22959
-
Dave0092 #12353 neked hány megás neted van? -
Aspyrin #12352 Blabla :)
Én már megszoktam, hogy estére egy bedrogozott csiga tempójával szörfölök. -
Dave0092 #12351 Senkinek sem lassu a netje? emrt nekem az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy valami uj vonalat kapnak, és most madjnem mindenhol lassu, jövöhéttől megjavul -
#12350 Akkor jól sejtettem, de gondoltam biztos ami biztos alapon megkérdem.
Köszönöm. -
#12349 Igen. -
#12348 sziasztok!
most váltottam chellora, egy kérdésem lenne. Ez a 250 GB minden csomagra vonatkozik? tehát ez egy egységes szám?
Köszi előre is! -
#12347 jo, vázold azt a szituációt...
de ilyen esetben, ahol egyértelműen le van írva a dolog, nem tudom mit vártok... -
phredon #12346 Legutóbb egy más ügyben nem ez történt... -
#12345 mire jutna... kiröhögik -
#12344 Igen am, de egy normalis ember, ha szerinte neki szart adtak el, mert csak 98%-ban nyujtja azt, amire o gondolt, akkor fogja magat, visszaviszi es keri a penzet. Ha megsem, akkor ezesetben azt mondom, hogy o a birka.
Teny, hogy "nyakatekert" a megfogalmazas, miszerint korlatlanul lehet letolteni, de az ASZF-ben levo fair use policy azert megiscsak korlatossa teszi. Kivancsian varom mire jutsz ezzel a fogy. vedelemnel. -
phredon #12343 Ez olyan dolog árulok egy bizonyos alkatrészt, ami a termékek 98%-hoz passzol, de én azt írom a leírásba, hogy mindegyikhez. Ennek csakis nyereségvágy lehet az oka, hisz ha megnevezném mely termékekhez nem passzol, attól még a 98% ugyanúgy vásárolna.
Ugyanígy chellonál is, ha vki nem kíván többet letötleni mint 250gb havonta, akkor az ugy is előfizet, ha oda van írva a korlát, szerintem ez elég nyílvánvaló. Ezzel csak azt verik át(szándékosan), aki többet szeretne.
Tehát nem azzal van a baj, hogy nem korlátlan, nem kell pár emebr kedvéért korlátlan netet adni, mondatm én ilyet? De nem is kell annak feltüntetni, ha nem az!
-
#12342 lol, ha betennék, a kutya se rendelne semmilyen szolgáltatótól, csak amire rá van kényszerülve... -
Borg #12341 Amely értéken szvsz szigorítani kéne, mert így is elég gyakran haldoklik a téma.
Per speciel az 50GB-ot is ritkán érem el egy hónapban, nemhogy a 250-et. Legyen 100-150GB a havi korlát, csak aztán tegyék is be a hirdetéseikbe, ne csak az ÁSZF apróbetűsbe. -
#12340 "Szóval ezek szerint csak zenét filmet, vagy képet lehet letölteni és csakis ócska divx minőségben."
Példákat sorolnak. Úgy látszik ilyen példák nyernék csak el a te tetszésedet: HD DVD minőségű lopott filmeket, 0-day warezt, mp3-at játékokat, stb lehet letölteni.
Sorolod a szebbnél-szebb példákat amik, nem mindennaposak.
A UPC extrém használatra belőtt egy értéket, ami az előfizetők kb 95-98%-ának megfelel és még csak a 10%-át sem fogja sosem elérni. A hangos kisebbség miatt nem fognak valóban korlátlan netet adni szerintem ekkora sávszélességen, ennyi pénzért a UPC-nél.
Ugyebár entrenet ADSL-ed van, 8 mbit-es, korlátlan. Neked az nem elég, vagy csak passzióból fikázod a chello korlátot és nevezed birkáknak az előfizetőket? -
phredon #12339 "A 250 GB-os extrém használat azt jelenti, hogy a felhasználó havonta több, mint 320 mozifilmet, vagy 71.000 zeneszámot, vagy 250.000 nagy felbontású képet tölt le, vagy fe"
LOL, ez jó szöveg, kicsit leegyszerűsítették a dolgot. Szóval ezek szerint csak zenét filmet, vagy képet lehet letölteni és csakis ócska divx minőségben. Nem beszélve arról, hogy játékokat is lehet online vásárolni, amiből szintén nem ritka 4-8GB, de az is lehet, hogy te videószerkesztéssel foglalkozol és full minőségben küldik neked a nyersanyagot a vágáshoz. DE nem is ez a lényeg....
Felmerült benenm a kérdés, ha ez ilyen jó, úgyse tölt le senki többet, akkor miért nem így szól a termékismertető: 250GB havi korlát(vagy 3havi tökmind1) amivel letölthetsz pl. x filmet divx minőségben?
-
#12338 250GB az piszok sok, szerintem ha volt, is, akkor pár darab lehetett max... pláne akkor, kisebb sáv, kevesebb HD tartalom. Mondjuk még most sem tudok elképzelni olyat, hogy akárcsak egy adott hónapban is szükségem legyen 250GB-ra, pedig ami érdekel azt mindig letöltöm, válogatás nélkül. -
#12337 Mivel nem mérték a belső forgalmat, és kijátszható is volt, nem tudhatjuk, hogy volt-e olyan emberke, aki forgalmazott volna havi 250G-nél többet. -
devilk #12336
Íme:D
http://www.upc.hu/pdf/Internet_ASZF_kivonat_2007_1015.pdf -
#12335 keresd meg az Á.Sz.F. ide vonatkozó részet...
istenem, ki kéne tenni a bannerba a "KORLÁT" linket az ászf ezen részére...
az utolsó 3 hónapban generált adatforgalmadat elosztod 3mal, és ha nagyobb, mint 250, akkor szívsz
egyszerűbben: az utolsó 3 havi adatforgalmad ne legyen nagyobb, mint 750 GB
általánosítva: havi 250 -
devilk #12334 Vagyis
Havi 250 gb
3hó = max 750gb
igaz? -
#12333 tommyg-nek teljesen igaza van: ti nem emlékeztek, amikor pár száz userrel felbontotta a szerződését a T, amiért havonta több mint 180 gigát geeráltak?
Nem hiszem, h a régi korlátot kijátszva is lett volna valakinél több, mint 750GB/3 hónap... (ha csak azt nézzük, h kisebb is volt a sávszél^^) -
#12332 ez a korlát minden szolgáltatónál megvan, esetleg máshol nem mondják -
#12331 A régebbi korlátot ki lehetett játszani, ezért nem zúgolódtak sokan (MAC váltás utáni pár napban nem mért, illetve hálózaton belül nem mért). Ettől függetlenül tényleg nagy a különbség. -
#12330 De legalább gyorsan válaszoltak :) -
#12329 igen
és mérföldekkel nagyobb, mint az előzőek... szal mégiscsak hálásak lehetnek az előfizetők valamiért, hiába is hívják máshogy -
Borg #12328 Tiszta politika :) Szóval nincs korlát, csak helyette van egy új nevű valami, ami lényegében ugyanúgy korlát, csak nem annak hívjuk. -
#12327 "Köszönettel vettük a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.
Az Ön által jelzett információ az alábbit foglalja magában.
Chello internetes csomagjainkkal kapcsolatban nincs adatforgalmi korlát. Ez pontosan azt jelenti, hogy korlátlan mennyiségű le-illetve feltöltésre van lehetősége a kifizetett havidíj ellenében.
A korábbi chello csomagokhoz tartozó adatkorlátok megszűnnek, helyettük az ÁSZF-ben szabályozott fair use policy (jóhiszemű használat) lép életbe.
Lényege, hogy ha három egymást követő hónap adatforgalmának átlagos értéke meghaladja a havi 250 GB-ot, akkor lehetőségünk van lassítani a sebességét a következő hónapban.
Amennyiben a túlzott mértékű használat a továbbiakban is folytatódik, jogunk van az ÁSZF szerint akár a szerződés felbontására is.
Amennyiben az ügyfél eléri az extrém használat 80%-át, abban az esetben erről tájékoztató e-mailt küldünk.
A chello.hu weboldalon bármikor ellenőrizheti az éppen aktuális havi forgalmát.
A 250 GB-os extrém használat azt jelenti, hogy a felhasználó havonta több, mint 320 mozifilmet, vagy 71.000 zeneszámot, vagy 250.000 nagy felbontású képet tölt le, vagy fel." -
lokissrác #12326 Fu miről maradtam le :: ) -
devilk #12325 phredon ki a franc szólt hozzád? Már unom az állandó seggfejkedésedet. -
Zóanagyvarázsló #12324 OFF:
Persze sok esetben tud segíteni a fogyasztóvédelem, de pont az anyagi szűkösségük miatt nem hvatalból, hanem bejelentésre, így messze nem oylan hatékonyak, mint lehetnének.
Mellesleg berágtam rájuk, amikor a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség nevében euro - és egyszersmind EU - melletti reklámokat láthattunk a tévében. Egyrészt poltikai célokra használták fel, másrészt nem erre kellett volna költeniük a szoros büdzséjükből, harmadrészt az euro nagyon messze van még, nekik reklám helyett akkor már inkább tájékoztatni kellene. De lehet, hogy csak nekem van más fogalmam a feladataikról :) -
phredon #12323 Azt azért tegyük hozzá, hogy ez nem hírdetés, hanem termékismertető. Van különbség, na de mindegy hagyjuk ezt a témát, ha van vmi fejlemény fogyasztóvédelemtől azt majd megírom.
Na ez kicsit off
Fogyasztóvédelmről én se voltam túl jó véleménnyel, pont az ilyen dolgok miatt, hogy mindenhol megy a hülyítés/parasztvakítás és nem tesznek semmit, de amikor még régebben írtam nekik azt igen komolyan vették.
Sztem ez is úgy működik mint minden másnál, pl. ha vki hamis cuccokat árul alapban nem foglalkozik vele senki, de ha feljelentést tesznek azt már komolyan veszik. (haveromnak ruhaboltja van kisvárosban, mondta szokta látni márkaboltosokat a józsefvárosi piacon, ők is ott vásárolnak:)
-
Zóanagyvarázsló #12322 Én részemről kritizáltam is. Ugyanakkor a UPC csak csepp a tengerben, ehhez képest jóval nagyobb, igazi ordas átverések is vannak. Nem ismersz, így elárulom, megvan a nem éppen hízelgő véleményem a kevéssé öntudatos fogyasztókról (idehaza a döntő többség), illetve a hazai fogyasztóvédelemről.
Értelmes ember utánajár a feltételeknek, és ennek felelősségében vállalja a feltételeket, nem úgy tűnik, mintha Mighty a reklámokból merítette volna az információit, így róla sem hiszem, hogy "birka" lenne. Részemről annak nem látom értelmét, hogy egy a magyar piacon sok mindenki által - helytelenül - képviselt magatartás miatt kórusban szidjuk a Chellót. Az, hogy írtál a fogyasztóvédelemnek, máris egy élelmesebb és értelmesebb lépés volt.
A szolgáltatásuk színvonalával én elégedett vagyok, a konkurencia gyengébben muzsikált, más lehetőségem pedig nincs. Ha az igényeidet enm elégítik ki az általuk kínált feltételek, akkor másik alternatívát kell választanod, de úgy vélem, ezt már beláttad. -
phredon #12321 A lényeg: ennek a nagy chelloval való egyetértésnek az örömére írtam a fogyasztóvédelemnek, kiváncsi vagyok ők is így értelmezik e a termékismertetőt mint ti. Meglátjuk...
Már volt velük egy pozitív tapasztalatom, remélem ezúttal sem fogok csalódni! -
phredon #12320 Vagyis bocs Mighty mondaná erre azt hogy hát igen nincs mit ezen magyarázni joggal vágtak ki.
Te neked ahogy írtad, elvileg az lenne egy ilyenre reakciód, hogy hát igen félreérthetőségre adhat okot, de végülis ha szó szerint nézzük akkor igazuk van. -
phredon #12319 Értem tehát ha elmész strandra kivan írva belépő 500ft,alá pedig az hogy "az itt eltöltött időtől függetlenül fix 500ft-ért "MEGLEPETÉSEK" nélkül strandolhatsz"
bemész aztán 5perc után megfog a biztonsági és kirak a francba, akkor szó nélkül elkullogsz és magadban gondolod, na ez tényleg nem meglepő hisz ez volt kiírva, a teljes 200 oldalas strandszabályzat 57oldalon pedig oda van írva, hogy 4perc 59másodperc a maximális tartózkodási idő, utána indok nélkül kiváéghatnak.
Na én az ilyen emberekre mondom azt, hogy birka!
-
Zóanagyvarázsló #12318 "Az interneten töltött időtől és a letöltött adatmennyiségtől függetlenül mindig ugyanazért az alacsony fix összegért élvezheti a világháló nyújtotta lehetőségeket"
Ha szó szerint nézzük, az független a letöltött adatmennyiségtől, hogy mennyit fizetsz. Persze akkor is elég különösen hangzik, félreérthetőségre adhat okot.
De tulajdonképpen ezt írta Mighty is:
"Fix díj mellett töltögethetsz teljes sávszélességgel és lekorlátozva is :)" -
phredon #12317 Most viccelsz? Ezt te komolyan gondolod?
"...adatmennyiségtől függetlenül..." ez azt jelenti, hogy a chello minimum csomagot fix 7670ft(listaár de itt teljesen mindegy az összeg)-ért vehetem igénybe és bármennyit tölthetek le, hisz ott van hogy független az adatmennyiségtől tehát akár 5ezer terrabytot is letölthetek.
-
#12316 Értelmezd már azt a mondatot. Vagy áruld el, szerinted mit jelent? -
phredon #12315 Hogy lenne már igaz? Neked a lekorlátozva az "adatmennyiségtől függetlenül"-t jelent? Érdekes felfogásod van... -
#12314 Nem akarok kukacoskodni, meg nem is akarom védeni a UPC-t, nem kapok tőlük semmit.
"Az interneten töltött időtől és a letöltött adatmennyiségtől függetlenül mindig ugyanazért az alacsony fix összegért élvezheti a világháló nyújtotta lehetőségeket"
Ez a mondat igaz. Nincs ezen mit magyarázni. Fix díj mellett töltögethetsz teljes sávszélességgel és lekorlátozva is :)