22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Barnus
    Hát azért az kissé túlzás, hogy ti szednétek szét őt, de végülis lényegtelen :))
  • Mo.Organ
    csak egy friss hús jelent meg a fórumban és őt szedjük szét darabokra :)
  • eLiXir
    mitortent itt? nem szokott ennyi komment lenni, csodbe megy az upc mar vagy mi ?
  • ManoNegra
    Az igaz, hogy harmincezer dodó egy priorizáló masinéria?
    Abból a pénzből mennyit lehetne fejleszteni?
  • precision
    ok, javítok, ipnek van köze a protokolhoz, de a te ip -dnek nincs köze ahhoz hogy az adott program milyen protokolt használ
  • Scooby87
    vagyis amikor volt az a limites dolog...és akkor sokan azt csináltuk két hálókarit használtunk és ha közelitettük a limitet,amikor csökentették volna ssebességünket akkor kicseréltük beregeztük és megint ment előről az egész.
  • Dj Faustus #13032
    "világos és jogos....ezért sem kivitelezhető upcdolgozo állítása."
    Ajánlott olvasmány: [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1002913811&no=12982]#12982[/url] ("Ez azt jelenti hogy nem maximális kihasználtságra méretezik a hálózatokat, hanem átlagos használat melleti kihasználtságra, mivel az a való életben nem jellemző hogy mindki 1xre tölt."), [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1002913811&no=13014]#13014[/url] ("Ez az IPS általi p2p throttle egy elég elterjedt fogalom manapsák a szolgáltatók között").

Vagyis mivel a "csak" egy kisebb előfizetői réteg használja a (nagy sávszélességet elzabráló) p2p-t, a többség elől elvéve az erőforrásokat, ezért a szolgáltató - bármennyire is nem tetszik, megtévesztőnek tűnik - szabályozni fogja a p2p-t, hogy többségnek jó legyen (több bevétel).
  • Scooby87
    emlékeim szerint ha volt két hálókártyám...akkor elég sokat lehetett variálni az ip kérdéssel...nem feltétlen fél évente kaptam meg az új ip-met...ez még akkor volt amikor havi adatforglamon nagyon alacsony volt...
  • Scooby87
    Hogy odaérjen, a számítógépünk becsomagolja TCP protokoll szerint is (a TCP segítségével tud két eltérő számítógépen lévő program beszélgetni). Ezt a számítógépünk tovább csomagolja IP csomagokba (az IP Internet alap protokollja), hogy így utazzon át az Interneten. Az IP csomagok, ha helyi hálózaton közlekednek, Ethernet keretekbe vannak csomagolva, mert Ethernet "nyelven" beszélget egymással két hálókártya. Ez aztán elektromos jelek formájában (amelyeket szintén protokoll ír le) elhagyja a számítógépünket. Miután megérkezett rendeltetési helyére, ott a csomagolási folyamat a másik irányba is megtörténik, és a webszerver megkapja a kérésünket.

én ebből indultam ki.
  • precision
    dinamic ip ugy néz ki hogy kb fél-egy évente kapunk új ip -t
    amúgy ipnek semmi köze a protokolhoz, a p2p p2p marad akkor is
  • Scooby87
    ha több helyen fent van akkor is?
    amúgy én úgy tudtam,hogy dinamik ip van a chellonak...ott is lehet kitalálni vmit...vagy egy routert is be lehet vetni...annyi mindennel lehet variálni...

• Met
    Mikor jön át a Digi a Bp. VII. kerültbe is? Kis belső infó?
  • Barnus
    Scooby azért mielőtt másra mondod, hogy hülyeséget beszél, gondolkodj már:)
    "de mivan,ha a kliensbe beállítom,hogy a folyamatot csak x%ig töltse le aztán átugrok másik kliense más protokolra"

Protokoll. tisztában vagy a jelentésével? tehát hogy gondolod ezt az életben? Torrenten letöltesz 2rart, aztán 3rart letöltesz DC-ről, aztán 6-ot meg FTP-ről és a maradék 8at pedig mondjuk HTTP-ről. Ja és 2 csomagot kapsz emailben is?:)

Attól hogy már torrentklienst inditasz a protocoll ugyanaz marad :D
  • Scooby87
    világos és jogos....ezért sem kivitelezhető upcdolgozo állítása.
  • Scooby87
    elismered,hogy nem érted,hogy nem lehet ilyett csinálni....alapdolog!!Szerződés azt tod mi??? Érted a fogalmát??...Érted,hogy a per drága dolog....pláne ,ha sokan perelnek egy szolgáltatott..
    moss fogat és vegyél pizsit...mese már lehet megy.
  • precision
    :ASD:FA:SDF
    ez is fájt. ott a pont. hát nemtom miért írtam ezt, nem így akartam, ha nem szólsz fel se tűnik :)
    no mind1. :)
  • shabba
    Az általános szerződési feltételek szerepe ahogy már a neve is mutatja pont az hogy egyetemes, minden előfizetőre vonatkozik. Olyan nincs hogy csak az új előfizetőkre vonatkozik valami ami az ászf-ben van. Gondolj bele akkor pl. a tavaly sávszélesség emelés nem történhetett volna megy egyetemesen. Mert ha úgy lenne ahogy te elgondolod akkor a UPC 200 ezer előfizetőjénél addig nem változhatott volna a sebesség, amíg le nem jár a hűségidejük és nem kötnek új szerződést a már megemelt sebességű csomagokra. Az új nagyobb sebességet pedig csak azok kapták volna akik az emelés utáni időszakban kötöttek szerződést. Gondolom nem kell ecsetelnem mekkora felhábordás lett volna ha ez így történik. Ezért van az ászf, mert az abban történő változások egyetemesek, minden előfizetőt érintenek így újraszerződés nélkül lehet globális változásokat eszközölni. Az ászf pedig a szerződésed szerves és elválaszthatlan részét képezi, ez bele is van írva jellemzően már az első pár mondatban szerepel hogy az ászf a szerződés részét képezi.
  • RIZLA
    az a bakter :P
  • upcdolgozo
    "a feltételezés is sértő, hogy azt hitted hogy én azt hiszem hogy program neveket (lol ?) korlátoztok "

Hmm. Akkor ezt nem te irtad ezekszerint:
    "ti noobok nem a "technológiáját" rakjátok blacklistre hanem a programot. "
  • precision
    :ADS:FA:SDF
    ez fájt :D
  • Scooby87
    :D vagy portás....
  • RIZLA
    .......és a kötelező telefonvonal elég negativum azellen.....

fogadjunk......bakter vagy a cégnél, vagy büfés.......!
  • Sephi
    Ha valóban az UPC-nel dolgozol akkor ki fogom kérni az IP-det az SG admintol es fejlejentelek személyeskedésért!

Ha te az UPC érdekeid véded akkor sem turheto el ez a hangnem!

Szegyeled el magad hogy másokat szívatsz hogy magadra kelsd a figyelmet!

Meg egy beiras es intézkedni fogok!

jo ejt.
  • precision
    én is így gondoltam, ezért írtam hogy protokolt, portot meg adatforgalmat néz
  • Barnus
    Ez az IPS általi p2p throttle egy elég elterjedt fogalom manapsák a szolgáltatók között. én annyit mondok nektek, hogy örüljetek neki hogy jelenleg igy müködik. több olyan ország van ahol nem a down, hanem az upload van ellehetetlenitve, igy gyakorlatilag annyi a privát szerveren az arány fenntartásának. van olyan ország ahol deluge se megy. egyszerüen az upload leáll viszonylag hamar. vagyis nem tudsz arányt javitani. illetve ezáltal seeder is kevesebb lesz, a többi letöltő is hátrányát látja, ha sok olyan ember kapcsolódik akinek az ispje az uploadot tiltja. Igazából nem igen szeretek ezekbe a magasröptü vitákba belefolyni, de azért szerintem vicces az, ahogy mindenki egy programnevet titkol. uristen le ne ird hogy deluge, mert beirják biztos a 'tiltolistastorrentprogramok.txt' file-ba és akkor az se fog menni:)
  • precision
    tényleg van titkosítás a többi kliensben is? aztaaa, hát komolyan mondom, erre azért nem gondoltam volna
    amúgy ha már a titkoknál járunk, utorrent is újít titkosítás terén, szóval lesz dolgotok bőven készülj fel
    a feltételezés is sértő, hogy azt hitted hogy én azt hiszem hogy program neveket (lol ?) korlátoztok
  • shabba
    A tartalom nem érdekli a szolgáltatót, így pl. annak sincs jelentősége hogy te most legális vagy illegális tartalmat töltesz, milyen tartalmat nézel, milyen webodalakat olvasol, ez az információ a szolgáltató szemszégétől teljesen lényegtelen. Ő a saját hálózatán menedzselni akarja a hálózati forgalmat, ehhez elég neki az előfizetők azon csoportjai és alkalmazás típusok vagy azok csoportja szerint szétválogatható adatfolyam. A szolgáltató azt dekektálja egy adatfolyamról hogy pl. az a torrent protocol osztályba sorolandó, az számára teljesen lényegtelen információ hogy milye film, zene vagy program filecseréje folyik éppen vagy hogy az legális vagy illegális cselekedethez köthető.
  • Scooby87
    a 13008-as hzás upcdolgozonak ment.

amúgy én megbüntetném a upc-t is...a korlátlan foglmának megtévesztő volta miatt....

shabba:ha saját klienst használok és nincs tilva vmelyik torrent oldalon akkor nyugodtan mehet a menet...pölö én is használtam saját klienst az ixy torrent oldalon...és jött a cumó szépen.
  • bertino
    a UPC-t is büntették már
  • Dj Faustus #13009
    "de gondolom a log csak arra terjed ki hogy milyen protokolt használok meg milyen portokon, meg hogy mennyi adat megy ki be"
    Meg hogy melyik hoszttal kommunikálsz. Természetesen ezt csak az előbb említett szerveknek adhatja ki.

Az NBH (vagy ennek megfelelő szervezet) ezen felül naplózhat mást is (és elhelyezhet a szolgáltatónál erre a célra adatgyüjtő eszközt). Nem beszélve az Echelon rendszerről.
  • Scooby87
    ez mind szép és jó.,..de mivan,ha a kliensbe beállítom,hogy a folyamatot csak x%ig töltse le aztán átugrok másik kliense más protokolra oda beakrom és onnan folytatom...hülyeséget beszélsz nem érzed még mindig...legegyszerübb dolgokkal kivédhető ilyen blamázs...a szerződés megszegése meg annyira alap,hogy kár a karaktereket pötyögtettned,mert ilyen nem lehet...most kicsit bogarásztam a upc ászf-t...és aki már előfizetője a szolgáltatásnak annak nem lehet ilyen irányú tiltása...még egy új ászf kiadásakor sem,mert az esetlegesen csak új előfizetésekre lehet hatályos....ja és tudtommal,nemrég büntettek meg egy kisebb szolgáltatót a felhasználók megtévesztése miatt....
  • shabba
    Persze csinálhat saját klienst, saját protocollal, viszont az nem fog szót érteni a többivel, ergo csak attól a usertől tudsz majd tölteni aki ugyanazt használja. Nem túl valószínű hogy a saját magad által kreált kliensednek világszerte túl nagy támogatottsága lesz. Ezzel a megoldással gyakorlatilag nem érnél el semmit, mert a peer to peer hálózatod igen csak belteljes lenne.
  • shabba
    Szerintem ami értelmes az nem gondolja, aki meg igen az nagyon nincs képben. Sem a stílusa miatt, sem a leírtak szakmai része miatt nehezen hihető. Gondolom ő egy vicces kedvű fórumozó aki kesti itt egy kicsit a feszültséget.

Pl. az nem a szolgáltató és a UPC alkalmazottak dolga hogy a sávszél menedzselő hálózati eszközökre új sw-t írjanak, új patterneket beprogramozva. Épp ezért a UPC-nek nem is kell tudnia azt milyen új kliesenk vannak, ez a hálózati eszközt gyártó cég deríti ki, ők meg figyelik a piaci folyamatokat hisz ebből élnek. Az eszközgyártó készíti el az új sw update-et, amit elküld az ügyfeleinek, köztük a UPC-nek is, ők megcsinálják az eszközökön a sw frissítést és utána okosabb lehet majd a torrent detektálás.

A másik dolog az eszközök nem az programot detektálják, hanem a protocolt, ami klienstől független. A protocol olyan mint egy nyelv, mindegyik kliens egy nyelvet beszél, különben nem értenének szót. A hálózat forgalmat menedzselő eszköznek a protocolt kell detektálnia, amik különböző módszerekkel ér el.
  • upcdolgozo
    Ti tényleg ugy gondoljátok, hogy egy adatforgalomban egy szolgáltató azt bogarássza ki, hogy milyen nevü program kommunikál mivel?
    egy program akárminek nevezheti magát. név alapján hogy lehetne tiltani? az adat, az adat. nem ugy megy hogy én most az xy programnak megyek. hanem ennyi byte vagyok ezen a porton kommunikálok, ilyen szekvenciáim vannak. maga a p2p folyamatminta az, ami azonositható, és elárulok egy titkor. Nem itt nálunk egyedül van a torrent forgalom korlátozva, hanem a világ sok más országában is. Ezért került be a kliensekbe az encryption, tehát az adatok titkositása, valamint a lazy bits fogalma is gondolom ismert itt egyes nagyokos számára, hogy miképp próbálja a szolgálgatót kicselezni. A Deluge programnak nem a nevére van szükség ti butusok, hanem az adattovábbitási mintájára, hogy miben tér el a többi klienstől, mily módon küldi/fogadja másképp az adatokat, amitől másfajta csomagnak látszódik.

Kedves nagytudásu, okoska Precision barátom. A kliensen belüli titkositás, csak, hogy tudj róla, több mint egy éves technológia, és a mai torrent klienseket ha megnézed, mindegyik tartalmazza. utorrent, azureus, bitlord, stb, stb. Ha jól tudom azonban a deluge kivételével a többi mégis korlátozva van nagyokoska. Most miért érzem úgy, hogy inkább te tűnsz noobnak?:) Idióta.
  • precision
    nothin'
  • precision
    de gondolom a log csak arra terjed ki hogy milyen protokolt használok meg milyen portokon, meg hogy mennyi adat megy ki be
    szal a magánszférámat nem "logolhatják" mi van a személyiségi jogokkal
    szal mondjuk ha van egy meleg előfizetője upcnek aki egy chaten éli ki ferde hajlamait meleg társaival azt nem logolhatja a upc
    vagy rosszul látom?
  • do2
    mivan velem ?
  • Aspyrin
    Valójában a digi tv uszító ebe :)))
  • jupa
    Egyébként meg titkosított packokba nem lehet megnézni hogy milyen adat megy szóval pistike nem hisz neked senki!
  • Sephi
    amúgy ha ezt is lekorlatozza akkor lepek a T-hoz.