22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Stefling
    Első dolgom csütörtök délelőtt egy speedtest (diginet 30/20) kivi vagyok : ) lesz chellom is (míg fel nem mondatom) meg digi is xD
  • ACE
    Hát ezaz, és az a 2 Mbit amivel feltöltesz, szerinted hol csattan? Lehetséges hogy valamelyik másik UPC-s júzernél... Ez generálja azt a kiba nagy forgalmat.
  • CzGobe
    Nameg, a torrent nem csak a letöltési sávszélt veszi igénybe mint az ftp hanem a feltöltést is. Sokkal nagyobb forgalmat generál mint az ftp.

Ezzel egyáltalán nem értek egyet, hiszen még mindig asszimmetrikusak a netek, a feltöltés jóval lasabb, mint a letöltés. Biztosan nem véletlen, h míg letölteni nem tudok (mit már írtam) csak 1 mbittel, addig a feltöltés szaladgál 2vel is akár ^^
    Érdekes kérdés lehet, h a garantált sávszél (amit most a max felére emeltek^^) vajon tényleg az a sebesség, amit a hálózat 100%os terhelés alatt nyújtani tud? (Mert akkor a torrent is gyorsulhatna, bár mondom, nekem nincs bajom a sebességgel, amit a UPC szolgáltat)
  • mozesapo
    Nem olvastad el rendesen. Hálózaton belül garantált sebesség, viszont akkor ha chellosoktól p2p-zek akkor ott is meg kell lennie a sebességnek a nap 80%-ban. Viszont már tudom a választ az üfsz-től: Kedves ügyfelünk, Ön épp a 20%-os időrésben tartozkodik, azért ilyen lassú.
  • Dj Faustus #15569
    "a letöltés mindig is legális volt... "
    Bár már 1,5 éves cikk, de idevaló:
    Index - Letölteni szabad, megosztani nem
    Igaz-e, hogy Magyarországon zenét és filmeket letölteni-másolni magáncélra legális, de szoftvereket nem?

Igen, a szerzői jogi törvény teszi meg ezt a különbséget közöttük. A pusztán magáncélú, jövedelemszerzést nem szolgáló másolás a szerzői jogi törvény alapján az úgynevezett szabad felhasználás körébe tartozik. A szabad felhasználás lehetőségének indoka az, hogy a törvény célként jelöli meg az információ terjesztését is, aminek ez igen fontos eszköze. A különbségtétel mögöttes indoka egyszer az, hogy a szoftverek jelentős része általában nem ezt a célt szolgálja (hiszen azok maguk is jövedelemtermelő eszközök), másrészt pedig az, hogy éppen ezért a piaci értékük is jóval magasabb lehet.

Ráadásul a szoftverek esetében csupán a másolás értéke a használattal realizálódik, maga a használat pedig önmagában engedélyköteles. A szoftver esetében élesen elválik egymástól a másolás és a használat kérdése, és mivel az engedély, a licenc nélküli használat önmagában is jogsértés, felesleges és értelmetlen a szabad felhasználás kérdése: hiszen lényegtelen, hogy a jogellenes szoftverhasználat az internetről letöltött adattömeg, írható cd-lemez, vagy akár lopott gyári lemez alapján történik. E szempontok alapján a szoftverekre részleteiben más szabályok vonatkoznak.
  • kryst
    Az a baj, hogy nem nagyon tudsz. Ugyan is a p2p nem csak letöltés, ha nem egyidőben feltöltés is van. Így az, hogy a letöltés legális nem teljesen igaz. Mivel fel is töltesz. Szomorú, de azt kell mondanom, hogy ezt le kell nyelnünk.
  • kryst
    Nem azért, de hogyan fogod megtapasztalni? A PH! már többen is vannak akik visszamondtak így, érdemes szétnézni ott is. Én egy ezresert béreltem Seed szervert, én azon nyomom napközben, ha van korlátozás.
  • dante3
    Azért nincs túl sok seeder, az látható! Próbáld a Deluge-t nekem bevált!
  • zyppy

ennyit ér a cselló szilver
  • RBJ
    az is érdekes , hogy ha levolt terhelve a hálozat akkor hogyan tudtam volna padlon használni a netet. ha terhelt akkor nem megyen 100 % on.
    valami sántit itt.
  • RBJ
    Hát erre azt tudom mondani , hogy a jo k.... akárkilyuket.
    még ilyet. remélem kitalálnak valami kliens t ami muszik. eddig halitet használtam nem volt gond .
  • ACE
    Elvileg 27-től a garantált letöltés 10 Mbit-nél épp a fele lesz, akkor majd szerintem lehet reklamálni, hogy csak 200 K-val tudsz letölteni, viszont a kérdés az, hogy hogyan bizonyítod ezt be. Mert egy web-es teszt programon, pl. ha megnézet a speedtest.net-en, szépen hozza a 10/2 Mbit-et... tehát kussolhatsz...
  • bertino
    a letöltés mindig is legális volt...
  • RBJ
    most nézzem , hogy korlátozás volt van.
    a héten nekem is szarakszik a p2p . azt hittem én vagyok béna csodálkoztam , hogy 10/2 mb nettel max 100-200 kb el jön .
    akkor minek fizettem elo erre csomagra ha nem megyen. ez olyan mintha megvetettnének velem egy ferrarit és kiderul , hogy trabant motor van benne. nem lehetne jogilag fellépni ellenuk?
    föleg miotta nem legális a letöltés.
  • ACE
    Tudod én hiszem ha látom, vagy tapasztalom hogy tényleg lemondható. Addig nem kezdek bele semmibe, mert csak rosszul járok, pláne most hogy szart sem érnék a nagyobb díjcsomaggal.
  • kryst
    Ha, holnap lesz annyi időm akkor beszkennelem neked. De, te kicsi túl reagálod ezt a dolgot. Nem hinném, hogy direkt azt mondanák az ügy.f-ok, hogy nincs hűség nagyobb csomag váltáskor, mikor még hűség kötelez. Egyszerűen mivel nincs hűség a jelenlegi csomagokra, így ha váltasz, nagyobbra, az már hűség nélküli. Így a jelenlegi hűség törlődik. Én 2x rákérdeztem, és 2x mondták, hogy igen törlik akkor a hűséget.
  • Mighty
    Most meg van. Mi ezen olyan különös? Nem hinném, hogy szépen lassan erősödő p2p korlátozással hülyéskedne a UPC. Döntenie kell. Vagy kiszolgálja a nagyobb bevételt adó többség igényeit, vagy hagyja, hogy a p2p-esek leterheljék a hálózatot.
  • tompka
    Ha a környék terheltségétől függne, akkor nem értem nálunk 21.-én miért indították el a korlátozást. lassan 2éve van itt upc. Eddig nem volt semmi terhelés miatti net probléma.
  • Dj Faustus #15555
    "Marhára nem értem, hogy miért pont a p2p-t kell korlátozni."
    Egyrészt - mint azt a #15478-as hozzászólásomban említettem - a voip, az online rádió/televízió, a weboldalak böngészése (ide tartozik a HTTPS is!), az SSH, a távoli asztal, az online játékok "valós idejű" alkalmazások, a felhasználók ezen alkalmazásoknál kevésbé tolerálják a késleltetést, a szakadozást. Ezért ezen alkalmazások előnyt élveznek a letöltésekkel szemben.

Másrészt - mint azt #15470-es hozzászólásomban mutattam - a P2P alkalmazások eléggé leterhelik a hálózati eszközöket.
    Míg egy szimpla weboldal-böngészés, e-mail küldés/fogadás, FTP csak pár darab "szálat" nyit, a P2P alkalmazások egyszerre százas nagyságrendben képesek erre. Ez képes a routerek NAT tábláit "túltelíteni".

Harmadrészt: a lakossági Internet-előfizetések esetén a szolgáltató az átlag internetezőkkel - ez általában az ügyfélkör 80%-a - számol, arra méretezi a hálózatát, a többségnek kedvez (hisz ők generálják a bevételük túlnyomó többségét, és az igényeik kielégítésére szolgáló fejlesztések kevesebb összeget emésztenek fel).
  • Stefling
    Olyan nem létezik, de ha találsz szólj, bár már késő, megkötöttem a digi szerződéstz, csütin jönnek, első dolgom lesz a speedtest xD
  • ACE
    Előbb-utóbb úgyis kitalálnak valamit a torrent progik fejlesztői, hogy kikerüljék ezt a fajta szűrést, és az is ki fog derülni, hogy a UPC milyen módon szűri a tartalmat. Ha meg ez kiderül, egy-két okos ember hamar rá fog jönni, hogy mivel lehet megkerülni.
    Igazából nem is tudom, hogyan lehetséges az, hogy titkosított csomagokat lekorlátoz, kérdés milyen jogon?
  • precision
    "Marhára nem értem, hogy miért pont a p2p-t kell korlátozni"
    "Én innentől kezdve fizetős FTP-ről fogok húzni mindent, ha ilyen lassú marad a torrent."

Hát ezaz. A warezolók 80% -a nem hajlandó fizetni érte. Nem fog fizetős ftp -t használni még akkorsem ha csak 10-20 k-val csorog a torrent. Mert az ingyen van. Épp ezért korlátozza a UPC a torrentet. Nameg, a torrent nem csak a letöltési sávszélt veszi igénybe mint az ftp hanem a feltöltést is. Sokkal nagyobb forgalmat generál mint az ftp.
  • Falzone
    Marhára nem értem, hogy miért pont a p2p-t kell korlátozni. Ilyen alapon korlátozzák az ftp és http letöltést is, mert előbb utóbb mindenki át fog térni arra, mert látja, hogy a p2p le lett korlátozva a francba. Én innentől kezdve fizetős FTP-ről fogok húzni mindent, ha ilyen lassú marad a torrent.

A másik, amit nem értek veletek kapcsolatban:
    Szerény véleményem szerint nem sírni kellene és matekozni, hogy kinek mikor jár le a hűségidő vagy drágább csomagra váltva megszűnik-e a hűségidő, hanem keresni vagy írni egy olyan torrent klienst, melynek a titkosítását nem veszi észre a UPC.
  • ACE
    Nem kötekedés, csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem ez lenne az első genyasága a UPC-nek... és mint mondtam, logikátlan és üzletszerűtlen, ha ez így igaz, ahogy lefestettétek, és egy ekkora cégtől ennek kellene legtávolabbinak lennie, mármint az üzletszerűtlenségtől.
  • zomgzerg
    fejezd már be a kötekedést
  • Stefling
    Ügyfélszolgálati irodában.
  • pyrohun #15547
    ok
  • blackgamer
    nálunk a levegőben megy a upc kábel az utcában
  • pyrohun #15545
    azt mondtam mennj be, nem azt hogy hivd fel őket... kérsz egy papirt, szépen elolvasod.
  • ACE
    Kitől kérdezted? Ügyfélszolgálattól? Az nem oké... Annak azt mondják, amit akarnak hogy halljanak az emberek.
  • dbala
    Mostanában nekem se szuperál a net. A torrent egyenesen siralmas. :(
  • Stefling
    Na, megkérdeztem, és ugy van hogy írtam, feljebb váltás esetén, megszűnik a hűség.
  • ACE
    Ja, csak én a papírnak hiszek, amit elém tesznek, és nem annak, amit az ügyfélszolgálatos közöl...
  • pyrohun #15540
    egyszerűbb lenne bemenni a upc-hez ^^
  • ACE
    Azt megtennéd, ha megkérlek, hogy bescanneled azokat a papírokat, amit akkor kaptál, vagy csak egyszerűen olvasd el, nincs-e benne olyan kitétel, hogy amennyiben rendelkeztél érvényes hűségnyilatkozattal, az továbbra is érvényben marad... Mert az én hűségnyilatkozatomban, bár ez még idén áprilisi, van ilyen kitétel.
  • ACE
    Hűségnyilatkozat, részlet:
    "..Elfogadom, hogy az akcióban való részvétel feltétele a fent megjelölt programcsomagra történő előfizetés, és az előfizetői szerződés hűségidő alatti folyamatos fenntartása, valamint az előfizetési díj határidőben történő fizetése."
    Na, ez alapján, ha az új magasabb szerződésben nincs benne az a szöveg, hogy a korábbi hűségnyilatkozatom hatályát veszti, abban az esetben az ugyanúgy fent marad, mivel ez egy nyilatkozat, amely csak akkor lesz semmis, amennyiben mindkét fél ehhez hozzájárulását adja.
    Sza'l szerintem vigyázzatok, mert lehet átbaxás forog fent. Én szeretnék egy olyan személyt találni, aki érvényes hűségnyilatkozattal módosított, majd lemondta a szerződését minden bünti nélkül.
  • ACE
    Srácok, miről beszéltek, nézzétek meg mi van a UPC oldalán:
    "Akciónk 2008. november 1-jétől visszavonásig, azon jelenlegi upc internet előfizetők részére érvényes, akik magasabb szolgáltatási csomagunkat megrendelik, vagy az értékesítésből kivezetett chello csomagokról az új csomagokra módosítanak. Magasabb szolgáltatási csomagnak a upc internet Általános Szerződési Feltételeiben meghatározott magasabb havidíjú, 2008. március 31-től értékesíthető upc internet szolgáltatás tekintendő. Az akcióban nem vehetnek részt azon előfizetők, akiknek díjtartozása van."

Tehát köze nincs a feltöltési sebességhez, tisztán le van írva mi minősül felfelé módosításnak, ennyi, nem bonyolult.
  • ACE
    És le is mondtad azóta? Ellenben abban mi a logika, hogy egy ilyen egyszerű trükkel felhasználók ezrei hagyják el a szolgáltatót? Ezt megmagyaráznád?
  • zomgzerg
    nekem este 9-10 körül már 500al jött
    talán eljutottunk oda hogy tényleg a környék terhelésének függvényében korlátoznak és nem csak úgy központilag.
  • HeadHunter86
    Már nekem is csak 150k-val jön. Ennyi volt a jó élet.