UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊 Rengeteg upc-s embert ismerek a városban. Akit megkérdeztem, senkinek sem volt problémája. Ezen a héten meg mindenki elküldi a upc édes anyját egy melegebb éghajlatra... Szval. Eddig semmi gond nem volt. 21.-én behúzták a kéziféket. Bár én meg titokban kioldottam magamnak a féket 😄

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

DJ RX7
egyszóval nem mehetek reklamálni. egyébként volt olyan, hogy este 650kb/s-el töltött stabilan. majdnem szerzõdésben lévõ sebesség duplájával.

:3

pyrohun
...meg az , hogy neked nem volt problémád az nem azt jelenti, hogy a többi embernek sem 😄

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
nem én vagyok a upc 😞
nyilván nem mindenhol igazságos a dolog és logikus.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Érdekes. Ha nálunk eddig nem volt semmi probléma, akkor most miért korlátozták be az egész várost? Elvették a város össz sávszélesség 50%-át??

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Ez azt jelenti, hogy évente a 365 napból 18 napot szar lehet a net, tehát tulajdonképpen ha havonta 1.5 napig nincs net, akkor nem szólhatsz semmit...
Egyébként ez normális, megnéztem és a UPC-nél is 95%, úgyhogy...

steam, origin: ACE_hun

DJ RX7
mert? 😮 8megának meg már túl vékony a buxa.
sajnos itt városunkban (kisvárda) semmi értelmes szolgáltató nincs. és marha drágán adják a netet az ilyen helyi szolgáltatók.

Stefling
Hol?😊 Mert én most olvastam át az egész ÁSZF.-et és sehol nem találtam korlátozásra utaló irományt 😊 még extreme használat sincs benne, sõt egyáltalán az adatforgalomról szó sem esik, najó szó esik, 3 sornyi szöveg arról szól hogy jogosak mérni és ellenõrizni hogy mit töltök, meg valami hülyeség még, ami a kissebb csomagú netre vonatkozik, merthogy nemm csak a basenet van nekik meg a startnet.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Egy tanács!
2 kbit/s netre soha ne fizess elõ, bármilyen olcsón kínálják!? 😄

DJ RX7
egyébként mit jelent ez a 95% rendelkezésre állás pontosan?

DJ RX7
ezt választottam, azt hittem ez jó lesz, csak azt el felejtették odaírni, hogy kb. este 12 után kapod meg a szerzõdésben leírt sebességet, mikor nincsen leterhelve a hálózatuk.
amint le fog járni az 1 év le fogom mondatni a picsába és inkább beköttetem a 2 kbit/s tonline netet, mert legalább az mindig 2 kbit/s-el jön kábelen. eddig is az volt 8as szomszédba ment felesbe, nagyon ritkán volt vele gondom. most pedig nem akart egyik szomszéd se. <#falbav>

pyrohun
Azt tudom, hogy annak idején volt olyan hogy adott város és budapest között 100megabit volt... ami iszonyat gyenge, de akkor még nem volt 20 megás net mondjuk, az is igaz, ez 3-4 éve volt.

Errõl gondolom nincs valami nyilvános közlemény, hogy mennyi sávjuk van pl. Pécs-Bp között. Egyébként én azt gondoltam ezeket a belsõ hálós sávokat nem olyan drága bõvíteni...

pyrohun
Akkor kb. negyed ennyi user volt... ergo akkor a bix volt nekik kevés
most már a bix elég, de a saját hálójuk kevés egyes helyeken (nem mindenhol) ezért van az, hogy nem mindig mindenki ugyanakkor tapasztalja a p2p korlátot

Viszont ha a névleges letöltési ill. feltöltési sebességet egyáltalán, soha nem tudod elérni, az is hiba...

Uhhh, 256/64? Rendelkezésre állás 95%???
Durva, csöppet elavult a szolgáltató... Gondolom más megoldásod nem volt...

bertino
talán rájuk kéne borítani az asztalt.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Jó ez mind szép és jó, de akkor is fennáll a kérdésem, miért nem számított bele az adatforgalomba a UPC-n belüli forgalom?

DJ RX7
itt van az általános szerzõdési feltétel. a lap alján van, hogy mennyi lehet a minimum. és hát...

Stefling
Nincs.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

pyrohun
Ez nem így van, a forgalom priorizálás már régóta tervbe van véve és köze nincs Magyarországhoz. Már 4 éve is voltak erre tervek a UPC-nél Európa szerte.

pyrohun
De még mindig nem értesz valamit...

Mondjuk UPC esetében ugye sok sok városban ott a szolgáltatás. Nyilván nincs mindegyik város mindegyikkel összekötve optikával, mert ugye ez lehetetlenség, meg felesleges is. Így sok esetben az adat mondjuk Budapesten keresztül megy és bizony több olyan központon is keresztül megy, ahol akár két optikai kábel összefut és közte van egy hálózati eszköz. Azokon a hálózati eszközökön pedig ugye nem fénysebességgel megy át az adat, csak 1-10 Gbit sebességgel (most a hasamra ütöttem), ami meg igen kevés tud lenni sok esetben. És ez a Diginél ugyanígy van. Lehet, hogy most még nem érzõdik mert kisebb a hálózata, de elõbb utóbb õk is belefutnak ugyanebbe a problémába.

zomgzerg
mármint a tgecinek

zomgzerg
igazából nekik köszönhetjük ezt az egészet, ha nem jöttek volna a kamu 18 mbites adsl ajánlatokkal akkor a upc-nek nem kellett volna hirtelen ráígérni a 20-al és most nem tartanánk itt, nem anyáznák õket minden fórumon éjjel-nappal, és mindig tölthetnénk annyival amennyiért fizetünk.

Na épp ezért mondom, hogy ha egy régión belüli hálózaton zajlik az adatforgalom, akkor az nem jut el a BIX-ig, és az nem zavarja a régió-Budapest kapcsolatot sem...

pyrohun
UPC Bix kapcsolata jelenleg ha jól tudom 2x20GIGABIT (redundáns), és valamikor talán 2007 elején bõvítették, akkor 2x10Gbit volt. Ezzel akkor neki volt a legnagyobb Bix kapcsolata, de nem tudom, hogy most mi a helyzet a többi szolgáltatóval.

Jó, de mondjuk UPC-nek 300+ ezer elõfizetõje van, nála csak a T-Online nagyobb, de ott nincsenek ilyen sávszélességek.

pyrohun
mert régen a bix kapcsolata feleekkora volt, meg még annál is kisebb.

UPC hálózata úgy müxik, hogy adott városokba adott sávszél van. Van olyan város, ahova összesen van 1 gigabitjük. Namost képzelheted, ha az adott városban van 1000 user és mind rászabadul...

Igazából elég hülyén van megoldva, de engem nem érint, mivel Budapest közepén vagyok, így nálunk szinte soha nincs szükség korlátozásra, mert egyszerûen akkora a sávszél, hogy nem tudjuk telíteni 😊

Tehát azt mondod, hogy a UPC hálózata nem bírja a sebességet, és azért korlátoz? Akkor régebben miért nem számított bele a 30 Giga adatforgalmi korlátba a UPC-n belüli forgalmak? Miért születtek Chello-s torrent oldalak, meg DC hub-ok?

bertino
hát közel sem 😄

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Meg kell nézni a szerzõdési feltételeket, és abban van egy garantált minimum sebesség. Ha az megvan, akkor sajna nem reklamálhatsz...

pyrohun
Leírtam már kb. 3x, hogy hol szokott lenni a szûk keresztmetszet. Bix kapcsolatnak köze nincs hozzá.

Szerintem, javíts ki ha tévedek, a szûk keresztmetszet a szolgáltatón kívüli sávszélesség, BIX-re kapcsolódás sebessége. Az szokott meghalni, szerintem a belsõ hálózatát a legegyszerûbb, legolcsóbb fejleszteni, a BIX-re való kapcsolódás sebessége viszont súlyos pénzekbe kerül... UPC is ezért vezeti be a priorizálást, nemde?

DJ RX7
Sziasztok! Lehet kicsit off topik lesz, de nem nagyon tudok máshová írni.
Szóval, az internetszolgáltatóm a Naracom. Ugyebár nemrég költöztünk ide, és ezt a szolgáltatót választottuk. (családi övezet, 5 mbit/s-est, antennán vagy min keresztül jön 😄) Az elején még jó is volt és mûködött rendesen jött a megfelelõ sebességgel. De kb. ez így volt egy hétig. Mostanára már annyira szar lett, hogy alig-alig jön. A letöltésem 50kb/s között ugrál de van amikor 20 alá is megy. Namármost ez nem igazán fer, mert ez egy nagy átbaszás. Ha a szerzõdésbe leírták, hogy 5 mbit-el fog jönni akkor nekem jöjjön 5 mbit-el mert én nem modem-es sebességért fizettem ki.
Lehet, hogy a borús idõ miatt ilyen rossz a vétel? Utóbbi idõben kicsit rossz idõ volt, de semmi esõzés, semmi vihar csak felhõk. Ez a szolgáltató helyi és itt van a városunkban a hely ahonnan küldik mindenkinek a jelet.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy le lehet mondani a szerzõdést azzal érvelve, hogy "átverés az egész nem 5 mbit-et adnak hanem egy modem betárcsázós modem sebességét." 1 éves a szerzõdés, de én 1 évig nem akarok-e sebesség mellett élni. Általában este 12 után szokott menni a megírt sebességgel, de néha még gyorsabban is, de hát kinek van még ereje este 12 óra után gép elõtt ülni.
Köszi elõre is és sry még egyszer az offért.

pyrohun
Miért ne számítana bele? Azoknél a szûk keresztmetszeteknél, amikrõl a múltkor beszéltem tök mindegy, hogy milyen adatforgalom megy át...

Szerintem elõbb utóbb a digi is kénytelen lesz amúgy alkalmazni a priorizálást..

Meg gondolom a DIGI hálózatán belüli adatforgalom nem számít bele, azt meg majd könnyen meg lehet oldani egy ipfilter-el...

zomgzerg
ugyanaz bennevan mint a upcnél csak nem alkalmazzák egyelõre

DIGI-nél nincs az ÁSZF-ben valami korlátozás?

Stefling
Az én rekordom, most mióta bekötötték 2 nap alatt 100Gb 😄😄😄D de csak a feltöltés miatt... amugy nem lenne ennyi..

Ja a 300 Giga 3 hónap átlagában elég sok. Az elmúlt idõszakban ebben a hónapban sikerült rekordot elérnem, az is csak 220 Giga 😊
Egyébként ma nem tapasztaltam a korlátozás hatásait... pedig a bix-ben úgy látszik, hogy ugyanúgy visszaesett 13 óra után a forgalom...

jaja, csak itt nem tudok törölni/szerkeszteni 😊

passatgt
nézd meg mire válazolt😊

http://www.upc.hu/pdf/internet_ASZF_2008_1129.pdf
10.1.1 Extrém használat
"... a Szolgáltató túlzott mértékû használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Elõfizetõ adatforgalma egymást követõ három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat)."

hehe... sose volt 😉

Stefling
Diginél 4-es a ping, max le/fel ttöltésnél is max 40 😄😄😄

Szerintem már nem upc dolgozó.<#nevetes1>

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

mflex
Anno sokat osztotta itt az észt, mostanában nem járt erre pedig kiváncsi lennék a véleményére néha😊

What about the forests?

pyrohun
szar helyen lax 😊)))))))))))))

Dj Xyberpunk
Annyira undorító ez a UPC :S Drága , és fos! Bármilyen magyar szerveren 23:00 elõtt nem tudok játszani, 100-200as ping..meg ez a p2p korlát..10 ezer ft-ot fizetek ezért az ultrafosért. Nem baj, nemsokára Digi 30/20 no p2p korlát ! (már elõre látom, hogy az életben soha nem fogok visszaváltani a upc-netre, se semmire ami a upc-vel kacsolatos) Amúgy meg ne mondja nekem senki, hogy ne torrentezésre, meg játékra használja az ember a netet, mert az elõfizetõk nagy része kihasználná ezt is....

Van valakinek UPC-vel ping problémája a XX., XXI. kerület környékén?

DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi

hát nem max-szal, de így jobban jön

Akkor elég hanyag a webmesterük...