22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • bertino
    4-5 megabájt ? chelloval ? :)
    esetleg mbit...
  • tompka
    Nekem megvolt néha a 4-5mbájt!
    amúgy 630-650 szokott lenni.
  • bertino
    mondjuk nekem tavaly is megvolt a 639, de biztos csak szerencsém volt :P
  • Mighty
    NSD írta másik fórumon, hogy felbruttósították pár napja.
  • PyRex
    -10%
  • bertino
    5120/8=640

ugyanígy a feltöltés is
  • mflex #13595
    Az 5120/768 a gyakorlatban mit jelent?
    Szóval mennyivel megy fel és jön le?
    Tapasztalatok?
  • tompka
    Nem úgy értem. Ahoz hogy FTP-n elérjem max sebességet, kell csinálnom egy torrent be-ki dolgot. előtte és utánna sem megy a torrent. de a be-ki dolog után felmegy max-ra. előtte nem! és akkor sem megy semmi csak ez!
  • marci03
    én is
  • ladminka
    írtam privát
  • marci03
    Szia!

Leszedtem a SLAX Standard Edition-t, az ftp hivatkozásra kattintva.Kiírtam cd-re bebootoltam, de onnan egy kicsit bonyolult, hogy mit kell csinálni.
    Tudnál esetleg némi infót adni arról, hogy hogyan tudom így kipróbálni az ftp-zést?

Köszi!
  • PyRex
    ja :)
  • bertino
    már akinek
  • lokissrác
    tompka, vedd figyelembe a feltöltést is.. mert ha torrenten megy a feltöltés ezerrel, az lehúzza a letöltést is.
  • tompka
    Úgyértem hogy csak 500al tudok tölteni. Ha közben benyomom a torrentet majd lekapcsolom utánna már 600al jön. Azaz normálisan csak 500at tudok elérni,és nem 600at.
  • devilk
    Diginél is így van:D
    Nem szereti egymást a torrent és az ftp:D
  • marci03
    Éjjel megy, ugyanúgy viselkedik, mint a torrent.Éjjel jó, reggel 8 körül még elfogadható, nappal meg 30-60k.
    A linuxos cuccokat kipróbálom, majd beszámolok, hogy mi lett az eredmény.
    Köszi mindent!

Marci
  • tompka
    Érdekes jelenséget vettem észre!
    Mediummal FTP-ről max csak 500al tudok tölteni. Ha közben elindítom a torrentet akkot természetesen lelassul az ftp. Ha a torrentet ez után lekapcsolom és bezárom, már ftp-ről 600al töltök.
    Érdekes
    Ez mitől van?
  • ladminka
    Ha ezidáig ment, az még nem jelen semmit, sajnos.
    A linken olyan linux változatok vannak, amiket nem kell feltelepíteni a gépre, hanem csak letöltöd az egyiket, kiírod, cd-ről indítod a gépet és ki tudod próbálni az ftp-zést.

Ha más ftp szerver meg, akkor ennek is mennie kell, mert az FTP-t NEM portszám alapján különbözteti meg a traffic shaping. De akár éjjel is kipróbálhatod, mert akkor egyáltalán nincs korlátozás.

Az, hogy mások meg egyáltalán nem látnak semmit a szerveren, nekem szerver oldali hibának tűnik.
  • marci03
    köszi a választ.
    Sajnos sehonnan nem tudtam eddig belépni, pár ismerőst megkértem, hogy próbálja ki, beléptek, de semmi nincs a szerveren, nem látnak adatot....én belépek, van rajta minden
    más ftp szerver megy, de csak a 21-es porttal tudtam kipróbálni, azt meg ha lekorlátozzák, akkor már tényleg kell "burítani a bilit"....szóval az megy
    tűzfal csak win-es van, router is van, viszont egy hónapja uyganezen a konfigon ment szépen minden
    linux-hoz sajna nem értek
    amit küldtél linket az micsoda?elsőre tesztelő felületnek tűnik, nagy méretű fájlokat lehet letölteni különböző portokollokon?
    nézegettem, de nem tudtam eldönteni, hogy mire jó...

Üdv!

marci
  • ladminka
    ja ez lemaradt : http://slax.hosting4p.com/download.php
  • ladminka
    marci03
    "egy részletes hibakeresési tanácsadással, mert lehet, hogy nálam van a gond...."

omegus arra próbált rámutatni, hogy a p2p priorizálás és az ftp lassulás között nincs összefüggés.
    Ki kellene próbálni, hogy
    1) ugyanezt az ftp szervert másik chello-s számítógépről tudod-e használni megfelelően
    2) ugyanezt az ftp szervert másik NEM chello-s számítógépről tudod-e használni megfelelően
    3) ki kellene próbálni, hogy erről a számítógépről más ftp szervert tudsz-e használni megfelelően
    4) tűzfal, router stb kiiktatása segít-e
    5) esetleg egy cd-ről induló linux alól kipróbálva mit tapasztalsz

(Amúgy a kiborítani a bilit legtöbbször azt jelenti, hogy balhézni. Amit Te akartál írni az az, hogy "bejelentettem a hibát". Esetleg "felhívtam a figyelmüket a szerződésszegésre")

Most nem akarok azzal foglalkozni, hogy miért nem történt szerződésszegés, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy működjön megfelelően.
  • marci03
    kedves omegus!
    miután kiburult nem történt semmi....ezért is borítottam, mert nem először nem történik semmi, volt már rossz tapasztalatom.
    bizonyára nem álltál mellettem az ügyfélszolgálati pultnál, így nem tudhatod, hogy a kijelentésem a bilire vonatkozóan, nem azt takarja, ami valójában történt.nem az első problémám ez, a múltkor 2 hétig nem volt netem, 3 modemet kicseréltek, mire kiderült, hogy a ház előtti villanyoszlopon nem stimmelt valami kütyü.volt, hogy a megbeszélt időpontra nem is jött ki senki, egész délután vártam őket, ezek után szerintem te is a bilis hasonlatot használtad volna:)
    mivel ismerek mindenkit az ügyfélszolgálaton(rendszeres látogató vagyok és nem az én hibámból), ezért a hibabejelentésemet, kultúráltan és fegyelmezetten tettem.
    soha nem távoztam még onnan úgy, hogy akár rám haragudott volna valaki, vagy én tettem volna ezt valakivel a ügyfélszolgálaton.
    azt, hogy a upc mostanában sűrűn szegi az ÁSZF-et, azt az internetes fórumokról tudom, ezért kicsit fel vagyok háborodva, mert nem azért fizetek havi 16 ezret, hogy weblapokat nézegessek.
    p2p nem is érdekelne, de hogy az ftp sem megy az már durva és erről is panaszkodnak sokfelé, a szolgáltató(ftp) szerint náluk minden rendben.
    valóban nem vagyok egy hálózatos zseni, de ahogyan látom te vágod a dolgokat, kicsit segíthetnél a rászorulón, egy részletes hibakeresési tanácsadással, mert lehet, hogy nálam van a gond....ha sikerül megoldani, akkor megcsinálom a környéken az összes havernak, akinek upc-je és ezen ftp-je van.

üdv!

u.i: lehet, hogy a mondatok nem következnek helyes sorrendben, de a másik masinán dolgoztam és közben írtam eme sorokat, ezért az előforduló mondattani hibákért elnézést.
  • bertino
    volt is ide belinkelve asszem.
  • lokissrác
    Nemtom olvastátok-e mér.. :)
  • lokissrác
    2007.12.12. - Duplájára növelte központi internetforgalmi kapacitását a UPC

Budapest, 2007. december 12. - Lakossági internethálózata folyamatos fejlesztésének egyik újabb lépéseként a UPC a duplájára növelte a magyarországi központi világhálós adatforgalmi kapacitását. A UPC a hazai internet-szolgáltatók közül elsőként 20 gigabites redundáns (azaz 2x20Gb-es) kapcsolatot alakított ki a többi szolgáltatóval összeköttetést teremtő BIX (Budapest Internet Exchange) központban. Így jelenleg a vezető kábeles internet-szolgáltató rendelkezik a legnagyobb átviteli kapacitással a hazai adatcsere-központban.

A jelentős fejlesztést, az eddigi 2x10Gb-es BIX-kapcsolat duplájára emelését a UPC-előfizetők adatforgalmának folyamatos, lényeges növekedése tette szükségessé. A chello internet-szolgáltatások felhasználóinak száma az elmúlt egyéves időszakban mintegy 40%-kal bővült és mára meghaladja a 260 ezret. Összesített hazai adatforgalmuk azonban az elmúlt alig több mint fél év alatt csaknem a duplájára emelkedett.

A UPC az eddigi legnagyobb mértékű internethálózati fejlesztését és kapacitásbővítését valósította meg, amikor idén márciustól új internet-szolgáltatási portfoliót vezetett be. A régiek helyébe lépett, továbbfejlesztett chello-csomagok a korábbiaknál akár több mint tripla sebességet biztosítanak és megszűntek addigi adatforgalmi szabályaik is. Ekkortól először vált elérhetővé lakossági felhasználók számára 20Mbps sebességű internet-kapcsolat. A lényegesen magasabb teljesítményű csomagok bevezetése azt a célt szolgálta, hogy a UPC előfizetői tökéletesen kihasználhassák az internetes szórakoztató multimédiás és a saját készítésű felhasználói médiatartalmakban rejlő lehetőségeket. A fejlesztésért a Szélessáv Alapítvány a legjobb sávszélesség-bővítést végrehajtó szolgáltatónak járó Szélessáv díjjal tüntette ki a UPC Magyarország Kft-t.

Az adatcsere-központi kapacitásbővítés mellett a következő hónapokban még további jelentős fejlesztések várhatóak a UPC hálózati kapacitásának növelésében is.
  • PyRex
    semmi köze ahhoz, hogy milyen internetszolgáltatónál vagy, bármit meg lehet osztani routerrel :)
  • Brand
    köszi
  • Mighty
    Igen.
  • Brand
    Lemaradt a ? jel...
  • Brand
    Hali!
    Biztos volt róla szó..

Szóval csak annyit szeretnák kérdezni, hogy a mostani routerrel amivel leosztok 3 gép felé (ADSL), azt megtudom csinálni a chello mediummal is.

Bocs, lehet láma volt a kérdés...
  • bertino
    szívesen
  • billywood
    köszi, sikerült :)
  • bertino
    cable
  • billywood
    Hali!

Olyan kérdésem lenne, hogy chellonál hogyan tudom beállítani a Router-t?
    A régi nettel simán ment, de ezzel nem boldogulok... Sztem már a WAN típus választásánál nem jó vmi :( Ez ugye nem dial-up xDSL?!
  • omegus
    kedves marci03,

és miután kiboritottad a bilit, mi történt azon kivül, h büdös lett?? :DDD
    mellesleg, komoly konstruktiv készségre vall, h először fenyegetőzöl, meg borogatsz, ahelyett, h jelentenéd normálisan a problémádat, esélyt adva a megoldás megkeresésére. javaslom nézz utána az FTP, mint File Transfer Protocoll és a portok közti közti kapcsolatra, szerintem fogsz újdonságot találni. a p2p-nak meg ehhez az égvilágon semmi, de semmi köze sincsen. routered van? beálltások jók? servert másik netkapcsolatról tesztelted ezen a porton? másik servert a chellodról uezen a porton tesztél?
    sejtem a válaszokat, de gondolom könnyebb volt borogatni, mint gondolkozni, csak aztán vigyázz, nehogy bilibe lógjon a kezed ;)

ahoj
  • ladminka
    elfoglaltak... meg nyűgösek, ha bunkóznak velük...
  • K Ace
    Helosztok. Van 2 gép egy netgear WPN824 routerrel elosztva. Na most volt egy progi, amit a chellosok hoztak, és a másik gépre felrakva hozzá lehetett kapcsolni a gépet a hálózathoz. A port nevét, és jelszavát tudom, csak a progi nincs meg, így nemtudom behozni a másik gépen a netet. Valaki tudja melyik progi ez?
  • lokissrác
    Jha.. azt sztem ne várd, amien elfoglaltak.. :D
  • marci03
    Hogy ma hív valaki az ügyfélszolgálattól és megbeszéli velem a dolgokat.
    Egyenlőre semmi...:)