22959
-
tompka #12635 Ezt a képet most csináltam. Szinte maxon izzik a háló -
Bagoly81 #12634 nemtudom ,székesfehérvár. a város szivében lakom. -
tompka #12633 Nem értem minek korlátoznak ilyen keményen.Meg kéne határozni hogy egy adott %-ot érjen el.A 36k kicsit durva.
Én ma 3tól folyamatosan töltök.(nem sokáig)
Ma ez a leglasabb.590k.
Amúgy van összefüggés a város nagysága és a korlát közt? -
Bagoly81 #12632 tudom hogy a névleges nemkell ugatni az áll szerzödéssel.
nem a weboldal lasuságával van bajom. hanem hogy nem megy érted nem megy feltudod fogni? nem megy leirom mégegszer nem megy!
hogy igazoljam. meg a p2p. mostmár 50k val. megnyitom az indexet, vagy az sg. és nemtölti be.
megnyomom ujra frisitést ujre betöltetem nemjön be
még a kis igényü sg sem.
kinyomom a p2p.
lám megy minden gyorsan. akkor te ezt minek veszed? -
#12631 " 10e fizetek és 36k a torrentem. elegem van demégha tudnék meltte netezni de nemlehet legyakja a http-t is elegem van már akkor összeteszem a 2 kezem ha kapok 100-k az 1200 bol"
Tessék elolvasni az ÁSZF-fet. az 1200 (kbit/sec) az a névleges (folyamatosan biztosított) sebesség?
Nem, hanem a maximális.
Egy adott oldal/szolgáltatás és a te géped között? Nem (mivel az adott oldal/szolgáltatás terheltségéért ők nem felelhetnek), az ő átjárójuk, és a te végponti eszközöd között.
Tudom mennyi egy bérelt vonal ára? Mennyibe kerülnek ahhoz az eszközök?
Nem kis kábel (ADSL-, mikrohullám esetén AP)-modemekről van szó.
Természetesen megértem a morgolódást (azért fizettél elő, hogy az Internetet tudjad használni), de nem árt ezeket is tudni.
Egyébként is be fog dugulni a Net ;)
Mehetünk vissza a BBS-ses korszakba (300 baud...) :D -
#12630 jo, így az arányokat nézve teljesen igazad van, ettől függetlenül idegesítő ez is :D
chellonál fullon ment a 86k UP, 640el a lefele és vigan neteztem is mellette... ez ahhoz képest... :D -
Bagoly81 #12629 ilyenkor lekell korlátozni a progin belül a maximális sávot. de az nemprobléma. de az az hogy 36k ás p2p melett még webezni sem lehet az egy kicsit durva. -
#12628 én életembe először köttettem ADSLt mivel elköltöztem, e kurvára szétbasznám az egész teknológiát
rohadt szar... még fel is kell jelentkezni.. pff
fullon töltök le 1 megával annyi sávszél nincs, hogy MSNen beszélgessek, mert minden üzit félredob -
Bagoly81 #12627 jo de a http re nem 1200 kell a 384 is böven elég undoritó gusztustalan.
nemvagyok lotoriánus hudesokat letöltő , jo töltök énis . mint mindenki más néha többet néha kevesebbet.
de 10.000e forintot fizetek. nem 5e meg nem 2e 10e . ezért én semit nemkapok per pill. fogom magam kimegyek a munkahelyemre. hazahozom a mobil kártyát és töltök 3g vel és lefosom az upc-t mig nemlesz más. nemérdekelnek a problémáik vegyenek fel hitelt csinálják meg a sávot ugy ahogy rugják ki a sokat letöltöket. oldják meg. én 10ee fizetek, de nemis fogom törni azért hogy idöbe belegyen. a 10 esem... -
Dodo55 #12626 Nyugi, nekem most 24k-val jön a cucc, míg alul írja a peereknél, hogy valaki 460-al tölt(ADSL-es).
Ez a Diginet nagyon jónak tűnik eddig, nagyon gyors, marha olcsó, szimmetrikus a sebesség, nem kell hűség, nincs beszerelési díj se, és még azt is leírták az oldalukon, hogy melyik router viszi rendesen, hogy segítsenek a megosztásban.
Igaz ezt mind csak olvastam, sajnos még nem elérhető itt, de Mo.Organ-ék már dolgoznak rajta :)
De eddig semmi rosszat nem hallottam róla, csak jót. Volt aki már próbálta, azt mondta, hogy tényleg olyan gyors, amilyennek kell lennie. -
Bagoly81 #12625 figyelem trágár szöveget fogok irni. aki nemakarja ne olvassa
a jo böddös kuva anyukat.
10e fizetek és 36k a torrentem. elegem van demégha tudnék meltte netezni de nemlehet legyakja a http-t is elegem van már akkor összeteszem a 2 kezem ha kapok 100-k az 1200 bol
384 volt anno a töredékét sem kapom. elegem van melo után neteznék de nemlehet mert 1 töl van ugy ahogy feloldva délelött meg dolgozom.
jo rendbevan szürjék a p2p. nade a sávomnak a töredékét sem kapom.
csak mert csucs...
most fogok váltani.
régota adom nekik a pénzem. de ez..... 36k az 1200 bol.. kicsit durva demégha melette menne a http de azsem!!!!!!!
digitv nél kapok saját ip-t? mibe vannak portok rendesen vagycsak valami átforvaldolt gyengeminöségű sokat nyavajgos netet kapni anyi pénzért!?
ténleg elnézést. de most kifakattam
-
Dodo55 #12624 Figy, ha megtudsz valamit arról, hogy erre felé mikor lesz, akkor plz szólj, mert mennék minél hamarabb.
Ha ez segít valamennyit, akkor ez egy 20 lakásos 3 emeletes téglaház, de fizikailag összeér 2 másik hasonló házzal is, összesen kb olyan 200 lakás lehet körbe a téren. A tér olyan 9000-10000 m3-es lehet kb, és a belváros északi széle körül van.
A Chello kb a 2. vagy 3. menetben lett itt elérhető. Tudom, hogy ez tök más, de a Chello miatt is kellett új kábeleket hozni, amik a föld alatt jönnek, a régiek helyett.
Ezt csak azért mondom, mert gondolom nagyban függ a ház típusától, a lakók mennyiségétől, és a terület városon belüli elhelyezkédésétől, hogy hol lesz korábban elérhető, és hol lesz biztosan soha nem elérhető.
Ja, régen Marx tér volt a neve, ha esetleg a mostani nevén nem ismernéd. -
Dodo55 #12623 Nem gondoltam teljesen komolyan, de mostanában ilyen a kedvem.
Ő alig több, mint fél éve előfizető, én meg két és fél éve, aztán nekem szar, neki meg jó, aztán amilyen szemét az élet mostanában, már ilyenre képes gondolni az ember. -
tompka #12622 Na ezt nem tudtam. -
#12621 "De csak úgy lekapcsolhatják?"
Igen, hisz a többi előfizető Internet-elérését akadályoztathatod a megnövelt adatforgalommal, kárt okozhatsz hálózati szolgáltatásokban, illetve a szolgáltatónak okozhatsz kellemetlenségeket (például DNSBL-listákra kerülhet fel a szolgáltató e-mail szervere, amitől nem tud e-mailt küldeni). -
tompka #12620 Adhatnál pár száz vagy csak pár tíz megabitet! :D
Szedek egy filmet torrentről és 2óra 10perc mire lejön.5mbit-es net. Maxal jön! 597-600közt mozog
"A laptopom felé még csak közelítettem az utp kábellel de már töltött lefele. :)"
Jó neked. Nálunk a tvvel van ilyen. 20-30centiről is már bejön az összes adó XD
Irigyellek! -
tompka #12619 Értem köszi.
De csak úgy lekapcsolhatják? Ha lenyomják egy spéci oldal jön be hogy "az internet szolgáltatást szüneteltetjük!" -
#12618 "Nálunk egy helyi szolga azt csinálja hogy ha vírusos a gép lekapcsolják a netet. De hogy a francba látják hogy vírusos a pc?"
Onnan, hogy olyan adatforgalmat generál, ami DOS-támadásra, e-mail floodra, vagy hasonló galádságra alkalmas. -
#12617 jovan kabbe oO -
#12616 Ma be izzítottuk a netet a központba. :)
A laptopom felé még csak közelítettem az utp kábellel de már töltött lefele. :)
1Gbit az sok? :) -
tompka #12615 Nálunk egy helyi szolga azt csinálja hogy ha vírusos a gép lekapcsolják a netet. De hogy a francba látják hogy vírusos a pc? -
ManoNegra #12614 kösz -
ManoNegra #12613 Remélem ennyire személyre szabottan nem tudják elintézni -
#12612 te értelmes ember vagy, de totálisab baromság, amit leírtál...
ilyet még nem láttam, talán a trékomról tudnék ilyet elképzelni maximum, nálunk enternetnél sincs ilyen sehol, mert ez alapján nem lehetséges korlátozni a szolgáltatást.
lehet, hogy véletlen egybeesés csak, bár UPCnél ugye van korlát, ilyet akkorse tudnék elképzelni róluk -
ManoNegra #12611 Én mostanában a telefonos meggyőzőembert küldtem el, persze semmi bunkóság, csak mondtam hogy nem érdekel... Ezért korlátoztak volna le? -
Dodo55 #12610 Ja, akkor még friss az előfizetésed.
Tudod én 2005 óta vagyok előfizető, és most az ősszel egyszer inkább kaját vettünk a maradék pénzünkből, hogy ne haljunk éhen, nem pedig a netet fizettük be időben, ezt biztos megjegyezték, mert azóta ilyen fos nekem.
Tudod, nem számít, hogy 2 és fél évig egy másodperc késés nélkül kívétel nélkül be volt fizetve, egyszer nem sikerült ez így, ezért én már nemkívánatos előfizető lettem valószínűleg, akivel ki kell baszni. -
tompka #12609 Április óta nyomom a csellót. Most azé nagy az adatforgalmam mert a torrenteken ingyen időszak van -
ManoNegra #12608 Akkor Te olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy a p2p korlátozás még nem érint!
De cseppet se félj, ami késik nem múlik. -
tompka #12607 Nekem eddig megoldotta! :) -
ManoNegra #12606 Azért írtam, hogy mindentől függetlenül! Tehát nem a seedek kis száma miatt...
A modemereset nem hiszem hogy megoldja ezt... -
tompka #12605 Ha nincs seed akkor ennyivel fog menni :)
Ha vki 100megás nettel seed-el nekem max teljesítménnyel megy.
Eddig 2x volt vmiféle p2p korlát. De nem maradt sokáig. modem reset. :D
-
Dodo55 #12604 Érdekes ez az egész, én meg a március-június közötti időszakban voltam elégedett, amikor mindenki más panaszkodott a sebességre is, a pingekre is, meg a korlátozásra, ami akkor még nekem soha nem volt.
Aztán jött a június, akkor kezdett fura lenni a dolog, a nyáron még ment nagyrészt szépen a dolog, mondjuk nem sokat voltam akkor gép előtt, aztán az ősszel elkezdett romlani, és úgy 1-1.5 hónapja egyszerűen katasztrófa.
És nem csak a torrent. A pingek is sokkal rosszabbak, CSS-ben magyar szervereken volt régebben átlagosan 10-15 pingem, most meg 30-35. -
ManoNegra #12603 Eddig én is elégedett voltam, mert nálam is ment szépen.
Remélem akkor is elégedettek lesztek, ha mindentől függetlenül 100/40k lesz a max sebesség (torrenten) -
Dodo55 #12602 Nézd, nem tudom miért tudják ilyen olcsón adni, de azt írják nincs semmilyen bekötési díj, nem kell hűségnyilatkozat sem, nincs adatforgalmi korlát, a háztartáson belüli megosztást még segítik is azzal, hogy tesztelik melyik routerrel működik, és melyikkel nem, úgyhogy én nem látok benne semmi átbaszást.
Én nem kis cég áll mögötte, tehát olyan szempontból sem tűnik átbaszásnak.
Tudom, hogy még nagyon kevés helyen elérhető, de ha már itt fehérváron is dolgoznak rajta, akkor szerintem nem kell sokat várni, hogy minden nagyobb városban elérhető legyen. -
tompka #12601 "Ezt csak azért írtam, hogy lássatok egy (eddig) elégedett chello előfizetőt. :-)"
Már kettő van! Én is csatlakozok hozzád. :) torrentnél ahol van elég seed annál min 400 a sebesség.
Elégedett vagyok! -
#12600 csak nehogy a diginettel hoppon maradjatok :)
ki tudja ha tényleg elterjed mennyire lesz terhelt vagy hasonló
ha olyan jó az optikájuk, hogy bírni fogja, mint atom, akkor meg nem is szoltam, én is arra akarnék váltani ezerrel... -
Dodo55 #12599 Vicc ez a Chello, június előtt soha semmi gond nem volt vele, azóta meg mint ha valami tök más lenne, egyre szarabb, biztos valami tulajdonos, vagy vezető váltás volt.
Amint lesz Diginet itt, azonnal váltok.
És hülyeség, hogy a p2p=warez, mert nem. Nagyon sok teljesen legális tartalomközvetítő rendszer(steam, és hasonlók) torrent alapon működik.
Még szerencse, hogy a steam alapból sima http szerverről tölt, és csak túlterhelés esetén vált torrentre.
Meg sokszor a demokat is torrentről vagyok kénytelen tölteni, mert külföndről vagy sehogy, vagy pedig 20k-val jön, beföldi mirror meg még nincs.
Most épp töltök valamit torrentről, 26 seeder van, 10 leecher, a seederek közt domain alapján több szerveres is, és 50k fölé nem hajlandó menni. 1-2 peertől jön olyan 4-8k körűl, a többitől egységesen 1.5k körűl.
Pár hónapja erről a trackerről(a leggyorsabb magyar) kívétel nélkül minden 1.2MB/s-el jött. -
#12598 Nos, nekem már több mint egy éve van Chellom. Én elégedett vagyok a szolgáltatással, a sávszél többé-kevésbé annyi mint amennyinek kell lenni.
A letöltési korlátot nem tudom kihasználni mert az több mint elég.
Igen, én is torrentezek, bár néha elgondolkodom, hogy megéri e járatnom a gépet fél, egész napokig. Konkrétan azért mert a legtöbb dolgot amit letöltöttem (Pl: filmet) azt akciósan is megvehettem volna tökéletes minőségben és olcsón( és csak halkan mondom, hogy jogtisztán) csak be kellett volna mennem az üzletbe.
Sokan csak sportból töltögetnek, amikor a UPC megemelte a sávszélt a sok vérpisti éjjel-nappal letöltött ha kellett ha nem.
Ezt csak azért írtam, hogy lássatok egy (eddig) elégedett chello előfizetőt. :-) -
ManoNegra #12597 Ha engem nem korlátoznának, de Téged igen, akkor én is jogosnak tartanám, engem se zavarna .
De így ebben a formában, amit csinál az upc, elég gusztustalan. -
#12596 egy-két dologgal nem vagy tisztában...
a szerződésben amit aláírtál, benne van hogy milyen sávszélt garantál...persze illene ahhoz közelit adnia tartósan amire előfizetsz, de mindegyik szolgáltatónál vannak lassulások... nálam tartósan megvan a 10mbit minimum 80 százaléka, általában 95% -a van meg
a forgalmi korlát nem havi 250 gb, hanem három egymást követő hónap átlagforgalma nem haladhatja meg a 250 gb -ot... nemugyanaz... sőt, emlékezz csak anno mikor tonline a hasonló adatforgalmú emberkékkel csak úgy lazán felbontotta a szerződést...
a p2p priorizálás meg tényleg kellemetlen...bár én most is fullal szedek torrentről, szal nem értem, max a böngészés lassul be egy picit, ha fut torrent... de amúgy ez külföldön már bevett szokás (mármint a p2p priorizálás), és én valahol jogosnak is tartom, mert nem mindenki warezre akarja használni a netet (és most ne jöjjetek azzal hogy nem minden p2p warez... ma már p2p=warez)... ha nem priorizálná upc a p2p -t valahova hátra akkor a nagy forgalom miatt a többi netezni vágyó user sávszélje pocsék lenne (ld. 2-3 évvel ezelőtti helyzet)