22959
-
#13683 szted aki egész nap a kábeleket bujja, folyton jókedve van ? :) -
#13682 am. veletek mien volt a csávó aki kijött hogy beszerelje a netet?
mert velünk eléggé bunkó volt,mindenre csak rázta a fejét és közben olyan képet vágott hogy "úristen de hülyék ezek" miközben csak azt próbáltuk elmagyarázni hogy a lépcső alatti "konnektorhoz" nyúljon,mert nem akarjuk hogy a tetőtérben is mindenhol csak kábel legyen és inkább megoldjuk egy 10-20m-es kábellel minthogy ott is szédszedjen mindent
(sorry ha valami értelmetlen" -
#13681 akkor itt a chello keményen emelni fog és továbbra is folytatja az ADSL földbe döngölését :)
valahogy sztem nem véletlen, hogy egyes embereknek megemelkedett a sebesség :) -
#13680 azért kérdezem mert 2haveromnak is 5mbites nete van és 1000kb/s-al töltenek.az egyik itt lakik a lakótelepen a másik pedig 1-2utcányira.
még azt is megpróbáltam hogy az xp-től visszavettem azt a 20%-ot amit elvesz,így is csak 30-50kb/s a különbség -
#13679 miért ne lenne normális ? ez a csomagod, nem ? -
#13678 5mbit/s = 640kbyte/s
768Kbit/s = 96kbyte/s
-
#13677 igen -
#13676 az szerintetek normális ha 5mbit-es netemmel 500-650-el töltök és 80-90kbps-al töltök fel? -
ladminka #13675 Nem 2 hanem 3 és nem óra, hanem nap :)
De amúgy stimmel. :)
3 nap az IP cím érvényessége a chello hálózaton.
(ha valakinek van kedve, toljon egy tcpdump-ot a boopt-re és látni fogja) -
Taddeus #13674 "jó nekem féléve ugyan az"
előbbi hozzászólásban is szerepelt, hogy mac-hez rendeli az IP-t a dhcp, tehát, ha mac-et cserélsz a pc-n, majd újraregisztrálod a prov.chello.hu-n, akkor az új mac-hez új IP-t kapsz, ugyebár, már ha erre akkora szükség van. és persze akinek felcsillan a szeme eme lehetőség láttán, az rögtön gondolja csak át azt is, hogy majd pont emiatt lesz, ha nem tudsz levelező kliensből mailt küldeni, mert RBL-es az IP cimed, ugyanis egy élelmes elődöd, aki szintén alkalmazta ezt a trükköt, nem tartottam rendben a gépét, vagy éppen spam-mester volt, és pont azért váltott IP-t, hogy tudjon levelezni. Na igy szép lassan felkerülhet az egész pool RBL-ekre, aztán no outlook anymore. Ezek fényében hajrá :) -
Taddeus #13673 "Talán UPC dolgozó vagy, hogy igy véded őket? Ha sima felhasznló vagy,akkor örülj, hogy nálad minden renben műkdik,ha igen akkor meg megsem szólalnék,mert a hsz-ket olvasva, igencsak sok a probléma a chello-val."
Mivel jó magyar szokáshoz hiven, 99%-ban úgyis csak arról születik hozzászólás, hogy mi a szar, igy csodálkozom, hogy őket választottad, elnézve az évek óta nyitott topicok hozzászólásait...gondolom monopol helyzetük van a területeden, más okok nem látok a választásodra... -
#13672 áhá értem :) -
#13671 jó nekem féléve ugyan az -
ladminka #13670 http://www.faqs.org/rfcs/rfc2131.html
"The DHCPDISCOVER message MAY include options that suggest values for the network address and lease duration." -
Dodo55 #13669 Nem egészen így működik, de a lényege hasonló. A DHCP szerver megjegyzi kinek mit osztott ki(MAC Address szerint), és ha még nem járt le az úgynevezett lease time, akkor ugyanazt adja. A Chellonál valószínűleg elég hosszú lehet a lease time, állítólag több, mint 1 hétig ki kell húzni a modemet, hogy újat kapj, kívétel ha valamelyik módszerrel szerzel újat, vagy valamit csinálnak odabent, ezért is van új IP pár havonta. -
st4min4 #13668 Az IP cím érvényessége 2 óra. Ha lejár, akkor új IP címet kér a gép. A DHCP kérés során a gép inkább megpróbálja az előző IP-t meghosszabbítani mintsem új címet kérni. Ha ez sikerül (legtöbbször igen), akkor nem változik az IP cím. Ha nem sikerül meghosszabbítani (pl miközben ki volt kapcsolva a géped, valaki más megkapta) az érvényességét, akkor újat kap.
Így az IP cím nagyon sok esetben hetekig vagy hónapokig is ugyanaz marad. De attól még dinamikus. -
#13667 hát nekem kb 4-5 hónapja ugyanaz az IP -m -
#13666 neked :) -
lokissrác #13665 Hetente változik az IP ! Tapasztalat... -
#13664 Mit tudom en, mennyire korlatozank... Amiota chellos vagyok egyszer korlatoztak, akkor is korlat tullepes miatt kb 2 napig (honap vege volt) meg amikor 512 kbit-es volt a savszel es 15GB a korlat. -
Dodo55 #13663 Díjtartozásnál 16/16-ra korlátoznak, tapasztalat...
Ami ha jól tudom törvénysértés, mert a Hírközlési Törvény díjtartozás esetén sem enged 64/64 alá korlátozni szélessávúként meghatározott internetszolgáltatást.
(Kbit/sec-ben értem a sebességeket, amiket írtam) -
#13662 miért nem? nekem mindig sikerül őket, pedig szerintem ugyanazt a számot hívom, ok, néha kell várakozni pár percet. -
#13661 nehéz eset vagy,de minegy.
senkivel nem beszéltem sehogy,de Te mint jövőbe látó ,mindent tudsz.
száljálmárleatémáról...
a upc-t azóta sem sikerült elérnem,erről ennyit -
ladminka #13660 ftp szerver: members.chello.hu
Ez a "Te" tárhelyed, felhasználónév + jelszó kell hozzá.
webes elérés: http://members.chello.hu/felhasznalonev
-
devilk #13659 És ehhez hol tudok hozzáférni, feltölteni? és ugye ez az "én" tárhelyem? -
ladminka #13658 "UPC-nél kell elküldeni valakit melegebb éghajlatra"
Én erre gondoltam, hogy ez így nem megoldás.
Nem a UPC-t védem, hanem azokat a szerencsétleneket, akikkel beszélsz a hibabejelentésed során. -
#13657 Esetleg dijtartozas miatt korlatozhattak meg le. Ha ez sem igaz, akkor irany a 1221. -
#13656 ja ez Zinaj-nak ment bocs -
#13655 chellonál fix ip van, fél évente jellemző a váltás kb de lehet hamarabb is fognak -
#13654 kéne már egy FAQ -
#13653 dinamikus Ip mien gyakran valtozik chellonal?hogy tudok valtoztatni? -
#13652 igen -
devilk #13651 Az extrem csomaghoz van ftp tárhely? -
#13650 nem, akkor nem korlátozhattak le emiatt
nemtom akkor mi van -
#13649 nem -
Metal213 #13648 Nov Dec Jan Feb
54 116 133 70
ez soknak szamit ? -
#13647 Faxa adatok--már bocs :) -
#13646 Szerintem normális hangnemben kérdeztem a problémámat,csak te "fújtad" fel,hogy rögtön kurva anyáznék. Egyébként meg a chat-en is állandóan azt kapom az arcomba, hogy nincs szabad moderátor.
Valószinűleg,ha nem változik a helyzet, akkor már nem fogok normális hangnemben a chello felé viszonyulni,de ez viszont már egyáltalán nem tartozik a te megítélésedhez,sőt a #13640 kommented-et sem vettem már komolyan,mert azt hiszem nem döntöd el, hogy én valakivel, hogyan rendezem a promlémát.
Talán UPC dolgozó vagy, hogy igy véded őket? Ha sima felhasználó vagy,akkor örülj, hogy nálad minden renben mükődik,ha igen akkor meg megsem szólalnék,mert a hsz-ket olvasva, igencsak sok a probléma a chello-val.
Részemről ezt a szar-nak sem mondható "eszmecserét" veled lezártam. -
#13645 az ezt megelőző két hónap forgalma mennyi volt? -
Metal213 #13644 Hello alles!
Ez mitol lehet ? Extreme-m van, alt. 100gigat toltok lefele... most ilyen korlatom van, de mitol ? nem 250 felettieket korlatozzak ?
ebben a honapban 70giganal tartok de mar a sg.hu sem akar bejonni, olyan lassu a net...
tudnatok segiteni hogy miert? netan, jogosan anyazhatok a chello hot-line-on vagy maradjak csendben?
a valaszokat elore is koszonom