22959
-
peterspam #17615 kérdés csak akkor érdekes ha MINDHÁROM PC-n fent van valami pluszban
bocs kimaradt egy szó:D -
peterspam #17614 csak most jutott eszembe..a pc-ken van a TCP-IP-n kivül valamilyen más protokol is felrakva? ez a kérdés csak akkor érdekes ha PC-n fent van valami pluszban, mert azt már tudjuk hogy nem a pc-kben van a hiba, de azt még nem zártuk ki hogy mindhármon van valami azonos dolog ami fogja a tcp-ip sebességét. -
#17613 holnap kicserélem, de van egy olyan érzésem, hogy nem fog javulni..
na majd kiderül
üdv -
peterspam #17612 nincs mit:)
(de azért szerintem egy másik routert is ki kellene probálni, mert már más nem nagyon maradt, mert ha a modemed a mac-nek jól adja az áldást, akkor csak a router diszkriminálhatja a PC-ket...) -
#17611 ezeket már mind kipróbáltam...
nekem van egy asztali pc-ém amin win7 van, egy laptop amin vista és a páromnak szintén egy laptop amin egy fos xp, de mindegyik OS alatt ezt produkálja, kivéve a macpro-n nem.
éppen ezért vagyok tanácstalan, mert mindegyik gép ugyanarról a routerről van elosztva... jelen esetben a laptopok is utp-t kapnak egyből.
kösz azért a segítséget:)
-
peterspam #17610 átlag vagy nem átlag .... rá kéne jönni hogy hol és mi a hiba..
indíts el egy ftp servert a mac-en és kezdj el a pc-ről föl meg letöltögetni egy nagy file-t aztán meg egy csomó kicsit.. és mond meg hogy stabilan adja e a max közelit (a net legyen köztük 100Mbit, mert egyébként a vinyók sebessége belepiszkítana a dologba)... ha nagyon a max alatt van (kevesebb mint 60%), akkor fordítva is próbáld ki.. tehát a pc-n legyen az ftp szerver és a mac legyen a kliens... attól függően hogy fordítva is lassú e vagy nem ,vagy hogy mindkét írányba lassú vagy hogy mindkét irányba gyors.. sok minden kiderülhet. és akkor lehet tovább gondolkodni az Internet meg a Windows felé:)
-
tompka #17609 Na nálam extrém helyzet van
"C:\Users\Tomi>ping -t -w 10000000 www.se
www.se [212.247.7.218] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 212.247.7.218: bájt=32 idő=97 ms TTL=48
Válasz 212.247.7.218: bájt=32 idő=107 ms TTL=48
Válasz 212.247.7.218: bájt=32 idő=97 ms TTL=48
Válasz 212.247.7.218: bájt=32 idő=82 ms TTL=47
_(kurzor, azaz vár)"
19:01-től vár!!! Extrém?? :D -
#17608 ja értem :S -
peterspam #17607 akkor most hogy netezel?:D
használd nyugottan a varázslót, csak a TCP-IP-nél kell a DNS-t megadnod
ami a upc-nél 213.46.246.53 és 213.46.246.54 a többi mehet automatikusan.
-
#17606 Akkor legközelebb úgy szólíts meg és én sem fogok úgy reagálni.
Egyébként most valami olyasmit mondj amit még nem tudok.
Nem egy "átlaghülyewindowsfelhasználó" vagyok...
-
peterspam #17605 nem vagyok ZSENI.. egyebkent te mindenkitől ílyen stilusban kérsz tanácsot, mert bár utolag el kel ismernem, hogy visszaolvastam, és tényleg volt egy kis szarkazmus a post-omban, de semmiképpen sem bántó szándákkal írtam, ellentétben veled..
Hogy a francba tudnék tanácsot adni egy olyan géphez amit még sohasem láttam? Nem értem arra gondoltál hogy így vasárnap este megtanítalak a windows network rejtelmeire? Halvány lila fogalmam sincs miért lassab a windowsod alól a net, de nem kéne hogy az legyen az biztos..
A legjobb lene ha azzal kezdenénk hogy ráengeded a tcp-optimizert.. az az alapokat beállítja, nem kell hozzá sokat konyítani...és ha nem változik semmi, akkor majd meglátjuk mit kéne még megpróbálni.
-
#17604 Ezt nem mondod komolyan, ha ekkora szakértő vagy akkor adj tanácsot, ne csak a szót fosd.
Kurvára utálom, mikor ilyen faszságokkal jönnek, te ZSENI! -
SlaCker #17603 Hali mindenkinek!
Segítsetek már kicsit :D
Újra lett téve az xp és nem tudom beállítani a UPC-t.Valaki elmondaná hogy hogyan kell beállítani?
Légyszi segítsetek már. -
#17602 ue nálam is, itthon 8-as ping, kintre 200-300-as -
KingPunisher #17601 Érdekes komment :) majd ha bemegyek Upc-be és megmondom hogy a válság miatt most nincs pénzem pár honapig most nem fizetek,
erre megveregetik a vállám és - á nem gond megértőek vagyunk -
mondattal engednek ki akkor én is megértő leszek addig kb. elvárom hogy amiért fizettem kapjam is meg..
Persze gondok lehetnek megértem én is ,de irtam nekik 3 levelet és semmi válasz.. Bár beirtam milyen kártéritést fogok ezért kapni? mondatot,talán arra nem tudnak válaszolni.:)
Mert ugye nem kérdéses jár .
Vagy csak nekünk kötelező teljesiteni a feltételeket ? -
peterspam #17600 egyébként nekem is mindíg megvolt a max speedtest-en, csak az a furcsa, hogy a mondjuk a német vagy angol speedtest hoston többet tudok elérni, mint pl a UPC saját holland speedtestjén: az egyiken a silver 16/1.99Mbit-et mutat a upc-nél meg csak 15/1.96Mbit-et bár tökmindegy.
http://www.upc.nl/internet/snel_internet/speedtest/
-
peterspam #17599 Ha valakinek nem megy windowsban, de mac-en igen, akkor nem a windowsban kellene keresni a hibat, hanem a hozzáértésben... nagy tákolmány a windows, sohasem lesz belőle biztonsagos oprendszer, de a netjének a speedjével nincs az égvilágon semmi baj. -
#17598 akkor boccccs -
#17597 A komment nem neked ment hanem garfield-nek! Grat a stílusodhoz! -
#17596 en ahogy eszrevettem a hazai kapcsolat normalisan muxik. nekem a speedtesten megvan a 25mbit le es 3 fel 30ms pinggel max. viszont ha egy kulfoldi szerverrel probalom akkor rohadt nagy a ping.
ezert nemtudok Lineage2zni sem mert allandoan megszakad a nagy ping miatt :S remelem mihamarabb kijavitjak mert ez igy nem tul jo, foleg hogy le akartuk mondani eddig 5mbites volt rogton jott a nyalizas hogy pls ne adunk 30 mbites netet fel aron csak nem menjunk oO
kezd egyre szanalmasabb lenni ez a upc... -
#17595 Most telepítettem fel a napokban.... -
#17594 te hülye vagy -
tompka #17593 Én csak a upc saját számláját szeretném kifizetni még időben, de nehogymá működjön :S Buszocskázni meg nem akarok, hogy kifizessem. Max holnap megy nekik egy telefon, hogy ne számítsanak a pénzükre, ha nem oldják meg :D -
#17592 rossz oldalt választottál, előbb a gnómoknak fog megszűnni a lag mert az ő adataik kisebbek és könnyebben átférnek a hálózaton. -
silverchain #17591 Üdv!
Meddig tart még kb. a telia b*szakodása, tudja valaki? Csak mert használnám az a "szolgáltatást", amiért fizettem.
Köszi -
#17590 Garfield-nak ment. -
#17589 Végül is lehet széllel szemben hugyozni, de nem ez a jó irány. Remélem te sem hiszed el hogy ha kibasznak a felhasználókkal az a megoldás hogy magyarázod a feltételeket. Azért mert vannak feltételek és szabályok ezeken túl (reális határokon belül) mindig a felhasználó érdekeit szem előtt tartva próbálnak megoldást találni(ez azért minden normális cégnél így van kisebb, nagyobb mértékben). Az ilyen tárgyilagossághoz végtelenül ragaszkodó emberek miatt tartunk ott ahol és nem ott ahol lennünk kéne. Remélem életed során csak a tiédhez fogható elvű emberekkel hoz majd össze a sors amikor egy kis szimpátiát vagy segítséget várnál. -
#17588 win reinstall lehet megoldaná, nekem is volt 1x ilyen.
vagy már próbáltad? -
1Gry1 #17587 Ez érdekes, hogy macen nincs gáz, de windowson van. Namindegy majd kiderül.
Olvasom hogy UPC nem csak Magyarhonban szar, valami nagy gáz lehet náluk. -
#17586 és MAC alatt:
az egész képet bemásolom, hogy látni lehessen, hogy valóban MAC-ről csináltam, természetesen a külföldi oldalak is azonnal bejönnek:
-
tompka #17585 Na sztem itt vmi nagy gondok vannak!
Szenved a upc ahogy olvasom európa szinten. A bix statja is elszált, és az otp online fizetése sem működik. Mármint nálam nem akar menni. Bármilyen kártyát adok meg, "Tranzakció sikertelen" üzenetet dob a díjnet. Holnapig lehet befizetni a számlát. :S -
#17584 Én nem olyan rég írtam, hogy MAC alatt atom stabil a net.
Viszont windows alat nincs meg a feltöltés és szakad is, ugyan nem tudom, hogy a kettőnek mi köze egymáshoz, de Pyrohun megmondta a tutit, hogy akkor használjak MAC-et :DDDD
Nem mintha idáig is nagy windows fan lettem volna, de akkor is elgondolkodtató, hogy MAC alatt 9-10 ping, windows alatt meg még normálisan lemérni is képtelen, általában 200 ping szokott lenni.
Lehet, hogy baromság az operációs rendszerek összehasonlítása ebből a szenpontból, de nálam így van, jah és bár nem szoktam torrentezni, de van amikor néha rá fanyarulok, akkor windows alatt röhej a sebesség, ugyanez MAC-en egyszerű lófax transmission progival meg maxon jön-megy minden.
Persze nem azt akarom ezzel még jobban szemléltetni, hogy a MAC még az internetre is jobb, mint a win, mert nekem tetszik egyelőre a win7, de azért elgondolkoztató eset amit fent leírtam és kurvára kiváncsi lennék rá, hogy windows alatt miért szar a net, ami MAC alatt meg stabil és villámgyors?!!! A speedtest nálam még normálisan lemérni sem tudja.
Firefox:
Opera:
IE:
Ami egyébként röhejes, hogy mindegyiknél normális a feltöltési sebesség, a letöltésről inkább nem is írok:DDD
Szóval a feltöltést mindegyik browser-nél normálisan írja, viszont 90-110 fölé nem megy, MAC-en meg 380-400 satbilan gyors és persze MAC alatt a speedtest is normálisan írja a sebességet a 25/3-at.
Tudom, hogy már írtam róla, meg senki nem tudta választ, mégis kurvára kiváncsi lennék, hogy mi a picsa különbség van a két OS között, mert elvileg így, illetve gyakorlatilag sem reklamálhatok a UPC-nek, mivel gyors és stabil netet biztosít, ha csak win-t használnék már kivertem volna a balhét.
Bocs, ha hosszúra sikeredett.
-
tompka #17583 Na mivan elcsesződött a upc-otp kapcsolat is? xD Fizetném be a havi számlát. Díjnet átírányít a otp-hez. Forog a homokóra, erre sikertelen. Hát azért sikertelen, mert nem adtam meg még semmi adatot, de az oldal nem hiszi el. Díjnetnél meg "fizetés alatt" :D -
#17582 Rengetegen játszanak online játékokat, ha nem is pont mmo-t . -
#17581 nekem cs source -on van az hogy kurvajó a pingem, ilyen átlag 15-20, csak a choke ugrik fel mindig (amúgy nemtom mi az a choke), és mikor felmegy akkor belagol, és kész
és rendszerint ez akkor van ha épp jön felém egy ellen... meglátom, choke 0ról felmegy 20ra, lag 1 másodpercre, következő kép h bekaptam a hs -t
rohadtjó, mondhatom -
peterspam #17580 Szerintem a hiba külföldön van, nekem pl. már itthon nem akad, de kinti szerveren nem tudok játszani. Ha gondolod left4dead-el kipróbálhatod.. 9-10 után érdemes, de minél késöbb próbálod, annál nagyobb az esélye hogy vagyunk.... A cinkosom mondjuk t-homeról jön szintén Budapestről, és neki 10-40 között szokott mozogni a pinge attól függően hogy milyen késő van.
consolba ird be hogy
connect l8d.mine.nu
csak light-osan (Coop-Hard) toljuk a szórakozás kedvéért.. -
#17579 Fos az egész még mindig:/ -
#17578 szintén zenész -
tompka #17577 Érdekes, hogy amikor reggel bedugtam a modemet a 220-ba, jó volt egy darabig. Aztán a pingek: vagy nem érkezett válasz időn belül, vagy kb 1600ms :D igazából csak a pingeken veszem észre, hogy vmi nincs rendben. Oldalak betöltése barátságos. kb 3mp a betöltésük. külföldi torrentnél ha erős a másik oldal, akkor szépen felmegy maxra. Megy egy darabig, majd leugrik kb 10mbitre pár mp-ig. Aztán vissza maxra, majd újra 10mbitre. De még ígyis jó nálunk.
Ahogy olvasom másnak sokkal rosszabb. pl. msn ledobálás, hazai oldalak lassú betöltése. Szerencsére nálam nincs ilyen. Ja és nem játszok :D
Izé... Mi lenne ha egyszer a diginél is lenne ilyen hiba? Ott is problémáznának az ügyfelek, vagy "áá nem baj"? :) -
#17576 Igen valóban 100 ember ment el... meg vitt magával minden egyes még 100-at űgy kb helyen vagyunk, nem hiába ,,jó árasít" upc a társas házakban, vidéken nem ellenfél a digi ez tény, de városban egyre inkább az. Ezek után még inkább az lesz, aztán persze lehet hogy a digi is bekakál, ezt sose lehet tudni..