22959
-
#15693 -
#15692 Nah, beköttetett a digi xD
Asszem örök búcsú a chello-tól :D:D 4perc/1cd 20perc/1dvd eszméletlen gyors! Meek holnap vissza is adom a upc modemet xD -
#15691 már késő :( -
#15690 http://www.upc.hu
MOST nézzétek meg, gyorsan :) -
#15689 ÚRISTEN ne égesd már magad... komolyan kezdesz nevetséges lenni. Szerinted a UPC-nek milyen hálózata van? Segítek: optikai... -.-
Mi az, hogy 3mbit a maximum? Az, hogy annyit kínálnak csomagban az nem azt jelenti, hogy ennyit bír a hálózat. Az egy dolog, hogy a UPC nem ad nagyobb sebességet, de azért ne hidd már azt, hogy technológiailag fejletlenebb a diginél... lol :))
Dobálózol itt olyan szavakkal, amikről fogalmad sincs. optikai hálózat, meg rézdrót... Ezek szerint te azt hitted, hogy a upc ugyanazt a koax kábelt húzza el az utcákban a burkolat alatt, mint ami bemegy a modemig? Te jó ég... -
ACE #15688 Ki beszélt arról hogy az optika a szűk keresztmetszet? Én arról beszéltem, hogy az optikai hálózatot milliószor egyszerűbb fejleszteni, mint egy árnyékolt réz drótot. Ebből is látszik hogy a UPC-nél a max. feltöltési sebesség 3 Mbit, DIGI-nél meg a minimum 10 Mbit. Ennyi a lényeg szvsz. -
#15687 Uhh... Figyelj már ide... Ha van egy optikai kábeled, ami ugye nem direktben a felhasználótól a felhasználóig megy, hanem mondjuk elmegy a házak előtt (alatt) akkor ugye arról a kábelről bizony le kell ágazni a házakhoz. a leágazás nem az, hogy kötsz rá egy csomót, hanem bedugod a kábel végét egy hálózati eszközbe. nevezzük mondjuk routernek vagy switchnek, csak ne olyanra gondoljunk mint amit a user használ otthon, hanem kicsit komolyabbra. namost az optikai kábelen hiába megy fénysebességgel a cucc, a szük keresztmetszet máris ott lesz, ahol a kábel végi hálózati eszközön áthalad.... és nem egy ilyen eszözön megy át a cucc, tehát akkor még egyszer leírom, hátha megérted, hogy nem az optikai kábelről van szó. az sosem lesz szük keresztmetszet... -
ACE #15686 Na látod DIGI-nél az optikai hálózata miatt olyan bedugulás, ami nem a BIX kapcsolatát érinti, nem fordulhat elő... -
#15685 de ne beszéljünk már ilyen butaságokat... bixnek köze nincs ahhoz, hogy adott helyen adott hálózati eszközön be tud e dugulni a sok user... -
ACE #15684 Így állítottad be?
-
ACE #15683 Tény hogy a UPC-nek megvan az az előnye, hogy kiépített hálózata van. Ezt használja ki, és ezért nem fog sosem árat csökkenteni, mert nem igazán van versenytársa... DIGI persze hátrányban van, mert neki most kellett elkezdeni kiépítenie a hálózatát, de ahhoz képest hogy mennyivel kevesebb ügyfele van, csak feleakkora a BIX-re a hálózati kapacitása... szóval valószínű egy ideig nem lesz gond a sebességgel ott. Pláne hogy a DIGI-sek között a hálózat tulajdonképpen LAN, és oda sem ér a BIX-hez az adat. Nem tudom ez Chello-nál hogy van, de biztos nem így, mert pont nem a torrent-et korlátozná, ami elvileg ha sok Chello-s van, szinte lokális adatforgalom, és nem érinti a nemzetközi, belföldi hálózatot... -
#15682 felraktam és ugyanolyan fos -
#15681 Miért szerinted a UPC-nek nem optikai kábelei vannak, he? Kezdjük ott, hogy nem a kábel a szűk keresztmetszet, hanem a kábelek végén lévő eszközök ugye. Fogadsz velem, hogy a UPC-nél sokkal jobb minőségű cuccok vannak?? -
#15680 UPC-nek több százezer ügyfele van, diginek mennyi? szarsem. nagyon jó a digi, de a két technológiát összehasonlítani.... digi nem nagyon fog soha annyi emberhez eljutni, mert a sajét technológiájukat csak olyan helyre érdemes behúzni, ahol sok embert lehet elérni kis helyen (lakótelepek, slussz).
mindennek ellenére aki megteheti, váltson digire, mert tényleg olcsóbb és gyorsabb. de azt állítani, hogy náluk sosem lenne / lesz lassulás, stb. ez butaság... -
ACE #15679 Nekem még sose csinálta... -
#15678 utorrent is szokott ilyet -
ACE #15677 Igen, Halite kliens jó, csak csöppet butus, tegnap leállítottam, ma reggel bekapcsolom, hogy töltenék tovább, erre minden adatot újra leellenőriz... Suxx... -
#15676 Nah be is újítottam egy torrent seed accot havertól "ócón", jött is le cucc rendesen 9000-el :) Testnek próbáltam NFS-t leszedni, seed szeróra ment 9000-el, gépemre meg 120-al 0:30-kor persze.. tehát nálam még ekkor is bőven van korlátozás.. :D
azóta már FTP-n le is szedtem a gépemre és megy a seed is vissza rendesen a szerverről, így még az arányom is helyre fog jönni :)
( Köszönjük Emese ) -
Vegas #15675 torrentkliensamivelnormálisantuccletölteni-.-
teknős megvan már? :-d -
#15674 Mivan Sickness? :) Mi a rák az a Halite? -
Vegas #15673 Dávid bazdmeg Halite HALITE -
#15672 Igen korlátozza, nekem max 90k-s a feltöltésem. ha 60-70-el seedelek attól még max-szal kéne jönnie, a cuccoknak, de nem. Mert korlátoznak. Ennyi. -
#15671 de van szó... -
#15670 lehet én tudom rosszul, de kábelnet esetén is korlátozza a feltöltés a letöltést -
Dodo55 #15669 Hm, most meg lejjebb korlátoztam a feltöltést, és stabilizálódott a sebesség, nem hullámzik úgy a grafikon, és gyorsult is kicsit.
De az egyértelmű, hogy DOCSIS esetén nincs szó arról, hogy a feltöltés akadályozná a letöltést, mint ADSL esetén, szóval ez valószínűleg a korlátozásra vezethető vissza, nem pedig a fizikai adatfolyamra. -
Dodo55 #15668 Érdekes. uTorrent 1.9 alpha 13485, és 300-350, de korlátozás van, mert ha berakok 2 torrentet, akkor ketté oszlik a sebesség közöttük.
1.8-al nekem 100 fölé nem ment a letöltés eddig, szóval valamivel jobb... -
#15667 Reggeltől már digis leszek xD első dolgom egy speedtest, majd beillesztema képet ide, amugy nem is tudtam hogy nekik optikai a hálózatuk :O akkor azért olyan gyors, de akkor ők még gyorsabb sebességet is tudnának adni, persze felesleges lenne :D olvastam az oldalukon, hogy megegyezés szerint, akár 100Mb/sec-ot is tudnak biztosítani, persze cégeknek, mert egy mezei usernek minek kéne akkora sebesség, de gondolom ott már az ár is magasabb lenne. Azért sajnálom a chellot, mert sose volt vele probléma, de most hogy ezek a korlátozások vannak, meg az odlalak is baromi lassan töltődnek be, mégha nem is töltök, így elég gáz, remélem jobban járok a digivel, holnap kiderül. -
#15666 akkor azért van az nálam is hogy valamikor szalad a halite valamikor meg szarik be. -
tompka #15665 Ha proxyt állítok be az utorrentben, akkor piros nyilat kapok, és időtúllépés.
Amúgy nemrég mondta egy helyi "fejes" hogy nálunk a városi központ nagyobb terhelést is elbírna, de mégis az egész városban lebénult a p2p -
Dodo55 #15664 A Halite tölt max sebességgel, de alig lát peert...
Szóval gyakorlatban alig működik. Ha sikerült kifogni egy szerverről seedelőt, és sikerül hozzá kapcsolódni, akkor max sebesség, de egyébként 100kBps körül, mert ugye mindenki korlátozva van, és a sok chellos feltölteni sem tud normálisan. -
#15663 no megyen is majdnem padlo elvileg muszik.
csak igy meg verseny lesz hogy állandoan uj utorrent jojjon ki -
ACE #15662 Most láttam utorrent-ből van újabb, gondoltam azt kiprószálom -
#15661 igy volt beállitva egész héten mégse megy.
ACE most halite t vagy mit használsz. vagy kamuzol -
ACE #15660 Próbáljátok ki ezt: uTorrent Beta
hátha -
énígy -
#15658 és hogyan álltotad be a halit et?
azt használom fél éve de egy hete ez se megyen nekem -
ACE #15657 Halite nekem most jó... full sávval tölt le és fel is... -
ACE #15656 Ha a P2P kapcsolatokat is proxy-n keresztül bonyolítom, akkor úgy jó... De ez a bouncer progi nem túl sok peer-t bír, lefagy hamar... -
#15655 összefoglalom a topicot:
köszönjük -
ACE #15654 20K-val "rohan" lefele az adat 160 seedernél...