22959
-
#13521 ftp-t nem korlátozhat -
marci03 #13520 Sziasztok!
Az lehet, hogy a UPC korlátoz egyes ftp portokat is?
Nekem és a havernak sem megy egy bizonyos port.A 21-essel minden rendben. -
#13519 azér van :D -
st4min4 #13518 (amúgy vannak kombinált csomagok is http://www.upc.hu/csomagok/triple_play ) -
st4min4 #13517 A TV-ből volt olyan csomag, hogy "minimum", de az TV, nem net. Chello mellé nem jár TV, arra külön kell előfizetni. Nálatok elszúrták a bekötést és most ért oda az auditot végző technikus, aki ezt a hibát javította.
-
#13516 Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy a chellos medium internet mellé hivatalosan is "jár-e" a kábeltévé?Mert eddig jött évekig(külön nem fizettem értem), de most nem igazán jön be csak 4-5 csatorna és nem tudom, hogy hiba-e, vagy eddig tartott a gyereknap?Mert egy ismerős valami olyasmit magyarázott, hogy párezerért megrendelte a minimum csomagot és ebben az árban a tv is benne van.Szal ebből gondolom, hogy esetleg már a tv is be van építve az internet árába. -
Nitroko #13515 Pontosan. :)
De már nem vagyok.:) -
#13514 nyja, igaz
félreolvasta a szemem, este van má' -
#13513 Nem az apja van kétségbeesve, hanem Nitroko. :) -
#13512 hát akkor mitől van kétségbeesve ? :D -
Nitroko #13511 Dehogyis. Nem tudom, hogy jött ez a hozzászólásomból...? :) -
#13510 Jójó, csak közben szerkesztetted a hozzászólásod. :D -
#13509 öcsém, neked apád warezol vagy mi a túró ? :D
persze, hogy mindegyikre (tudtommal) -
Nitroko #13508 De most apám megint kétségbeejtett. :(
Ez (a 250GB) minden csomagra vonatkozik, vagy csak az Extrem és a fölöttre? -
Nitroko #13507 Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
Én eddig sosem mertem a havi 30 GB-ot meghaladni.
Apám mondta, hogy ennyi a korlát. De most, hogy ezt tudom, elégedett vagyok a chelloval :). -
#13506 igen csak még ez alpha, sok trackeren tiltva is van még mert sokszor rossz adatokat küld a trackernek és ezért kidobhatnak az oldalról :D
de én is használom mert muszáj... -
#13505 nem vagyok mérges :)))
#13503: tudod hogy mit írtam, de eddig én így tudtam :) -
#13504 "A letöltés pl adat letöltése és a weblapok betöltése nem ugyanaz?"
Mivel minden egyes szolgáltatás (web, ftp, msn, irc, torrent) más portokat, más protokollokat ("kommunikációs sémákat") használnak, ezért ezek különböznek (így a szolgáltató el tudja választani egymástól őket, ezért tud egyes szolgáltatásokat szűrni).
"Tehát hiába tok tölteni 600-al, a weboldalakat akkor sem maxal tölti be?"
Egy weboldal letöltésének sebessége nem csak a szolgáltatótól függ.
Függ a weboldal üzemeltetőjétől, a szolgáltató és a webszerver közti kapcsolat "minőségétől", a gépedtől, a rajta levő szoftverektől.
Ugyanez igaz más szolgáltatásokra is.
"Külön van generálva a weblapbetöltés a letöltés?"
Ugye a dinamikus weboldalakat adatbázisokból, adatállományokból, szerveri erőforrásokól hozzák létre szerveroldali szkriptekkel.
Az, hogy egy adatbázis egy rekordjából milyen gyorsan generálódik weboldal (amit a böngésző letölt), az függ a szerveroldali szkripttől (meg pár egyéb dolog is befolyásolja).
Erre jön még rá a generált weboldal letöltése (előbb említettem, ez megint sok mindentől függ). Ezek után jön a weboldal megjelenítése a böngészőben. Böngészője válogatja milyen gyorsan jelenítődik meg az adott weboldal. -
Zóanagyvarázsló #13503 Pontosan ezt írtad el az [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1002913811&no=13477]#13477-es[/URL] hozzászólásodban, majd ragaszkodtál hozzá, hogy nem, ebből indult ki a polémia. -
#13502 Azért nem kell mérgesnek lenned. :) -
#13501 na akkor bocs, de nem magamtól találtam ki ezeket, kajak már mindenki mást mondd, na mind1 -
#13500 Ezen már én is gondolkodtam, hogy miért van az, hogy 10 Mbit-es nettel egy oldal nem egyből jön be (még mozilla-val se, ie-vel egyik se jön be szinte egyből :B) és közbe onnan is tök gyorsan lehet tölteni. Nemtudom. -
lokissrác #13499 Ez mind szép és jó, de a kérdésemre nem adott választ.. tudom mi az internet, nem a fogalmával van gondom, de azért köszi.. :D -
st4min4 #13498 http://www.inf.unideb.hu/~bodai/internet/internet_alapok.html -
lokissrác #13497 Valamit nem értek. A letöltés pl adat letöltése és a weblapok betöltése nem ugyanaz ? Tehát hiába tok tölteni 600-al, a weboldalakat akkor sem maxal tölti be? Külön van generálva a weblapbetöltés a letöltés? Vagy most jónagy baromságot kérdeztem? :: D -
#13496 Nálam már azzal is lassú :S -
#13495 nem mertem bonyolultabban :D :P -
#13494 Ja apropó: utorrent 1.8 tényleg megoldja a torrnet korlátozás kérdést ^^ nyasgem chello! ha meg majd erre is rárakják, megint lesz másik kliens... -
#13493 ezért jó ha arra figyelsz, hogy ne lépd túl a havi 250-et és nem lesz baj soha ^^ -
#13492 "egymás követő 3 hónap átlaga nem mehet 750 gigabájt fölé"
Na ez egy kurva nagy baromság. Az egymást követő 3 hónap ÁTLAGA nem mehet 250GB fölé. Általános iskolna - mit is jelent az átlag szó? :) Te azt akartad írni, hogy három egymást követő hónap összege nem mehet 750GB fölé. De az nem egyenlő az átlaggal. Az átlag az a három egymást követő hónap összege elosztva 3-mal... ^^
szerk: most olvasom, hogy már más is javított... -
#13491 De csak akkor, ha az elötte lévő is két hónapban is max 5-5 gigát töltöttél. Nem negyedévekben kell gondolkozni, hanem mindíg az utolsó három hónap a lényeg. Ha a 740-es hónap elött lekaptál pl csak 20 gigát, akkor utánna már hiába töltesz 5-5 gigát, átlépted a 750-et.
Kivan ez találva szépen :D -
#13490 elég pongyolán írtad le az átlagot :D -
#13489 így inkább mindenki 120K val nyammog -
#13488 de pl 1 + 1 + 748 -nak is 250 az átlaga...meglepő módon -
#13487 Általános iskola 3. osztály, átlagszámítás (korrepetelás, csak itt, csak most, csak neked)
250 + 250 + 250 = 750
750 / 3 = 250 --> ez az átlag
Óra vége. -
#13486 Te tudod egyáltalán mit jelent az, hogy 3 hónap átlaga nem lépheti túl a 250 GB-ot? -
#13485 arra sztem mostmár kicsit rálázadnának :D -
#13484 lol
szerintem elég lenne 30 giga is, de amikor kell, akkor jöjjön rendesen -
#13483 250 már nevetségesen kevés lenne amúgyis 3 hónap átlagaként -
#13482 Kábelfronton a UPC megengedőbb, hiszen három egymást követő hónap alatt akár 750 Gbyte adatforgalmat is engedélyeznek, de már 80% után figyelmeztetik e-mailben a usert. Éppen ezért akkor is érdemes a @chello.hu címet átirányítani a napi szinten használt fiókunkba, ha azt egyébként sosem vennénk igénybe semmire. A 750 Gbyte elérése után egy időre parkolópályára teszik a delikvenst, aki ez után az eredeti sávszélességének tizedével kell, hogy beérje.
forrás
és végre tegyük ki a bannerba mert már kicsit uncsi hogy mindenki más mondd