22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Klemice
    üzenem az upc-nek, hogy bekaphatják az újabb közel két órás netkiesés miatt
  • tommygear
    tisztelet a kivételnek
  • tommygear
    fasznak háborogtok már itt napok óta, unalmas nagyon
    örüljetek hogy már jó a pingetek oszt tudtok kockulni
  • Norbull
    Még hogy pénteken jelezték a felhasználok a problémát!!!
    Jó vicc, barátom szerdán én csütörtökön telefonáltam ez ügyben.
    Ezek csak hazudni tudnak.

UPDATE 4 - Vége a krízisnek, a UPC hivatalosan ezt mondja:

“A problémát pénteken jelezték nekünk először az ügyfeleink, azaz pontosabban csak és kizárólag a World Of Warcraft nevű játékot használó ügyfelek egy kis része. A bizonyos külföldi (tengerentúli) irányokban, főként p2p forgalomban lassulást okozó probléma nem a UPC hazai vagy európai hálózatában lépett fel, hanem azon kívül, az Egyesült Államokban, egy olyan hálózatszakaszon, ahol az adatforgalom már kilép a UPC nemzetközi, AORTA elnevezésű hálózatáról, egy másik nemzetközi szolgáltató hálózatára. A hibát a UPC amszterdami központjának munkatársai beazonosították és a társszolgáltatóval közösen sikerült elhárítaniuk, így a továbbiakban már semmilyen összeköttetésben nem észlelhetnek akadozást vagy lassulást a UPC ügyfelei.”

Ja, hát néhol gyenge lábakon áll a sztori, mindenesetre örüljünk, hogy megoldódott a helyzet.
  • KingPunisher
    Én Dawn of War 2-t (rts) nem tudtam tolni szoval Wow egy baromság..
    Most jobb de kis akadások most is vannak ilyen kis pillanatnyi de játszhato most azért Kickelésig nem jut a dolog egy 10 perces gamebe 1-2 sec jön össze.. De azért nem tükör sima most sem..
  • Tatyla
    ja én például Kína felé játszottam az Aion-nal és az is gáz volt de már helyrejött vagyis fél órája úgy tűnt...
  • terribad
    nem értem mi ez a legendázás hogy csak a wow volt szar meg amerika felé :D

lengyel servereken se lehetett játszani, és az még irányban sincs az usa felé
  • passatgt
    nálam még mindig 200-as a ping youtube.com-ra:)
  • tompka
    Az ok
    ...UPC amszterdami központjában dolgozó szakemberek rájöttek, hogy egy washingtoni hardverrel van gond, s ezt jelezték az ottaniaknak, akik azóta megtették a szükséges lépéseket."

Szval ha washingtonban megdöglik vmi, az ennyire kihat a upc rendszerére?
  • passatgt
    speedtest.net

a feljövő kis ikonok közül a narancssárgára klikk, többi megy magától
  • fergusonpapa
    eg jó speed test linket pls
    és magyarázatott
    köszönöm
  • fergusonpapa
    várok egy jó speedtestet mert 2 helyen néztem és 8mbot ir...-.-
  • tompka
    Folyamatosan 190 felett :D
    De nálam javult a helyzet. Tegnap sokszor volt 1000 fölött a ping. Ma még nem volt 222 felett se. :)
    Hajnalban a WebTáros erősen hullámzott. 0-10mbit között. Furcsáltam, és megnéztem a ip címét. Egy ip tracker szerint Ausztriában van a webtáros szervere. Ezért hullámzott, mint az őrült. Most "stabil" Így szépen letudom szedni a cuccokat, és lemondani :D Már nem köl.
  • fergusonpapa
    haleho nekm 10/1es netem van eredetileg és hogy most emelték 15/2 lett??vagy nem mindenkinek??

am meg már kivagyok ha kedvenc játékom(crossfire) laggol mint a szar:S

am hol tudok normális hiteles speedtestet csinálni?:)
  • ShaiHulud
    nalam teljesen jo most.
  • pyrohun #17640
    nekem folyamatosan 180 feletti :D
  • passatgt
    nálam még mindig szar

digg.com-ot próbáltam 4szer pingelni, elsőre 30-as, másodikra 180-as, harmadikra időtúllépés, negyedikre 160
  • kurvaanyadupc
    stabil*

Ja bocsi, gyorsan csináltam reget, hogy kiadjak egy kis gőzt, aztán közbe beintett nekem a 24 órás akármi. :P

Lényeg a lényeg most jó minden tényleg, úgyhogy vagy kijavították, vagy valami ideiglenes hotfix, nem tudom. Reménykedjünk, hogy így marad minel tovább.

Amúgy elég furcsa, ezt figyelembe véve: http://index.hu/tech/net/2009/05/11/napok_ota_akadozik_az_internet_a_upc-nel/
  • precision
    értelmes nick :)
  • kurvaanyadupc
    Most jó minden stabi. Reméljük így is marad.
  • Norbull
    INDEX
  • Norbull
    Nemakarom elszólni, de az utóbbi 5 percben folyamatosan pingeltem és nem volt 80ms nál nagyobb érték.
  • snl
    UPDATE 2 - Sikerült elérni a UPC illetékesét, aki azt mondta, a routerszekrényes történet hoax, a probléma valahol a UPC hálózata és a külföldi hálózatok között van, és nincs köze a sávszél-emeléshez. A rossz hír: a hivatalos infó az, hogy még nem tudták lokalizálni problémát, vagyis még nem javítják, csak keresik, mit kell javítani.
  • Tatyla
    na ja ma felhívtam őket már a menüben benne van az előre rögzített üzenet hogy már rajta vannak a hiba kijavításán...
    persze majd meglátjuk...
  • passatgt
    reggel félálomba lerúgtam a szekrényajtómat, de a net még mindig nem jó
  • Gubberx
    Ezt találtam:

A UPC-ről

May 10th, 2009 by Hancu

Rettentő sokan jeleztétek (meg offtopikoltátok tele az utóbbi postokat), hogy valami gáz van a UPC-nél, hétvége lévén nagyon sokat nem tudtunk nyomozni az ügyben, de azért lássunk valami helyzetjelentést a frontról.

* Két-három napja áll a bál, a Chello-előfizetők 7-800 ms lagra, félpercenként 4-5 seces lagspike-okra, random netszakadásokra panaszkodnak. A FS látogatóinak közel 20%-a a UPC hálózatából jön, valószínűleg az összes magyar WoW-játékos között is ilyesmi lehet az arámny, vagyis a probléma elég sok embert érint.
    * A UPC support állítólag tud a problémáról, és már vadul dolgoznak a kijavításán. Vagy a lokalizálásán. Vagy valamin.
    * Traceroute azt mutatja, hogy amíg a jel a UPC-ig elér, semmi gond nincs, a gebasz valahol a UPC meg a Telia (Blizzard európai szolgáltatója) között lehet. Ezt támasztja alá az is, hogy csak úgy sima netezés közben nincs gond. Úgy tűnik, a probléma minden adatforgalmat érint, ami a UPC hálózatából külföldi ip-k felé megy.
    * Egyelőre ennyit tudunk, holnap reggel, amikor a hétvégi álomból felébrednek a Mátrix üzelemtetői, rákérdezünk a dologra, mindenféle titkos csatornákon keresztül. Ha valakinek van valami plusz infója, jelezze kommentben.

UPDATE - Support mondja: “Elszállt egy nagyobb routerszekrény ami a szerdán esedékes bővités kézben tartásáért lett volna felelős, a hétvégén nem vették komolyan, mert belső problémaként kezelték de mint kiderült országos probléma van, és már dolgoznak a javitáson. A mai nap folyamán kijavitják a hibát, és mindenkitől szives elnézésüket kérik.” (thx Shaele)

A sajtóosztályon az illetékes reggel óta elérhetetlen.

• Norbull
    Én még azon csodálkozom hogy sem a TV, Rádió, Online sajtó, nem foglalkozott vele.

Mondanom se kell most is szar a net.
  • ToCsEk
    hi, kicsit visszaolvastam és megnyugodtam hogy nem csak nekem sz*r ez a sz*r.... mi a f*sz van? mértem sebességet, nincs vele gond de mire behoz 1 oldalt 0-1perc, játszani lehetetlen mert 5secenként van 10sec lagg :D
    mi a fene történt upcvel? Valaki tudja? Bedőlt a nagy sávszélemelés? Bemondta a rendszer az unalmast?
    szánalom...
  • mflex #17627
    na amiről beszéltem, mac:

na itt tényleg befejeztem a témát a router cseréig :D

• daemonervosa
    szerintem amennyit én már basztattam őket , néha az az érzésem, ki van rakva egy cetlire "ha ez a szám hív NE vedd fel. : ****/*** **** "
  • passatgt
    úgyis csak anynit mond, hogy indítsd újra a modemet
  • Banano
    Top10-be került ez a topik, drága upc miatt.
    Végigolvastam az első oldalt, ezért most nem kérdezem meg hogy ,,mért nem tudok neten külföldi szerón játszani"...Holnap telefonálok, remélem ti is..-.-
  • bakvarnyu
    Legalább kiírhatnák az oldalukra a csicskák,hogy mi a rák van, de hallgatnak mint a sír.
  • Barnus
    Dettó ugyanez nálam is. Nem ma jött elő ez a szar külföldi vonal. A héten vmelyik nap kaptam mailt, hogy 10-ről 15-re emeltek, ez speedtest alapján meg is van, de attól a naptól kezdve szarakodik minden nap a külföld. Ma csak még rosszabb lett. Tegnap/tegnap előtt csak kurvára lagoltam, nem volt 10-20 percenként disconnectem, ez ma jött be...:(
  • Waczkor
    Higgye el Uram én értem mit akar ezzel elérni,Isten a tanúm még egyet is értek,de kérem eressze le a fegyvert és beszéljük meg:)
  • Defenderr
    csatlakozom, valamit nagyon elbasztak, mert az osszes online jatek, ami nem magyar serveres, az jatszhatatlan. nekem inkabb 5mbit, legyen stabilan, ne 15 ilyen szarul.
  • Jamirofan89
    A kurva isten bassza meg azóta a naptól fogva amikor 10MB-ról 15-re növelték a netem teljesen lassú,a játék laggol majd megszakad! MI A FASZÉRT KELLETT NÖVELNI CSICSKA UPC? SZAR FOS az egész
  • Zsoltika 007
    Erre írtam hogy bizonyos határokon belül. Itt arra próbáltam gondolni hogy nekik is jó ha neked jó a szolgáltatás és nem szopsz vele ergo hajlanak rá hogy segítsenek a minőség javításán akár úgy is ha többet vállalnak mint amit kellene.
  • peterspam
    Ahh, ok, valami olyasmire gonsoltam hogy fentmaradt a QoS vagy valami extra cucc a mac-hez elvégre nem tudhatom mire használod a gépeket. de mindegy, bocsi csak későn jutott eszembe, lassan kapcsoltam.. iszom nézem a CAN-RUS meccset, és közben zombit írtok:D
  • mflex #17616
    teljesen különböznek.. a win7 pl még teljesen "szűz", semmi nincs fent még rajta...