Intel Pentium 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi!
ABIT P4-es alaplapnál láttam olyat, hogy Intel 845 + ICH2.
Azt nem tudja valaki hogy mi az az ICH2?
ABIT P4-es alaplapnál láttam olyat, hogy Intel 845 + ICH2.
Azt nem tudja valaki hogy mi az az ICH2?
Ne feledd! Noé bárkáját amatõrök építették, míg a Titanicot profik! psn: Kozsi_DE
Ja amugy tévedés, hogy a 423 atx lenne, már annak is az ujfajta táp kell, ugymint a 478nak.
Hát figyelj ha be tudod rögziteni a tápot a régi házadba akkor ok, csak azon nem ugyanott lesznek a csavarok...
Amugy csak az i845be mennek SDramok, az i850be meg csak RD, tehát vegyes nincs, sajnos, pedig az lenne az igazi, de szerintem voltokkal, meg architekruával nem tudják összehozni a kettöt..
Amugy csak az i845be mennek SDramok, az i850be meg csak RD, tehát vegyes nincs, sajnos, pedig az lenne az igazi, de szerintem voltokkal, meg architekruával nem tudják összehozni a kettöt..
Ismét egy hüje kérdés:
A "Direct Rambus RIMM modules"-támogató alaplapokba bele megy-e a "régi" SDRAM?
A "Direct Rambus RIMM modules"-támogató alaplapokba bele megy-e a "régi" SDRAM?
Ne feledd! Noé bárkáját amatõrök építették, míg a Titanicot profik! psn: Kozsi_DE
Borg: Láttam csak tápot P4-es alaplapokhoz 8-9 eFt-ért.
Az új házak kiképzése is más, vagy elég csak a tápot cserélnem???
Az új házak kiképzése is más, vagy elég csak a tápot cserélnem???
A topic címét módosítottam annak érdekében, hogy legyen egy egyértelmû P4-es téma. Amennyiben sérti a topic nyitójátt kérésére visszaállítom az eredetit címet.
Moderátor
Moderátor
Köszi skacok!
Új kérdés:
1. a i845-ös és az i850-es chipset között csak a memóriatámogatás a különbség(SDRAM/DDRRAM/RAMBUS), vagy van valami köze a foglalatokhoz is?
2. ABIT P4-es alaplapnál láttam olyat, hogy Intel 845 + ICH2.
Mi az ICH2?
B0nB0nM3ggy: Az asus p4t az Socket423-as, és ha jól értelmeztem az itt leírtakat akkor ezért megy bele a "régi" atx-es házba, míg az asus p4b az Socket 478-as, és ezért kell hozzá új ház.
Javítsatok ki, ha tévedek.
Thx.
Új kérdés:
1. a i845-ös és az i850-es chipset között csak a memóriatámogatás a különbség(SDRAM/DDRRAM/RAMBUS), vagy van valami köze a foglalatokhoz is?
2. ABIT P4-es alaplapnál láttam olyat, hogy Intel 845 + ICH2.
Mi az ICH2?
B0nB0nM3ggy: Az asus p4t az Socket423-as, és ha jól értelmeztem az itt leírtakat akkor ezért megy bele a "régi" atx-es házba, míg az asus p4b az Socket 478-as, és ezért kell hozzá új ház.
Javítsatok ki, ha tévedek.
Thx.
regi atx-es alaplapokba...
hmm szal a regi atx-es hazakba
hmm szal a regi atx-es hazakba

az asus p4t-hez ugy hallotam nem kell uj haz mert be lehet tenni a regi atx-es alaplapokba...
szal en ezt fogom venni... =)
szal en ezt fogom venni... =)
Laja2 Milyen házad van?
478 az újabb, ez a microPGA-s, tehát a kisebb változat.
Még egy fontos dolog, hogy újfajta, és LEGALÁBB 300Wos táp kell a 478as P4 alaplapoknak!!!
Az uj tápon van 2+ tápcsatlakozo, speciálisan p4 alaplaphoz. Egy ilyen ház DTKbúl kb 20000 zsé..ez sem utolsó szempont, sajnos ez tovább emeli egy p4 rendszerre való átállásnak az árát...
Még egy fontos dolog, hogy újfajta, és LEGALÁBB 300Wos táp kell a 478as P4 alaplapoknak!!!
Az uj tápon van 2+ tápcsatlakozo, speciálisan p4 alaplaphoz. Egy ilyen ház DTKbúl kb 20000 zsé..ez sem utolsó szempont, sajnos ez tovább emeli egy p4 rendszerre való átállásnak az árát...
NEM SZABAD venni a régiből (a 423 tűsből) mert minden későbbi P4 (a northwood is, ami sokkal gyorsabb és fejlettebb lesz) már a 478-as formátumban lesz. pontosan ezért vettem én is ilyet...
Köszi, ezek szerint a 423-as az új?
a kisebb tokozasu lesz a leterjedtebb a regebbi meg elfelejtödik...
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Köszi, nem tudod véletlenül (vagy vki más), hogy melyik lesz az elterjedtebb, vagy esetleg mind a kétfélét húzza felfele az Intel?
Semmi, kivéve azt, hogy persze más alaplap és hűtő kell hozzá. Az új P4-es november-december körül jön majd ki. (Nekem egy 1.7 Ghz-es socket 478-asom megy 1955 Mhz-en.)
Mármint a lábak számán kívűl!