22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • mozesapo
    De nem a felfelé irányt korlátozzák, hanem a lefelét. Felfelé megy maxon, bármikor, a nap 24 órájában a p2p.
  • Dj Faustus #13118
    "AZ örökös piszkálgatás, meg belekötések helyett"
    ...tessék utánaolvasni. Shabba sajnos a kellemetlen igazságot tárja fel: a lakossági Internet-szolgáltatás nem egy leányálom.

A UPC által szolgáltatott Internetet ne a DIGI LAN szolgáltatásával hasonlítsd össze. Teljesen más technológia. Az egyik kábelTV-s hálózaton biztosított, a másik ETTH.

"hol van leírva a szerződésemben, hogy nem használhatom folyamatosan a 10Mbitet?"
    A 10 Mbit/sec a maximálisan elérhető sebesség, nem a garantált.
    Olvasd el az ÁSZF-fet, ott írják a garantált sebességet is.
  • Travelos
    hol van leírva a szerződésemben, hogy nem használhatom folyamatosan a 10Mbitet?
  • devilk
    Kedves shabba!
    AZ örökös piszkálgatás, meg belekötések helyett inkább menj el valami BIX KUTATÓKÖZPONTBA ha a dolog ennyire érdekel téged. Kb 1 hete láttam a reklámot a tvben. korlátlan adatforgalom és korlátlan időben ...... mind1. leszarom
  • gduck
    Olvassatok: #13043

És értsétek már meg végre, hogy a kábelTV-s hálózat megsínyli a torrentezést! Nem az állandó felfelé írányuló adatforgalomra lett kitalálva! Lehet szeretni/nem szeretni (nekem se tetszik!!!) de ez van! Ha meg nem lenne korlátozás, akkor megfeküdne az egész!
  • do2
    és mi a szösz ? :)
  • shabba
    Mindig ezzel a korlátlannal jönnek egyesek. Én tavaly ősszel vettem a fáradtságot és végignéztem UPC weboldalán a netes csomagok leírásait, de még a korlátlan szó sem szerepel. Sőt az ÁSZF-re is ráengedtem a keresést és ott sem szerepel korlátlan adatforgalom. Akkor hol hírdeti magát korlátlannak?

A "Második megtévesztés:"-re írtakra válaszolva. Tegnap is írtam almát körtével kár összevetni, a Digi LAN netje egészen más technológián alapul, egészen más minőségi mutatókkal. UPC-t a Digi HDSNET csomagjaival vesd össze, vajon azok ugyanúgy tartják stabilan a meghírdetett 1 és 2 Mbps-et. Javaslom olvasgass HDSNET topicokat, én elég sok éve olvasgatok netszolgáltatói topicokat, de talán a legtöbb minőségi kifogás és szolgáltatás kiesésről szóló beírással ott találkoztam.
  • tompka
    Na ja. Márciusban rámsózták a telefont is. Kérdeztem hogy minek, mert nekem nem kell.Válasz: telefon nélkül nem tudjuk bekötni a netet.
    pff. :S mé nem? mondjuk lényegtelen. a hűség csak a tv-re és a netre van nem? mert nálam a telefonra nincs. még ingyenes. de márciustól havi díjas lenne. de csak lenne. mert azt lemondom. :D
  • Dodo55
    Csak hogy az a 10-20% valójában sokkal nagyobb.
    A lakosság 90%-a nem teheti meg magának, hogy minden digitális anyagot legálisan megvesz.
    A torrent óriási mértékben elterjedt az utóbbi 1-2 évben. Olyan ismerőseim használják, akiknek 1 éve még internetük sem volt, 2 éve meg még ősi Celeronos(300-500MHz) géppekkel nyomták. A számítógéphez meg még az átlagosnál is kicsit talán kevésbé értenek.
    A hugom is használta már, sőt azt is hallottam tőle, hogy valamelyik barátnője is.

Szóval szerintem a szélessávú internetet használó előfizetők legalább 35%-a használ torrentet, vagy más fájlmegosztó programot. Legalább 15% rendszeresen.
  • bertino
    jauvan, de mostmár igazán lehiggadhatnál a monológjaiddal, már uncsik, télleg.
  • shabba
    Miért ne lehetne. Ha több szolgáltatónak éri meg a lakásodik hálózati infrastruktúrát kiépíteni akkor szabadon válogathaszt közöttük. Az egyiktől veheted a TV-t, másiktól a netet, harmadiktól akár a telefont. Viszont a cégek inkább abban érdekeltek hogy minél több szolgáltatást tőlük vásárolj, ezért kreálnak hogy 2play, 3play csomagokat ahol több szolgáltatást egyben tudsz tőlük megvenni és ezt némileg olcsóbban kapod mintha külön-külön vennéd őket. Ilyen pl. a UPC három az egyben csomagja vagy pl. a Tíonlány Tíhóm triplája.
  • devilk
    nyugi:)
  • shabba
    Ezerszer le lett már írva, és egyeseknél még mindig ugyanaz a lemez jár. Tényleg olyan nehéz felfogni hogy a szolgáltatót nem érdekli hogy mi illegális meg mi nem, ő a tartalommal nem foglalkozik. Állandóan ez az illegális letöltés, meg a UPC nem jogvédő szervezet lemez jár egyesek fejében, komolyan olyan nehéz ezen túllépni, ha 1x semmi köze az egészhez és ezt már oly sokan, sok helyen leírták?

Egy szolgáltatót csak az adatforgalom nagysága érdekli, az egy legális vagy illegális forrásból letöltött DVD esetén is pont ugyanakkora. A hálózatok kapacitása nem végtelen, ezért az átfolyó forgalmat menedzselik. És a szolgáltató természetesen olyan szempontok szerint fogja menedzselni hogy a legkevesebb előfizető hagyja ott vagyis a legkisebb bevétel veszteséget szenvedje el.

Weboldalakat mindenki néz vagyis a bevétel 100%-a köthető ehhez az alkalmazás típushoz. A szolgáltatónak érdeke ezt a protocol előnnyel kezelni, mert ha itt akadozik a szolgáltatás az sok előfizetőt érint, ha ők elégedetlenek sokan mondhatják le a szolgáltatást ami nem jó mert nagy bevétel kieséssel jár. A P2P már nem ilyen azt csak a felhasználók kisebb aránya úgy ~10-20% használja. Ezzel nem is lenne gond ha az általa bonyolított adatforgalom ezzel a mértékkel arányosan kisebb is lenne. De nem úgy van a P2P adatforgalom igen magas, magasabb mint a webes adatforgalom, sőt mindennél magasabb akár a nagy egész több mint felét is kiteszi.

Vagyis a bevételeknek 10-20%-át adó userek a teljes adatforgalom irreálisan nagyobb arányát generálják. Sőt ezen userek közül egy kisebb százalék generálja ennek a magas forgalomnak a legnagyobb százalékát. A szolgáltatóknak főleg ezekkel a userekkel van gondjuk, a sávszél menedzsmentnek elsősorban ők az elsődleges célpontja, hogy az ő adatforgalmukat elviselhető mederbe szorítsák.

A szolgáltató mindig bevétel szerint osztályoz, azon alkalmazás típus amihez a bevétel kisebb százaléka tartozik kevésbé fontos, mert ha ott probléma van akkor az előfizető kör kisebb százaléka mondhatja le a szolgáltatást. Ha az a pár százalék igen nagy forgalmú p2p-es netező mégis elmegy az az össz bevételnek csak kis százalékét fogja jelenteni és a szolgáltató nem fog utánuk sírni, sőt az utánuk felszabaduló igen komoly hálózati kapacitásokra nagyságrenddel több áltag forgalmú netezőt lehet bekötni vagy a maradék nagyszámú átlag előfizető elégedettségi szintjét lehet tovább növelni.

A Digi majd akkor jelent nagy fenyegetettséget ha széles körben elérhető lesz a LAN hálózata. Egy éve kezdték el a LAN-os fejlesztéseiket a Debreceni területükön, azóta már több városban található ilyen egyes lakótelepeken de még nagyon elszórva. 1 év alatt alig pár tízezer háztartás lett LAN-os infrastruktúrval lefedve. Ha jobban belehúz Digi 2008-ra akkor sem hiszem hogy száz ezer háztartást jóval meghaladó lefedettséget tudnak majd elérni. A UPC lefedettsége 1.1 millió háztartás ami azért hosszú évek alatt épült ki.

Szóval aki szerencsés helyen lakik mert ott lett Digi LAN az bizonyára váltani fog, de kevesen lesznek majd ilyen szerencsés helyezetben. Ráadásul ezen a szűk területen akár a UPC is csinálhat jővőre hasonló LAN fejlesztéseket, én ezt elég valószínűnek érzem. A többi egy millió háztartásban viszont a UPC legnagyobb konkurense továbbra is a Tíkom van Invitel ADSL-je lesz majd, ahogy az elmúlt évek során is ez volt.
  • devilk
    Akinek van még gondolta az írja meg oda is! Hogy mivel és hogyan:D
  • devilk
    http://debrecencity.blog.hu/2008/01/05/felrevezeti_a_fogyasztokat_a_upc
  • devilk
    http://debrecencity.blog.hu

Tessék! UPC
  • tompka
    Amúgy lehet olyat hogy a tv upc a net egy másik szolgáltató?
  • Dodo55
    Upcdolgozo, ha itt vagy még:
    Nem tudom mi ez az egész(komoly, vagy csak valaki szórakozik), de annyira nem is érdekel, max be lesz perelve a UPC, hogy annak ellenére korlátoz, hogy bizonyítható lenne bármilyen illegális tevékenység.

Ugyanis:
    -A Deluge klienssel teljesen legális tartalmat is lehet letölteni és megosztani
    -A titkosított adatátvitelnek köszönhetően semmilyen illegális tevékenység nem bizonyítható ==> rágalmazás

Mert az addig rendben van, hogy illegális bizonyos anyagoknak a letöltése és megosztása, viszont nevetséges, hogy ez bűncselekménynek minősül egy olyan országban, ahol a lakosság felének lassan ételre is alig jut pénze. És attól, hogy 10000 forintos netem van, attól még rendszeresen az van a hónap utolsó pár napján, hogy aprópénzből megyünk boltba kaját venni. Másrészt ez nem lopás, mert nem vesszük el a jogtulajdonostól az anyagot. Ez inkább olyan, mintha azért büntetnének, mert felszednénk az utcán talált pénzt. És komolyan: ki az a hülye, aki nem vesz fel egy húszezrest, ha talál egyet?

Szóval én a helyetekben inkább lecsökkenteném az árakat legalább a felére, és sávszélességet dupláznék, mert 1 éven belül az előfizetőitek legalább 1 negyedét el fogjátok veszíteni a Diginetnek köszönhetően. De ha továbbra is ragaszkodtok ahhoz, hogy betartatjátok a milliárdosok érdekeit szolgáló törvényeket a nyomorban élő emberekkel, akkor ez a szám még nagyobb lesz.
  • bertino
    ne FTPzz
  • Tocika
    Ha már a hálózatoknál tartunk.
    ezt a hibát írja az ftp kliensem: Connection reset by peer
    az ftp jól müködik mert mindegyikkel ezt csinálja úgyhogy valszeg a hiba az én készülélkembe van.
    de mi lehet a hiba?

• tompka
    Gratulálok! :D
    Üdv újra a upc hálózatában :)
  • mozesapo
    Hol? Amit építettem ott kb 1500 lakás/Node volt, mindez 2006 őszén a XII-ben. Ha 500 lakás/Node lenne, akkor nem 30-50k-s p2p korlátot alkalmazna az upc.
  • Bucsek
    naaa kiráály 2 nap után visszajött a netem :D:D woohooo
  • shabba
    Nekem ez a 23 című film nem mond semmit, nem is hallottam róla, ezért is nem értettem mit ír do2. Én a Galaxis útikalauz stopposoknak-ra kerestem rá, onnan nem emlékeztem pontosan a 42-re.
  • do2
    jajaja a filmre gondoltam én is :D
  • Barnus
    ok. off off. sorry:)
  • Barnus
    én se láttam a 23 cimü számot, csak a 23 cimü FILMET :D
  • Munch
    Ne offoljatok már.
  • Barnus
    :D:D:D. Shabba kicsit lazits már és két bit között a poénokat is fedezd már fel, ne csak a hálózati topológiát :) Nem szivatni akarlak meg semmi tényleg:) De ahogy én do2-t olvasom, csak viccelődik. De frankón komolyan ezt is kikerested?:) Te télleg T-lilagomb vagy akkor :)

A poén lényege, csak, hogy értsd. Volt egy Jim Carrey Film. Cime: 23-as szám. Arról szólt, hogy minden a 23-al köthető össze. Ezt kötötte össze viccesen do2 a Galaxis utikalauzos élet értelme-42-vel. De végülis hosszu, mindegy. nem a topicba tartozik. Bocs az offért. De ez már nagyon LOL volt ezt a rákerestem dolog.

De akkor a 'mi a szöszre' miért nem kaptunk választ :(
  • do2
    yól van nem láttad a 23 cimű számot:D lényegtelen akkor :)
  • shabba
    Rákerestem guglival és a 42-t dobálja ki találatnak, ezek szerint jó érték memorizálódott.
  • shabba
    Akkor annyi, már nem emlékeztem, ezért csak beírtam egy számot. A lényegen ez nem változtat.
  • do2
    én eddig asszitem a 23 szám :D legalábbis a filmbe az volt nem 42 :)
  • shabba
    Fogalmam nincs de az nem is érdekel, a hálózatok működése viszont mindig is érdekelt és nem vettem a fáradtságot és utána is olvastam dolgoknak a neten. A wiki is jó forrás, de vannak tematikus hírodalak, jó cikkekel, hálózati eszközgyártók oldalai, szóval találni a neten elég forrást ha valakit érdekel a téma.

Vannak dolgok amit nem lehet röviden összefoglalni, vagy ha megteszed akkor elveszik a lényeg. Kb úgy mint: "Mi az élet értelme? 42." Sokan azt hiszik távközlési hálózatot ugyanilyen 1xű csinálni, az optikai csak úgy kinő magától a földben egy bekígyózik az előfizetők háztartásáva, a hálózati eszközgyártók végtelen kapacitású eszközöket készítenek amiket fillérekért adnak oda a szolgáltatóknak, akiknek csak a dolguk hogy a kettőt összeillesszék és máris szedhetik a nagy pénzeket. Azért ez nem ilyen 1xű, max mezei 1xi átlag előfizetőnek vannak ilyen naív elképzelései.
  • Travelos
    folyik a könnyem vazz, annyit nevettem :DDD
  • Travelos
    lol!!! nagyon jó!!!! :DDDD
  • Barnus
    De pontos megfogalmazást kérünk: A szösz egy olyan apró .....:)
  • do2
    shabba: mi a szösz ? :D
  • Barnus
    Nemcsak hosszu de szerintem felesleges is:) Elkezdeni a bit-byte-al okoskodni, merthogy valahol a wikipedian megtalálta shabba ezt és idemásolta nekünk:)

Shabba, te olvan vagy mint a lila mindenttudó lilagomb:) Szabad kérdezni?
    Mi a csöves rádiókészülék müködési elve? Kérlek azt is keresd ki és másold ide. Köszi :D
  • do2
    olyan sokat irtál hogy lusta vagyok elolvasni:D vki csinálhatna ebből egy összefoglalót:D ezt a rendezői változatot nincs kedvem elolvasni olyan hosszú:D