18
P4-es processzorok. Mi a különbség a Socket 423-as és a Socket 478-as pentium 4-esek közt?
-
#18 Köszi!
ABIT P4-es alaplapnál láttam olyat, hogy Intel 845 + ICH2.
Azt nem tudja valaki hogy mi az az ICH2? -
Borg #17 Ja amugy tévedés, hogy a 423 atx lenne, már annak is az ujfajta táp kell, ugymint a 478nak. -
Borg #16 Hát figyelj ha be tudod rögziteni a tápot a régi házadba akkor ok, csak azon nem ugyanott lesznek a csavarok...
Amugy csak az i845be mennek SDramok, az i850be meg csak RD, tehát vegyes nincs, sajnos, pedig az lenne az igazi, de szerintem voltokkal, meg architekruával nem tudják összehozni a kettöt.. -
#15 Ismét egy hüje kérdés:
A "Direct Rambus RIMM modules"-támogató alaplapokba bele megy-e a "régi" SDRAM? -
#14 Borg: Láttam csak tápot P4-es alaplapokhoz 8-9 eFt-ért.
Az új házak kiképzése is más, vagy elég csak a tápot cserélnem??? -
#13 A topic címét módosítottam annak érdekében, hogy legyen egy egyértelmű P4-es téma. Amennyiben sérti a topic nyitójátt kérésére visszaállítom az eredetit címet.
Moderátor -
#12 Köszi skacok!
Új kérdés:
1. a i845-ös és az i850-es chipset között csak a memóriatámogatás a különbség(SDRAM/DDRRAM/RAMBUS), vagy van valami köze a foglalatokhoz is?
2. ABIT P4-es alaplapnál láttam olyat, hogy Intel 845 + ICH2.
Mi az ICH2?
B0nB0nM3ggy: Az asus p4t az Socket423-as, és ha jól értelmeztem az itt leírtakat akkor ezért megy bele a "régi" atx-es házba, míg az asus p4b az Socket 478-as, és ezért kell hozzá új ház.
Javítsatok ki, ha tévedek.
Thx. -
B0nB0nM3ggy #11 regi atx-es alaplapokba...
hmm szal a regi atx-es hazakba -
B0nB0nM3ggy #10 az asus p4t-hez ugy hallotam nem kell uj haz mert be lehet tenni a regi atx-es alaplapokba...
szal en ezt fogom venni... =) -
#9 Kozso nézz körül itt -
Mathias #8 Laja2 Milyen házad van? -
Borg #7 478 az újabb, ez a microPGA-s, tehát a kisebb változat.
Még egy fontos dolog, hogy újfajta, és LEGALÁBB 300Wos táp kell a 478as P4 alaplapoknak!!!
Az uj tápon van 2+ tápcsatlakozo, speciálisan p4 alaplaphoz. Egy ilyen ház DTKbúl kb 20000 zsé..ez sem utolsó szempont, sajnos ez tovább emeli egy p4 rendszerre való átállásnak az árát... -
laja2 #6 NEM SZABAD venni a régiből (a 423 tűsből) mert minden későbbi P4 (a northwood is, ami sokkal gyorsabb és fejlettebb lesz) már a 478-as formátumban lesz. pontosan ezért vettem én is ilyet... -
#5 Köszi, ezek szerint a 423-as az új? -
#4 a kisebb tokozasu lesz a leterjedtebb a regebbi meg elfelejtödik... -
#3 Köszi, nem tudod véletlenül (vagy vki más), hogy melyik lesz az elterjedtebb, vagy esetleg mind a kétfélét húzza felfele az Intel? -
laja2 #2 Semmi, kivéve azt, hogy persze más alaplap és hűtő kell hozzá. Az új P4-es november-december körül jön majd ki. (Nekem egy 1.7 Ghz-es socket 478-asom megy 1955 Mhz-en.) -
#1 Mármint a lábak számán kívűl!