22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • tszd
    de valami gáz van, mert direkt letöltésnél - letöltésvezérlő nélkül - kb. 450 KB/sec-et érek el...
  • tszd
    ja, és köszi! :)
  • tszd
    Sziasztok!

A segítségeteket kérem. Chello Gold előfizetésem van, de valami miatt az asztali gépemen a sebességtesztek a maximális 25 Mbit helyett csak a következőket mutatják: kb. 7,4 Mbit a UPC speedtesten és kb. 5,6 Mbit a Speedtest.net-en. Már mindent kipróbáltam (beleértve a hálókártya driver frissítést és a hálókártya cserét is), de nem javul a helyzet. XP-m van és csökkentett módban is ugyanez a helyzet, tehát nem szoftveres gondra gyanakszom. Viszont ha nem a hálókártya a probléma, akkor micsoda? Másik gépen kipróbáltam, ott vígan megy a max. letöltési sebességgel... Mondjuk az az érdekes, hogy az asztali gépen letöltésvezérlővel látszólag elári a max sebességet (kb. 3000 Kbit/sec.). amúgy van egy wireless routerem, de annak kiiktatásával sem változik semmi. Ja, és újra be is regisztráltam a modemet, hátha...
    Ha van ötletetek, szívesen fogadom!
  • Lord Nomak
    Most beszéltem UPC ügyfélszolgálattal. Dolgozónet csomaggal 6700 Ft-ot fizetek havonta F30-as netért úgy, hogy a hűségidőt lejárt, amennyiben hosszabbíttatom a hűségidőt 0 Ft-al csökken a havidíj sőt, ha F60 vagy F120 csomagot szeretnék akkor nem is lehet érvényesíttetni a dolgóznet szolgáltatást. Mennyi kedvezmény ejha..
  • hexcode
    NEkem meg datanet-en, upc-n 2/2 vagy 2/3, 3/3 változatok vannak:D
  • Lord Nomak
    Nekem ezt az adatot adja be, ha speedtesten vagy datanet speedtesten nézem akkor egyből 30/3, vagy az eddigi legjobb 32/3.5

• hexcode
    Mégis ez mutatja az eddigi legjobb eredményt.. Na de itt az a lényeg hogy Chello Silver-re ez nem igazán jó eredmény..nem? de.
    Kíváncsi vagyok a Fiber Power 30-nál a letöltési sebesség megoldódik-e...
  • Zsoltika 007
    Ez a seb teszt nagyon kis fileokkal dolgozik. Nem valami jó.
  • hexcode
    elég tré...
  • hexcode
    Jól van. Az a lényeg hogy nem villog, hanem folyamatosan világít, ha megy a gép ha nem.. és szerintem régen ez nem így volt..
    De arra még mindig nem tudom a választ hogy sebességmérésnél (upc,gtsdatanet) miért 2Mbps és 4Mbps között van a letöltési sebességem, amikor a feltöltés meg mindig 2,8Mbps vagy 3.. és mint chellos, fiber power 30-ra leszek rakva, már a számlán is ez szerepel! (tavaszi számlán még chello medium voltam)
  • Zsoltika 007
    Akkor is villog ha kapcsolódva van. Nem feltétlenül kommunikál.
  • hexcode
    biztos igazad van, de nekem nincs "lan karim" :D van egy modem ami usb-vel van összekötve a géppel és ennyi.. a modembe belemegy még a upc kábele meg a telefon :D és persze az adapter.. na mindegy, csak szerintem az lenne a logikus h villog ha pl. töltök vagy valami, nem pedig veszettül világít egyfolytában..
  • Zsoltika 007
    Azért mert ha ki is nyomod a géped a lan kari még áram alatt van bizonyos okokból. (pl wake on lan csak úgy megy ha a kártya áram alatt van különben hogy indítaná a gépet hálózatról?)
  • hexcode
    úgy hogy semmilyen adatforgalom nincs kb? meg ha ki van kapcsolva a gép akkor mér kell folyamatosan világítania a receive és send lednek?:P
  • werkfilm
    ez normális
  • hexcode
    Érdekességként eszembe jutott valami, hátha tudjátok rá a választ.
    Van a modem (Scientific Atlanta [WebStar EPX2203]), nálam ezek a ledek folyamatosan világítanak:
    -power
    -receive
    -send
    -cable
    A "pc" led meg villog. Na most a felsorolt 4 led, kikapcsolt állapotban ugyanúgy világít. Net mindig van, modemet akárhányszor kihúzhatom és vissza ez a jelenség mindig visszaáll. Tud valaki vmit erre?
  • bertino
    ja.
  • precision
    az "fasza" :(
    n -es routert meg hiába veszek gondolom, ha a laptopban lévő wlan cucc csak g -s
  • ACE
    Az 54 Mbit az csak ELMÉLETI sebesség, valójában ha a router mellé teszed 10 centire a kliens gép antennáját, akkor sem nagyon tud 20-25 Mbit fölé menni...
  • Blekk Síp
    Igazából mindent leírtál, amiért nem éri mrg a 120-as.
  • Xabinho87
    Én fel akartam mondani a jelenlegi gold előfizetésem de márciusig hűség van rá kötve mert csomagban lett megrendelve. Most emiatt érdemesebb nagyobb csomagra váltani hasonló árban, mert novembertől lecsökkentik a goldosok internetét. A 120asra gondoltam, (igen tudom hogy nem lehet kihasználni) de a rendszerkövetelmény talán megvan. Nem egy gamer számítógépem van csak internetre és letöltésre használom szóval nem is nagyon kell. Bármilyen gépen elfut a 120as internet vagy van olyan a rendszerkövetelményben ami nem baj ha gyengébb? Esetleg van olyan hardver (pl. memória) amiből nem árt ha több van? A másik aggályom ismerve a UPC-t hogy a 120mbit jó ha eléri a 70-80at majd normál használat mellett. Így van a jelenlegi internetemnél is. Nincs leterhelve a sávszélesség mégis nem egyszer 10-15Mbit a letöltésem. Arról nem is beszélve hogy naponta többször megy el az internetem ami elég bosszantó ha valami olyanra használom ami valós időben történik.
  • hexcode
    Valaki árulja már el hogy miért mérek mindig 2,5MBps és 4MBps közötti letöltési értékeket, valamint 2MBps és 3MBps közötti feltöltési értékeket.. nem csak ma, hanem általában!! és FP30-ra leszek átállítva.
    Csak nekem nem stimmel vmi?
  • Tigristank
    Meg tudja valaki mondani, hogy hogyan lehet megnézni a modem firmware-t? Sehol nem találom. :S
  • Grifidos
    [IMG]http://www.speedtest.net/result/571589865.png[/IMG][/URL]]Ez van srácok!
  • Skynet85
    Ez a világ legtrágyább routere és most nem megbátnai akarlak, először ilyet vettem én is. Többeközött az volt a baj, hogy pl a különböző protokolokat használó hálozatos szolgáltatások egymást nyírták ki, vagy is bocs a router nyírta ki őket. Instabillá vált a net azonnal amint pl elidult egy msn egy skype meg modjuk egy torrent...

Bevittem boltba mondták, hogy sajnos másnak is volt vele ilyen baja cserélik...

Sebességre vissza térve, 54 mbitet tudnia kellene drót nélkül is mert g-s , de ennél semmin se lepődnék meg...
  • hexcode
    werkfilm: provokátor:D
    Azt megtudja vki mondani hogy miért mérik mindig 2,5Mb/s és 4Mb/s közötti letöltési értékeke?? a feltöltés meg mindig ~2Mb/s.
    És mint előfizető fp30-asra leszek átállítva.
    Ez a sebesség most nem kirívó eset, így van már szerintem ezer éve:D, csak furcsa..
  • mflex #18913
    rinyálni kell és ha van kábeltv és telefon is akkor azok felét is elengedik vagy a teló havit ingyen adják!!!

Erről bővebben is írhatnál, mert nem értem.
    Nekem a telefon, net, tv minden van, de még mindig gol(n)d-ban vagyok, hogy mire váltsak etc...
  • precision
    visszaszívom... úgynézki a router a ludas
    a nagy gépen megvan a 30mbit, de wifin keresztül csak a lent látható 20mbit

ez normális? vagy vmi "bug"? a routerem: link
  • precision
    milyen jó olyan fp30 -ra ébredni, ami 10mbittel lassabb mint kéne :( :D

• werkfilm
    reggelit ne tegyék eléd tálcán?
  • Netes
    power 30 szerepel 7100-ér. ... ez is átbaszás, új csomagnak minősül (tök mindegy h új előfizető vagy-e vagy már meglévő és az se számít h esetleg még a hűséged nem járt le) 6500-ért kéne adniuk, jó hűség aláírásával (2011..ig) csak 1 előfizető akiről havi 600ft húznak le..
  • Netes
    most nem értem, az emeléssel csökkentik a már meglévő előfizetők előfizetési díjait, vagy mennek tovább a régi előfizetés alapján!
    pl: chello 20/3mbitesek voltak régen (kb 9500 ft) azok most 8000ezerért kapják a fiber power 60-at? vagy netán 9500-ért????
    Nah eről beszélek, nem tom hogy ki nem tudja h mi a szitu

én szept 3-án bementem a upchez és mondtam h már előfizető vagyok és fiber power 60-at akarok, azt mondták rendben 8ezer és jó h bejöttem mert fizethettem volna tovább a 9500-at a fiber60-ért,(az emelés után)

csak megemlítem h én is upc-s vagyok de átvagytok ba..va mindannyian, rinyálni kell és ha van kábeltv és telefon is akkor azok felét is elengedik vagy a teló havit ingyen adják!!!
  • Balumann
    A végén tényleg azt írja, hogy uploading, de én becsuktam azt az ablakot (rákérdezett, hogy biztos be akarom-e zárni mert még tölti), bezártam, és tökéletesen feltöltötte az utóbbi 2 videót (mindkettőt leállítottam feltöltés után, kb. 10-15 mp-el). :o
    Próbáld ki, hogy leállítod, ott lesz feltöltve a teljes videó :I Kb. 20 perc kellene alapból, hogy felmenjen.

Másnak ráadásul lassú, lásd werkfilm hsz-ét, de mástól is kérdeztem már.
  • tommygear
    nyugi nekem is ezt csináljak, csak nekem úgy hogy youtubeon rámegyek a videó feltöltésére és 2 mp alatt végigfut a csík és azt írja fel van töltve a vidi, közben háttérban még tölti, jewtube bug
  • Balumann
    Hmm, nah akkor valaki valamilyen ötlet erre a természetfeletti jelenségre? :o Akármilyen videót töltök fel, pillanatok alatt fenntvan! Itt egy másik példa: kép

Ilyen jelenséggel még soha nem találkoztam, kb. 2 hete is raktam fel videókat, akkor normális ideig tartott.
  • werkfilm
    33.5MB of 745.7MB - 33:48 remaining

fp30
  • Balumann
    Valaki megtudná magyarázni, hogy hogy megy fel youtube-ra - még csak 210 KB-s feltöltéssel több teszt, meg próba alapján - kb. 150 megás videó 10 másodperc alatt? Tegnap is töltöttem fel, de elindítás után elmentem, kb. fél perc után már fenntvolt, ma néztem, 10 mp alatt ment fel.

Próbaként elindítok egy 1,3 gigás videót feltöltésre, azt is 4 perc alatt feltölti. (kép)

Ti próbáltatok már youtube-ra feltölteni, nálatok is ezt csinálja? Bármi felmegy pillanatok alatt.

Teszteltem a netemet, küldtem havernak skypen, töltök le/fel torrentről, nézek sebességtesztet, 200 KB/s a feltöltésem kb, tehát máshol nincs ilyen különös jelenség. Még vszínű nekem a fiber powerre sem állt át, silverem van (15/2)
  • Zsoltika 007
    Én! Eddig volt 9800 a gold. Most 8000 a fiber 60. Hú de rábasztam!
  • somdav95
    nelegyél okos, ha nemtudod mi a szitu :)
  • hexcode
    Mi chello mediumra fizettünk 6900-at, mostani számlán már fiber power 30 szerepel 7100-ér.