22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • AnonymouS
    aha... hát, mire Népligethez elérnek... :S
  • Mighty
    Újpest, Rózsa utca. Uszoda mögötti rész.
  • AnonymouS
    Merre laksz? Lehet tudni merre bővítenek?

Nekem most lehet a modemem szart be... minden gépbekapcsolásnál újra kell indítani, különben nincs netem. Valaki tapasztalt már ilyet?
  • passatgt
    mennyi porblémátok van:O

nálam simán megy minden
  • WAYNEEE
    kb... olyan jók ezek a kifogások... és közbe most sem jó a netem ebben a pllaantban........
  • Grifidos
    naneeee!!!

Ügyintéző : Mi van telepítve a gépén?
    Mindegy biztos az a baj szedje le...
  • czbela
    Sziasztok! A telefonos ügyintéző 2 perc alatt segített: Összeesküvésről nincs szó pusztán a NOD32 nyírja ki az utóbbi két napban a chellot. Uninstall után minden tökéletes... Állítólag reinstall esetén is... ezt egyelőre nem probáltam.
  • Stefling
    Az új Utorrent kliensel maxal megy a le ill. fel töltés, debiben semmi gond sincs ezzel (legalábbis nállam meg haveroknál)
  • Mighty
    Tegnap elkezdték az árokásást a digisek nálunk is. Lehet kapnak 1 hónap esélyt. Minőséggel meg vagyok elégedve UPC-nél is, de a Digi sokkal olcsóbb.
  • WAYNEEE
    de ez nem torrent korlátozás, hanem összvissz a net...játékra totál alkalmatlan, sőt a böngészésre is! :\
  • mila69en
    hi igy hamar beleolvasva témába eza torrent korlátozás mi?:DD silver csomagom van de én meg nem vettem észre hogy korlátozva lennék torrenten
  • Grifidos
    Igen ez látszik azon is milyen sok ügyfélszolgálati irodája maradt a upc-nek.
  • bertino
    nem számít, még egy nagyobb előfizetői táború adsl szolgáltatónál se, pedig ott sokkal kevesebb az előfizető. (tudom, melohelyem)

az lehet, hogy nem így kéne gondolkoznunk, de amíg a netszolgáltatók profitja ezerrel emelkedik, télleg senkit se fog izgatni, hogy lelép egy ügyfél.
    teljesen mind1, mert aznap jön még helyette legalább 2 uj.
    persze ez csak nagy vonalakbeli becslés, nyilván nem minden felmondást ellensulyozza pár ujabb megrendelés, de 100%, hogy inkább az uj előfizető szerződéskötése van nagyobb számban, mint a felmondások.
  • Mighty
    Látod? Ez a baj, hogy már mi is így gondolkodunk erről.

Most, mikor a Digi egyre több helyen elérhetővé válik a hobbi internetezők, akiknek szerintem inkább az ár ami meghatározza, mire fizet elő, mintsem a nagy sáv, akkor igenis számítania kellene minden egyes ügyfél megtartása.
  • Mighty
    Nekem anno reagált, mikor 3 utcával arrébb költöztem és ott ugyan ilyen szar volt a net (packet loss, 1000-es pingek). Pár hétbe beletellt, de megjavult. Na most, hogy az én reklamálásom miatt vagy más miatt azt már nem tudom :)
  • shabba
    Késleltetésre egyetlen internet szolgáltató sem vállal garanciát. Szóval ezzel felesleges az asztalt verni, mert úgysem fog érdemben reagálni a szolgáltató, max megmondja hogy ez a szitu.
  • bertino
    szerinted egy több, mint 100k-s internetszolgáltatónál kit izgat, hogy elmegy egy ügyfél... ? :)

senkit.
  • Mighty
    Szerintem kezd el "verni az asztalt". Ping es tracert statisztikakkal tamaszd ala, hogy fos a neted es te nem erre fizettel elo. Ha mar nincs huseged fenyegesd oket azzal, hogy elmesz toluk (adsl, digi, van valasztek dogivel).
  • WAYNEEE
    lol kezdem érteni, akkor köszi az infót. azt hittem hogy mivel mindenki külön van a bérházban a nettel, igy mindenkinek jó lesz... mostmár rájöttem hogy vannak akik kihasználják az egész szávsélt...mostmár scak az a kérdés hogy ezzel mit lehet kezdeni? tud vmit csinalni a szolgáltató?
  • Mighty
    "Az erőforrások mindig osztottak internet esetében, ha többen használják egyidőben akkor a sebesség osztódik közöttük. A mostani 50 Mbps-es neten osztozik 200-300 user, persze ezek közül egyidőben nem mind használja a közös erőforrásokat és így megvan a lehetőség hogy 2, 10, 20 Mbps-es csomagokat lehessen kialakítani."

Ha mondjuk 4 ember folyamatosan, full sávszélességgel torrentezik, akkor máris ugrott 40 Mbps. A maradék előfizető meg osztozik a 10 Mbps-en. Lehet, a környéketeken még nem működik a torrent korlátozása. Ha sokan panaszkodnak, akkor talán lesz javulás.
  • WAYNEEE
    Persze, és akkor tőlem lopja a sávszélt mi? :DDDDDD
  • Mighty
    Beköltözött vagy előfizetett mellettetek egy torrent király. Vagy több is.
  • WAYNEEE
    hello all! segitséget szeretnék kérni a hozzáértőktől!
    szóval chello internetem van, és kb 1 hónapja esténként 5-től 10ig laggol.
    Nem lehet normálisan se böngészni, se játszani rajta.
    Ha megpingelek 1 oldalt cmd.exe-ben akkor az ms-ek(válaszidők) felugrálnak 200 fölé. (kb minden 5.)
    virusirto, xp frissités, tüzfal mindent kinyomtam és mégsem oké.
    Felhivtam a upc-t és azt mondták hogy ők nem látnak hibát. Na most ez mégis akkor mi?
    Modem hiba? vagy mégis az én gépem? vagy esetleg a szolgáltatás?
    Aki tudna segiteni, vagy hallott már róla valamit az írjon.Előre is köszi!
  • bertino
    nem bírja a hálózatuk.
    ha mindenki tölt ezerrel :)
  • TomDantes
    Aha. De miért van ez a korlátozás, mire fel?
    Jó most megoldottam, a legfrissebb progi kell, és kész.
    Meg bocs, mondom a másik kérdésem, ez most csak torrentnél van?

Mert most a UPC-nél tudják hogy én mit töltök le? Azért, ez sem megnyugató...

Amúgy bocs hogy háborgok, de nem tudtam eddig erről és ez úgy ért mint derült égből a villámcsapás. Jól felhúztam magam
  • Mighty
    Nem tudom... A héten rávetemedtem a torrentes letöltésre (weeds 4. évad) és napközben 1MB/s-el jött a cucc. Legfrisebb utorrent beta klienssel.
  • bertino
    felhívhatod őket.
    küldhetsz be panaszlevelet.
    bármit megtehetsz ellenük, nem fogják kikapcsolni a korlátozást.
  • TomDantes
    Óh, bocsánat ..közbe feltettem a legújabb utorrent verziót...csak most néztem...ez már jön 230-al.

ÖÖÖ...na jó,de a kérdésem még mindig fenn áll, hogy mit lehet tenni, használok újabb programot, meg hogy ez vonatkozik-e másra is ez a korlátozás?

Ja igen és hőböröghetek az UPC-nek? Ennyi pénzért mit szivatnak?
  • TomDantes
    Ne bassz már...ezt a k*csög bandát!

És mit lehet tenni? És ez csak a torrentekre vonatkozik? Teszem azt az olyan oldalak ahol SMS-t kell küldeni és akkor lehet letölteni, azoknál is szivatnak?

• bertino
    így van, szó szerint.
  • TomDantes
    Üdv. Olvasgattam itt, nem tudom jól értettem-e, (10mb-s UPC netem van) hogy a UPC csinál valamit ami miatt nem lehet tölteni torrent-ről?

Mert ha jön is...max 1kb-vel, ami nevetséges.

Annyira azért nem értem a témát, de most tényleg ilyen van hogy hogy ez cég kib*szott velünk és nem lehet torrent-ről tölteni?
  • Piko888
    Köszi, tényleg a scart csatlakozó volt rossz-
  • Grifidos
    A rosszárasított lehúzos tv topik...
  • MeoH #14940
    Igaz Chello topic de lattom "foglalkoznak" itt Directtel is. Szoval a kerdesem: Milyen ralatas szukseges a muholdra? DigiTvnel megtalaltam (del-nyugat), de upcnel nem nagyon. Bar ha ugyanaz akkor bukta az is, mert eszek-kelet fekvesu a lakas...thx
  • milk41
    Szerintem a kábel a gond,de várd meg a szakik véleményét.:)
  • Piko888
    Srácok, a gondom a következő : UPC directem van és tegnap óta a társbeltérimen lévő tv-n nincs piros szín, elöször azt hittem a tv szart be, de raktam oda egy másikat és azon is rossz a kép. Mi lehet a gond?
  • precision
    a FAQ -ban megtalálod, link felül :)
  • Zinaj
    forgalommereses cuccnak mi a linkje?
  • Nagydög
    Rendben, holgyeim!

UPC ravaszkodas ellen tessek beszerezni olyan torrent klienst, ami tud titkositott kommunikaciot. Linux alatt a Bittornado "full stealth encryption" modban kicsit sem foglalkozik a szolgaltato elkepzeleseivel. Ha az adatcsomagrol nem lehet megallapitani, micsoda, akkor kiszurni is nehez.
  • tompka
    Dejó. Lekapcsolták a Tel1 lámpát a modemen :D