UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem is az ÁSZF(általános szopatás feritõl)-ben garantált minimumsebesség alatt van.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

szerintem egyébként akkor sem lenne semmi okod a szabadkozásra, ha hc letöltõ lennél. adott egy szolgáltató, aki vállalja, hogy bizonyos sebességû netet biztosít a felhasználóinak. ebbe nekik bele kell kalkulálniuk, hogy lesznek kegyetlen sokat letöltõ userek is. nehogymár egymásra dobálják a felhasználók a szart, hogy "Te rohadék, miattad lassú a netem!"..nonszensz. ha bizonyos userek miatt korlátozódik más userek sávszélessége, az nem a sokat letöltõ illetõnek a hibája, aki maximálisan kihasználja azt a netet, amiért egyébként havonta fizet, hanem a szolgáltatóé, amiért felelõtlenül ígérget, és képtelen egyenletes szolgáltatást biztosítani.

a szolgáltató feladata az, hogy felmérje reálisan azt a külsõ körülményekhez (pl. userek letöltési szokásai) köthetõ valószínûségi intervallumot, ami alapján meghatározza a szolgáltatással kapcsolatos ígéretét. tehát valószínûtlen, hogy a felhasználók 90%-a a nap 24 órájában tölt mint az õrült, így a szolgáltatónak nem kell azzal számolnia, hogy ez bekövetkezik, így tehet olyan ígéretet, amit csak akkor nem tud teljesíteni, ha tényleg a nép 90%-a ilyen irreális módon kezd viselkedni. viszont olyan ígéretet nem szabadna tennie elvileg, ami reális valószínûséggel bekövetkezõ külsõ hatások, vagy reális valószínûségû külsõ körülmények fennálltával számára teljesíthetetlen.
Ha csak annyiról lenne szó, hogy nem teljes gõzzel töltök le, akkor tényleg nem zavarna. De az, hogy a p2p által elérhetõ sebesség a béka hátsófelét súrolja (jóval az ÁSZF-ben garantált minimumsebesség alatt) , az már zavaró.
Mindezen még túl is tenném magam (elvégre remélhetõleg tényleg csak a fejlesztések végéig tart), de az egészben az a sunyi mentalitás zavar, hogy még csak egy hangyányi apróbetû sincs errõl sehol hivatalosan leírva. Az ügyfélszolgálat is idáig tagadta, mostanában kezdik csak beismerni, hogy priorizálnak.
Mielõtt megkövezne bárki, nem vagyok HC letöltõgép , bõven beleférek az adatkorlátba (ahogy a korábbiba is). Ha viszont szeretnék valamihez hozzájutni, akkor azt az általam elõfizetett csomagnak megfelelõ sebességgel várnám el és nem az 7-8 évvel ezelõtti modemes csigatempóval.

Mi lesz az Internettel 2007-ben? Itt megtudod: http://www.onlinevallalkozas.hu/63065

CzGobe
nekem tegnap reggeltõl délig megint nem volt netem, aztán ma éjféltõl 3ig biztos nem volt... lassan átlépik azt az 5%os határt, amit vállalt h biztosítják a netet ^^ csak legyen már szülinapom! 😛 (júli 6.)

eom$

schrank
de azért márciustól júniusig az már egy cseppet felháborító <#ejnye1>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Az oké hogy júniusig lassú a net de van olyan is hogy elszáll a netem 1napra. ha vissza jön akkor meg 1kbájt-al tölt le és 160-al fel.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Balumann
Tehát azt jelenti, hogy június végétõl minden helyreáll, nem lesz orbitális ping és hogy 3-4 percig tölt be egy oldalt? Ha igen, akkor megnyugodtam, addig kibírom.

rekettyes
Ezt csak kitalálta<#vigyor1>

Zsoltika 007
Errõl ennyit. Júniusig nem döglik bele senki ha nem teljes gõzzel tölt le...

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

''Köszönettel vettük a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel
kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.

A márciusban elkezdett és országosan június végéig tartó,
sávszélesség-bõvítéssel összefüggõ kapacitásbõvítési munkálatok befejezéséig
átmenetileg szükségessé vált az adatforgalom menedzselése, annak érdekében, hogy
minden elõfizetõnk számára megfelelõ minõségû internet-szolgáltatást tudjunk
biztosítani. Ennek érdekében, szükség esetén egyes adatforgalmi
csúcsidõszakokban priorizáljuk az adatforgalmat és elsõsorban a leggyakrabban,
legszélesebb körben használt alkalmazásoknak (böngészés, levelezés) biztosítunk
elsõbbséget.''

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

rekettyes
nyújtsunk be petíciót?

A finn ítéletnek nem sok relevanciája van itthon....a jelenlegi magyar joggyakorlat szerint amíg nem kérünk, vagy kínálunk pénzt a filmért vagy a zenei fájlokért, addig nem lépjük át a szerzõi jogi törvény által szabályozott szabad felhasználás kereteit, tehát nem járunk el törvénytelenül. De ez itt talán off. Teljesen mindegy ugyanis, hogy ki mit tölt, a lényeg az, hogy a upc egyértelmûen priorizálja a p2p forgalmat, és ennek a lehetõségérõl az ÁSZF-ben egy szó sem esik...

Mi lesz az Internettel 2007-ben? Itt megtudod: http://www.onlinevallalkozas.hu/63065

ez egyébként nem igaz. finnországban született pl. a Finreactor nevû torrentoldal ügyében egy precedensértékû ítélet, ahol néhány üzemeltetõt elítéltek. a legsúlyosabb büntetés 10-30 napig terjedõ szabadságvesztés volt, a kb. 10 elítélnek pedig úgy fél millió eurós kártérítést kellett fizetniük.
viszont éppen ez a legjobb példa arra, hogy miért neccesebb egy fizetõs ftp-t üzemeltetni, mint egy p2p oldalt. ha kereskedelmi céllal történt volna az egész, akkor a büntetés ennek a hatványa lett volna, de a bíróság nem talált így nagyobb fogást a célszemélyeken. szóval értelmetlen arról beszélni, hogy melyik a "balhésabb", melyikkel bukik nagyobbat az ember, mert egyértelmû.
NeoMaN
eccerû a képlet: ahol nincs anyagi haszonszerzés ott nincs bûncselekmény....

torrenttel is volt balhé, ha a piratebayre célzol. hogy is szólt az ítélet? egészen kiment a fejembõl. 😉
NeoMaN
Sztem, ezt hagyjuk, mert erre nyílik a bicska a kezemben.
Sok köcsög így bassza tönkre a warezt....

Mo.Organ
a torrent oldalakkal még nem volt balhé mi? DC ++ sem volt balhés régen. Emberek könnyen felejtünk????

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Ha vmi baj van akkor már létezik a rendõrségi zöld szám és fel lehet szépen hívni.<#vigyor2><#mf2>

Zsoltika 007
Jah! Ha meg lebuknak a rendõrség szépen leveri rajtad is a lóvét mert eltárolják a tel számod... <#taps>
Bizony ütötték már meg bokájukat így nem is kevesen. De te olyan okos vagy biztos tudod. <#whatever>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

rekettyes
egyébként meg veszélyes is ilyen fizetõs helyrõl tölteni ha jól emlékszek volt már valami balhé pár éve.

egyszerû és logikus álláspont, amit mondasz, még igaz is lenne. csak kimarad belõle az a személy, aki a kutat biztosítja. ugyanúgy léteznek ingyenes ftp szerverek, mint ahogy ingyenes torrentoldalak, és léteznek fizetõsek is mindkettõbõl. én azon az állásponton vagyok, hogy aki csak úgy képes fenntartani egy szervert, hogy pénzt kér érte a felhasználóktól, az inkább ne tegye. megfoszt ezzel rengeteg embert a gyors és könnyû letöltögetéstõl? igen. viszont itt olyan szempontokat is figyelembe kell venni, mint a filemegosztás szellemisége, aminek a lényege éppen az, hogy a megosztók nem fogadják el pl. a film- és játékgyártó óriáscégek konzumista, "megeszed, amit kiszarunk, és még fizetsz is érte, mert ez a dolgod" politikáját, hanem egy egymással kooperáló közösséget alkotnak, és az ingyenes adatmegosztás jegyében segítik egymást.

rövid távon úgy tûnik, hogy káros dolog lenne az, ha a fizetõs szerverek nem üzemelnének, hosszú távon viszont a leírtak miatt építõ hatású. minél inkább elõretör a fizetõs letöltés, annál demoralizáltabbá válik a letöltõk közössége. így nem lenne értelme a scene-nek sem, mert akármilyen fellengzõsen hangzik, a scene groupok önzetlenül, minden szempontból önfenntartva mûködnek, és nyomják ki a juzereknek a rengeteg rilizt. a politikájuk lényege éppen az, hogy ne fizess ki ezekért pénzt.
schrank
szerinted ha lenne egy kút amibõl mindenki ingyen használhatná a vizet csak el kéne érte menni vödrökkel (torrent) és lenne vezetékes víz aminek van használati díja de számtalan elõnnyel jár (FTP) akkor te melyiket használnád <#lama><#taps>

organ, szerintem nem annyira jó ötlet az sms díj ellenében történõ letöltést favorizálni. már ha az ideológiát nézzük. egyrészt arcátlanság pénzt elkérni egy ilyen szolgáltatásért (ilyen alapon az összes torrentoldal kérhetne pénzt az oldal használatáért, szerencsére ez a szellemiség még nincs elterjedve, ezért csak a pénzéhesebb, gátlástalanabb oldalüzemeltetõk kaptak rá egyelõre). másrészt gondold végig: azt reklámozod, hogy pénzért töltsenek az emberek. ha egyre több ember töltene pénzért, akkor egyre kevésbé látnák az értelmét az ingyen forgalmazó oldalak annak, hogy ne kérjenek pénz a szolgáltatásukért, tehát a vége az lenne, hogy szinte csak pénzért juthatna hozzá az ember az anyagokhoz. amikhez egyébként ingyen is hozzá lehet jutni, ha nem csõláma az ember. vagy mostmár új korszak nyílt, és mivel lassú a torrent, ezért szoruljunk rá a gyors, de fizetõs ftp-kre? LOGIKUS. 😉)
rekettyes
jó ezt az elmélyült zenehallgatás idõszakaba kell vagy danlodkor nem az agyzsibasztó fórumozásko<#nyes>

schrank
de akkor nagyon erõsen kell bámulni hogy tudjak fórumozni és ezáltal eléggé rontja a szemet <#hehe>

rekettyes
be kell állítani energiatakarékos üzemmódot 30 perc után lekapcsol mindent + monitor is kikapcs nem pihentetésre

schrank
baszod nekünk is 7k a villany és elég gyatra a konfigom mindenbõl egy van benne és azok is 4 éves cuccok

rekettyes
nekünk ha jól tudom kb 7 ezer a villany abba minden benne van sövénnyíró ollótól kezdve mikró, porszívóig Téve stb

rekettyes
de akkor egész nap megy? meg az se mindegy hány vincsi meg egyéb cucc van bekötve

schrank
igen ez egy pc-nek havi 2000ft + egy konzol-TV kombo fogyasztás ami 100W se volt xboxszal

rekettyes
Organ te nagyon gyanús vagy bizta üzemeltetsz valami lyet oldaLT<#awink>
Nem hinném, hogy 2 k lenne AZ áram legfeljebb ha egész nap folyamatosan megy. Nekem ha otthon csak akkor megy vagy zenehallgatás vagy
jáccás agy valami úhyhogy a háttérben csoroghat a letöltés.

schrank
ezt akkor vehetitek globális modem reset-nek <#hehe>

Nekem a pc este NEM megy! amúgy felhívtam a upc mert hát sz..r a net és azt mondták hogy: a melegmiatt tul hevült az elosztó és nem rég volt egykis áram kimaradás az egész városban mert tulterhelõdött a város fõ áram kábele és ezért is szar a net. JA és ameddig a központban nem végeznek a dologgal eddig lassú is lessz.

schrank
há-há-há isten nem bottal ver sok p2p-s kecseg <#mf2>
bakvarjú egy átlagos gép min. 2k villanyt zabál egy hónapban ,forrás : amíg konzolom volt fizettem x ft villanyt a pc-re váltás követõ évben kaptam egy 28k-s villanyszámla különbözeti csekket <#miaz>

Mo.Organ
Csak példa mért jobb fizetös helyrõl tölteni.
1. Full sebességgel jön mindig
2. Nem kell hisztizni azon hogy mikor töltöm vissza
3. 2 nap alatt letöltesz Kb. 50GB és ha ezt vissza kellen töltened na akkor az mennyi idõ és mennyi felesleges gépjáratás.
4. Sokszor a legszarabb minõséget fogod letölteni.
Ez az én véleményem.

Amugy nem szoktam letölteni max havonta egyszer vagy még annyiszor sem. Ilyenkor én sms oldalt használok. Nekem gyors kényelmes, és leszarhatom a visszatöltést.

rekettyes
mindig a villanyszámláról beszéltek mennyit fogyaszt egy gép egy hónap alatt? nem hinném, hogy 1000Ft-nál többet.

Organ tegyél valamit, mert estére elborul az agyam és félek, hogy önkívületi állapotomban júpíszisekre fogok vadászni = szar a net hetek óta.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Skynet85
Azért ez így egy picit demagóg volt, lásd pl én, reggeltõl estig megy gépem és a lényeg nem a letöltés miatt, hanem mert nappal dolgozok vele, és azért páran biztos vannak még így. Na már most miért fizetnék én egy petákot is xy-nak, hogy az õ általa is vmelyik relatíve nyilt p2p közöségtõl lenyult anyagot még pluszba megvegyem, ha már úgy is napi 16 órát megy a gépem én ráérek😊Ráadásúl nem vagyok HC downloader csak ami érdekel azt szedem mostanában ez heti 1-2 letöltés. Modjuk nekem nincs bajom a speeddel minden jön 300k és 1.2m között nekem ez a tartomány bõven megfelelõ.

de õ extramegagigaspéci ritka filmet tölt le ami azokon a 200 ft-s ftpken nincs fent😊)
Mo.Organ
Ha befizetsz egy sms oldalra 200 Ft. és 2 nap alatt annyi filmet letölthettél volna ammenyit a nyár végéig sem néztél volna meg. Nem beszélve arrol hogy a villanyszámla is csak töredéke lett volna.

Ja hogy soher vagy 200 ft-ra akkor remélem még töltöd akkor egy pár hétig és majd fizeted a villanyt.

látod, kell neked filmeket töltened, pláne torrentrõl. magadnak keresed a bajt. szegény upc erõforrásai zokogva nyögik rabigád.
Akkor ezért szedek én egy hete egy 8gigás filmet?még csak 48%-nál jár.

ugyan dehogy korlátozza. csak priorizálja a forgalmat. 😉
Magnum PI
Sziasztok!

Most váltottam Medium csomagra. Eddig 4Megás ADSL volt és a torrent letöltés simán ment 300K környékén. Mióta chello van max 100-150-re megy fel de az is jó esetben. Most töltök egy filmet 35000 Seed és 45K-al jön. Én állítok rosszul be valamit vagy a UPC korlátozza a torrent forgalmat?

A chello vagy még mindíg gõzerõvel bõvíti a központot vagy a gyorsítás miatt nem bírja a nete? eszméletlenül lassú.az oldal betõtése kva lassú sõtt a rendes le-fel töltés is lassú.néha olyan lassú hogy az msn azt hiszi hogy már nincs net.

Zsoltika 007
Nektek megy a webmail? Nekem nem.

schrank
emlékeztek május elsõ vasárnapjára ... <#mf2>

nekem van eladó pingcsökkentõ progim 2 rongyér adom😄 szuperspéci pinged lesz az összes szerverrel😊 ja és ha elmegy a neted akkor 10 percig fentudja tartani a serverrel a kapcsolatot mûholdon keresztül😊
az én pingem mindig olyan 2-3 között van😊

Skynet85
nah az elõzmények fényében kívácsi leszek a frappáns válaszra<#vigyor2><#taps>

PyRex
pingcsökkentõ program... <#mf1>

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |