22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • bertino
    hát egy olyan szolgáltatónál, ahol korlátozzák a p2p-t, biztos megvannak a megfelelő hálózatfigyelő eszközök is...
  • werkfilm
    csak nem kell egyesével nézniuk, hanem van vmi megoldásuk ami 'riaszt'. ide 2x is jöttek már teljesen maguktól ilyen miatt, amikor itt nem is volt érzékelhető gond, és az egész házból se jelentett nekik senki semmit.
  • serkov
    Köszi az infot! S Sávszélesség emelésről valaki? (16885)
  • ladminka
    Jah, ez kimaradt:

ideális jelszint:
    Receive Power Level: 0
    Transmit Power Level: 50

Ettől lehet eltéről, ezek területi adottságok
  • ladminka
    Na ez nem igaz. Nem gondolod, hogy 300ezer modemet nézeget bárki is, hogy hol a rossz jelszint. :)

Ha rossz a jelszint, akkor nem megy a net/telefon, azt meg észreveszed, bejelented, na AKKOR megnézik a jelszintet és ha az a rossz, akkor kiküldenek valakit.
  • Mike at home
    nos a jelszint sem jelent mindig valamit
    nekem napokig szakadozott, nem lehetett normálisan böngészni sem, ehhez képest most pár napja normális lett, ergo nem a modemmel volt vmi, hanem központilag baszakodtak vmin
  • lopicigazsi
    Aki utálja a UPC-t az írja fel az UTÁLKOZÓFAL-ra!
    (www.afal.hu - a MÁS kategóriában!)

UTÁLKOZÓFAL (hihi)
  • serkov
    A Kanadai mamutfenyők kialakulásának történetét sem azért nézegetem, mert tenni akarok vele valamit, egyszerűen érdekel! :-))
  • werkfilm
    ha nagyon rossz lenne a jelszint akkor majd ők hívnak és jönnek, nem kell ezt nézgetni.
  • serkov
    Hello! Azt szeretném kérdezni,
    1: hogy a lejjebb említett sávszélesség emelés mit takar pl az én Silver csomagomnál, s kb mikorra várható?
    2: Mi a jó jelszint? Nekem Receive Power Level: 14,3
    Transmit Power Level: 43.9
    3: Tervben van a UPC-nél Budapesten az Optikai kábel lakásig vitele, s milyen szolgáltatásokkal párosulhat ez?
    Előre is köszönöm a válaszokat! Szép napot mindenkinek! :-))
  • tompka
    ehh tényleg :D de legalább van indokom: rossz a szemem :D
    Amúgy azért kell, mert megakartam nézni a jelszintet
    Receive Power Level
    3.9 dBmV
    Transmit Power Level
    49.0 dBmV

Zsír új kábelek vannak a lakásban, mert bekötötték a digitál tv-t, amihez a régi koax nem volt jó. :) az új vastagabb is :)
  • bertino
    nem kellene sokat visszaolvasnod pedig és talán tudnád...

• tompka
    Melyik az az ip cím, amivel megnézhetem a modem adatait? Sosem tudom :)
  • kryst
    Értem köszi!
  • werkfilm
    ha most is értékesített csomagban vagy akkor automatikus jövő hó végéig.
  • kryst
    Ha, most 1-el felemelik a sebességet. Akkor, ezt automatikusan mindenkinek emelnek, vagy ezt külön kérni kell majd?
  • CzGobe
    mi a jó jelszint?
    (Receive Power Level 3.7 dBmV, Transmit Power Level 46.7 dBmV)
  • ACE
    Datanet kakin mér, speedtest-en próbáld.
  • mflex #16876
    GOLD: érdekes a letöltés több, a feltöltés kevesebb....

• ACE
    Készülhetünk az 50 megás internetre

Talán megkezdődik a verseny...
  • skate00
    sorozat+ melyik upc direct csomagban tom elérni :???
  • Mike at home
    speed testen is pl. atlanta elérhetetlen volt, most 120 ms a ping
    Budapest pedig 0
  • Mike at home
    Receive Power Level
    -1.6 dBmV
    Transmit Power Level
    42.0 dBmV

jelszint hasonló a tegnapihoz
  • Mike at home
    hm... el ne kiabáljam, de most ebben a pillanatban úgy működik, ahogy kellene
  • Mike at home
    Receive Power Level
    -1.1 dBmV
    Transmit Power Level
    42.2 dBmV

ez milyen?

nem
    lakótelpcsi
    eddig semmi baja nem volt, most hogy váltottam előfizetést, modemet, de minden más ugyanaz, elszaródott az egész
    most is szar, semmi nem változott
    kattintok, tépelődés, oldal nem elérhető, vissza, újra kattintok, bejön az oldal
    ez így bizony nem normális, és nem a tűzfal vagy a router miatt van
  • ChaosTeam
    Mi is tervezzük bekötni a Digi netet az UPC mellé egyenlőre, hogy meglássuk valóban jó-e, nincs vele gond, megy rendesen... aztán majd júniustól felmondjuk az upc-t, addig van hűség, addig Teszteljük a digit és döntünk az upc felmondásáról...
  • werkfilm
    már ahol
  • djzolieger
    családi, de már helyre rázódott hála a jo égnek! Már alig várom a digit, egyből átmegyek az tuti. Egyébként tudtok valamit a digiről? Korlátozás vagy valami ilyesmi van náluk? Vagy abszolut tiszta az egész? Mert pl a DC++ ról sem tudok letölteni évek óta. És szerintem az sem illegális szoftver.
    És hogy mit töltök le, családi képet, vagy zenét, vagy filmet ahhoz meg totálba de semmi közük nincsen.
    Remélem rájönnek minél hamarabb a hibájukra és megorvosolják, mert eddig minden chellostóül csak a panaszt hallom. Szerintem ez nem tesz jot a UPC nek... szerintem.... És ami a legszebb, hogy egyre több a konkurencia a UPC vel szemben.:)
  • gduck
    http://192.168.100.1/

UI: családi házban laksz? UPC kábelTV-d van?
  • werkfilm
    valaki szivárogtassa már ki a jövő havi árakat hogy tudjuk mikor érdemes váltani :)
  • djzolieger
    miért van az hogy nem jelentkezik be a utorrent 1.9? és abszolut 1 klienssel sem tudok letölteni? nemtudja valaki? már tök kezd elegem lenni a chelloból. besem jelentkezik. Egyszer olyat irt hogy váltsak portot, megtettem de azota semmi. Másnak is volt ilyen hibája?
  • Dodo55
    Nekem meg mióta megemelték a garantált sávszélt a max felére, azóta napközben le vagyok korlátozva a garantáltra(10M), és csak este felé jön meg a 20M. Nem mintha ez olyan hatalmas probléma lenne(ritkán lehet kihasználni a 20 megát), de kíváncsi vagyok van -e ilyen másnál is. A feltöltésem az mindig megvan 3 megabit. Fehérvár amúgy.
  • Mike at home
    jelszintet hol tudom megnézni?
  • Mike at home
    no megkaptam a UPC-től a szabványválaszt
    távdiagnosztika, bittorrent, tűzfal, blablabla

szivem szerint az ügyintézőnek már írnám is vissza a választ
    - nem használok filecserélőt
    - semmi nem változott, csak az előfizetés és a modem, úgyhogy nem nálam kellene keresni a probléma forrását

arról, hogy fél nyolctól reggelig miért nem volt net, egy büdös szót nem irtak
  • Balumann
    Érdekes, ilyen nálam is elő szokott fordulni, bár azért sokkal ritkábban, tehát így hetente 1-2x. Ugyanígy, letöltés közben kialszik a led és újra kapcsolódik, mintha resetelne a modem.
  • gduck
    Ok, akkor most már ezt is tudom ;)
    Az biztos hogy nálam tök stabil a net :D
  • pyrohun #16858
    Ha a trasmit 30 fölött van, akkor az már elvileg jó, inkább a 8 dBmV a SOK, annak kellene a 0-hoz közelítenie.
  • gduck
    Szar a jelszinted!!!! Nyugodtan jelentsed le hibára, ott vmi gubanc van (beázott erősítő, stb.)

UI: Nálam pl. a digitális kábeltévé box beüzemelésénél a szerelő addig nem "adhatta át" a munkáját, amíg a box modemének 52 dbmV alatt volt a Transmit Power Level-je!
  • Barnus
    Kétlem. Nekem október közepe óta szakad a net időnként. Most 4 napja semmi letöltést nem indítottam el, az égvilágon semmit nem töltögetek, csak WoW fut meg MSN, és így napi 1x vagy 2x megy el a net olyan 30-40mp-re. A jelenség annyi, hogy elalszik az online led, majd ezután elkezdi keresni a hálozatot, s ezt meg is találja idővel. Tehát terheletlenül is előjön a hiba, csak ritkábban. Amint elinditok valami torrentet, max fél órán belül 100%, hogy egyszer elmegy a net, s általában még óránként egyszer elmegy 2-3x.

Az ügyfélszolgálat hivogatását én már meguntam, én dec közepe óta emailben kommunikálok velük. Minden létező kábelt, kábelvégződést, elosztót kicseréltek, a 4.-től a földszintig haladó teljes kábelt is, a földszinti kábelszekrényben lévő csatlakozókat.

Nem fogják fel, hogy nem egyedi hibáról van szó, minden alkalommal leírom a levélben, hogy minden csere megtörtént, 4. modemet használom, mert már annyit cseréltek, mert folyton szerelőt küldenének modemhiba cimszóval, de már elhajtom őket. Szerencsétlen szerelőt kiküldik és már nem tud mit csinálni, mert nincs mit átnéznie/cserélnie.

Ja és két utcányira lakik édesapám, szintén Chellos, neki is elmegy a nete ugyanigy. Lehetne ott egy műszakisnak annyi esze, hogy az elolvasott infók alapján levonná a következtetést, hogy nem lehet egy lépcsőházban a hiba, ha az adott kerület másik utcájában is ugyanaz a hibajelenség...

No mindegy. Lényeg, hogy az elmúlt 4 hónapra kaptam 8ezer Ft jóváírást, most a legutóbbi számlám így csak 1100 Ft volt :D
    Most sikerült már végre azt elérnem, mivel az általam írt levélnek ugye nyoma marad a rendszerben, nem úgy, mint a telefonnak, amire jön az automatikus "felveszek egy munkalapot és kiküldök egy szerelőt" válasz, s ezzel le is zárja a hibabejelentést, szóval mostmár van egy UPC-s hapsi aki felhivott miután volt a szerelő, hogy megjavult-e, teszteljem hétfőig, aztán majd újra felhiv, hogy mit tapasztaltam. Hívott is becsületesen hétfőn, mondtam neki, hogy a hiba továbbra is fennáll, elmondtam ismét a tapasztalataimat, továbbította megint a műszakiaknak.

Nem tudom, hogy megoldódik-e egyszer, de tuti a központban van valami gond.

Ha a fejállomás lenne leterhelve, akkor hamarabb jelentkezne lassulás (márpedig mindig max sebességgel tudok tölteni és stabil is ez a sebesség) illetve packet lossoknak kéne megjelennie, de ez egyáltalán nincs.

Lehet, hogy ez a p2p korlátozó/monitorozó cuccuk kavar be valamit, vagy a központban van fizikailag valami gebasz, de, hogy az ONLINE led egyik pillanatról a másikra való kialvása, majd újrakeresés után rögtön helyreállása nem zaj/csatlakozóhiba eredetű, az szerintem 100%.

Nem tudom, hogy miért olyan lehetetlen és elképzelhetetlen dolog az a UPC számára, hogy a központ egyszerűen eldobja a vonalat, bontja valami a kapcsolatot vagy valami, s ezután a modemem szépen újrakeresi a központot. Hát egyszer csak lesz valami. Vagy megjavítják, vagy a folyamatos számlajóváírási igényeknek köszönhetően annyit fizetek havonta mintha Digikábelem lenne, és akkor elviselem az időnkénti szakadást :D Ha viszont beindul végre az utcámban a digikábel, és a upc továbbra is vacakol, legalább lesz okom azt mondani nekik, hogy köszönöm, fél évnyi panaszok után felmondom a szerződést.

Elvileg gondolom ilyenkor felbonthatom a hűséget, mivel képtelenek a hibát elhárítani.
  • Sp0ngeb0b
    Érdemes egy ip cserét is végrehajtani....