22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Dj Faustus #12998
    "Amúgy upcnek van joga ahhoz hogy belenézzen hogy én mire is használom a netet?"
    Sőt naplóznia is kell a kapcsolatot, amit az NBH-nak, illetve a rendőrségnek (megfelelő indok ellenében) be kell tudnia mutatnia.
  • Sephi
    Ti ugye nem gondoljatok komolyan hogy upcdolgozo komolyan beszél :DDD

Nehogy mar :D

Majd pont azzal tölti az UPC az idejét hogy az embereit kemkedesre uszítsa!

upcdolgozo mennyel fiam és máshol eld ki a hajlamaidat.

• jupa
    Ez akkor most szerződés megszegés a chello-tól,úgyse lesz ilyen rendszer,nagyon de nagyon belebuknának.
    ÁSZFbe tudtommal nincs ilyen beleírva.
  • precision
    mi súgja azt hogy do2 -é? :D:D:D
  • Aspyrin
    Kinek az alregje vagy? :)
  • precision
    Amúgy upcnek van joga ahhoz hogy belenézzen hogy én mire is használom a netet?
    Meg én mezei noob vagyok, nem értek én ehhez, de gondolom ti nem vagytok programozók. Ha egy kliens úgy tudja titkosítani az packetokat hogy azon nem látszódik hogy p2p, hanem "átlagos" adatnak/forgalomnak néz ki akkor cseszhetitek. Mert ti noobok nem a "technológiáját" rakjátok blacklistre hanem a programot. Az egyszerűbb. Na meg sztem jogszerűtlen is.

Amúgy ne erőltesd magad. Mindenki tudja hogy vmi vérpistike vagy.
  • Scooby87
    de mit írottam engem nem érint,mert nem vagyok upc-s már :P
  • Scooby87
    annyiféle fajta torrentkliens létezik,hogy sehaj....és ha akarsz magadnak is kreálhatsz egy sajátot az alap átalakításásval....,hogy fogja ezt a upc megoldani,ha mondjuk kispistaklienst használok bögyörönyi változtatásokkal eltérve,mint a tiltott kliensek :D
  • upcdolgozo
    Majd ird le ide kérlek, hogy mi is tudjunk róla, előre is köszi
  • Scooby87
    nekem már van is ötlettem,hogy lehet majd kisakozni,ha valóban lessz ilyen...bár engem nem érint...
  • jupa
    Van,de mindig is lesz amivel ki lehet játszani.
  • precision
    lol nem vagy pofátlan :D
    ha tényleg upc dolgozó vagy akkor ezt nem gondolhatod komolyan, ha vérpistike alregje akkor meg inkább játsz a gyíkoddal továbbra is :P omfg
    nemhiszem hogy 100% -ig ki tudjátok játszani a torrentet, a warezos ember leleményes, lesz megoldás úgyis
  • devilk
    majd elfogjuk mondani, mi?
  • Dj Faustus #12985
    shabba: Ott a pont!

"Egy átlagos felhasználó egy hónapban összesen 10GB-ot sem tölt le."
    Egyetért (látott már statisztikákat más netszolgáltatótól).
  • shabba
    Szerintem azt se tudod mi az BIX kapcsolat. Elárum a BIX, budapesti adatkicserélő központi gyakorlatilag nem más mint egy switch, amelynek portjait bérlik az egyes távközlési szolgáltatók. Így minden szolgáltató hálózata egyetlen pontban összekapcsolható és ezzel gazdaságosan kicserélhető az egymás közötti belföldi adatforgalom egyetlen ponton. Egy switch portja az egy nulla dimenzió kapcsolódás, nem vonal, semmi köze a hálózat egészéhez. Abban az egyetlen pontban a Victor Hugoban ahol a switch fizikailag elhelyezkedik ott van a UPC-nek 4 db 10 Gigabit ethernet port kapcsolódása. Ennyi.

Ennek semmi köze ahhoz a hálózat többi pontja a gerincháló, a felhordó vagy az elérési hálózat milyen kapacitású, milyen kiterjedésű. Miért kellene a BIX portot maximálisan kihajtani, más szolgáltatók BIX portja sincs maxra kijatva, mert nem az a cél. A BIX port mindig egy túlméretezett pont, ráadásul egy elég olcsó és könnyen bővíthető pontja bármely szolgáltató hálózatának hisz csupán egyetlen switch port az egész.

Bármely szolgáltató megtehetné akár az hogy bérel mondjuk 8 db 10 gigás bix portot. Nem olyan drága hisz havi 8x900 ezer forintból megvan. És mit kap ezért? A Victor Hugoban 8 db 10 giga ethernet portot és kész. Ettől még egyetlen cégnek sem lesz 80 Gbps-es hálózata, főleg nem fog ez a kapacitás Mo. minden egyes háztartásában végződni.

Ez kvázi olyan hogy attól mert az alaplapodon van gigabites hálózati vezérlő még nem tudsz gigabites sebességeddel netezni. Az csak egy hálózati port, egy csatlakozó felület. Az hogy milyen sebességű lesz majd a rajta áfolyó netkapcsolat sebessége, attól függ fizikaliag mekkora sebességű netkapcsolatot csatlakoztatsz rá.
  • upcdolgozo
    A torrentre visszatérve, a Deluge detektálása már tesztfázisban van, valószínüleg pár napon belül implementálva lesz a jelenlegi rendszerbe. Addig is, tud esetleg valaki egyéb torrentklienről ami a jelenlegi korlátozást kijátsza? Csak mert akkor egyből azt is bele tudnánk rakni a jelenlegi tesztverzióba.
  • shabba
    Ha egy adott területen az összes előfizető elkezd letölteni akkor a nem fog mindenkinek maximális sebességet adni mivel a hálózatot nem erre a terhelésre méretezték. És nem nem csak a UPC-re igaz, hanem a világon az összes internetszolgáltatóra. Az internet a közös osztott hálózati erőforrások optimális szétosztásán alapul, a lakossági internet szolgáltatás pedig best effort alapú. Ez azt jelenti hogy nem maximális kihasználtságra méretezik a hálózatokat, hanem átlagos használat melleti kihasználtságra, mivel az a való életben nem jellemző hogy mindki 1xre tölt. Ez a méretezés teszi lehetővé hogy az internet olcsó és megfizethető legyen szélesebb néprétegek számára, ezért van ma világszerte több mint 300 millió előfizető. Amiről te beszélsz hogy mindig maximális sebességet adja, az a garantált szolgáltatás de ott nem 10 ezerbe kerül 10 Mbps, hanem sok száz ezerbe. Szerinted hány lakossági előfizető lenne hajlandó kifizetni ekkora összeget, és hány olyan lenne aki valóban ki is használna egy garantált elérésű vonalat. 1xűen átlag felhasználónak nincs szüksége ekkora garanatál átviteli kapacitásra, havi 10 GB-tal bőven beéri, és ezt is időben szétszórva használják az egyes netezők így a hálózatban ez a terhelés egyenletesen eloszlik. Ez a best effort szolgáltatás alapja hogy nincs garantált maximális sebesség, hanem a rendelkezésre álló közös hálózati erőforrásokat úgy osztja szét az ügyfelek között hogy abból mindenki kapjon megfelelő mennyiséget. Persze ha mindenki 1xre kezdene letölteni akkor mindenkinek csak kevés jutnak, de mivel ez nem életszerű így átlagos használat mellett az idő nagyrészében a maximális sebesség biztosítható, ha nem akkor meg lassabb lesz. Cserébe viszont megfizethető árszinten széles körben elérhető szolgáltatás kínál.
  • Imremagdi
    kettőnek semmi köze egymáshoz

2x20GB bix kapcoslat elég!

Optikai kábel kiépítése pedignem drága, plána egy meglővő csőbe plussz kábelek behuzása!

Amigy 2x20GB BIX kapcsolat nem megy 100%-ra addig szégyelje magát az UPC hogy nem képes pitiána összegért (haszonjkhoz képest) kiépíteni egy normális belső hálozatot, amit pár GB elbír.

Hajrá digi!!!! Ott van ész!!
  • Mo.Organ
    Szia,

Valaha én is UPC dolgozó voltam, de hál'istennek már nem. És ezt komolyan mondom. Elegem volt abból hogy nekem kellett mindig hazudoznom hogy miért is szar lassú a net.
    A másik de jött a digi tv magyarországra és tönkre baszta a direkt szolgáltatást. Aztán megjelent kábel hálózaton és a upc egyből létrehozta a hazai csomagot. Sőt árat csökkentett.
    És most itt a net és rögtön a chellóval is variáltok. Csak az a baj hogy te is agymosott lettél és elhiszed még mindig azt amit ott a nagyok mondanak.
    És még te mondod hogy nem érdekli a upc a digi tv. Nem a frászt nem ember nézz már körbe ott magad melett és tedd fel a kérdés hány ember hagyta már ott a céget és ment már át a digihez. mert itt az én környezetemben eddig vagyunk már egy jópáran.
  • devilk
    Ezt neked bent tanították, hogy mindenre mondj valami jó hangzatos kis példát?
  • devilk
    A UPC megtéveszti a fogyasztókat!
  • Scooby87
    icenetnél igen ,ez nem szar kábel papi... :D ászfben benne van, minimális sebbeség meg nekem 20Megbait 30 as netnél....tehát max 33%-ot eshet....nem pedig 90%ot.
  • upcdolgozo
    A Media Marktnak szerinted mekkora épületet kéne épitenie, vagy a TESCO-nak, hogy az ÖSSZES lehetéséges vásárlója EGYSZERRE be tudjon menni, és mennyi terméknek kéne raktáron lennie pl csak kólának, ha MINDENKI EGYSZERRE annyi kólát akarna venni amennyi a kocsiba belefér? Ugye te is belátod, hogy sehol senki nem úgy rendeszkedik be, hogy 100%-ban mindenki 100%-al tölt. számolj csak 10 ezer emberrel. 10MBites nettel. Az 100GBit. szerinted melyik szolgáltató birna el folyamatos 100gbites terhelést, főleg külföldre? Szerinted a tvnetworks 10ezer ügyfélnek is tudná azt a sebességet biztositani amit biztosit?
  • Scooby87
    digi elérhetőségek

• Imremagdi
    Kedves UPC dolgozó

Egy dolgot elfelejtesz!

Ha egy adott városba, az összes előfiezető elkezd letölteni (legális dolgot!!) akkor azt az UPC hálózata nem fogja elbirni?

Vagyis nem használhatom az internetemet folyamatosan maximális sebességét, mert ezzel bünt követek el?

Akkor kössétek ki a szerződésben: Internetet nem szabad folyamatosan használni, nem elhet gakran letölteni, mert megbüntetünk, hiába fizetted ki a szolgáltatás diját, leszarjuk.

Hozzátenném hogy nem UPC előfizető vagyok, és nem is leszek az!

Dolognak egy szépség hiábája van

2x20 GB BIX kapcsolata van az UPC-nek, ésm ég 50% sincs a kihasználtság!

Szóval feleselges hisztéria ez az egész.
    Ja hogy ti kevesebb előfizetőt szeretnének.
    Értem.

1-es ülj je UPC.
  • Scooby87
    ez igaz,hogy nem azonos technológia..... ideje lenne már a upcnek is fejlesztenie.

spec engem nem érdekel,hogy milyen techonlogiával jön a net,ha baromi gyors és baromi kedvező áron van...sztem sokan vannak így vele...
  • upcdolgozo
    nem kapcsolható ki. egyszerüen csak én a korlátozószerver másik oldaláról netezek:) vagyis az elől. a mi hálózatunk a forgalomszámláló, stb szerverek előtt vannak. minek mérné a upc a saját épületének a forgalmát is?

digi? hát megoszló véleményeket hallottam róla. Ismerek olyat akinek pl a netrádió is megakad percenéknt a packetlosstól. Ha ezen sikerül majd tuljutniuk és elég széles körben szolgáltat, akkor nyilván konkurenciaként fognak rá gondolni a jelenlegi szolgálgatók, addig nem nagyon. HDSNet áraival se igen versenyzett sosem egyik nagyobb netszolgáltató.

Nyilván lehet olcsóbb megoldásokat kinálni. Kérdés, hogy erre a nagyobb konkurenciák odafigyelnek-e. Megéri e versenyezni velük. Szerinted ha Kőbányán nyilik egy ABC ahol 60FT-al olcsóbb a cigi meg a Kóla, akkor a Tesco rögtön lecsökkenti az árait, hogy alámenjen a Mari néni ABC-je árainak? Majd, ha lesz egy Mari néni ABC lánca és a TESCO vásárlóinak 10%-át átcsábitja, akkor majd talán szentel figyelmet Mari nénire a tesco, ha ugy gondolja, hogy az a 10% neki nagyon fontos, hogy visszacsábitsa. Vagy esetleg emel az áron egy kicsit és a maradék 90% visszatermeli neki :D Szerinted egy T-Online vagy Datanet vagy UPC ügyfeleihez képest hány % használ diginetet vagy tvnetworksöt? Nem sok.

A UPCnek egyetlen konkurenciával kell szembenéznie, aki mindenhol ott van ahol UPC is, ez pedig az ADSL. Azt hiszem az ADSL nevetséges feltöltési sebessége és a kötelező telefonvonal elég negativum azellen. Akik chellosok, nyilván valamiért azok. hisz az ADSL lehetősége ott van majdnem mindenkinél. Csak fizess meg egy 3ezer Ft-os analóg vonalat amit már 5 éve nem használsz mert mobilja van mindenkinek, és ezenfelül fizess egy szolgáltatásért ami uploadban sokkal kevesebbet ad, s mostmár a 30gb-s forgalmi korlát sincs, ami eddig az adsl mellett szólt.
  • Scooby87
    tvnetwork
    amúgy pesten is elérhető már az icenet egy két helyen.
  • shabba
    Almát körtével teljesen felesleges összevetni. TvNetworknél a SigNet csomagot, Diginél a HDSNET kábeles csomagot hasonlítsd inkább a UPC kábelnetes csomagjaival, ezek nyugszanak azonos DOCSIS technológián. Egy LAN hálózati elérés egész más technológián nyugszik, ami természtesen sokkal jobb minőségi paraméterekkel is bír. Viszont az elérhetősége jóval korlátozottabb. Ez ugyanúgy igaz a TVN IceNet-jére mint a Digi LAN-os elérhetőségére.
  • AnonymouS
    köszi
    tényleg, ez csak Debrecen, jó... :D

Pesten mik az alternatívák, tudtok ajánlani? (VIII. ker.)
  • Scooby87
    icenet

rákatt debrecnre és azon belül vannak csomagok....ott van az icenet is...
  • Scooby87
    hát én meg pont az ellenkezőjét hallottam,hogy nagyon ok pingek vannak....nekem is 20 itthon 40-60 max külföldön mondjuk ez tvnetwork.
  • AnonymouS
    okés, a honlapját meg tudod adni az icenetnek? Google nem találja, az icenet.hu meg nem jó.
  • Travelos
    ez nagyon nem így van sajna :(
    azok a területek, ahol elérhető legalább 10Mbit Diginet, az Debrecen 2-5%-a, magyarul a lakótelepek egy része! A többi vonalas terület 1-2 Mbittel.
  • do2
    hát az a hir járja a digiről hogy játszani nem lehet vele... bár ezt csak pár cod4-s haver mondja. én hiszek nekik
  • Aspyrin
    Ne fárassz már ;)))
  • Scooby87
    nem megy csödbe nem is értem hol olvastad.
    Csak Baján vette meg a fibernet a tvnetworkos hálózatot,máshol nem és az is modemes terület volt csak...
  • Travelos
    és hogy tudsz 100Mbittel torrentezni UPC-s hálózatból? Ezek szerint valahogy kikpcsolható a korlátozás. Ha olyan rendes vagy, ahogy írod, akkor oszd meg velünk az infót légy szíves!
  • Scooby87
    a digi meg szépen halad a terlyeszkedésbe....

Debrecen nagyrésze már le van fedve és nyáron 80%os lessz a lefedettség...kiváncsi leszek,ha Db-t elveszti a Upc akkor azt már észreveszi-e....

Budapest ,Dunaújváros ,Miskolc,Székesfehérvár,Pécs,Veszprém területen is szépen halad a digi....ezt meg sztem már tuti észreveszi.
  • bertino
    minden szolgálatatónak gyakorlatilag bérelt vonala van, ez köztudott.

szted mindenki szolgáltatónál dolgozik ? egyáltalán nem, de akik igen, azok letöltés szempontjából a leges legjobb helyzetben vannak, annyival jön a cucc, amennyit bír a kábel.

azokra gondolj, akik vidéken vannak, mit szólsz egyébként a diginet terjedéséhez ?