166745
World of WarCraft: The War Within hivatalos weboldal
World of Warcraft tematikájú merchandise cuccok
World of WarCraft: The War Within beszerzése
World of WarCraft: The War Within megjelenés: MEGJELENT!
-
Bhalage #134651 gondolom cska ti vagytok rajta :d -
#134650 na sikeresen átköltöztünk a Jaedenar szerverre,eddig lagg mentes tiszta... -
bom #134649 Bejeweled. -
#134648 WOW könyvtár átmásol másik vinyóra, windows ujrarak, wow visszamásol ugyanoda -
#134647 nemtudom mibe vagytok, huáááá.
én valamelyik nap a supermarketben álltam le társalogni egy idősebb asszonnyal. hogy milyen hideg van kinnt, meg gáz drága, lefagyott a tököm a motoron stb.
ez szerintem természetes, ahogy wow közben is játszol,közben van valami észrevételed, nézeted amit megosztasz a többivel. az ember társas lény vagy mifene. és ez nem merül ki abban hogy ott álltok egymás mellett (vagy a világ másik felén, de egy virtuális világban)...közben meg nyomkodtok gombokat
sőt én mindig törekedtem arra hogy megismerjem azokat akikkel játszom.
egy-egy poén, gesztus (needelj nyugodtan papi, majd jövök megint), ami kialakítja a szimpátiát. ha összeszokik a társaság, és egy összeszokott társaság játszik akkor lehet olyan élvezetes egy monoton raid mint mondjuk egy kártyaparty.
mai napig vannak olyan ismerőseim akikkel még egy guildben zúztunk, azóta már wow stop persze... és napi szinten beszélgetünk (ma konkrétan egy nyári ivászatot fixáltunk le)
meg ha valaki TS-en nem szimpatikus nekem, vagy elkönyvelem mint egy utolsó senkiházi, aki lusta, pofátlan, lekezelő stb azzal az instázás sem fog jól menni. mert tudom hogy milyen ember valójában. onnantól fogva pedig nyomhatja a donatet, meg a jó szövegeit a csatin...
és erre van más példa is, nemcsak a wow: paintball, bulizás, foci.
pl az első fociedzésen lehet hogy mindenki vadidegen számodra, de ha jól játszol (jó support vagy) akkor dícsérnek, stb. kialakul a szimpátia, az öltözőben mehet majd a "miakedvencszíned" stb ismerkedés...aztán ha minden jól alakul akkor leesik az a jól megérdemelt szappan a tusolóban
-
Flammius #134646 Nincs mit, de ettől függetlenül érdemes lehet megnézni, hogy mi van még kliens oldalon, és azt menteni, néhány kB az egész. Ha újra belogol, és valami mégis hiányzik, akkor egyszerűen bedobja ezeket a file-okat a helyükre. -
#134645 köszönöm szépen a gyors választ. -
#134644 Balance/resto druidnak van valami jó addon? -
Flammius #134643 Szerintem meg az hülyeség, hogy totál ismeretlen emberekről alkotsz véleményt. Ismered a karakterét? Játszottál azon a realmen? Voltál raidezni a pretbc unionnal? Ezek után nem tudom, hogyan jössz ahhoz, hogy ilyen eget rengető baromságokat írj a Sylvanas egyik legnépszerűbb karakteréről, aki ott volt a Method játékosainak 90%-ának a friendslistjében...
Ha számodra az a szerepjáték, hogy farmolás közben chatelsz vadidegenekkel, vagy a haverjaiddal, akkor ajánlom figyelmedbe az MSN nevű programot, van rajta minisakk, amőba, stb. szóval simán jobb, mint a wow.
Eisenhower: igen, már a teljes interface is szerver oldalon van tárolva, macrok, minden -
#134642 még annyi kérdésem lenne hogy a mentést azt a wow szerverén tárolódnak tehát nem kell lementeni semmit elég ha fel van rakva az összes patch és csak be kell neki jelentkeznie és már folytathatja is tovább a játékot? bocs ha hülyeséget kérdezem csak ismerősnek kell ujratennem a windows-t és emiatt érdeklődöm a mentés miatt. -
#134641 Hát igen, a buta-bunkó-senkiházi is egy érdekes viselkedésforma (szigorúan karakternek ugyebár), de biztos vagyok benne, hogy aki ingame goldot csal ki a többi játékostól, meg otthagyja őket raiden, az nem vicces karakter, hanem egy seggfej (IRL!!!). Én is viccelhetek úgy, hogy mikor reggel beérkezel a munkába/iskolába, akkor a képedbe vágok egy tortát. Én híres leszek ettől azok körében, akik látták, te meg nagyon tortás, és mérges. -
#134640 Az ilyenek miatt van az embereknek hamis véleménye a szerepjátékokról. Azt hiszik, hogy vastag könyvekben kiadott pszicho-varázslat az egész, ami szerencsére csak hosszú zsíros hajú, lúdtalpas, szemüveges srácokra hat, de rájuk úgy, mint a legrosszabb drog, és elméjüket befolyásolva tömeggyilkos zombikat csinál belőlük. -
#134639 Igen. -
#134638 sziasztok. Érdeklődnék hogy a world of warcraft és a többi kiegészítői mennek-e Vista-n? Előre is köszi a válaszokat -
Flammius #134637 Nem rp szerver, bár volt egy belfem rp-n is. Egyébként valóban belejátszik a karakter kinézete, és a neki megfelelő viselkedés. Csak, hogy példát hozzak. Volt egy gnóm (Crazylock, nem pont így írta a nevét de mindenki így szólította), aki mindig feszültségeket szított(pretbc union), privátban írogatott, hogy kit kell szerinte kirúgni, gyakran csalt ki pénzt emberektől, direkt wipeoltat, vagy bossfight közben elmegy hs-el, stb. Ugye ezeknek a runoknak semmi tétjük nem volt, de állati vicces volt, ahogy néhány hülye, akik nem ismerték előre felhúzza magát, és ott hőbörög, hogy micsoda faszláma az a gnóm, és hogy szar a raidleader is, mert nem rúgja ki, aztán kilép éjjel fél 3-kor aq40 endboss-nál:) Pl. mi mindig együtt csináltuk mgt hc-t is, egyszer ott is meglépte Keal-nél a hs-t, persze lejött a boss, de dőltünk a röhögéstől. Szóval szeretem, ha egy ember személyiséget ad a karakterének, akár ilyen extrém módon is (amúgy a realm második legjobb raidguildjében volt, szóval tudott rendesen is játszani). Így nem kerülök ki a wow-ból, és nem irl dolgokról chat-elünk mondjuk daily hc farmolás alatt, hanem maga a játék válik érdekessé.
Amúgy Sylvanason-on az akkori top5 ally-s raidguildben elég sok ilyen jellegzetes karakter volt, köztük a guikdleaderem bagoly druidája is szerencsére.
-
#134636 tessék -
#134635 ezt kifejtenéd bővebben? RP szerverekről beszélünk? ott érthető, ha mindegyik karakter rendelkezik egy háttérsztorival, személyiséggel, stb.
Na de egy sima szerveren mi lesz szimpatikus egy animált tucatkarakterben? Hogy milyen enchant van a ruháján, meg hogy megszerezte-e már a szép lila kétkezest?
Nem vicc, komolyan kérdem. -
kisvihar #134634 Hello
Linkelne valaki 1 jo DPs DK-? -
Flammius #134633 Legalább a 10% így játszik, főleg az idősebb korosztály. Vezető raid guildekben pedig jó 25-30% ez az arány. Pvp játékosoknál viszont kifejezetten ritka. (személyes tapasztalat) -
#134632 "Karakterekkel szeretek érintkezni"
"a karaktereink lettek egymásnak szimpatikusak"
ezeket pszichológusnak mondtad már?
de tényleg... -
#134631 Ha van valakinek megunt, eladó allis huntája Outlanden (min lvl70), akár full fapados cucokkal, dobjon már egy pm-et.
Horda oldalon van huntám, és nincs sok kedvem meg időm elölről felhúzni megint egyet :) -
Flammius #134630 Karakterekkel szeretek érintkezni, nem pedig a karakter mögött ülő emberrel. De, mint írtam, ebből sosem volt gondom (kivétel az a bizonyos angol guild). Elég sok hasonló gondolkodású/viselkedésű emberrel találkoztam, így megvolt a kiterjedt szociális háló is. Ilyen szempontból a Sylvanas különösen jó választás volt, mert a realm legnagyobb egyéniségei (pl. Nutzi, Safarii, Crazyllock- az ő nevét nem biztos, hogy így kell írni) mind, mint karakterek lettek híresek, és nem pedig, mint játékosok. A wow-os irl ismertségeim is úgy alakultak ki, hogy a karaktereink lettek egymásnak szimpatikusak, extrém esetben már hónapok óta friendlist-en lévő karakterről azt se tudtam, hogy a szomszéd a kerületeben lakik, addig angolul beszéltünk. -
Flammius #134629 "de egy bg-n nyilván csak ez tűnik fel, mert a normálisabbja nem káromkodik generalba, pláne nem magyarul" ez ugyanabban a hsz-emben volt. -
#134628 Arathor is meg szokott telni,bar mostanaban mintha ritkabb lenne a sorbanallas.Ally oldal tele van a honfitarsainkkal.Van par nagyobb magyar guild ahol se az intelligenciara,sem az embersegre,sem a progressre nem lehet panasz.Idiota spammereket minden nacio kitermel,remek talalmany az ignore gomb.
134627:tokeletesen egyetertek. -
#134627 Hát ezt most szét kell boncolnom, mert olyan szinten nem értünk egyet...
"A nemzeti guildeknél sokkal könnyebben terelődik el a chat, akár g szinten is wow-tól eltérő témákra." - És ugye az ember kényelmetlenül érzi magát, ha szembesítik vele, hogy létezik körülötte egy valóságnak nevezett izé. Vagy hogy más is van a wowon kívül. omg!
"...baromira nem érdekel, hogy kik a gtársaim irl..." - diablózz. Ott hentelhetsz egyedül, nem kell felesleges szociális kapcsolatokat fenntartani. Valaki meg azért játszik, hogy könnyed szórakozáshoz segítőkész társakat szerezzen, és velük töltse el a szabadidejét. Akkor az a guild, ahol nem csak talentekről, statokról beszélnek, meg "hi", az nem neked való.
"...ha a trash alatt nem csönd van, hanem xy előáll valami irl sztorival, az már nekem sok." - Hát a szemét, valóban. Legjobb raidek azok voltak, ahol nem csak kussban vertük le az agyonunott mobokat, hanem közben ment a mókázás, meg a történetmesélés. Aki tudja miről beszélek, az érti, hogy milyen szar is ez :c
Komolyan, te minek játszol mmorpg-vel? Nincs elég offline shit a piacon? -
#134626 Én sem emberi konfliktusokról írtam, hanem felesleges kötőszavakról, meg bunkó hozzászólásokról, tehát a "vadnyugati stílusról". És igen, súlyos esetért befigyelt a gkick. És rend volt, sőt, utána az emberek visszasírták a guildet, mert jól érezték magukat (tehát nem érezték, hogy ez sok lett volna, vagy elnyomnák őket).
Angolul nem nagy ügy cifrát káromkodni, tehát azzal sem értek egyet, hogy nyelvi problémák miatt fogná vissza magát az ember. Az első 5 megtanult angol szóból 3 trágár, és csak variálni kell a sorrendet, aztán kész.
"A bg-ről én is gyakorlatilag ugyanezt írtam le." - Nem, te csak arról az egy bunkóról írtál, aki bg-n magyarul osztja az észt (elismerem, hogy van ilyen, tapasztaltam én is), és "naezértnemjátszoménmagyarokkal", én meg felhívtam rá a figyelmedet, hogy ott van másik 99 vagy 999 csendben, kulturáltan ellenség belét ontó honfitársunk is, akikről a költői túlzás és pártos újságírás eszközeinek felvonultatása mellett elfelejtettél megemlékezni. Vagy az érem mindkét oldaláról írunk, vagy sík hülyének állítjuk be magunkat ugyebár, mert ha "minden magyar bunkó", akkor te valószínűleg kultutsumérvagymiaszössz vagy. (A "minden magyar bunkó" nem feltétlenül tőled származik, de időközönként felveti a wowtopik örvénylő mélye, és a színvonal tajtékzó habjaira kiülve buzerálja a szememet.) -
#134625 Ezt sem tarthatsz mert a Blizzard kizárólagos jogot tart fenn a serverek hostolására. -
#134624 Bármelyik szerveren tudok neked flame-t indítani. Bármelyik channelen.
Egy mágikus szó kell hozzá.
Dirge
-
#134623 Nagyon emberfüggő a dolog, de megkérdezhetnétek néhány olyan embert aki nem magyar hogy szerinte milyenek az ő országába tartozó emberkék. Nem hiszem hogy csak egyedül lennénk ezzel, hogy "azért vagyok nemzetközi guildben mert nálunk mindenki bunkó" szöveggel. Ha mindenki csak a saját népével játszana nem lennének nemzetközi guildek^^. :D
Egyébként igaz, hogy officerek szépen rendet tudnak tartani,
általában a magasabb életkorű emberkékből álló guildekben kevesebb flame megy. -
Flammius #134622 Sylvanason voltam, az is piros realm volt, 5 percnél soha nem kellett többet várnom. Amúgy pedig érdemes olyan realmet választani, aminek jobb a gépparkja (pl. a fizikailag német realmek újabb gépeken mennek, mint a franciák). Volt egy weblap, ahol össze volt foglalva az összes EU realm a géppark minősége szerint. -
overx #134621 Igaz, én már nem wowzom, de sztem nem 2 - 3 perc a várakozási idő. Főleg a Ragnán vagy Neptulon de sztem még sok már szerveren is, előfordult hogy több órát kellett várni mire bejutottam. Lehet ez azóta már megváltozott de nemhiszem. Dehát nekik jön a pénz, mit érdekli őket hogy nektek várni kell esetleg, trash emberkéknek. Na kitartást :) és gz akiknek még nem unták meg :) -
Flammius #134620 Még egy gondolat a nemzeti vs. nemzetközi guildhez. A nemzeti guildeknél sokkal könnyebben terelődik el a chat, akár g szinten is wow-tól eltérő témákra. Ez pl. engem zavar, baromira nem érdekel, hogy kik a gtársaim irl, hogy kinek válik a felesége, vagy bukik a gyereke. Az is épp elég utálatos, hogy a raid-ek alatt kikerülhetetlen a ts (bár szerintem bővel elég, ha csak 4-5 főnek megszólalási lehetősége, többi csak passzívan figyel), mert rombolja az rpg hangulatot, de ha a trash alatt nem csönd van, hanem xy előáll valami irl sztorival, az már nekem sok. Szerencsére több guildemben is úgy volt, hogy volt külön channel azoknak, akik szerettek dumálni raid alatt, a main channelben csak utasítások mentek, az is csak akkor, ha kellett, szóval nagyjából csend volt. -
tomcsa4 #134619 Jót írsz! Ha van egy baráti társaság, legyen ez egy nemzet (és ismerjék személyesen egymást az emberek), akkor kényelmetlenül érezheti magát a kicsi mag, ha 1-2 delikvenns nem úgy viselkedik, ahogy kellene (vagy a más nemzetiségűek panaszkodnak rá). Szakadt már szét így közepes guild. -
Flammius #134618 Igen, van maximum, ilyenkor várnod kell egy kicsit, hogy kilogoljon annyi ember, hogy be tudj lépni, ez általában max. 2-3 perc. Én is egy mamut realmen voltam. -
tomcsa4 #134617 Hát ha nem kovácsolódnak össze az emberek, akkor mindenki pótolható. Kivétel a tényleg piszok jó játékosok. Láttam olyan healereket is, hogy leszakadt a pofám. Annyira ügyesek voltak. Arathor a kedvenc szerverem.
De ettől másnak leeht más a kedvence, tiszteletben tartom. BS színvonal ellenére ha valaki ott akar játszani (mert oda betonozta le magát), akkro tolja ott. De a magyarok között is elterjedt ez a kifejezés: BS színvonal. Sajnos ezt elkúrták jó páran. De attól természetesen hiba leírni az egész szervert, de én sohase tennék oda karaktert. -
Flammius #134616 Nem teljesen erre gondoltam, pl. az a bizonyos angol guild nagyon jól működött, realm 5. BT clear stb. csak a hangulata volt "vadnyugati", és ezalatt se konfliktusokat érts, hanem igénytelen chat-et, és ts-t, udvariassági formák gyakori elmaradását (vagy inkább teljes hiányát) stb.
Ez már csak azért sem elképzelhető egy nemzetközi guildben, mert az emberek általában az anyanyelvükön tudnak/szeretnek igazán cifrán/gyakran káromkodni. Ugyanakkor, ha kicsi a guild, ráadásul tele van irl kapcsolatokkal, akkor hiába nemzeti, nem engedik el magukat annyira az emberek, mert nincs anonimitás.
Persze lehet, hogy hülyeség, amit írok, mert hiába személyes tapasztalat, nagyon kicsi a metszet, amiből származik (egyszer voltam csak igazi nemzeti alapon szerveződő raidguild tagja).
A bg-ről én is gyakorlatilag ugyanezt írtam le. -
tomcsa4 #134615 Ha tudsz akár 1 karit is indítani eg szerveren, akkor tudsz többet is rajta. Hiába full, attól még elképzelhető, hogy lehet rá kreálni. Próba ki.
Magyarok inkább horda oldalon vanank sokan, kivétel Arathor. Ha nyugisan akarsz fejlődni, akkor normal szerver, ha meg nem nyugisan, akkor pve szerverre menj. -
Flammius #134614 A két dolognak semmi köze egymáshoz. Ugyanolyan könnyű, vagy nehéz pótolni egy embert nemzetközi, és nemzeti guildben, ez csak attól függ, hogy milyen szintű guildről van szó. Az igazán jó raid guildek nehezebben tudnak bárkit is pótolni, annak ellenére is, hogy nagy a guild vonzereje. -
eXequtoR #134613 Arra ugye nem is gondolsz, hogy vegyi gyümibe bármikor találnak embert helyetted, ezért fogod vissza magad? -
FickDeineStory #134612 az mennyire igaz, hogy vannak olyan szerverek amik sok esetbe teljesen tele vannak? haver mondta, hogy a Ragnaros is sokszor full-on van. azt lehet tudni, hogy mi a szerverek limitje (tehát 1 szerveren mennyi a max játékos) vagy ezt a blizzard nem hozza nyilvánosságra?
esetleg aki ragnaroson játszik az tud nekem infót mondani az Alliance-os oldalról (mennyi magyar van, mennyire lehet velük kijönni, party lehetőségek, pvp, stb.)