22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • lokissrác
    Nah, új hely, új net, pörög a Silver ::) a csávó nem sajnálta a kábelt :D
  • Zsoltika 007
    Sztem érdemes lenne bemenni és megkérdezni.
  • Szabi DEMON
    Sziasztok. Próbáltam visszakeresni, de nem nagyon tudtam mit is keressek, így ha volt már ilyen kérdés akkor előre elnézést.
    A problémám a következő. Szeptembertől T-Home dupla csomagom van amit nem nagyon akartam (T-t) de gyors utánna nézés után nem találtam mást (nagyon gyorsan kellett a net), és ez viszont baromira szar. Rengeteg baj van vele és mocskos drága, ráadásul telefonra nincs is szükségem. (Sajnos csak netet nem voltak hajlandóak kötni) Na most mivel szülői házban chellonk van és azzal tök jól megvagyok azt szerettem volna de a upc honlapja szerint ide nem elérhető. Mivel most jöttek ezek az új csomagok és a T csődöt mondott a szememben újra felvetődött hogy váltok (persze a hűség lejárta után). Tehát Bp 12. kerületről van szó. A upc honlapján a kiválasztott csomag után a helynél sajnos nem választható a mi címünk. 14 szám kellene és az utcában csak a 13ba mennék. (a távolság körülbelül 20m keresztben). A kérdés pedig az hogy ez esetben én nem tehetek semmit hogy legyen nekem chello-m? Vagy mi a teendő? Előre is kösz.
  • Bagoly81
    lehet frisitened kéne a szoftverét. nekem conceptronikom van azzal is voltak hasonló problémák időnként lefagyott. frisités után tisztább szárazabb érzés számomra.
  • tommygiant
    Szerinem keress egy routerrel kapcsolatos topikot. Ott biztos tudni fogják.
  • tommyg
  • Ronnie12
    Router nélkül egyelőre nem akadozik a netem. Valamint router nélkül hamarabb betöltenek a multiplayer játékok is. Valami baja a van a routeromnak (D-Link DIR-100). Csak nem tudom mi. Valaki találkozott már olyan problémával, hogy routerrel pár óra netezés után akadozik az internet, router nélkül közvetlen kapcsolatnál meg minden stimmel? Nem tudnátok, hogy lehetne kiküszöbölni a problémát?
  • tompka
    Nem úgy értem!!
    Ha pl egész nap a youtube-ot nézem,ahoz lekell töltenie a videót. sokszor szedek össze nagy forgalmat, csak a youtube-al.
  • mflex #14402
    Ez egy elterjedt "kényszerképzet",de engem máris nem érdekel ez a téma itt tovább.
  • Grifidos
    Ha "hangosan" tölt akkor sem lehet problémája...

• mflex #14400
    nagyon melegszik ha egész nap töltök

Miért kell ezt közhírré tenni?
    Egyébként meg mi a xart lehet állandóan tölteni?
    Tölts "csenben",akkor kevesebb problémád lehet belőle.
  • bertino
    a helyén van.
  • tompka
    Sztem a legjobb a webstar modem :) egy baja van: nagyon melegszik ha egész nap töltök :D

hova tünt a felső kép? :S
  • PyRex
    igen elég, nekem anno 3 vagy 4 éve volt ugyanez :(
  • Barnus
    Na megoldódott a problémám, a modemreseteléssel kapcs. Modemet cseréltek nálam Terayonról ilyen Scientific Atlanta szerü akármire, és azóta ismég minden tökéletes. úgynézki, hogy egy csomagátállitás is elég ahhoz, hgoy elromoljon a modem:P
  • Ronnie12
    Köszi a gyors választ. Akkor holnap router nélkül netezek.
  • bertino
    megprobálni 1 napig router nélkül, hogy mit alakít
  • Ronnie12
    Hello,

mostanában egyre többször van gondom a netemmel. Mégpedig egyre többször akadozik a net (Chello Extreme). A router (D-Link DIR-100) resetelésével megoldódik a probléma, de pár óra múlva megint akadozik. Szerintetek a router okozza a gondot? Van valami ötletetek, hogy lehetne kiküszöbölni?

Előre is Kösz,
    Ronnie
  • tompka
    Központi hiba? ezaz. remélem végre megkapom a tárhelyemet :)
  • mflex #14391
    Nekem a speedtest felfelé mindig kevesebbet mutat,viszont ftp-és feltöltéssel a maxon megy 360-370k között...szóval jól müxik.
    Viszont amig prof-ban voltam egy nagy kula volt a net,úgylátszik most csináltak valamit,mert amióta gold van ,nem vettem észre semmi "sávszélcsökkenést".
  • kryst
    Hát remélem, hogy jó lesz előbb utóbb!
  • Zsoltika 007
    Ez csak átmeneti. Amúgy nagyon stabilan szolgáltatnak. Talán az utóbbi fél évben nem is volt semmi szakadás egy esetet leszámítva de ott elszakították a kábelt az útépítők tehát nem az ő saruk volt.
  • Grave Digger
    Nekem oké már minden, egy resetet csináltak az előbb, azóta minden patent
  • kryst
    Sziasztok!
    Láttam visszább, hogy több embernek is modem resetet kell csinálni. Nektek ma is csinálja? Nekem 3 percenként elmegy, majd visszajön. Chateltem egy ügy.f-al, és azt mondta, hogy központi hiba van, és dolgoznak rajta. Csinálja itt még valakinek? Már az agyamra megy. Pedig a héten lettem Chellos. Nem egy jó bemutatkozás részükrő eddig!:)
  • Zsoltika 007
    Nekem stabilan megvan minden ahogy kell. Gold
  • pc killer
    Ha egyszerre több fájlt töltök akkor tényleg megvan a 20 mega.
  • Barnus
    Jah egyébként egy trükk mindenkinek.
    Eleve szemétség ugye az, hogy amit mi pl extreme néven fizetünk 7900-ért, azért az árért új előfizető GOLD-ot kap 20Mbittel, ha van már meglévő kábel vagy telfizetése, vagy azt is rendel a net mellé. namost nekünk hiába van meglévő kábeltv-nk, minket nem tesznek be ezért az árért goldba, csak 9500Ft-ért. Na de... másik dolog, hogy a 10Mbites net is elég volna nekem, de dühitő volt azt látni, hogy a Silver az 400Ft-vel olcsóbb, mint az extreme csomagom, viszont az uploadja pedig duplája(1mbit helyett 2).

Nekem telefonban a hölgy azt mondta, sőt kétszer is beszéltem velük telefonon, mindkétszer mással, és mindkét alkalommal veszekedtem velük, nemtetszésemet kifejezve, hogy miért nem válthatok Extreme-ről Silverre. Mert az szerintük lefele váltásra minősül, és ezt csak a hüségnyilatkozat lejárta után tehetném meg, amig a hüség fennáll az adott csomagra, addig nem mehetek kisebb/olcsóbb csomagba. Hiába gyorsabb a Silver, ez náluk olcsóbb csomag, tehát kisebbnek számit.

Namost rászántam magam a GOLD-ra viszont közben bejött ez a modemresetelés hiba. Rájöttem közben, hogy nekem 20mbitre nincs szükségem. Felhivtam az ügyfélszolgálatot és közöltem velük, hogy ma délelőtt rendeltem meg az Extreme-ről Goldra váltást, viszont nem vagyok megelégedve a sebességgel, az eddigi netem viszont teljesen stabilan ment, így szeretném, ha visszaváltanának az eredeti csomagomra.

Először felajánlotta, hogy kiküld szerelőt, és megnézik a sebességproblémám, amire közöltem, hogy köszönöm nem szeretnék ezzel a lehetőséggel élni, nekem megfelel a régi stabil szolgáltatás. Azt mondták, hogy jólvan, semmi akadálya. Átkapcsolt a kolleganőjéhez, aki elmondta, hogy természetesen visszaváltanak egyel kisebb csomagra ingyen és bérmentve, visszakaphatom a régi 10Mbites csomagot, pontosabban sajnos, sajnos a régi Extreme már nem árusitható, nem választható csomag, ezért kénytelen lesz nekem a Silver csomagot aktiválni, de, hogy ne aggódjak, az ugyanaz a sebesség, illetve az uploadja még nagyobb is:D:D Ugyhogy végülis igy lettem Extreme-ből Silveres. egyszerüen csak a goldra átállás után kicsivel fel kell őket hivni, hogy ez mégse jó, igy a régi helyett márcsak a silverre tudnak visszarakni:)

Ugyhogy annak ellenére, hogy egyelőre szivok még ezzel a modemresettel(holnap jön a szerelő modemetcserélni), kapóra jött, mert ha hibátlanul ment volna a Gold, akkor nem jutott volna eszembe visszaváltatni a csomagom az eredetire, annak reményében, hogy akkor majd stabil lesz a net. Hát egyelőre nem lett, de legalább, ha megoldják a problémám, akkor utána mégse 9500-öt fizetek, csak 7500-öt:)
  • lokissrác
    Nekem ma van uccsóra Medium 5mb-om, jövhéttől már 10megával tolom : ) letesztelem a cuccost.. Mennyi idő is kell nekik míg kijönnek az új címre? 1-2 nap? Mondjuk ha a hétvégén is jönnek kötni akkor hamar megvan, de sztem hétvégén nem meloznak.
  • Barnus
    De a gond az, hogyha nincs upload, akkor nem szakad a net. Délután ledőltem aludni, elinditottam pingelést, 4 óra alatt egyetlen loss se volt, vagyis a modem sem resetelődött. Amikor felkeltem, akkor egy file-t elkezdtem feltölteni ftp-n egy szerverre, ahova 200KByte/s feletti sebességgel ment a cucc, és nem kellett 1 percet se várnom, hogy az adatforgalom leálljon/a modem resetelődjön.

tompka: Neked még mindig van ez a resetelés problémád, vagy már megoldódott? Mi volt a gond? Lehet tudni?
  • Barnus
    Namost a speedtest-el az a probléma, hogy a letöltési adatmennyiség olyan kevés, hogy ha megfigyeled, szépen meg fölfele a sebességed egész 10-12mbit környékére, és mire onnan tovább felérne 20mbitre, már vége is a tesztnek. nálam is ez volt amikor még goldom volt, első dolgom volt ott tesztelni a speedet. FTP-nél győzödj meg arról, hgoy a szerver 100mbites-e, és az ftp usernek ki van e osztva a teljes sávszél. A legjobb teszt az esetedben szerintem vagy a torrent, vagy még egyszerübb ha elmész pl a hcgamer.hu -ra és rögtön jobb oldalt a játékdemókból elinditasz egy demó letöltését. egy jó nagy file-t. hcgamerről minimum 10Mbittel jönni fog az adat. Lehet hogy 20MBit-et nem ér el, de akkor elmész a www.fsf.hu -ra, ami egy másik szerver, ott a letöltésekben pl az Openoffice-t vagy az OpenCD-t elinditod, ennek a két file-nak együttesen jönnie kell 2.6MByte/sec-el.
  • tompka
    Tudom
  • lokissrác
    Igazad van ! : )
  • Ronnie12
    Szevasztok srácok,

most olvastam, hogy Chelloból UPC internet lett. Én tavaly áprilisban egy éves hűségnyilatkozatot kötöttem, ami elvileg hamarosan le fog járni. De Januárban társasházi szerződést is kötöttem, ami több ezer forinttal olcsóbbá tette az internetemet. Én szerintetek válthatok Chello Extremeről UPC Silverre úgy, hogy megmaradjon a társasházi kedvezményem?

Előre is Köszi a választ,
    Ronnie
  • tompka
    Nekem a silver olyan volt hogy dél előtt visszahívtak, letudtuk a dolgot, majd amikor dél után 14:30ra hazaértem, már a megemelt sávszélem volt :)
    a letöltés 10mega, de a feltöltés néha eléri a 3megát is :D
  • pc killer
    Nekem bő 1 napba telt mire átváltották goldra.(persze a telefonban nem ezt mondták...) Ja és akárhogy tesztelem nem éri el a net a megfelelő sebességet. Néztem speedtesten: feltöltés mindig megvolt 3 mega, letöltés nem ment 12 mega fölé...(extreme: 10-ből 8-szor megvolt a 10). Teszt ftp: 8 mega fölé nem ment a letöltés...
  • Grave Digger
    hát, én várok becsülettel, pedig azt ígérte az online ügyintéző, hogy hamarosan goldom lesz, de dél óta semmi változás:S
  • Zsoltika 007
    Semmi jelentősége nincs. Ha most nálad csinálja annak annyi az oka hogy bent valamit fejlesztenek/barkácsolnak.
  • Barnus
    Sziasztok!

Nem járok ide rendszeresen, próbáltam 3-4 oldalnyit visszaolvasni, de ott nem találtam semmit ezzel a modemreseteléssel kapcsolatban. Most itt látom, hogy egy-két ember megemliti, hogy van valami modemreset, meg számolgatják, hogy hányszor volt. Ennek van valami különösebb oka?

Eddig a régi Extreme Chellom tökéletesen működött, most tegnap, hogy váltottam az új csomagok egyikére, azóta időnként én is azt tapasztalom, mintha resetelne a modem. 15-20mp-re elmegy a net, világit minden led a modemen(TEST is), majd elkezdi keresni a hálózatot, ezután visszajön a net.

Ez a resetelés dolog a torrent forgalommal hozható összefüggésbe, vagy valami rendszerbeli hiba van?
  • tompka
    :) hát na
    pl már fizeted a villanyszámlát, miközben az áram még besincs vezetve az épületbe! :) vagy júniusban előfizetsz kábeltv-re, de már most fizeted.

minek fizessek, amikor nem is tudom használni? ha majd megjavítják, onnantól fizetem. mert onnantól már használni tudom. addig "fantom" szolgáltatás.
    számlán rajta van, de csak annyi. semmi több.
  • Tigristank
    Jaja, ezt tudom, csak eddig azt hittem, hogy lehet extremeről átváltani silverre, viszont ebben az esetben az előfizetőre nem vonatkoznának az akciós árak, és ugyanúgy 2009. június 30-ig lenne hűsége.
    De ezek szerint rosszul gondoltam. :)