18
P4-es processzorok. Mi a különbség a Socket 423-as és a Socket 478-as pentium 4-esek közt?
  • kozso
    Köszi!

ABIT P4-es alaplapnál láttam olyat, hogy Intel 845 + ICH2.

Azt nem tudja valaki hogy mi az az ICH2?
  • Borg
    Ja amugy tévedés, hogy a 423 atx lenne, már annak is az ujfajta táp kell, ugymint a 478nak.
  • Borg
    Hát figyelj ha be tudod rögziteni a tápot a régi házadba akkor ok, csak azon nem ugyanott lesznek a csavarok...
    Amugy csak az i845be mennek SDramok, az i850be meg csak RD, tehát vegyes nincs, sajnos, pedig az lenne az igazi, de szerintem voltokkal, meg architekruával nem tudják összehozni a kettöt..
  • kozso
    Ismét egy hüje kérdés:
    A "Direct Rambus RIMM modules"-támogató alaplapokba bele megy-e a "régi" SDRAM?
  • kozso
    Borg: Láttam csak tápot P4-es alaplapokhoz 8-9 eFt-ért.
    Az új házak kiképzése is más, vagy elég csak a tápot cserélnem???
  • Bradock
    A topic címét módosítottam annak érdekében, hogy legyen egy egyértelmű P4-es téma. Amennyiben sérti a topic nyitójátt kérésére visszaállítom az eredetit címet.
    Moderátor
  • kozso
    Köszi skacok!
    Új kérdés:
    1. a i845-ös és az i850-es chipset között csak a memóriatámogatás a különbség(SDRAM/DDRRAM/RAMBUS), vagy van valami köze a foglalatokhoz is?
    2. ABIT P4-es alaplapnál láttam olyat, hogy Intel 845 + ICH2.
    Mi az ICH2?

B0nB0nM3ggy: Az asus p4t az Socket423-as, és ha jól értelmeztem az itt leírtakat akkor ezért megy bele a "régi" atx-es házba, míg az asus p4b az Socket 478-as, és ezért kell hozzá új ház.

Javítsatok ki, ha tévedek.

Thx.
  • B0nB0nM3ggy
    regi atx-es alaplapokba...
    hmm szal a regi atx-es hazakba
  • B0nB0nM3ggy
    az asus p4t-hez ugy hallotam nem kell uj haz mert be lehet tenni a regi atx-es alaplapokba...
    szal en ezt fogom venni... =)
  • _RudY_
    Kozso nézz körül itt
  • Mathias
    Laja2 Milyen házad van?
  • Borg
    478 az újabb, ez a microPGA-s, tehát a kisebb változat.
    Még egy fontos dolog, hogy újfajta, és LEGALÁBB 300Wos táp kell a 478as P4 alaplapoknak!!!
    Az uj tápon van 2+ tápcsatlakozo, speciálisan p4 alaplaphoz. Egy ilyen ház DTKbúl kb 20000 zsé..ez sem utolsó szempont, sajnos ez tovább emeli egy p4 rendszerre való átállásnak az árát...
  • laja2
    NEM SZABAD venni a régiből (a 423 tűsből) mert minden későbbi P4 (a northwood is, ami sokkal gyorsabb és fejlettebb lesz) már a 478-as formátumban lesz. pontosan ezért vettem én is ilyet...
  • kozso
    Köszi, ezek szerint a 423-as az új?
  • Laalee
    a kisebb tokozasu lesz a leterjedtebb a regebbi meg elfelejtödik...
  • kozso
    Köszi, nem tudod véletlenül (vagy vki más), hogy melyik lesz az elterjedtebb, vagy esetleg mind a kétfélét húzza felfele az Intel?
  • laja2
    Semmi, kivéve azt, hogy persze más alaplap és hűtő kell hozzá. Az új P4-es november-december körül jön majd ki. (Nekem egy 1.7 Ghz-es socket 478-asom megy 1955 Mhz-en.)
  • kozso
    Mármint a lábak számán kívűl!