UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mighty
Linuxot épelméjû ember ftp-rõl rángat le :)

Mi van még?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

HunnernesKonge
linuxot xD
Mighty
Nem torrentezek, de érdekelne, hogy milyen legális dolgot lehet letölteni ezzel a technológiával?

Mighty
Kérdem én, mi lesz a Joosttal? Ha jól tudom az is p2p alapon terjeszti a filmeket. Az is halott dolog lesz? Mi lesz a fizetõs (jelenleg még gyerekcipõben járó) torrent tartalmakkal?

A cikkben az egyik keretes írás érdekes megoldás lehetne:
"A lapunk által megkérdezett szakértõ szerint az alkalmazásszintû csomagkezelés egyre inkább terjedõ trend, a régi idõk portszintû megoldásai ma már nem mûködnek. Ma még a drága eszközárak miatt inkább csak gerinchálózati csomópontokon vannak ilyen eszközök, de idõvel ezek is közelebb kerülnek majd a fogyasztókhoz, az elérési hálózatok csomópontjaihoz. További fejlõdési fokozat lesz majd, amikor egészen a felhasználóoldali eszközbe kerül bele a sávszélesség-menedzselõ intelligencia. A trend az, hogy a buta modemek helyett egyre inkább a drágább – ám egyre olcsóbbá váló – residential gateway-ek fognak majd a felhasználókhoz kerülni. Az okosabb eszköz pedig olyan IP-végpontot ad majd a szolgáltatóknak, amellyel hatékonyabban tudják majd menedzselni a forgalmat, mint eddig."

Aki sokat forgalmaz p2p adatokat, azokat mondjuk lekorlátozzák x ideig?

PyRex
hehe, lehet, hogy a trécom korlátoz chello irányban... csak õk nem ismerik el :))))))))

Egyébként gondold csak el! Nem is lenne rossz logika: ugye a chello hivatalosan sávot emel, erre a tcom gyorsan titokban elkezd shape-elni chello irányban. Ergo mindenkinek az jön le, hogy a chello-nál valami van, mert ugye õ volt az, aki most emelt... Közben csomó luzer átmegy a tcomhoz ugye ezen felbuzdulva... :)))

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Skynet85
Juj, hogy mondhatsz ilyet??:$ hisz õk csak a jót akarják neked és csak ezért van ez egész. A chellohoz képest teréz anya egy mocskos élsöködõnek számít ezt az önzetlen segítséget amit kapsz nem szabad, így felháborodva lereagálni hisz õõk mindenben a javad akarják...

Férre a tréfát, értem én, hogy nins infrastuktúra az emelések mögött,de akkor elõbb miért nem azt építették ki, vagy ha már most kaptak észbe akkor nem inteligens forgalomírányitót kéne venni x sok dollálért ciscotól hanem kapacítást növelni...

Met
Nálam is, külföldrõl jön 4-500-al, itthoni chellostól max-al csak a t-com lassú.
Nem értem, a hálózaton belüli forgalom nem terheli a rendszert?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

PyRex
Szûcs Lászlótól idézve:

"„Végül is a szolgáltató ugyanazt csinálja nagyban, mint a felhasználó kicsiben” – mondja szakember, aki szerint a tudatos netezõ is minimálisra állítja a p2p alkalmazások prioritását a saját gépén, hogy a sok száz szálas, akár a teljes sávszélességet elevõ alkalmazás mellett is megfelelõ sebességgel tudjon például weboldalakat nézni, webrádiót hallgatni, céges VPN-t használni."

Ezhülyeez?? Bazmeg! Kis különbség van aközött, hogy ÉN DÖNTÖM EL, hogy éppen a nap 1 órájában webrádiót akarok hallgatni és emiatt 60 percre kikapcsolom a torrentet, meg aközött, hogy bazmeg a kurva szolgáltató önkényesen majd megmondja nekem, hogy most éppen mit tehetek és mit nem.

Ez egy kurva jó indok lesz a szolgáltatás felmondásához. Mennjenek már a büdös francba, hogy még ilyen pofátlan ferdítésekkel magyarázzák meg az eddigi hazugságokat, hihetetlen!

PyRex
Nálam egy ideje jó a p2p, szerintem jó helyen lakom :) Remélem nem lesz több chello elõfizetõ a környéken, mert ha korlátozzák, akkor véget ér egy sok sok éves barátság :) Bár nem tudom, hogy egy szarfos ADSL-lel jobban járnék-e... <#bdead>

De azért most sok mindenkiben csalódtam. Ugye megint kiderült, hogy minket néznek hülyének - igen, itt és más fórumokon is. Kb. 2 hónapja, amikor nálam is gond volt a p2p-vel, akkor teszteltem.

Namost ha egyszer megnézem chello-s ip tartománnyal a p2p-t és megy a 20 megabites letöltés, aztán megnézem ugyanazt a torrentet (600 körüli seeder) a chello-s tartományok kizárásával és nem megy 45-50K fölé, akkor ne mondja már senki a szemembe, hogy márpedig nincs korlátozás, mert kibebaszott idegesítõ, amikor hülyének néznek.

<#gunyos1>

Ráadásul kurvára nem logikus, amit a chello csinál! Ugyanis hálózaton belül nem volt p2p korlát, csak hálózaton kívülre, de külföldre (legalábbis nálam) megint csak nem volt.

Akkor most ebben mi a büdös franc a logika? Mondjuk ha fél Miskolc elkezd letölteni valamit az ország különbözõ pontjain lakó chello-s seederektõl, akkor a Miskolc felé menõ kábelek végpontjain ugyanúgy túl nagy forgalom lesz basszus! Tehát kurvára semmit nem nyernek vele, de mindegy.

schrank
ha kicsit is ismernél <#miaz> azért ha visszaolvasgatsz a nagy emelés elõtti találgatás hsz-hegyekre ott is ellõttem egy-két késleltetettet <#taps> nem tudom ismered -e ezt a mondást :
"még mindíg jobb ha az okos hülyéskedik , mint ha a hülye ... " <#mf2>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

precision
jajj, most akarod beadni a jóöreg "csak vicc volt" dumát? nemáár :D

Bazinga!

schrank
azért jó tudni hogy vannak akik komolyan vették a pinges komédiámat <#mf2>

precision
megnyugtatlak hogy a pinged ugyanugy szar lesz :D :D

Bazinga!

schrank
morgen én melletted vagyok és a nem fog hiányozni ez a sok HC kecseg <#papakacsint>

Részemrõl nagy ívben xarok rájuk.Legfeljebb megugrik a villanyszámlám egy 4k-val, de ami kell azt leszedem. Mire megjön hozzánk a digikábel addigra lefut a hûségnyilatkozatom 'oszt csá.
Ebben a hónapban eddig 7 napot voltam otthon mégis forgalmaztam torrenten cirka 130 gigát.
Mo.Organ azt eddig is tudtuk, hogy UPC katona vagy, farok azért ne legyél, fõleg ilyen beszólásokkal mint a #11477.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

DjDano
A legmocskosabb dolog az, hogy már hónapok óta mellébeszélnek holott nagyon jól tudták mi a helyzet... Ez történik amikor a brutális sávszélesség emelés mögött nincs megfelelõ infrastruktúra... Ezek aután már azt se nagyon hiszem el, hogy fejlesztenek egyátálán

Hiába mindegyik szolgáltató csak átveri a jónépet, legalábbis az ilyen mamutok biztosan<#levele><#levele><#levele>

serkov
http://it.news.hu/hirek/2007-06-13/lassabb_lesz_fajlcsere_chellon.html
Gondolom errõl van itt szó! (Csak párat olvastam vissza!
még emlékszem az itteni CHELLOs kolléga hogy bizonygatta pár hónapja, hogy ez mekkora F@ szság! S aki ezt llitja milyen ökör....

Gigabyte P35-DS3:E8400:Hd3870:4GB Geil Ultra kit

bezár a magyar internet :[

Skynet85
Nem kezdek flémet a kiírásom meg pontosan tudod miért van legalábbis merem feltételezni... De már bocs, ha érdemében ne tudsz mit modani akkor hmmm... Semmi bajom nem volt eddig a chelloval mert szerintem a legkorektebb net szolgáltató Mo-n és a mostani helyzetet tekintve még ezzel a lépésével is az marad csak útálom amikor meg akarják nekem maygarázni hogy ugyan suck amit csinálunk de kell ez neked sõõõõõõõõt jó lesz neked majd figyeld meg...

Mo.Organ
intel 386DX/486DLC 8MB edo ram integrált 2MB-os VGA Qvantum 210MB vinyó Dolby Pro Logic Speaker --> mindezt nem apuci pénzébõl ÉS BÜSZKE VAGYOK RÁ!!!

Erre vagy büszke? Ez minden amit az élet adott neked, mert ha igen akkor vigyázz is rá

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Skynet85
Á értem és akkor most majd csavarunk egyet az Ászf-en is, hogy ez bele férjen nem azért, de ha vmit akarok akkor azt max sávszéllel és nem a net 3-adával nem vaok HC töltögetõ de ha ,,megkívánok" vmit akkor azt ne a upc döntse már el, hogy az nekem menyire fontos. Mert mos arról van szó, hogy upc eldönti mire kell nekem a több speed, meg ezt az isten verte elcseszett érvelést, miszerint én is korlátozok itthon, hogy tudjak ezt meg azt használni, ez milyen igaz, de nem a felére vazzeeeeeee!!!!!!!

Mo.Organ

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

schrank
üdv. a csapatban <#worship>

most már azért felemelhetem a hangom mert szar a ping ?
schrank
akkor meg hülyeséget írtál

nem!

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

schrank
miért eddig nem az volt <#ravasz1>

azt írták hogy nem lehet majd ezt megérezni! háát én mégis megérzem! stabilabb lett a netem!

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

PyRex
BIX = Budapest Internet Exchange
ISZT = Internet Szolgáltatók Tanácsa (?)

Tikal
mondom volt már nekem adsl, akkor telovonal is kellett, persze azelott chellos voltam, most megint :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Silius
Kösz mindenkinek a válaszokat.

röhögve megnyomnám a fõkapcsolót<#vigyor2><#vigyor2>

Zsoltika 007

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Tisztelt Elõfizetõ!

Ezúton értesítjük, hogy a Budapest Internet Exchange (BIX) értesítette a TARR KFT-t hogy karbantartás miatt kiesés várható az
Internet szolgáltatásban

2007. Június 13-án reggel 5:00 és 6:00 között

várhatóan 2 x 15 perces idõtartamban.

Ez idõ alatt a TARR KFT hálózata zavartalanul mûködik, de a BIX-en keresztül
folyó forgalmak (ami a legtöbb magyarországi szolgáltató hálózatát érinti) ez idõ alatt nem fognak mûködni.

Tisztelettel,

TARR KFT
Ügyfélszolgálat.
itt egy másik

CzGobe
mi az a BIX és ki az az ISZT (tudom, h nem ki, hanem mi, mert vmi intézmény^^)?

eom$

2007. Június 13-án reggel 5:00 és 6:00 között karbantartást végez az ISZT a BIX-en. Az idõszak alatt az ISZT BIX Node-ra csatlakozo Linkek meg fognak szakadni. Ez gyakorlatilag az összes BIX tagot érinti.
Ez igaz?

CzGobe
egyik haveromnak ilyenje van ^^

eom$

Zsoltika 007
Persze

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

schrank
ergó a következõ megint 10GB

A szerzõdésbontás azokra is vonatkozik, akiket köt a hûségnyilatkozat?

BF3: csucsorr

HunnernesKonge
1honapra jut 250Gb.
A három hónap átlaga nem haladhatja meg a 250Gb-ot.
Persze olyan is lehet hogy
I.honap: 10Gb
II.honap: 600GB
III.honap: 140Gb

Fontos még hogy mindig a legutolsó 3 honap az érvényes!
schrank
a 3 havi átlag nem lehet több 250GB-nál egy kis matek gyorstalpaló átlag = összeg / hányados ahol az összeg a 750GB az átlag a 250GB a hányados meg a három hónap <#miaz>

schrank
"nem tudom most is ugy van e még de telefont azért nem fogok bekottetni hogy legyen netem" kérdezd meg bertino-t õ is áruló lett azt hitte jól jár ... <#hehe>

Silius
Csõsztök
Már elég rég olvastam a hsz-ket és érdekelne, hogy hogy is van a mostani letöltési korlátozáts pontosan?
Tehát 3 hónapra jut 250 GB és azt kell elosztani különben figyelmeztetés, majd szerzõdésbontás?

Skynet85
ejj, ha lene iylen 10/4-ben az nagyon frankó lenne, belföldön akár kisebb servereket is lehetne rajta futtatni modjuk webshop vagy az én esetemben játék server:) persze csak ha enegedélyezett lenne:D Egyébként nagyon elgodolkoztató, egy cég aki nem csak downt tol az egekbe hanem 50-50-ben tolja jó koncepciónak tûnik csak vajon mennyire lesznek életképesek...

Zsoltika 007
Rá se ránts! Õ itt a helyi udvari bolond. <#bohoc>

HunnernesKonge
... meg a 4mega up <#vigyor5>
HunnernesKonge
PyRex: Hagyd õ ilyen, általában csak röhögni kell rajta...
BF2 topikot olvasgattam 1-1,5 évig, ott rájöttem hogy schrankot nem kell komolyan venni. Elolvasod röhögsz rajta egy jót, és elfelejted.
ENNYI
PyRex
Vegyél már vissza te kis mitugrálsz idióta. Nem veszed észre, hogy mindig miattad megy a flame? Ménem takarodsz már el innen? De a legjobb, hogy nem elég, hogy magadat égeted, utána még rá is kontrázol, mintha mindenki más lenne a balfasz, pedig nem...

Meg amúgy is,ha szar lesz a net simán vissza tok menni Chellohoz,mivel nincsen hûségnyiltozat a diginél.Gondolod nem érdekük az hogy folyamatos és a beigértek szerint legyen a net?Így kiba sok olyan embert át tudnak majd csábítani más szolgáltatóktól,akiknek igen is számít az a havi 3-6rugó spórolás.

\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936