22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Stefling
    Tény, sztem amint meglesz a t-online optikája, nagyon sok olyan előfizető inkább őket választja majd (márha az adott helyen nincs digi)
  • Garfield
    Izé:

az éjszaka elért 1,8 Mb/s
  • Garfield
    Nem, nem lesz tömeges lelépés.
    Azért, mert az általatok használt alkalmazások akadnak (MMO), nem jelenti azt, hogy más is azt használja, sőt, megkokckáztatom, hogy ti vagytok az ugyan hangos, de elenyésző kisebbség.
    Netezek, levelezek, napi 24 órában megy a torrent szerverem, és konkrétan hidegen hagy, ha a film az éjszaka elért 1,6 Mb/s (Silver) helyett csak mondjuk 0,9-1,5 Mb/s-mal jön le. Persze nálam is voltak gebaszok a mai napon a külföldi elérésekben, de hát el tudom magam foglalni, ha esetleg elmennne a net.

Kár mindenféle marhaságot vízionálni ennyi alapján. Ha majd ugyanez lesz egy hét múlva is, akkor vissza lehet térni a kérdésre, addig csak szájtépés az egész.
    Mellesleg aki érdemben akar tenni a dolog ellen, nem pedig csak egy fórumban verni a nyálát, annak két dolgot javaslok:
    a) utánanézni annak, hogy a UPC által vállalt minőségi célértékeket érinti-e a jelenlegi fennakadás? (És mielőtt még valaki rávágná, hogy igen, ugye annak is utánanézett, hogy ezek az értékek milyen mérési körülményekre vonatkoznak?)
    b) amennyiben érintik, úgy tegyen panaszt az NHH-nál.
  • ladminka
    Ugyanezt jósolta mindenki, amikor bejött a torrent priorizálás. Aztán mikor felütötte a fejét a Digi. És mi történt? Semmi... elment 10-20 ember? Vagy 100? Itt százezrekről van szó.
    Aki képes 1-2 nap lag miatt lelépni, az nem is fog hiányozni a cégnek.
  • [HUN]Crassus
    gyanítom tömeges lelépés lesz.....szerintem ezt most nem teszik zsebre
  • Gubberx
    Én most hívtam fel őket telefonon de még körülbelülre sem tudják megmondani hogy mégis mikor lesz valami javulás csak hogy dolgoznak rajta.....
  • Tatyla
    ugyan ez van nálam is online játékokat elfelejthetem ja és nekem is az oldalak is lassan jönnek be chello silverem van de lelépek hűségszerződés végén az tuti...
  • silanor
    A cseheknél is halott a upc. Ugyan az a lag van.
  • romeozor
    én pozitívan fogom fel a dolgot. mostanság Left 4 Dead játékkal tolom, az hogy időnként szakad az adás csak emeli a zombi para szintjét. mindig izgulok, hogy mire megjönnek a csomagok, vajh élek még, vagy már a vesémen lakmároznak az élőhalottak.
  • ChaosTeam
    nekem most ezt a fórumot is 30 másodpercig töltötte. Az elmúlt 1 órában az MMORPG játék amivel játszok ( metin2) kb 2-3 percenként kidob, MSN szintén szakad 3-4 percenként, a weboldalak nagyrésze 20-30 másodperc alatt nyílik csak meg - kész vicc ami most van....

még jó, hogy nem szeressék az ingadozó teljesítményt - stabilan szart adnak, a padlóról lejjebb nehéz menni..
  • Skynet85
    Huhaaaa

Erről midíg Bödőcs profeszór bezsolása jut eszembe ,,olimpiát???!! előbb egy normális hétköznapot kellen tudni rendezni" ez nagyon igaz UPC-re is előbb a meglévő csomagokat kellen használhatóvá tenni... aztán jöhet az álom édes álom...
  • Skynet85
    Hát, vagy mákod van, vagy épp jó időben kaptad el, folyamatosan tesztelem a külfödi szerokat, és esélytelen bármilyen folyamatos komunikációt igénylő dolog futtatása, és ez így van 4 napja, kicsit kezd bosszantani, hogy itt ez a hatalmas sávszél, aminek a fele elég lenne csak leglább az lenne 100%-ban elérhető, és semmit se tok kezdeni vele ...
  • peterspam
    Nekem a pingel eddig sem volt baj, ugyanolyan "jó" mint Szerda elött volt.(persze amióta kb. egy éve a UPC már nem fizet olyan klassz routingot mint régen, azóta azért nem az igazi), pl. Németországba most is megvan a 33-38ms, csak az a baj, hogy kb 10-30 másodpercenként megakad 3-4 másodpercre, és akkor csak állok ott, amire meg visszajön a játék, már rég halott vagyok, vagy éppen megy a kick-vote rólam:( De a legnagyobb baj az, hogy én szoktam esténként futattni a játékszervereket, ahol játszunk a haverokkal, és most annak is annyi, mert hiába van 20-as pingjük nálam mint mindíg, állandóan megakad nekik a kapcsolat:(
  • tompka
    Na nálam a külföldi oldalak betöltése megjavult. Bár néha még 1mp-el több ideig tölt. külföldi torrent is megy, mint a a villám :) Én nem bántam meg a +2év hűséget. Nálunk stabil és gyors.
  • 1Gry1
    Most mértem sávszélt speedtest.net-en, a ax elérhető sávszél megvan, de a ping minden létező szerverhez szar(külföldi ping használhatatlan). Meg torrentes se tudok normálisan tölteni semmit.
  • ACE
    Lehet épp ez a baj, rajta vannak és túlterhelik :D
  • Skynet85
    Ma telefonáltam nekik, ahogy elmodják a promó dumát jött is, hogy a net sebességében lassuáls tapasztlaható ,,de mán rajta vannak mint csollány a szeren", a baj hogy 4 napja nem tok külföldi szerverekkel érdemben kommunikálni, mert akkora a pingem, hogy jegyzeni lehetne a tőzsdén de nem baj mán rajata vannak....
  • milk4
    Nekünk minden rendben van a nettel,tv-vel és telefonnal.Egyedül az árak azok amik nem tetszenek...
  • peterspam
    Üdv!

Nekem is durván elszált az agyam Szerdán, amikor megkaptam a levelet hogy emelték a sávszélességet, és erre kicserléték a kábelnetemet valami betelefonálos sebbeségú adatfolyamra. Írtam is egy olyan levelet hogy az űgyfélszolgálatosok bizti bevettek a "top10"-be miatta:)
    Az az igazság viszont, hogy azért egyszer ilyen tényleg előfordulhat. Mi van ha egyszerre elromlott valami nagyon fontos primary hardware és annak a backup hardware is, és most valami harmadlagos kisegítő kütyünek kell vinni egész Országot? Nem ismer valaki román vagy osztrák UPC-eseket, hogy ott is van ez a probléma, mert nekem valamilyen floodnak tűnik, azaz valamilyen hardware nem birja a terhelést?
    Szóval lehet hogy valami nagyon drága és durva dolgot kell cserélni, amit nem lehet azonnal csak bedobni a helyére, de az is lehet, hogy most varnak be valami új kütyüt, mert ugye jőn ugyanerre a kábelre a 160Mbit/120Mbit-es fiberpower is.
    Én UPC viszonylatban nagyon szerencsés voltam eddig, mert 10 napból 9-ben általában nagyon jó netem volt, és a p2p-n kívül nem is nagyon filterezték a packetjeimet (nem akartam csalni 1.9-el, nem lenne korrekt mert előre mondják hogy azt korlátozzák) szóval jött-ment minden csutkán a Silver maximumán (talán én még olyan node-on vagyok amin nincsen még sok felhasználó)
    Szóval amellet hogy az itt felszólalókkal értek én is egyet, azért már lehigadtam egy kicsit, bár az ügyfélszolgálatosok hozzá-állása viszont tényleg felháborító.. azért az a minimum hogy a fiberpower-nél a meglévő felhasználóknak majd valami óriasi kedvezményes belépést adjanak, bár én nekem igazábol 6Mbit/3Mbit is bőven elég lenne, de az legyen már mindíg - zizegés nélkül - csutkán ott,!:(
  • KingPunisher
    Igy is kell mindenki akinek rossz irjon mindenhova.. Végre lássák be a sok reklámra forditott sulyos milliok helyett a rendszert kellene fejleszteni.. Ha én elfelejtenék fizetni és leszarnám napokig , hetekig?? nekem már kamatokat számolnának stb..
    Ők meg megtehetnek bármit ?? Válság van nekik kéne kaparni minden1-es fogyaszóért..
    Mikor bemegyek az irodába mindig több ember van aki lemondja a netet, tv-t stb. legalább aki megmarad azoknak kéne a seggét nyalni..
    Irtam nekik én is 1 napja semmi válasz legalább egy bocs igyekszünk vagy valami lenne..
    Arra már gondolni sem merek hogy mint jobb helyeken.. "elnézést a kellemetlenségért a jövő honap önnek ajándék nem számlázzuk.."
    Várok pár napot ha nem javul más szolgáltatot keresek..
  • Stefling
    Én már a helyetekben a fogyasztóvédelemhez fordulnék, vagy aa melyik is a másik, NHH? Mert még azt sem tudják megadni, ami a garantált, tehát ez már felháborító.. én ha nálluk lennék még, addig nem jönnék haza az ügyfélszolgálatukról, míg nem tesznek/mondanak valami bíztatót. De ha tennének és akkor sem lenne jó, akkor már a hivatalos szervekhez mennék, összeszednék pár emberkét, akinek hasonló gonja van a nettel (már egy jópár emberrel el is tudnék menni) és intézkednék. Attól mert még digis avgyok, marhára felháborító hogy ennek a köcsög cégnek kifizetnek több ezer ft-ot az emberek nagy büdös semmiért és nem tudják használni semmire.. Haver is felhívta őket, rittig azt mondták neki, hogy hát önnél lehet a gond itt minden rendben.. pff, vírusírtó kikapcsolva, tűzfal kilőve, mégcsak nem is routeren keresztül megy a net, friss oprendszer lett feltéve 1 hete, mi kell még? Vegyen szerencsétlen egy új gépet? Ha így tenne, még akkor is nálla lenne a hiba, mert ugye ők kizárt hogy hibázzanak.. Nem a kiba sávszélet kellene emelgetni, hanem fejleszteni, hogy egyáltalán bírja azt, amit amúgysem. De úgy vannak vele, majd megoldják, addig is ők a tenyerüket vakargatják, több ezer ember meg szopik.. és sajnálatos, hogy ezt egyik nagyobb szerv sem veszi észre, de asszem most írok is az NHH-nak, kíváncsi volnék, mit írnak vissza.
  • [HUN]Crassus
    a szövegedet is mutasd:D
  • [HUN]Crassus
    "még nem ismerték be a hibát" ez jellemző.....azt untam meg én is,hogy "nálunk minden rendben van ÖNNÉL lesz a hiba" ez a kibaszott idegesítő sablon dumájuk!
    Egy szállodában dolgozom ha a legkissebb gebasz van AKÁRMIVEL azonnal "8" ember ugrik a vendégnek AZZONNAL segíteni a problémájában!
    Nekem duplán szar,hogy heti szinten több száz embernek teszem kellemessé a pihenését a PÉNZÉÉRT amit ő fizet nekem és nem én nekik ugye/mert tegnap ezt is elpofáztam a csellós ügyintézőnek!! miután olyan cinikus hangnemben beszélt hozzám,hogy az felháborító baszki/ és amikor én szorulnék segítségre konkrétan leszarják a fejem! Magyarországon bevett séma,hogy csilli-villi reklámokkal/ígéretekkel megfogják az ügyfeleket aztán szarnak rájuk az esetek többségében!
    Mennyi ideje is szar a netjük? 5 napja? és még semmi változás basszameg ilyen a világon nincs egy ekkora cégnél!Egyszerűen ezt NEM engedhetnék meg maguknak! És tessék magyarországon ezt mégis lehet....
    Kapott valaki is egy kurva e-mailt?amiben megértést/türelmet kérnek? esetleg felvetik azt,hogy a hiba elhárítása után a kiesett időszakot az egyéni szerződésektől függően jóváírják?? nem hiszem.....
    bahhhh
  • Norbull
    Írtam nekik egy szívhez szóló email t amiben elküldtem őket melegebb éghajlatokra. Ezt a választ kaptam:

részletek megjelenítése 8:46 (0 perce)
    Válasz
    Follow up message
    Iktatószám: .................
    Ügyfélszám: .............

Ügyintéző: Világos Gergő
    2009. 05. 10.

Tisztelt ...................!

Köszönettel vettük a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.
    Mindenek előtt szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenségek miatt.
    Az Ön által jelzett problémát illetékes, műszaki munkatársaink felé továbbítottuk, a hiba elhárításáig türelmét kérjük.
    Továbbá köszönjük idejét és fáradozását, amellyel megosztotta velünk szolgáltatásunk hiányosságaira vonatkozó észrevételeit. Társaságunk folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a kiszolgálás minőségének javítására, a szolgáltatásunkkal kapcsolatos problémák gyors, pontos és szakszerű kezelésére. Legnagyobb sajnálatunkra azonban a legalaposabb gondosság mellett is előfordulhatnak hibák, ahogy az Ön esetében is történt. Biztosíthatjuk, hogy előfizetőink tapasztalatai - mint az Öné is - rendkívül fontosak a számunkra, hiszen ezek nyomán nem csupán azt mérhetjük le, hogy törekvéseink mikor jártak sikerrel, hanem azzal is szembesülünk, hogy mely pontokon kell még tovább javítanunk szolgáltatásaink, illetve ügyintézésünk színvonalát.

Természetesen a történteket figyelembe véve megtettük a megfelelő lépéseket arra vonatkozóan, hogy a jövőben ugyanilyen eset vagy hasonló problémák ne fordulhassanak elő. Reméljük, hamarosan érzékelhetővé válik ezen a téren tett erőfeszítéseink eredménye, ami elnyeri az Ön és többi ügyfelünk megelégedését is.

Amennyiben bármilyen kérdése van, várjuk e-mailen történő megkeresését az [email protected] címen, vagy kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, a TeleUPC-hez a 1221-es, helyi tarifával hívható telefonszámon, ahol munkatársaink hétfőtől péntekig 7 és 21 óra között készséggel állnak a rendelkezésére.

Tisztelettel:

UPC Magyarország Kft. ügyfélszolgálat

Szerdán és csütörtökön még nem ismerték be a hibát. Csak azt állították milyen fasza az internetjük.
    Azt kell hogy mondjam ha 1 előfizető valami hibát jelez azzal szart sem foglalkoznak.
    Itt a vasárnap, reggel van, az internet mindig egy rakás .........................!!!!!!
  • romeozor
    upc mac címet regisztrál. routerben állítsd be a mac cím klónozást és add meg azt amivel aktuálisan megy a net.
  • Hungarian McGee
    oké 1.9, most úgy tűnik működik de még mindig 1MBit a max. Majd napközben ránézek még 1x.

Amikor új gépet vettünk akkor nem működött a net, és kiderült hogy regisztrálja a gép IP-jét, nem vágom annyira hogy hogyan megy ez, de Help desk faszi akivel 2 órát beszéltem azt mondta holnapra elintézi, szerdán volt ez és pénteken már ment az új gépen is a net. Routert meg hiába dugom rá nem tudja szétnyomni a netet, erre valami ötlet?
  • ShaiHulud
    legjobb eselyed az utorrent 1.9
  • Balumann
    Meg hogy nem dönt-e úgy a gépe, hogy nem hajlandó rendesen futtatni az utorrentet. Nekem winreinstall után megjavult, előtte fagyogatott tőle a gép, és kilépett bármit próbáltam (bár ezt megoldotta már előtte az is, hogy letiltottam a képi témákat, meg speciális szövegszolgáltatásokat).
  • tommygear
    tölts magyar trackerről ember
  • ACE
    Ez sajna nem mindenkinél bejövős, és jelentősen függhet a peerek számától, földrajzi elhelyezkedésétől...
  • tommygear
  • ACE
    Tudtommal csak háztartáson kívülre nem engedélyezett... egyébként olyan megkötés nincs, hogy hány géppel használható, csak az hogy 1 gép köthető, tehát 1 IP-t kapsz csak.
  • ACE
    Hát a P2P valóban gázos, viszont nem értem gépfejlesztésnél miért kéne 72 órát várnod. MAC csere miatt gondolod? 2 perc alatt be tudod regisztrálni az új MAC-et. Routert meg szerencsére nem tudják kétséget kizáróan megállapítani, de szerintem nem is foglalkoznak vele... Ilyenekért nem kell az ÜFSZ-t hívogatni... megoldod és kész...
  • Balumann
    Ez már tényleg nagyon durva amit csinálnak, de egyébként nekem ezekkel (már) nncs problémám. Torrent tökéletes az utorrent 1.9 -es verzióval, router tökéletesen működik (2 gépen használjuk).
    Egyébként tényleg nem szabadna több gépre elosztani a netet? Mi közük van hozzá, hogy hány gépen használjuk az általuk szolgáltatott X/Y sebességü netet.

Nekem szerencsére a nettel sincs probléma, most minden tökéletes (kop kop). Kérdés meddig kell várnom, hogy rossz legyen.
  • Hungarian McGee
    ja hogy legyen kérdésem is, ki lehet valahogy a p2p-t kijátszani, vagy ezt most tövig nyeltem?
  • ChaosTeam
    Nekem is az "emelés" óta nagy rakás szar lett a net. Külföldi weboldalak nem jönnek be egész nap rendesen, csak nagyon lassan, mmorgpg játék 3 percenként kidob, meg laggol, mint a franc, egyszerűen nem lehet se játszani se netezni se semmit csinálni -> nagyon örülök hogy sávszélességet emeltek és egy rakás xart csináltak az egészből.

Sajnos augusztus végéig van hűségem, de ha ez így megy tovább lehet beköttetem mellé a digi-t is, ezzel a trágyával meg nem idegelem magam egész nyáron...
  • Hungarian McGee
    Szeretnék minden kedves Chello felhasználót megkérni arra hogy ha nem akarnak kib@szni magukkal(mint én), kerüljék el a céget, és vele kapcsolatos minden nemű érintkezést.

Hogy miért írom ezt?
    1. Idejön a mézesmázos UPC kerítő kb ezzel a szöveggel: FIX internet, bármikor bárhonnan, ha esik ha fúj, szóval nagyon fasza minden csak írj alá hűségnyilatkozatot és nem fogunk rád xarni amikor majd segítségért hívsz minket a szintén király, sőt egyenesen fasza segélyvonalunkon.
    2. Másnap felébredsz és a következővel találod magad szembe:
    - p2p kőkorszakba korlátozva,
    - gépedet ha fejleszted, nem tudsz csatlakozni, mert be vagy regisztrálva és 24, esetleg 72 óra mire az újat beregisztrálják neked,
    - és ha esetleg veszel egy laptopot, és FIGYELEM mert itt lehet legjobban látni a kedves UPC hozzáállását, az ügyfélszolgálatos felhívja a figyelmedet hogy a szerződésed hiába 30mbit, nem köthetsz rá új gépet és hogy ez a szerződés durva megszegése és hogy tartsd a vonalat amíg megnézi hogy nem-e vagy router mögött mert akkor azonnal blokkolna.

Kik ezek, Nácik? Csak mert kb örülj hogy fizethetsz és ha nem működik valami majd megjavul magától, vagy nem, ŐKET CSAK AZ ÉRDEKLI HOGY A MODEMIG VAN INTERNET, akármilyen szar is, akkor ők már szerződésszerüen teljesítenek.(NA ide írtam azt a kb 16780 karakternyi káronkodást ami így hirtelen eszembe jutott a cégről de, inkább nem bannolnám magam-e miatt)

Tisztelettel
    Az a barom aki még egy évet aláírt az UPC-vel.

• Dant0r
    Végülis a boltban veszel egy kiló kenyeret, de csak két szeletet tudsz belőle megenni, kibírható..
  • tompka
    Nekem a külföldi kapcsolat lassulásán kívül, semmi gondom velük. Külföldi kapcsolat is kb 10mp-re lassul be, aztán jó. Aztán megint belassul. Kibírom :)
  • Stefling
    Jobban jársz elhiheted.
    Egyik havernak, ma voltam nálla, neki bronze van, a 4/1-es. Mondja nagyon szar, ilyen 12kbit-el megy a letöltés meg oldalbetöltés. Épp akkor meg akartam nézni egy odlalt, ami naggyából csak képekből és szövegből áll, és egyszerűen nem volt képes betölteni. Egy 19megás file-ra 4 órát írt. :D Szal röhej, hogy még a garantált sincs meg, sőt egyáltalán semmire sem jó, használhatatlan az egész.
    Nem tudom mit csinálnak júpíszíék, de én már nem bántam meg, hogy otthagytam őket 5 év után.. Sztem aki teheti, meneküljön a digihez, aki meg nem, az vegyne mobilnetet, még azza is 100szor jobban jár :D Legalábbis haver ezt fogja tenni, mert elege van belőlük, felhívta őket, mondták 72 órán belül kiküldenek valakit, ez volt szerdán, +csüti, péntek, azóta mér letelt, és még a hétvégébe nem is csúszott bele a 72 óra, szal ennyit a készségükről is. Én már csak arra leszek kíváncsi, mit tud alkotni az DOCSISS 3.0-val majd.