World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

devlking
Warlock az most olyan, hogy aki tud játszani az elég jó, aki meg nem az meg NAGYON szar. 😄
nem jó a balance? resto mellett gondoltam kiveszem a balance fegyót, kéne vmi ranged dps, nincs kedvem a mágussal lvlezni 😞 nem jó dps? amúgy én se látok sokat.. warlock viszont elég OP, legalábbis ahány mythic streamet néztem 😄
Warlock-ot alig látok M és M+-n, mi van velük, ennyire elbaxták a clast?

Csirke se sok van, szerintem engem is inkább csak a CR meg az inner miatt viselnek el 😛
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.10.17. 14:49:46

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

A gyűrű is a korlátozás alá esik, nem értem, hogy a ruszki hogyan haxolta be.

devlking
devlking
Igen, ilyet szeretnék látni.
devlking
Amióta minden follower 850-ben rohangál, meg minden rep exalted, CSAK nyomorul ilvl upgrader meg rep missionokat kapok... -.-
Fpocok
Gyűrűre nem vonatkozik a korlátozás.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Az a szokásos gyűrűs, trinketes unique equipped, hogy nem lehet egyfajta gyűrűből kettőd.

A legion legendarykon van egy ilyen:
"Unique-Equipped: Legion Legendary"

Ha megvan a fejlesztés akkor meg:
"Unique-Equipped: Legion Legendary (2)"

Nézd csak meg az ingame adventure guide-ba a loot tabon.
Pedig de

Jabocs, igen, azt nem irja rajta hogy legion legendary pedig hat tudjuk hogy az...
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2016.10.16. 09:02:07
Azt hiszem a gyűrűn nincs rajta, hogy unique equipped legion legendary, szóval az nem számít a keretbe.
bowden
3 hogyan?

devlking
Én is pofán basznám azt aki kitalálta, hogy így essenek a legendaryk. Holnap kész lesz a research, hogy a másodikat is felvehessem. A probléma az, hogy még csak az első sem esett ki. 2 alton köv héten lenne kész, ha farmoltam volna resourcet rajtuk, na azoknál sincs egy sem.
Az meg a másik, hogy néhány classt alapból legendary meglétéhez balanceoltak. DH-n 3 legendary igen szépen megtolja az aoet (m+ on ez igenkirály), a ring meg a single targetet (átlag 50% kevesebb gcd pazarlás fury generatere... tényleg nem op).
Dk-n is ugyanez. Healmonkon meg azt mondom, hogy ha esik akkor egy kis ilvl boost, ha nem akkor sem lesz semmi.
Itt van egy progressoriántaltabb arc néhány gondolata a témával kapcsolatban, ha valaki unatkozna:

Nem Te vagy az egyetlen, de a wow alapvetően egy olyan játék volt, ami a teljesítményed és a belefektetett energiád alapján jutalmaz és ezzel a kieggel ennek a 10+ éves wow mantrának a bástyái végképp leomlottak, amit profánabbul úgy mondunk, hogy eldiablosodott a játék és ez sok wow player számára fura.
Az, hogy illik-e avagy nem a wowhoz ez vitatható. Az, hogy jobb lett-e ettől a játék pedig szubjektív.
A lényeg, hogy tőzsgyökeres wow játékosok számára a wow lootrendszerének fundamentuma alakult át.

Számomra nagyon fura, hogy a casual, heroic only klánunk egy jelentős része ilvl szintjén már overgearelte a heroic raidet annak kinyílása után 2-3 héttel. Ez nagyjából a nyitás után 4-5 hónappal szokott bekövetkezni. Eddig 4 heroic firstkillünk volt, abból 3 boss már nem tudott proc nélkül upgrade-et dobni nekem, ez nagyon szokatlan.

A legendary rendszer viszont szerintem kifejezetten rosszat tesz a játéknak és nem is elsősorban az ilvl téma miatt, egyszerűen nem látom azt a meetinget magam előtt, ahol valaki bedobta, hogy ilyen legyen a legendary lootrendszer és legyen majd egy olyan legendás vállas, ami a nevét egy amerikai focistáról kapja, mert az milyen vicces és senki nem ment oda hozzá, vágta pofán és közölte vele, hogy ne gyalázza meg a 22 éves hagyatékot.
jazzy
No offense de én vagyok az egyetlen aki magas ívből leszarja kinek milyen itemjei / mennyi legendaryja van? Nekem nincs de nem is mozgat, ha sose lesz akkor is le fogom szarni <#fejvakaras>

Mondjuk én a többi problémát sem érzem, van egy 845 és egy 850es karakterem és tök jól elvagyok, content van szarásig és a legélvezetesebb kiegészítő számomra régóta.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2016.10.15. 21:17:15
Fpocok
Sírjatok!

;(

Igen, ez az, amivel sajnos a Blizzard ha akar sem tud mit kezdeni, egyszerűen túl elitista lett a közösség, a többség nem játszani akar, hanem villámgyorsan farmolni lehetőleg 4 érzelmek, szavak és hibák nélküli bottal.
Sajnos warlockot sokan nem invelnek, miközben a healer/tank gyakran közli, hogy ő csak akkor hajlandó maradni, ha szerzünk DH-t/monkot/firemage-et, mert azok az OP DPS-ek és ez csak egy példája annak, hogy mennyire elitista és fásult lett a wow közösség jelentős része (tisztelet a kivételnek).
Egy másik nagyon jelentős példa az, amit Te is mondasz, az ilvl követelmény, amikor nagyobb az elvárt ilvl, mint amit az adott kontent dob az teljesen nonszensz.

De ezek ellen sajna nem tud tenni a Blizzard ez a játék és azon belül a közösség öregedése, fásulása miatt szerintem elkerülhetetlen sajnos... :\
Jaja, a másik kedvenc az 1k goldért vett bónusz roll tokenért 30 goldot kapni.... 😄
A Blizzard mindig is hiresen benan becsulte meg a top klanok erejet es hogy mit tudnak kifarmolni ha a jatek lehetove teszi, most se tortent maskent, csak van az a szempont, hogy az atlagos jatekos meg nem is probalja m+ jo neki a "sima" mitik is ehez kepest mar kicsit tulsagosan is sokat nerfeltek az egeszen, csak mert a jatekosbazis kb 10%-a(?) odavissza farmolja a legnehezebb elerheto tartalmat. Mikor volt ez maskepp az elmult 12 evben? Az en emlekeim szerint mindig is ez volt, sot amiota van PTR elore be lehet spajzolni otleteket/exploitokat akarmit.
Engem csak az zavar az egeszben hogy lassan keptelenseg pug partyba bejutni ha nincs 860+ gear az m0-as(!) folower kuldis menetre, na ez mar tulzas es azert jutottunk ide, mert a titanforged/warfoged procc tul surun jott es az egyebkent se rosz loot hirtelen uber lett.
Ha mar okoskoduk akkor szerintem m+ es raidbol ki kelett vlna kapcsolni ezt a proccot es meghagyni a wq reward bonusznak, akkor kicsit maskepp lenne ez az egesz most. Szerintem.
Az a semminel pont 150 gold-al tobb 😊
devlking
Igen, viszont amikor csinálod a +10-est, akkor meg kurvaannyát 150 gold a ládából.
devlking
Na meg egy 6 perces utolsó bossos fight, ha beledöglenek se fog tovább tartani pár napnál. Ezt baszták el szerintem, összes főboss ilyen 15+ perces fight, csak itt nem.
Még egy félmondat, nem csoda, hogy a M+ insták kinyílása előtt brutális nerfet kapott az M+ lootrendszer, eredetileg ugye 5 itemet dobott 1 láda a jelenlegi 2 helyett.
Azóta még 1 lépcsőben az AP-t is nerfelték.
Egyszerűen az, hogy hogyan merülnek le a kulcsok jelenleg egy design flaw, de semmi jelentősége az egésznek, az M+ lootrendszer 2 igen komoly nerfjére pont a másik véglet miatt volt szükség: amikor 4 overgearelt ember boostol egy 2-es kulcsost 10 perc alatt összehúzaoe stílusban végtelen AP-ért és lootért, ezzel csökkentve a titanforged proccok véletlenszerűségét és esetlegességét. Amolyan nagy számok törvénye alapon.
A Blizzard maga nyilatkozta a tegnapi QnA során, hogy nem számoltak azzal, hogy ennyire faceroll lesz a mitik, mert ennyire brutál geart összegrindelnek maguknak a topklánok M+-ból group finderrel és ezzel terveznek kezdeni valamit a későbbiekben.

Nyilván nem olyan dolog ez, amiért büntetni kéne bármit is, egyszerűen a lootrendszer volt/van rosszul kitalálva és adva volt a lehetőség a végtelenített M+ farmra, hát éltek vele a népek és overgearelve tolták a mitik progresst első resetben.

Egyébként én úgy érzem, drasztikusan csökkentették a titanforgedek esélyét, szóval valamit már reagáltak is a dologra, de mindenképp kevés a mintám ahhoz, hogy ezt biztosra kijelenthessen, minden esetre kevesebb titanforgedet szoktam látni potyogni, mint korábban.
Szerintem összekeveritek a szezont a fazonnal és az exploit/abuse az az, hogy valami nem tervezett előnyhöz jutsz annak révén, amire a fejlesztők nem gondoltak.

Amiről most beszélünk, hogy ha valaki elcsúszik egy runnal, akkor újraindíthatja az egyáltalán nem egy nem tervezett dolog lenne, hanem egy természetes és normális lehetőség, mint ahogy ha raiden levájpolsz egy bosst azt is újra tryolhatod és még lootot is fog dobni a végén, akkor is, ha 80%-on vájpoltad le a bosst (5 perc után resetelted az instát).

Exploitolni úgy lehetne ezt a rendszert, ha találnál egy kiskaput, amivel mondjuk 1 kulcsból drasztikusan több dolgot lehetne kitermelni, mint eddig, erre viszont nem hoztatok példát.

Egyszerűen nem látom magam előtt azt a játékra veszélyes dolgot amire utalgattok, ha pedig egyszerűen arra utaltok, hogy lehessen kétszer próbálkozni azt végképp nem tudom hova tenni. Az világos, hogy jelenleg nem így van, de ez inkább a jelen rendszer hibája, semmit erénye (lásd töménytelen panasz a kilépők miatt lemerülő kulcsokról).

Egyébként a deserter debuffal is ki lennék békülve, csak az tényleg visszaélésekre ad okot. Például az illető nem lép ki, hanem egyszerűen beafkol az instán belül. Aztán ha a többiek kilépnek még ők kapják a debuffot. És ez csak egy hirtelen ötlet így 2 másodperc alatt.

De szerintem akkor is az lenne a legjobb, ha a kulcs lemerülését lootládához kötnék, az nem adna lehetőséget félreértésekre, exploitra, abuse-ra, ha valami gyökér kilép az ugyan úgy kellemetlen lenne, de lehetne új csapatot szervezni az pedig, hogy egy az adott instát gyakorolni menő csapat resetelhesse az adott instát büntetés nélkül én nem is értem, hogy nem volt most is alapvetés (holott a CM-eknél az volt 2 kiegen át és semmi baj nem volt vele). És persze a gyökér kaphatná mellé a dezertőrt is nyugodtan.
Szerintem meg abban az illuzioban hiszel hogy easy 3 chests, pedig miota a blizz nerfelte a m+ timereket es mostmar az Ap mennyiseget is, azota en nem is lattam 3 chestes runokat. Ugyanakkor sima 1 ladas arcway+5 adta a dk tanknak a legendast, orult is neki nagyon.
Nem tudom mit exploitolnal, nincs mar legendas eso se easy 3 chest +2on. En legalabbis mar nem lattam timer nerf ota.
Fpocok
2 órás mitik desertes debuff a kilépőnek és meg van oldva.

Fpocok
Ez tényleg exploitolható. devlking nek igaza van.

Ha kigrindeltek azt a geart akkor mi az abuzalas ? Inkabb a lucky upgrade procc az ami miatt ennyire hamar lehetett tulgearleni a tartalmat, BCben is mindjart az elejetol ott voltak a heoric instak, habar ott volt kulcs problema(attunement) de BC is olyan volt hogy Karazhan az tier4 volt mig a BC heroicok tier 5+ geart adtak.
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2016.10.15. 14:31:07
Egyszerűen semmilyen szinten nem látom át, hogy ez miben jelentene olyan visszaélési lehetőséget, ami miatt problémát okozna.
Pont ugyan úgy teljesíteni kell a runt, mint eddig, csak újrapróbálkozhatsz, időt vesztesz, nagyobb kockázatot vállalsz, kisebb jutalmat kapsz.

Mi a klántársakkal már rég úgy toljuk, hogy nem is kapkodunk, nem is vállalunk nagy pullokat, tök felesleges, a lényeg, hogy upgrade-elődjön a kulcs és aztán toljuk a kövit.

Ezen a héten már +10-es ládát kapunk.

Egyszerűen nem érzem, hogy ez olyan kardinális kérdés lenne, hogy 1 vagy 2 ládát hoz ki valaki, akinek meg ezért megéri resetelgetni, csinálja, totál semmi hatása nem lenne a játék egészére, darabra ugyan annyi lootot lehetne kitermelni 1 kulccsal.

Persze az egész téma meddő, hisz az egész rendszer olyan szinten abuzálható, hogy az hihetetlen, mythic raid első resetben 870-es átlag ilvl-es csapatok darálták végig a kontentet, előtte pedig napi 20 órában m+-t grindeltek.
devlking
Magasabb szinteken, egy rossz pull/wipe miatt simán resetelnék jó instát.
Teszem azt 30 perces run első 15 percét elbasszuk, akkor inkább újra kezdem a +2 itemért, minthogy befejezzem és kapjak egy szarabb insta keyt, vagy depleted legyen (depletednél meg egyértelműen a reset gyorsabb).
jazzy
Szerintem többségében érthető érveket hozott fel, 7.1-ben elvileg lesz balance, változtatás, majd meglátják, hogy mi hogy jött be és úgy mennek tovább gondolom.
Összességében amúgy a dev QnA-ról eléggé rossz a véleményem.
Előtte belőttem fejben nagyjából azt, hogy ugye a wod-nál nagyon azt mondja mindenki, hogy azért lett rossz a visszhangja, mert kevés volt a kontent, ezért ez a QnA nagy vízválasztó abból a szempontból, hogy a Blizzard rettegve a WoD fiaskótól ész nélküli kontent gyártásba kezd-e és átesik a ló túloldalára avagy odafigyelnek a felhasználói visszajelzésekre.
Sajnos úgy fest, hogy az előbbi esete forog fent. Lényegileg az egész QnA arról szólt, hogy megpróbálták megmagyarázni, hogyan kell a közösségnek gondolkodni azokról a dolgokról, amik nem sikerültek túl jól az amúgy remek kiegben. XY speccel nincs semmi gond, mert látták egy M+15 runon jól teljesíteni. A legendary lootrendszer jó így, ha irányítható lenne senki nem szeretné. Ha heti cap lenne az AP-n azt tuti mindenki utálná. A bónuszrollt melós lenne megcsinálni, hogy ne 30 goldot adjon az 1k goldos tokenért, úgyhogy az így marad. Satöbbi, satöbbi...
Konkrétan semmilyen optimalizálást, javítást nem jelentettek be, 1-2 dologra mondták, hogy azokkal majd terveznek kezdeni valamit és többségében minden panaszra az volt a reakció, hogy mi csak azt hisszük, hogy az úgy nem jó.
Valahol érthető, nyilván egyelőre a milestone-jaik ezt teszik szükségessé, nincs idejük optimalizálni, javítani, bugfixelni, mert önteni kell a kontentet, de azért aggódással teli kíváncsisággal várom, hogy Nighthold után egy picit ráállnak-e a bugfixre és a nem teljesen jól sikerült dolgok felokosítására, mert nekem ez egyelőre a ló túloldala.

Szerintem ez, hogy (én a hunterbe látok bele most) 1 hunter bodyguard is bugos, nem működik (béta óta), közben 2 hét múlva jön az új, a hunter legendary nadrág szintén bugos (live óta), de már arról beszélnek, hogy mikor hogyan lehet upgrade-elni egyszerűen kapkodás, nem a Blizzard stílusa. De még egyszer mondom, megértem, hogy úgy érzik, hogy erre van szükség, de tartok tőle, hogy ez a kapkodás egy időzített bomba.

Tömören ennyire jellegtelen, tartalom nélküli dev QnA talán még nem is volt a wow történetében.
Pont semmi értelme nem lenne ennek az "exploitnak", mivel a +1, +2 láda reward szintjén rosszabb, mintha külön csinálnád őket, hisz nem ad AP-t, az egyetlen funkciója az, hogy időd spórolsz vele.
Nade ha lereseteled és újra csinálod, akkor pont bukod az előnyt résszben/egészen, hisz időt vesztesz és lootra is rosszabbat kapsz, mint jelenleg. Egyszerűen nem lenne értelme.
Semmiféle érdemi abuzálásra nem adna lehetőséget az, ha egy kulcs akkor és csak akkor merülne le, ha ládát adna, de nem teljesülne időre az adott insta. Valójában az egész rendszer alapelveibe nem illeszkedik az, hogy a kulcs lemerül akkor is, ha egyáltalán nem teljesül az insta, hisz a kulcs töltöttsége a lootolás lehetőségét hivatott jelképezni, ezzel szembe megy az, hogy lootolás nélkül is lemerülhet. 1 adott szinten ugyan úgy 1 ládát lehetne kihúzni a kulcsból, mint most, csak annyi változna, hogy a széteső csapatoknál a kulcstulaj nem bukná a kulcsát.
attiGT
Heló! Cataclysm első pár hete után hagytam itt a játékot, azóta a Pandáriában játszottam max 2-3 hetet. Mióta Legion kijött elég sok videot illetve streamet néztem a játékról és felkeltette újra az érdeklődésemet. Ha minden kis apró cseprő változtatást és új feature-ről szeretnék tudni, ami Cataclysm óta változott illetve kijött, akkor hol tudnám mindezt elolvasni? Köszi!

Szerintem a mythic deserter debuff sman megoldas lenne, kiszorna a hulyeket hamar...
devlking
Ezt lehetne exploitolni (nem lesz meg +1-2 láda időben? quit).
Másik oldalról is simán meg lehetne oldani: egy kulcs csak akkor legyen depleted, ha időn kívül ad lootládát. Vagyis ha szétesik egy csapat, akkor ne.
Olvasom a 7.1es patch-al kapcsolatosan a fejlesztok kovetkezteteseit/tanulsagot a legion megjelene ota kialakult allapotokrol, es amin megakadt a szemem az ez a passzus:

Mythic+ Dungeon
Having someone drop from your Mythic keystone run is very frustrating.
The team hasn't been able to think of alternatives that wouldn't invite more serious abuse of the system.
If you can swap in other people, what will stop the leader from kicking people and bringing in his friends.
If you had your keystone restored if someone drops, everyone would just have someone drop when things are going wrong.

Most komolyan az elmult 12 ev alatt sem tudtak levonni a megfelelo kovetkeztetest?? Erdekes hogy amikor az lfg-t bevezettek es sok volt a kiugro ember, akkor hirtelen valahogy eszukbe jutott a deserter debuff, most mifaszert nem tudjak berakni? Nincs ok kiugrani egy m+ partybol, ha siman vegigmegy a party leszarva a timert, a vegen akkor is van egy lada es meglesz a lada a class hallban is a heti bounty rewardhoz. Akinek ez nem eleg es inkabb kiugrik a partybol, leszarva hogy elbassza masik 4 embernek az eselyeit azt kitiltanam m+bol arra a napra, szevasz.
Semmi sem idegesitobb mint amikor ezt vegigmazsolaztuk egy +5 HoV partyban 2 leolt boss utan, aztan a healer egy trash pull wipenal inkabb lelepett ....
Menjek inkabb a Blizzardhoz otletgazdanak?
TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Akkor én nagyon le vagyok maradva, nekem az Artifact Knowledge Level még csak 3-as. 😄 Igaz, napi 1-1,5 órát játszom, ha odajutok, de az se minden nap jön össze, többnyire 1 HC-re meg a 4 napi WQ-ra van idöm, ami a chesthez kell. Az ilvl-em is ennek megfelelö, még csak 817. xD
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2016.10.14. 12:41:05

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Én csak 27-es szinten tartok még :/

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

FUN DETECTED! Már nerfelték is "Spirit Cauldrons no longer have collision.". 😊
Fpocok

devlking
25-ösön 100k apt fog adni a hc dailyért járó cucc. Nem fog sokáig tartani kimaxolni az összes fegyvert, főleg úgy hogy az elvetemültebbek már most 30. traitnél tartanak (2m ap).
devlking
betaban 19-es artifact knowledgel már 24k apkat adtak a cuccok, és hol van ez még a full 25-östől.
Most néztem Wowhead-en, azért az nagyon durva, hogy több, mint 65 millió artifact power kell, ha minden talentet ki akarsz fejleszteni a fegyvereden. És akkor ez csak 1 fegyver. Remélem, valamikor nerfelik, mert így nagyon de nagyon sokáig fog tartani egy-egy fegyver fullossá fejlesztése. 😄

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10