22959
-
#17455 nálam is megvolt az emelés, nyócker, silver
már "csak" az a bajom, hogy ha elindítom az utorrentet, akkor még azzal nem is lenne gond, hogy 300-400 k-val jön az adat, nem vagyok telhetetlen... nadehogy 5 perc mulva szakad a net és áramtalítani kell a routert meg a modemet is...
először arra gyanakodtam hogy a fos routerem (SMC WBR14G2) nem szereti a sok kapcsolatot egyszerre... így utorrentben levettem a global max connectiont 500ról (amivel kb 1 évig jól ment minden) 100 -ra, és egyszerre csak 1 torrentet futtatok, dht nélkül... és így is megszakad... szóval nemtom mi van, de a f*szom kivan már... már azzal is boldog lennék ha 100k -val jönne folyamatosan, és nem kéne minden 5 percen resetelgetni az eszközöket, mer azt veszem észre hogy nem jön be semmi oldal, mert bontja a netet -
ACE #17454 Nekem megtörtént, Bp. XI. ker. Silver
-
Dodo55 #17453 Ugyanígy. De aztán pár perc múlva jó lett. -
Akey #17452 Momentán egy db külföldi oldal sem akar bejönni. A Humoros és aranyos képek topicban is csak a magyar oldalakról linkelt képek töltődnek be. Doomsday van vagy megint a Júpíszi a f***? -
#17451 menj be a központa és mondjak hogy küldjenek ki hozzád szerelőket, telefonon nem érdemes hívni őket mindig leráznak -
Enc0re #17450 Nem tud segíteni senki? -
#17449 nagy büszkeség :D -
Nagyi06 #17448 encore 14 e ft fizetek egy 18 mb os netért lol:D -
#17447 omg -
Enc0re #17446 ilyen -
ACE #17445 Milyen az a UPC telekomos internet? -
Enc0re #17444 ezt akkor csináltam, amikor bekötötték:
-
Enc0re #17443 van egy olyan problémám, hogy nagyon lassú a feltöltésem. 1,5 mbit-nek kéne lennie, a garantált 512 kbit, de nekem mégis napok óta alig 200kbit..
Felhívtam a upc-t, annyit mondtak hogy nem tudják mitől lehet. annyit csinált hogy újraindított valamit..
Router nélkül is próbáltam, akkor is lassú. 2 másik gépen is próbáltam, de ugyanaz.
[IMG][/IMG]
Amúgy ez UPC Telekomos internet, nem chello -
zozoo83 #17442 Jah, és egyéb okok miatt vagy 4x felásnak itt mindent 1 évbe, szóval nem hiszem, hogy nem lehet megoldani! -
zozoo83 #17441 Hát ez tényleg csodálatos, de inkább azzal kéne foglalkozniuk, hogy mindenhol ki legyen építve!!! Hozzám a Csarnok térre nem hozzák be se kábeltv-t se a netet, és nem is akarják kiépíteni! Pedig csak 4 utcával lejjebb van a székhelye a UPC-nek :(
Ki az aki még nem hallotta, hogy ilyen olcsó a UPC???
Nem kell nekik új előfizető?? -
#17440 Csokolom.
hurrá megtortént a sávszélesség emelés 10-rol 15 MB re silver.
nyiregyháza . sarkanytyu ut. -
ACE #17439 És az egész országban egy DHCP servere van a UPC-nek? Vagy ezek kommunikálnak egymással? -
ladminka #17438 tcp/ip-t nem zavarja, de az IP kérést igen, mert a DHCP az bizony MAC address alapú -
#17437 szerintem a upc mint szolgáltató nem engedi. nekem volt már, hogy olyan mac address-t választottam ami "foglalt" lehetett, mert egészen addig nem ment a net, amíg nem választottam egy másikat. -
#17436 Plusz Tatabányáról sem.
-
#17435 Akkor miért nem tudok felcsatlakozni a játékra mert kettő Budapesti barátom feltud csatlakozni de Debrecenből nem megy. -
ACE #17434 Ez hogy mire enged fel, meg mire nem, nem szolgáltató függő... valószínű a serverrel lehet valami, amire kapcsolódni akarsz.
A silver-t meg 6-án hajnalban kezdik el emelni. -
ACE #17433 Miért ne lehetne? Te azt gondolod a TCP/IP-nek bármilyen köze van a MAC-hez? nincs, a MAC address-t csak a hálózaton belül az azonosításra találták ki, rohadtul nem nézi, hogy van-e már valaki a hálózatban olyan MAC-el, elhiheted. és a TCP-t nem is zavarja az ugyan olyan MAC address. Tudtommal esetleg IPX/SPX (broadcast)alapon működő hálózatos játékokat zavarhatja. Javítson ki valami jobban hozzáértő, ha tévedek. -
#17432 Sziasztok!
Most nekem silver csomagom van még nem emelték meg a net sebességet de 2 napja nem tudok felmenni egy játékra Test Drive Unlimited és ennek a szerverére nem enged fel mindig vissza dob még pár upc-s embert is megkerestem és náluk is ugyan ez van kivéve egynek nem annak még nem volt baja vele. Közben más netes játékra felenged Rfactor,GRID stb. -
#17431 egyszerre nem lehet egy hálózaton két ugyanolyan mac address laptoppal ugye nem egyszerre netezel több helyen. -
ACE #17430 Regisztrálni kellett a MAC-eket, és kész? -
Dodo55 #17429 Sikerült átraknom switch módba a routert(assign wan port to lan, dhcp disable, wan connection disable, stb), és működik, van külön ip-je a két gépnek, de látják is egymást hálózaton ahogy eddig :) -
ACE #17428 Miért ne lehetne ugyanaz a MAC address? Ki nézi azt? És ha nekem pl. van egy előfizetésem itthon, meg Anyáméknál, és ott is meg itt is szoktam használni a laptopomat? -
ACE #17427 Lehet routerrel is, csak nem a WAN, hanem a LAN portba kell dugni a modemet meg a gépeket... -
#17426 ha 3 külön ip-t akarsz, akkor fogsz egy switch-et (nem routert), rákötöd a modemre, majd mind a 3 gépet külön beregisztrálod. de routerrel, helyi hálóval pöppet egyszerűbb és ugye arra végtelen gépet rárakhatsz. -
#17425 ugyanaz a mac address nem lehet, de elég kevés esély van, hogy ugyanazt használnád, mint más. elég csak az utolsó karakterét egyel feljebb vagy lejjebb módosítani. Sőt általában ebben az esetben egy szintén az alaplapodon lévő másik eszköz mac címét találod el. (pl. bluetooth-nak is van, stb.) -
Dodo55 #17424 És Gold esetében hogy működik ez a 3 gép dolog?
Meg lehet valahogy oldani routerrel(DD-WRT Firmware), hogy külön IP-t kapjanak a gépek? Persze gondolom alap router funkciókat ki kell kapcsolni, illetve állítgatni(DHCP, NAT, ilyesmi). -
ACE #17423 Szerintem kiba nem figyeli, hogy hány MAC address jön be, egyszerűen ahhoz a vonalhoz azt a MAC address-t reggeli be, amit megadsz neki. Ebben az a lényeg, hogy ne használhasd több géppel, tehát csak egy IP-t kaphass. Lehet ugyanaz a MAC több előfizetésnél is, azt nem figyelik, legalábbis nem lenne értelme. -
#17422 honnan lehet pl valid mac addresst szerezni? vagy mi van ha olyan maccímről érkezik be modemreg a upchez ami már épp használatban van? -
ACE #17421 A MAC átírás nem olyan bonyolult, XP alatt pl. eszközkezelőben a hálókártya tulajdonságaiba kell belépni, és ott az Advanced menüben a "Hálózati Cím" mezőt kell átírni az általad választott értékre. -
#17420 több módszer is van
1. vagy egy új hálókártyát teszel a gépbe
2. vagy a meglévő mac címét írod át, ami sztem eléggé macera és nem éri meg... igazából nem is tudom hogy kell, de google mindent tud, kérdezd őt
3. vársz pár hónapot, míg upc magától nem ad újat
4. proxyn keresztül kapcsolódsz a netre, így nem a saját ip -d látszódik, és ráadásul lassú mint a szar (mármint az open proxy -k általában)
nekem hálistennek soha nem volt szükségem új ip -re... neked miért fontos? :P -
#17419 ip-t hogyan tudok váltani? -
ACE #17418 Elsődlegesen a profit orientált cégeket - mint a nevükben is benne van - nem éppen a korrektség jellemzi... -
TomBond #17417 Ha finoman akarok fogalmazni azt mondom, hogy nem túl korrekt a UPC. Képzeljétek el mennyit nyerészkedik rajtunk, amikor a Diginek pl féláron vannak gyorsabb (min. 2x) csomagjaik. Júniusban letelik a hűségidőm, és irány a Digi. -
Bucsek #17416 nédda, omst emelték a netet, habár mikor ellenőrizni akarom, mindig kifagy a netem :D eddig 23/3 lenne (25/3 gondolom) :D
na mind1, nyalják meg akkoris :D