UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TEON: Dominator 79/Sagittarius76/Warlock 75/SWS 67

Nemakarom elszólni, de az utóbbi 5 percben folyamatosan pingeltem és nem volt 80ms nál nagyobb érték.

UPDATE 2 - Sikerült elérni a UPC illetékesét, aki azt mondta, a routerszekrényes történet hoax, a probléma valahol a UPC hálózata és a külföldi hálózatok között van, és nincs köze a sávszél-emeléshez. A rossz hír: a hivatalos infó az, hogy még nem tudták lokalizálni problémát, vagyis még nem javítják, csak keresik, mit kell javítani.
Tatyla
na ja ma felhívtam õket már a menüben benne van az elõre rögzített üzenet hogy már rajta vannak a hiba kijavításán...
persze majd meglátjuk...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

passatgt
reggel félálomba lerúgtam a szekrényajtómat, de a net még mindig nem jó<#idiota>

Gubberx
Ezt találtam:

A UPC-rõl

May 10th, 2009 by Hancu

Rettentõ sokan jeleztétek (meg offtopikoltátok tele az utóbbi postokat), hogy valami gáz van a UPC-nél, hétvége lévén nagyon sokat nem tudtunk nyomozni az ügyben, de azért lássunk valami helyzetjelentést a frontról.

* Két-három napja áll a bál, a Chello-elõfizetõk 7-800 ms lagra, félpercenként 4-5 seces lagspike-okra, random netszakadásokra panaszkodnak. A FS látogatóinak közel 20%-a a UPC hálózatából jön, valószínûleg az összes magyar WoW-játékos között is ilyesmi lehet az arámny, vagyis a probléma elég sok embert érint.
* A UPC support állítólag tud a problémáról, és már vadul dolgoznak a kijavításán. Vagy a lokalizálásán. Vagy valamin.
* Traceroute azt mutatja, hogy amíg a jel a UPC-ig elér, semmi gond nincs, a gebasz valahol a UPC meg a Telia (Blizzard európai szolgáltatója) között lehet. Ezt támasztja alá az is, hogy csak úgy sima netezés közben nincs gond. Úgy tûnik, a probléma minden adatforgalmat érint, ami a UPC hálózatából külföldi ip-k felé megy.
* Egyelõre ennyit tudunk, holnap reggel, amikor a hétvégi álomból felébrednek a Mátrix üzelemtetõi, rákérdezünk a dologra, mindenféle titkos csatornákon keresztül. Ha valakinek van valami plusz infója, jelezze kommentben.

UPDATE - Support mondja: “Elszállt egy nagyobb routerszekrény ami a szerdán esedékes bõvités kézben tartásáért lett volna felelõs, a hétvégén nem vették komolyan, mert belsõ problémaként kezelték de mint kiderült országos probléma van, és már dolgoznak a javitáson. A mai nap folyamán kijavitják a hibát, és mindenkitõl szives elnézésüket kérik.” (thx Shaele)

A sajtóosztályon az illetékes reggel óta elérhetetlen.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Én még azon csodálkozom hogy sem a TV, Rádió, Online sajtó, nem foglalkozott vele.

Mondanom se kell most is szar a net.

ToCsEk
hi, kicsit visszaolvastam és megnyugodtam hogy nem csak nekem sz*r ez a sz*r.... mi a f*sz van? mértem sebességet, nincs vele gond de mire behoz 1 oldalt 0-1perc, játszani lehetetlen mert 5secenként van 10sec lagg 😄
mi a fene történt upcvel? Valaki tudja? Bedõlt a nagy sávszélemelés? Bemondta a rendszer az unalmast?
szánalom...<#wow3>

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

mflex
na amirõl beszéltem, mac:

na itt tényleg befejeztem a témát a router cseréig 😄

What about the forests?

daemonervosa
szerintem amennyit én már basztattam õket , néha az az érzésem, ki van rakva egy cetlire "ha ez a szám hív NE vedd fel. : ****/*** **** "

Trolling is a art.

passatgt
úgyis csak anynit mond, hogy indítsd újra a modemet

Banano
Top10-be került ez a topik, drága upc miatt.
Végigolvastam az elsõ oldalt, ezért most nem kérdezem meg hogy ,,mért nem tudok neten külföldi szerón játszani"...Holnap telefonálok, remélem ti is..-.-

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

bakvarnyu
Legalább kiírhatnák az oldalukra a csicskák,hogy mi a rák van, de hallgatnak mint a sír.

Dettó ugyanez nálam is. Nem ma jött elõ ez a szar külföldi vonal. A héten vmelyik nap kaptam mailt, hogy 10-rõl 15-re emeltek, ez speedtest alapján meg is van, de attól a naptól kezdve szarakodik minden nap a külföld. Ma csak még rosszabb lett. Tegnap/tegnap elõtt csak kurvára lagoltam, nem volt 10-20 percenként disconnectem, ez ma jött be...😞

Waczkor
Higgye el Uram én értem mit akar ezzel elérni,Isten a tanúm még egyet is értek,de kérem eressze le a fegyvert és beszéljük meg😊

XBOX Live Gamertag:Waczkor

csatlakozom, valamit nagyon elbasztak, mert az osszes online jatek, ami nem magyar serveres, az jatszhatatlan. nekem inkabb 5mbit, legyen stabilan, ne 15 ilyen szarul.
Jamirofan89
A kurva isten bassza meg <#violent> azóta a naptól fogva amikor 10MB-ról 15-re növelték a netem teljesen lassú,a játék laggol majd megszakad! MI A FASZÉRT KELLETT NÖVELNI CSICSKA UPC? SZAR FOS az egész<#falbav><#gunyos1>

Zsoltika 007
Erre írtam hogy bizonyos határokon belül. Itt arra próbáltam gondolni hogy nekik is jó ha neked jó a szolgáltatás és nem szopsz vele ergo hajlanak rá hogy segítsenek a minõség javításán akár úgy is ha többet vállalnak mint amit kellene.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Ahh, ok, valami olyasmire gonsoltam hogy fentmaradt a QoS vagy valami extra cucc a mac-hez elvégre nem tudhatom mire használod a gépeket. de mindegy, bocsi csak késõn jutott eszembe, lassan kapcsoltam.. iszom nézem a CAN-RUS meccset, és közben zombit írtok😄
mflex
teljesen különböznek.. a win7 pl még teljesen "szûz", semmi nincs fent még rajta...

What about the forests?

kérdés csak akkor érdekes ha MINDHÁROM PC-n fent van valami pluszban

bocs kimaradt egy szó😄
csak most jutott eszembe..a pc-ken van a TCP-IP-n kivül valamilyen más protokol is felrakva? ez a kérdés csak akkor érdekes ha PC-n fent van valami pluszban, mert azt már tudjuk hogy nem a pc-kben van a hiba, de azt még nem zártuk ki hogy mindhármon van valami azonos dolog ami fogja a tcp-ip sebességét.
mflex
holnap kicserélem, de van egy olyan érzésem, hogy nem fog javulni..

na majd kiderül

üdv

What about the forests?

nincs mit😊

(de azért szerintem egy másik routert is ki kellene probálni, mert már más nem nagyon maradt, mert ha a modemed a mac-nek jól adja az áldást, akkor csak a router diszkriminálhatja a PC-ket...)
mflex
ezeket már mind kipróbáltam...
nekem van egy asztali pc-ém amin win7 van, egy laptop amin vista és a páromnak szintén egy laptop amin egy fos xp, de mindegyik OS alatt ezt produkálja, kivéve a macpro-n nem.

éppen ezért vagyok tanácstalan, mert mindegyik gép ugyanarról a routerrõl van elosztva... jelen esetben a laptopok is utp-t kapnak egybõl.

kösz azért a segítséget😊

What about the forests?

átlag vagy nem átlag .... rá kéne jönni hogy hol és mi a hiba..

indíts el egy ftp servert a mac-en és kezdj el a pc-rõl föl meg letöltögetni egy nagy file-t aztán meg egy csomó kicsit.. és mond meg hogy stabilan adja e a max közelit (a net legyen köztük 100Mbit, mert egyébként a vinyók sebessége belepiszkítana a dologba)... ha nagyon a max alatt van (kevesebb mint 60%), akkor fordítva is próbáld ki.. tehát a pc-n legyen az ftp szerver és a mac legyen a kliens... attól függõen hogy fordítva is lassú e vagy nem ,vagy hogy mindkét írányba lassú vagy hogy mindkét irányba gyors.. sok minden kiderülhet. és akkor lehet tovább gondolkodni az Internet meg a Windows felé😊
Na nálam extrém helyzet van
"C:\Users\Tomi>ping -t -w 10000000 www.se
www.se <212.247.7.218> pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 212.247.7.218: bájt=32 idõ=97 ms TTL=48
Válasz 212.247.7.218: bájt=32 idõ=107 ms TTL=48
Válasz 212.247.7.218: bájt=32 idõ=97 ms TTL=48
Válasz 212.247.7.218: bájt=32 idõ=82 ms TTL=47
_(kurzor, azaz vár)"
19:01-tõl vár!!! Extrém?? 😄

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

tommygear
ja értem :S
akkor most hogy netezel?😄

használd nyugottan a varázslót, csak a TCP-IP-nél kell a DNS-t megadnod

ami a upc-nél 213.46.246.53 és 213.46.246.54 a többi mehet automatikusan.
mflex
Akkor legközelebb úgy szólíts meg és én sem fogok úgy reagálni.
Egyébként most valami olyasmit mondj amit még nem tudok.
Nem egy "átlaghülyewindowsfelhasználó" vagyok...

What about the forests?

nem vagyok ZSENI.. egyebkent te mindenkitõl ílyen stilusban kérsz tanácsot, mert bár utolag el kel ismernem, hogy visszaolvastam, és tényleg volt egy kis szarkazmus a post-omban, de semmiképpen sem bántó szándákkal írtam, ellentétben veled..

Hogy a francba tudnék tanácsot adni egy olyan géphez amit még sohasem láttam? Nem értem arra gondoltál hogy így vasárnap este megtanítalak a windows network rejtelmeire? Halvány lila fogalmam sincs miért lassab a windowsod alól a net, de nem kéne hogy az legyen az biztos..

A legjobb lene ha azzal kezdenénk hogy ráengeded a tcp-optimizert.. az az alapokat beállítja, nem kell hozzá sokat konyítani...és ha nem változik semmi, akkor majd meglátjuk mit kéne még megpróbálni.
mflex
Ezt nem mondod komolyan, ha ekkora szakértõ vagy akkor adj tanácsot, ne csak a szót fosd.

Kurvára utálom, mikor ilyen faszságokkal jönnek, te ZSENI!

What about the forests?

Hali mindenkinek!
Segítsetek már kicsit 😄
Újra lett téve az xp és nem tudom beállítani a UPC-t.Valaki elmondaná hogy hogyan kell beállítani?
Légyszi segítsetek már.
passatgt
ue nálam is, itthon 8-as ping, kintre 200-300-as

Érdekes komment 😊 majd ha bemegyek Upc-be és megmondom hogy a válság miatt most nincs pénzem pár honapig most nem fizetek,
erre megveregetik a vállám és - á nem gond megértõek vagyunk -
mondattal engednek ki akkor én is megértõ leszek addig kb. elvárom hogy amiért fizettem kapjam is meg..
Persze gondok lehetnek megértem én is ,de irtam nekik 3 levelet és semmi válasz.. Bár beirtam milyen kártéritést fogok ezért kapni? mondatot,talán arra nem tudnak válaszolni.😊
Mert ugye nem kérdéses jár .
Vagy csak nekünk kötelezõ teljesiteni a feltételeket ?

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

egyébként nekem is mindíg megvolt a max speedtest-en, csak az a furcsa, hogy a mondjuk a német vagy angol speedtest hoston többet tudok elérni, mint pl a UPC saját holland speedtestjén: az egyiken a silver 16/1.99Mbit-et mutat a upc-nél meg csak 15/1.96Mbit-et bár tökmindegy.

http://www.upc.nl/internet/snel_internet/speedtest/
Ha valakinek nem megy windowsban, de mac-en igen, akkor nem a windowsban kellene keresni a hibat, hanem a hozzáértésben... nagy tákolmány a windows, sohasem lesz belõle biztonsagos oprendszer, de a netjének a speedjével nincs az égvilágon semmi baj.
[HUN]Crassus
akkor boccccs

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Zsoltika 007
A komment nem neked ment hanem garfield-nek! Grat a stílusodhoz!

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Hunter of Deer
en ahogy eszrevettem a hazai kapcsolat normalisan muxik. nekem a speedtesten megvan a 25mbit le es 3 fel 30ms pinggel max. viszont ha egy kulfoldi szerverrel probalom akkor rohadt nagy a ping.

ezert nemtudok Lineage2zni sem mert allandoan megszakad a nagy ping miatt :S remelem mihamarabb kijavitjak mert ez igy nem tul jo, foleg hogy le akartuk mondani eddig 5mbites volt rogton jott a nyalizas hogy pls ne adunk 30 mbites netet fel aron csak nem menjunk oO
kezd egyre szanalmasabb lenni ez a upc...

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

mflex
Most telepítettem fel a napokban....

What about the forests?

[HUN]Crassus
te hülye vagy

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Én csak a upc saját számláját szeretném kifizetni még idõben, de nehogymá mûködjön :S Buszocskázni meg nem akarok, hogy kifizessem. Max holnap megy nekik egy telefon, hogy ne számítsanak a pénzükre, ha nem oldják meg 😄

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

terribad
rossz oldalt választottál, elõbb a gnómoknak fog megszûnni a lag mert az õ adataik kisebbek és könnyebben átférnek a hálózaton.

bloody fucking murder

Üdv!

Meddig tart még kb. a telia b*szakodása, tudja valaki? Csak mert használnám az a "szolgáltatást", amiért fizettem.

Köszi
Zsoltika 007
Garfield-nak ment.

Zsoltika 007
Végül is lehet széllel szemben hugyozni, de nem ez a jó irány. Remélem te sem hiszed el hogy ha kibasznak a felhasználókkal az a megoldás hogy magyarázod a feltételeket. Azért mert vannak feltételek és szabályok ezeken túl (reális határokon belül) mindig a felhasználó érdekeit szem elõtt tartva próbálnak megoldást találni(ez azért minden normális cégnél így van kisebb, nagyobb mértékben). Az ilyen tárgyilagossághoz végtelenül ragaszkodó emberek miatt tartunk ott ahol és nem ott ahol lennünk kéne. Remélem életed során csak a tiédhez fogható elvû emberekkel hoz majd össze a sors amikor egy kis szimpátiát vagy segítséget várnál.

tommygear
win reinstall lehet megoldaná, nekem is volt 1x ilyen.
vagy már próbáltad?
Ez érdekes, hogy macen nincs gáz, de windowson van. Namindegy majd kiderül.
Olvasom hogy UPC nem csak Magyarhonban szar, valami nagy gáz lehet náluk.

mflex
és MAC alatt:

az egész képet bemásolom, hogy látni lehessen, hogy valóban MAC-rõl csináltam, természetesen a külföldi oldalak is azonnal bejönnek:

What about the forests?