22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Grifidos
    Bocsi feladatkezelőben/folyamatok.
    (túl sokat szórakozom az eszközkezelővel, akár a drog.)
  • Grifidos
    Sok lusta manus.
    Nézzétek meg az eszközkezelőben, hogy mi zabálja a procit.
    (majd miután uninstallt nyomtatok a nyűves java cuccoknak elmúlik)
  • Garfield
    Az lehet, de nálam jól titkolja a kis genya...
  • Grifidos
    Mióta?
  • tommygear
    jó tudni :D
  • pyrohun #17770
    utorrent zabálja a procit...
  • lordcoyote
    Nálam is nagyon akadozott a gép + nem tudtam zenét hallgatni, vagy filmet nézni, mert mindig szaggatott. Levettem KIS és elmúlt minden.

Nem tudom, hogy mi volt az összefüggés, de sikerült :-D
  • tompka
    Nekem meg 30mbiten 100%-os proci használatot kapok :) Előtte silverem volt. Annál nem volt ilyen. Emeltek, és rögtön előjött ez. :)
  • lordcoyote
    Köszönöm, akkor ez van, "elfogadom". Rokonnál, ahol 15/2 ott nem tapasztalható ez a probléma.

Mivel tényleg nem értek ilyen "rendzserbeállításosodihoz", ezért hittem, hogy esetleg valami nem ok a rendszerben.

A net csak március vége óta elérhető városunkban és folyamatosan fejlesztenek még más városrészekben. Remélem ha azzal végeznek akkor helyreáll a rend.
  • gduck
    Sztem nincs gond a gépeddel. Nekem a 25Mbit mostanában 15-20, ritkán (főleg este) 25. Vagy korlátozzák a sebességet vagy nem bírja rendszer. Az hogy csökkentett módban sikerült elérni, sztem csak azon múlt hogy éppen akkor szerencséd volt. Pár hónapja állandóan megvolt a max, mostanában sajnos ez van :( Szal nem hiszem hogy a géped lenne a ludas ;)
  • lordcoyote
    Tényleg laikus vagyok ilyen dolgokat olletően, de nem értem

Miért nem tudom elérni ezt a sebességet?
  • gduck
    A válasz ott van a kérdésedben:

"1 hónapig volt 4/1 internetem, aminél nem volt semmi gondom a le/fel töltési sebeséggel, viszont két hete társasházi szerződés mellett lett 30/3 net elérésem. A gondok ez után kezdődtek..."

Sztem felesleges darabokra szedni a rendszeredet! Bele se merek gondolni, mi lesz ha jön a 120Mbit
  • ACE
    Nekem áprilisra sincs semmi, valami meghalt náluk...
  • Desiderata #17762
    adatforgalmi oldalon májusra semmi adat nincs, ez mitől van? nálatok szokott ilyen lenni?
  • lordcoyote
    Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni, mivel nem régóta vagyok upc netes, és még sosem találkoztam hasonló problémával:

1 hónapig volt 4/1 internetem, aminél nem volt semmi gondom a le/fel töltési sebeséggel, viszont két hete társasházi szerződés mellett lett 30/3 net elérésem. A gondok ez után kezdődtek...

A letöltési sebességem (speedtest.net), sosem éri el a 30MB sebességet, de másik oldal szerint sem. 5-25MB között mozog. Ping 8-88 bármi elő szokott fordulni.

Amit teszteltem/teszteltünk:

- modem ok (áramtalanítás is megtörtént)
    - upc látja a 30Mb
    - csökkentett mód hálózattal megy a 30mb

Routerem nincs. Kaspersky Internet Security volt fent a gépen, gondoltam hátha az fogja, de leszedtem. Most Avira vírusírtó és Comodo tűzfal van, de ezzel sem ok. XP tűzfal mellett néha elérte, de csak párszor.

Milyen software-s gond lehet esetleg?

Előre is köszönöm a segítséget!
  • Silius
    oké értem, és köszi a válaszokat...
  • Mighty
    tera
  • precision
    szerintem GB, de lényegtelen... egészséges ember nem generál le 3 hónap alatt majdnem 1 terra adatforgalmat :)
  • CzGobe
    nem most változott, már régebben, de a kolléga jól írja: 300 GB jut átlagosan 1 hónapra. röviden: utolsó 3 hónap adatforgalma összesen nem lehet több 900 GBnál.
    Tényleg, 1 kérdés: ez GB vagy GiB?
  • terribad
    300
  • Silius
    Hy
    Eléggé rég jártam már a chello-s topikban, és lenne egy olyan kérdésem, hogy ugye most volt sávszélesség emelés, és ez érintette az 1 hónapban letölthető maximális adatmennyiséget?
    Úgy értem h maradt 250GB/hó (3hónapba egymás után nem szabad túllépni)?
  • ACE
    Nincs a hálózattal kapcsolatos gond... Lehet csinálok egy merészet és áttérek Win7-re...
  • ladminka
    Érdekelne, hogy ha az oprendszernek nincs köze az internethez, akkor mitől működik az internetelérésed? Az nem keletkezik csak úgy... :)

@ACE: XP-ben (ha még nem tetted) érdemes megnézni az Event Viewer-t, hátha találsz benne erre vonatkozó hibaüzenetet és máris rá tudsz keresni a megoldásra
  • ACE
    Azért nem nevezhető csodának, meg szerencsének sem a következetes, Win7 gyors, XP lassú összefüggés... valószínűségszámításból sosem voltál jó, mi? :D
  • Nagyi06
    lehet xp másképp kezeli az net drivert mint a win7!
  • terribad
    tcp/ip, torrentkliens beállítások, szerencse a kapcsolódásnál, stb, csodák nincsenek
  • ACE
    Figy. mint mondtam, ugyanolyan eszközökkel, ugyanazzal a géppel, ugyanazzal az internettel XP alatt a torrent 300 K-val tölt, bizonyos nagy sebességű IP-kről max. 100 K-val jöttek a cuccok. Amikor egy másik vinyóval Win7-ről boot-oltam, 1 percre rá a torrent tökéletesen max. sebességgel ment. Utána visszaléptem XP-be, és ugyanolyan lassú volt, mint előtte. Ezt mivel magyaráznád akkor?
  • Nagyi06
    az oprendszernek szerintem semmi köze nincs a internethez! szerintem most valami gebasz van a kedves upc háza táján azt majd kijavítják idővel! szerintem azzal baszták el hogy emelték sok helyen a netet és nem bírták kordában tartani a helyzetet és hát mindenkinél szar lett!:S:D
  • milk4
    XP 32bit
  • ACE
    Milyen oprendszert használsz?
  • milk4
    Nálam minden oké.
  • Desiderata #17744
    nálatok is megdöglött a upc? már vagy 1 napja kb 20 KB/sec a feltöltésem, letöltésem is kutya
  • milk4
    Nekem ennél mindig magasabb a pingem.

Torrentnél:

Chello Classicnál ilyen volt:
  • Bazsiii90
    Chello Silverrel akkor miért csak ennyi a sebesség? És miért magas még mindig a ping ?:(
  • Balumann
    Chello silver, sebességet fent látod.
  • [HUN]Crassus
    pipa zöld nyolcszázezren osszák a cuccost és nem jön semmi:S
  • tompka
    hoppá. ping a bix felé átlag: 126ms :D
    De megy a letöltés-feltöltés, és a NasaTV-t nézem közben :)
  • Bazsiii90
    Szóval akkor a Chello Classicból mi lett?És mi a garantált meg a kíírt sávszélesség?Valaki pls :)
  • [HUN]Crassus
    esköszöm rosszabb mintha kínában lennénk:S
  • milk4
    Engem is ledobott 2x 10perc torrent után...