UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mo.Organ
Melyek azok a rakás helyek?

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

A linked neve ugye rád vonatkozik?

Egy rakás helyrõl kibaxták a upc-t, ahol a Eurokábel volt a góré, ott most mindenki nyalja a fibernet kibadrága netét.
Jó lenne hogy ha észrevennéd nem mindenki jár csak az sg fórumára, és amirõl te esetleg nem tudsz az is létezik.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Újra kell regelni.
celza8807
azt hogyan lehet megoldani, hogy ha a jelenleg az asztali gépemre regelt modemet a laptopon akarom használni?
tudom, hogy a hálózatikártyát kell regisztrálni a prov.chello.hu-n, de az viszont már kérdés, hogy késõbb ha visszakötöm az aztali géphez egyszerüen menni fog, vagy újra kell regelni azt a kártyát is?

A#1

Mo.Organ

HunnernesKonge
Nem tudja valaki hogy a chello csomaghoz adott webtárhelyet hogy lehet elérni ftp-n?

Mert ezzel a válasszal nem vasgyok elõrébb:
A tarterületekre Ön (FTP-kapcsolaton keresztüli feltöltéssel) elhelyezheti saját weboldalait, vagy dokumentumait. A webtárhely a members.chello.hu/login címen érhetõ el, ahol a login az elõfizetéshez tartozó felhasználói azonosító. A webtárhely nem bõvíthetõ.
(chello GyIK)
mozesapo
És veszek mellé egy ILYET

mozesapo
Vagy veszek 2 extremet hûséggel, és akkor lesz 20/2-m, 3 havi 1.5TB adatmennyiséggel.<#vigyor2>

mozesapo
Nem érted. Kifizetem a kedvezményeket amiket eddig igénybe vettem, és módosítok lefelé egyet 2700Ft-ért. Ennyi.

PyRex
"De az tuti, hogy többet nem kötök hûséget."

Tehát kifizeted havonta a sokkal drágább árat?? Grat, okos vagy 😊 chello prof pl. havonta hûség nélkül valami 27 ezer ha jól emlékszem...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

olcsóbb ha köttetsz egy másik netet mellé 1.5 évre minthogy kifizesd õket

Nemsokára majd a hûség szarság nem fog érni semmit. ezt akarják az EUban!<#vigyor2><#vigyor2>

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

mozesapo
De fogok módosítani, max kifizetem a kedvezményeket. De az tuti, hogy többet nem kötök hûséget.

PyRex
de figyelj már ide... most nehogy már megszabd a szolgáltatónak, hogy azért mert a classicot is emelte (az up irányt a plus szintjére), most akkor kötelezõen emelje a plusnál is. Mondjuk utána kéne nézni, hogy a chello prof- csomag Európában is mondhatni egyedülálló, csak 1-2 igen fejlett országban van hasonló lehetõség ilyen sebességre és nem mindenhol van nagyobb up irány.

El kell fogadni, hogy most az up ugyanannyi mind a 2 csomagban, ez ellen nem tehetsz semmit. És mivel az ÁSZF nem az elõfizetõk kárára változott ezért nincs jogod módosítani.

Ugyanis ezt írtad alá.

mozesapo
Az, hogy régen ugye az up 2x volt a classicnak, most ugyanannyi, a down most is 2x-e, de nekem 2x annyiért nem kell csak 20Mbit down, akkor az up is legyen 2Mbit. Ennyi. De ahogy megtehetem, visszamódosítom, azt kinyögöm a kedvezményeket, és soha többet nem kötök hûséget, akkor legalább megmarad a lehetõslgem bármikor, bármerre váltani.

nem lehet

Munch
Egyébként gondolom azért van most kikapcsolva, mert aszf változott, aztán most még lehet hüségnyilatkozat ellenére felmondani pár napig...

Munch
Most nálam is jó.
Nincs chellos seed. Nincs most torrenten korlát.

PyRex
ebben mi a gusztustalan? nem is értem a problémád, az élet más dolgaiban is mindeki ugyanezt csinálja nem? 😊

mozesapo
Ha novemberben tudom, hogy sávszél emelés lesz, akkor nem írok alá a plus-ra (professional) hûséget. Az 1Mb upot megkapnám fele annyiért. Az meg, hogy 10 v. 20Mbit a down, totál 8. Hogy egy picit gusztustalan volt, hogy a sávszélesség emelésnél nem volt lehetõség mindenféle szankció nélkül lefelé módosítani.

HunnernesKonge
Sok a Chellos Seed <#idiota>
vizes
Chello-s vagyok és torrentezek teljes sebességgel.
Imhol a bizonyíték:

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

S.O.S ! !
Segítséget kérnék. Elég láma vagyok ezért bocsánat elõre is. Teljesen besz@rt a netes gép, már semmi sem fogja meg a tolakodó dolgokat. Újra kell telepíteni a win-t. Segítsetek, hogyan kell újra beállítani a net hozzáférést! Ha kérhetném privátban, lehet durván is fogalmazni amiért ilyen amatõr vagyok, csak segítsetek PLEASE!

bertino
nincs mese, külföldi p2p rulz...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

HunnernesKonge
ideért már, csak keztünk örülni hogy túlléptünk a témán, és elkeztünk másról diskurálni 😉
DjDano
Én reges magyar oldalakról töltök, ott szerencsére nem nagyon jelentkezik ez a probléma 😊

Látom ide még nem ért el:
Új ASZF július 1-tõl (lényegi rész):
A szolgáltató az Internet kiegészítõ díjcsomag és a chello szolgáltatási csomagok tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szûkös kapacitású erõforrások – a szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az elõfizetõk közössége érdekeinek elsõdlegességén alapuló – hatékony kihasználását teszi lehetõvé.

CzGobe
Nálam mindent jól mér, csak a ma éjféltõl le- és feltöltött dolgokat nem írja még. (16/10/1/kb.11 G😎

eom$

Ha ez egy normális, szabad ország akkor szerzõdéskötés elõtt nem kellene tájékoztatni az ügyfelet, hogy mit várhat? Normál internethasználathoz bõven elég 1-2Mbit és DSL, mi másért venne ügyfél egy nagy sávszélességû, stabil netelérést manapság az ember, mint p2p-re?
Mindegy, remélem a hálózatfejlesztés végeztével megszûnik vagy legalább emberi mértékûvé emelkedik a p2p limit és nem fogja befolyásolni a napszak sem. Ha ez megvalósul akkor már megérte DSL-rõl váltani mert minden más paraméterben jobb a szolgáltatás.
Második napra meg mért 40MB-ot cserébe.
Ez kb ugyanolyan nonszensz, mint a 8GB elsejére, csak a másik végletben.
DjDano
Sírtok itt hogy korlátozva van a fájlcserélés... ezt leszámítva atomstabil a sebesség ami az ADSL-rõl koránsem mondható el, ott az emelés még tovább rontott a helyzeten.... de át akar lépni szardsl-be menjen nem fog hiányozni <#nyes><#eplus2><#eplus2>

ha felbontod a szerzõdést úgy hogy ne kelljen százezreket fizetni akkor máris
^^

schrank
héjj és a használhatatlan pingû március-április-május ? <#ravasz1>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Mo.Organ
A tékozló homár egy egy ember kiborult gondolatait jellemzi mint itt is a te hozzászolásod. Hónapok óta ezen a fórumon sem megy más mint a p2p v. chello háború. El lett mondva milliószor ez egy szabad ország. Ha nem tetszik a rendszer akkor váltsál másik szolgáltatót. Ballagjál át, oda ahol olcsobb a net, jobb és gyorsabb biztos vagyok benne hogy találni fogsz ilyet.

Úgy látszik a trend elérte a UPC-t is, vagyishogy szándékosan lassítják a fájlcserélõ programok adatforgalmát, mert a fájlcsere csúnya dolog. Legalábbis ezt állítja G! illetve egy halom fórumozó, akik le is mérték, hogy a p2p-szoftvereken kívül minden letöltés normális sebességen megy:

Pár hete lehetett olvasni egy cikket az egyik online hír portálon, hogy kitûntették a UPC-t mint a legjobb sávszélesség emelõ szolgáltatót. Ebbõl csak arra tudok következtetni, hogy a díjat odaítélõ bizottság tagjai közül senkinek sincs UPC internet elõfizetése, ugyanis a "fejlesztések" elindítása óta (kb március), letöltésre szinte használhatatlan a szolgáltatás. Itt elsõsorban a p2p szolgáltatásokat értem. Érdemes gyorsan átfutni a Chello nem hivatalos fórumát a HWSW-n, ahol már több mint 70 oldalon keresztül lehet olvasni a hozzászólásokat a "priorizálásról", ugyanis az ügyfélszolgálat elismeri, hogy priorizálják a p2p csomagokat. Ez annyit tesz, hogy a letöltés sebessége 25Kb/sec és 150Kb/sec között ingadozik még annak is aki a 20Mbit-es csomagra fizet elõ és meg sem közelíti az emelés elõtti sebességet
forrás:tékozló homár
KIP
jah 29 elírtam😊 de akkor se 50%, de most nem is ez a lényeg, hanem az hogy gyors letöltést akarok<#felkialtas>
Alighanem 1 hónapig még szivatnak, és ballagok az adsl világába, 10 vagy 8 megabit, nem nagy különbség,és csak 7-8 k havonta,nem szopatják az elõfizetõiket azzal ,hogy aki ujjonnan belép majdnem 1/3 ával kevesebbet fizet!
Ja és a legfontosabb :ez igy egy szar nem kellett volna emelni,de maradt volna a korlát szar ez igyis ugyis kezd elfogyni a türelmem kéne egy csinos levél nekik!Kb 5000 user levele esetén döntenének!
Kellene egy lemondónyilatkozat 5000 névvel a címükre??
Milyen jogon lassít ?akkor mi is lassítsuk a befizetéseket,azzal az indokkal,hogy a felhasználók szempontjából ez a legjobb!
egyre jobb, 1 hete már a videókat is alig bírja pufferelni...Profom van..

schrank
11500/8900=1,29 -> 29% még jó hogy nem magad után számolod a kiadásokat mert már rég éhenhaltál volna <#hehe>

KIP
11510 HUF -> 8900 HUF az 23%-al több ha jól nézem,amúgy így most 1510 forintomba kerül a net, mert a cég ahol dolgozok 10e ft internettámogatást ad. Ha ki kellen fizetni az egészet már rég újra kötettem volna.
schrank
ezek szerint 3 hónapja másfélszer annyit fizetsz mint ha újra köttetted volna <#ticking>

KIP
Már lejárt egy ideje, csak még nem volt kedvem megint aláírni 1-2 évre, mert éreztem hogy valami gebasz lesz itt ezzel a nagy sebességnöveléssel.
schrank
miért mikor jár le a két éves szerzõdésed ? <#vigyor5>

KIP
A drágaszágosz UPC valamit biztos csinált mert eddig a torrentek 1Mbyte/sec körül jöttek le, most meg egy-két napja 50-60kbyte/sec körül tudok csak tölteni. Azt hittem engem nem ér utól a nagy,gonosz, csúnya internetszolgáltató korlátozása...így a minimum csomag is simán elég lenne. A sem a portváltás sem a titkosítás nem használ. Remélem azért lesz valami változás, mert ha nem csomagot váltok az biztos.
schrank
itt nem nyerõ a futballhuliganizmus <#hehe>

robotnyk
látom, a hangulat, és a szájkarate mit sem változott a topicban, de legalább mostmár nagyjából képben vagyok, miért szar a torrent úgy nagyjából egy hete...
forgalmam csak:
4 862 MB
Sziasztok !
Nekem sem megy a p2p megbízható forrásból tudom lassítva van az adatforgalom,erre kellene valamilyen program a szolgáltató(isp)elõl relytve küldeni a csomagokat ,vagy van más tippetek?
HunnernesKonge
tompka ne sírjál, én 20Gb-nál járok 😊
schrank
most akkora ügyet csináltok belõle mint ha már tucatjával bontott volna szerzõdést a upc <#unalmas>