre te meg beírod, unod már hogy 3napja erről van szó. Na mind1 azért örülök, hogy neked is leesett...
Na ezt kéne Chellonak is:
"A Verizon mobilszolgáltató egymillió dollárt fizet, amiért a korlátlannak hirdetett internet valójában korlátos volt.
Összesen egymillió dollárt - vagyis 175 millió forintot - fizet a Verizon amerikai mobilszolgáltató, amiért a korlátos internetet korlátlannak hirdette. A pénz azokat a fogyasztókat kárpótolja majd, akiket a szolgáltató extrém használat miatt - filmek letöltése, online játék - tiltott le."
forrás: http://computerworld.hu/hir/45289 -
#12301 Jaja, ilyen végső megoldás. Nem tudok róla, hogy alkalmazták volna e, de ha jól tudom az ÁSZF lehetőséget ad erre. -
Zóanagyvarázsló #12300 Nem feltétlenül bontanak szerződést, de megtehetik. Ez inkább amolyan Damoklész kardja effektus, nem akarják, hogy mindenki zabolátlanul használja a rendszert, mert az szinte mindenkinek rossz lenne. -
devilk #12299 Ez durva:) Nem is tudam. És miért bontanak szerződést emiatt ? érdekes. -
#12298 250 GB egy hónapban még nem okoz semmit. Az utolsó 3 hónapban összesen tölthetsz 750 GB-ot.
pl:
augusztus 250 GB
szeptember 400 GB
októberre már csak 100 GB marad
Ebben az esetben, ha októberben meghaladod a 100 GB-ot, akkor a hónap végéig lekorlátoznak. A következő hónapban (november) letölthetsz 250 GB-ot. Ha azt is túlléped, akkor elképzelhető, hogy szerződést bontanak veled.
Érthető kb a dolog? -
devilk #12297 mondjuk ami a legtöbb volt eddig az 180GB-t de nem vagyok egy állat, hogy 250-et lenyomjak:DD -
devilk #12296 Ha én többet töltök mint 250 GB-t akkor mi lesz? -
#12295 Tipp: ha sokat (>250GB/hónap) akarsz letölteni, ne válaszd a chellot
Trükkök: nézd meg a chello csomagok leírását. Ott trükközik a UPC
Titkok: ezt nem mondhatom el sajnos.
-
devilk #12294 Valami értelmesről! :) Tippek-TRÜKKÖK-TITKOK;) Tudod valami jóról... -
#12293 A chello topicban miről menjen a duma? :) -
devilk #12292 Nevetséges. Ki nem szarja le, hogy mennyi a 20mbit. annyira nem érdekel senkit sem ez a téma... már unom hogy már 3 napja erről megy szar... -
#12291 Neked lehet, hogy nincs, de van akinek jól jön 3 IP. Valamint kisebb vállalkozások is előszeretettel használják. -
phredon #12290 Ne ferdíts én azt mondtam, hogy a 20mbit-nek nincs túl sok értelme.. -
Aspyrin #12289 Én baromi türelmes vagyok, de már nagyon unom amiről beszélsz. Itt egyedül te próbálod mindenkivel szemben bebizonyítani, hogy semmire sem jó a chello a korlátjával. Senki sem dönt helyetted, hiszen te már eleve letetted a voksod a szolgáltatóval szemben. Akkor meg minek fárasztasz minket?
Meghallgattunk, még ha nem is értünk meg, elfogadjuk amit gondolsz.
Remélem érthető voltam.
-
#12288 Nálam újabban azt csinálja ez szar, hogy bizonyos időközönként teljesen elmegy a net 10-20 percekre. /Miskolc/ -
phredon #12287 Mások szidása? szerintem olvass vissza és nézd meg ki irt olyat, hogy nagyonhülye, értelmi fogyatékos stb. Én max a válaszomban írtam neki vissza uazt a jelzőt, amit ő használt. Csak úgy senkit nem kezdtem el szidni...
Vita meg abból indult, hogy mivel a chello főoldalán az van hogy nincs korlát, itt meg ugye kiderült hog mégis csak van, beírtam, hogy ja hát úgy tényleg nem ér semmit a 20mbit. Erre elkezd mindenki jönni a dumával, hogy de az elég igy meg ugy. Nehogy már más döntse el helyettem, hogy nekem milyen kapcsolat felel meg. EGyébként meg nem hinném, hogy bárkinek is belassulna attól a netje napközben, hogy én éjjel letöltök... -
#12286 Próbáld meg magad egy kicsit visszafogni magad. Mind flamelésbe, mind mások szidásában. Ameddig nem tudsz normális dolgot beírni addig törölve is leszel.
És probálj meg olyan témával elő jönni amit mást is érdekel. A UPC nem itt kell szidni hanem hivatalos formában tedd hogy ők is tudjanak válaszolni a te kérdésedre. -
#12285 Sziasztok!
vkinek működik a saját upc profil szolgálatatás?
én nem tudok bejelentkezni, de a jelszómat sikeresen tudom módosítani
a support meg azt mondja nem tudnak segíteni -
phredon #12283 vki ugylátszik nem birja elvsiselni hogy igazam van és kitölri amit irok, hehe:) -
devilk #12282 Bezzeg amikor betárcsázós net volt otthon örültetek mint majom a farkának:D -
devilk #12281 Én jót röhögök... lol -
#12280 milyen 8 giga te nagyonhülye? havi átlag 250 giga van engedve, szó nincs napi 8 giga limitről.
"kedvemre töltök és nincs korlát."
töltsél le 3 egymást követő hónapban havi 220-250gb-ot a szarfos adsl szolgáltatódnál és öröm lesz nézni, ahogy repülsz utána. -
#12279 Te tudod is értelmezni azt, amit elolvasol?
"Ha mindenki 7x24 órában letöltésre használná, akkor nem volna senkinek 5-10-20 mbit. Csordogálna kb 512 kbittel. Na ezért kell a korlát"
Tudod mi az a feltételes mód?
Hidd el, én és még sokan mások megtapasztalták azt amikor nem volt korlát és mindenki agyatlanul töltött le mindent. Semmi mást nem lehetett normálisan csinálni. Online játékot el lehetett felejteni, böngészés is csigalassú volt.
Mivel jelenleg van korlát, az emberek nem töltögetnek 7x24-ben, mert a mostani sávszélességgekkel pikk-pakk elérik azt.
Simán megérne egy feljelentést a chello oldalán olvasható csomagok melletti "havi adatforgalom nincs" írás félrevezetésért. Ebben egyetértünk. Egyébként meg tévedsz, nem ezért szóltak be neked.
"Hát igen a sok birkának teljesen természetes, hogy hülyének nézik és átverik és még védi is a csaló szolgáltatót."
Nem néz engem senki hülyének. Tudtam mire fizetek elő.
Inkább azok az ADSL-esek vannak hülyének tekintve, akiknek a net mellé kötelezően kellett telefon előfizetés is. Ja, most már lehet anélkül is net, csak éppen drágább. -
Aspyrin #12277 Kesergők figyelméba ajánlom a UPC Business csomagokat. 6/6MBit már havi 120.000Ft-tól elérhető korlátmentesen! -
devilk #12276 Van korlát persze, ezzel kell élni:) -
#12275 Valószínűleg ilyen embert nem találsz. Egy a különbség köztünk: nem reklámozom, hogy erre is használom, és nem hőbörgök, hogy van korlát. -
Aspyrin #12274 Nem célozgattam, egyszerűen valótlan dolgot állítottál, ennyi. -
#12273 Na most káromkodni akartam egy ízeset.
Értelmi fogyatékos warezhuszár barátocskám. Ez a szolgáltatás nem azért van, hogy mindent orrba-szájba letöltsél.
Ha mindenki 7x24 órában letöltésre használná, akkor nem volna senkinek 5-10-20 mbit. Csordogálna kb 512 kbittel. Na ezért kell a korlát agyatlankám. És mivel csak a kisebbség pofázik állandóan, hogy hát ezt hogy képzeli a upc, mi az hogy korlátot emel. NEM KELL ELŐFIZETNI NÁLUK, HA NEM TETSZIK. -
devilk #12272 Te mind a #12271 hozzászólásra emlékszel? Hmm. Az jó
ui: nem kellenek a célozgatások. ennyi.