World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a korábbi kiegeknél sosem láttam ennyire megoszló véleményeket,nyilván megvan az oka

jazzy
tudtok valami mûködõ streamet?
Shortstop
elmúlt hónapban lõttem el 4k-t hogy megint wowozzak, de elnézve ezt az új kieget már megint mégjobban elmegy a kedvem. olyan lesz mint a sims minél több pénzt lehúzni a parasztokról. én nem ismerem a kerettörténetét a Warcraftnak mert nem érdekel, nem kell a játékhoz de e nélkül is látom hogy a fejlesztõk erõltetetten küzdenek extra bevételért...

Törölt felhasználó
én semleges vagyok, se nem ellenzem, se nem támogatom az új kieget, de annyit elmondhatok a piszkálódóknak.. akiknek az UD hunter szúrja a szemüket.. hogy Sylvanast tudják ki?😄..
továbbá.. Dwarf sámán - Wildhammer Clan?.. sámánizmussal foglalkoznam ám õk is..
Troll druid? szerintem elég gyakran találkozni NPC-kkel.. Zul Gurubban pl..
Nightelf mage.. ottvan Highborne.. tudtommal õ az volt😊
és nemtudom mennyire figyeltek a részletekre, de Thunder Bluff-ben van 2 tauren, akik priestekrõl, meg palákról beszélgetnek😊 szóval valamilyen szintem azért az is köthetõ a lore-hoz..
a Blizzesek sem hülyék, szóval valahol van mindennek alapja a lore-hoz.. oké, lehet hogy már túl erõltetett ez az egész, meg tényleg elveszi a régi, veterán, egyedülálló, utánozhatatlan, nagybetûs Warcraft feelinget a sok újítás, de azért valamit kell kezdeni, hogy ne legyen monoton, és megszokott a játékmenet.
Felesleges vitatkozni ilyeneken minthogy lore mert az már nemigen van és inkább a történet egy horrorparódiára kezd hajazni.Ez a kieg biztos hogy tartalmaz majd új és jó ötleteket de már semmirõl nem szól csak az elõfizetõk ittratásáról, míg készen nem lesznek az új mmo-jukkal.Amint az kész a wow átalakul teljesen pvp játékká ahol lehet majd repkedve is gankelni.A lényeges kérdés hogy mi lesz a kiegészitõ raid tartama mert ha naxx mintájára behozzák bwl-t "bemelegítésnek" vagy mc t ugy a ténylegesen raidelõ guildek ott fejezik be.
antgecc
Már ne haragudj, de mond az neked valamit, hogy lore?

Tudod miért fájnak egyeseknek ezek az újítások? Nem azért, mert olyan régi motorosok és csak úgy fun megszólni bármit is, hanem.... képzeljünk már el egy undeadet, amint harmóniában a természettel és a petjével sunnyog az erdõben kifeszített íjjal. Hát röhej....

És ha tudnál bármit a warcraft történetrõl, akkor te sem értenéd, hogy a BE hogy a picsába lesz warrior, az orc és night elf pedig mage és sorolhatnám. Mondhatnánk, hogy szükség törvényt bont és orc bácsit a be-k megtanították az arcane explosionra, csak mert nagyon muszáj Deathwing ellen, de.... ez akkor is meredek.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Besz
<#hehe>

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

bélanéni
Ja és honnan lehet beszerezni a WC könyveket, csak mert mindenhol ezt látom: "Nem rendelhetõ" 😞

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

bélanéni
Köszi, és az sem derül ki számomra hogy jönnek kiadási sorrendben.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

nem függenek össze annyira, és az Õsök Háborúja trilógiával kezdj szerintem, akkor az újabb könyvekben ismerõs dolgok lesznek majd legalább.

bélanéni
Sziasztok, lenne egy kérdésem Warcraft könyvekkel kapcsolatban!
Most játszanék a WC3-al, régebben már elkezdtem, de akkor abbamaradt, most kedvet kaptam hozzá. Viszont úgy érzem, jobban átjönne a hangulat, ha képben lennék a sztorit illetõen.

Ezeket a könyveket találtam magyar nyelven: http://www.szukitskiado.hu/index.php?menu=524

Az lenne a kérdésem, ezek közül melyikkel érdemes kezdeni, és a további sorrend is érdekel. Mennyire függnek össze, és a legfontosabb, hogy melyik követi ténylegesen a WC1-2-3 és WoW sztoriját?

Elõre is köszi!!

ha már amúgy palát adnak a taurennek akkor rugót mérnem? olyan faszán nézne ki hogy sunnyog mögéd a 2 m es tauren 😄

BEAST
Van aki nem wow-ban ismerkedett meg ezzel a vilaggal, es ahhoz kepest hogy anno milyen buszkek voltak ra, bc ota ket labbal tiporjak a lore-t.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Most úgy õszintén, miért fáj nektek ez az új faj/kaszt kiosztás? Kit érdekel, hogy melyik faj melyik kasztot használhatja? A tauren ezután is ugyanúgy fog kinézni, a gnóm is, a dwarf is. Csak a cuccairól fogod tudni megmondani, hogy milyen a kasztja, vagy még arról sem.

Ez ennyire fáj bárkinek is? Vagy már ennyire nem találtok örömöt vagy élményt a játékban, hogy az "újításokat"/változtatásokat becsmérlitek, ócsároljátok?

Én mindössze BC óta játszom a játékkal, de még most van számomra benne játékélmény, holott nem ölöm napi szinten Naxx10-et, Naxx25-ben, és Ulduarban pedig még nem is voltam. Mégse szólok egy büdös szót se, mert élvezem azt, hogy napi 1-2 órára belogolok, fejlesztem a karimat, a mainnel meg HCzom, vagy raidelek.

Hiába, nem lehet mindenkivel jót tenni, a régi motorosoknak úgyse lesz semmi se jó, mert az újak túl hamar elérik azt, amiért õk anno megszenvedtek. Persze ha most kéne tök nulláról kezdeni, vagy akár csak fél év óta játszanának, akkor õk se hõzöngenének, hogy fúj, ez milyen szar, fúj, ezt de nem kellett volna.

Ennyi. Lehet azt mondani, hogy nem ismerem a játékot, lehet azt mondani, hogy nem tudok semmit, ne szóljak bele, de ez az én személyes véleményem errõl a hülye vitáról. 😊

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

BEAST
Undorito amit muvelnek, de igazabol szerintem mar ok maguk sem tudjak hogy milyen ertelmes ujitasokat lehetne hozni a jatekba... vagy csak nem is erdekli oket mert a milliok igy is megveszik majd 😊 A gnom dk-nal oklendezni kezdtem, de a tauren paladin mar egy kicsit sok... a ket uj fajrol nem is beszelve 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

DarkHorSe
koszi

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Ha már itt van ez a táblázat nem bírom megállni, hogy ne jöjjek egy kicsit trollkodni és expaladinként ne vágjam be ezt a kis montázst, amit az új faj-kaszt kombók, azon belül is a tauren paladin apropójából csináltam:

A Blizzard pontosan ugyanazt csinálja a World of Warcrafttal, mint amit a TSR csinált annak idején az AD&D-vel, mikor bevezette a 2nd Editiont. Az összes akkor népszerû settingsben (Forgotten Realms, Dragonlance, stb.) lezajlott egy nagy világégés, amivel megmagyarázták, alátámasztották a játékszabályok megváltozását, nem új jelenség ez az RPG-k történetében, én számítottam is rá, hogy a WoW-val is eljátsszák, csak nem ilyen korán.
Hát a cloth 20%os max dam redjét le lehet vinni 10%-ra. Annyira nem számít, nem az a 10% fog megmenteni a 10k critektõl.

szóval az elején is én azt gondoltam, hogy bullshit az egész, de ahogy egyre többet filózok rajta, úgy gondolom azt, hogy egyáltalán nem az.
sõt szerintem a változtatások nagy része qrvajó lesz.

/me <3 rated bg!
(s remélem ezzel együtt kidöglik az aréna is a wow-ból 😄)

a mai napig a legjobb szórakozásomnak a wow-on belûl azt tartom, mikor még a bloodscalp-on a you are in combat (RIP) tagjaival kõkeményen megszervezett és levezényelt bg-ket nyomtunk.
az volt a bestof!

miért vágná szét?

úgy kell elképzelni az egészet, hogy lesz egy bazinagy világégés, s teljesen megváltozik minden.

az élõlények értékrendje teljesen meg fog változni, s azok akik korábban el nem tudták képzelni, hogy pl. természeti mágiához folyamodjanak (lásd pl. dwarf sámán), vagy a nyers erõhöz nyúljanak a mágikus dolgok helyett (lásd pl. be warrior), azok most megteszik.
mert ráviszi õket a kényszer, vagy rájönnek, hogy elõnyös, vagy csak simán felrúgják a régi elveiket, hagyományaikat és új utakra lépnek.

feltûnnek új próféták és mesterek, aki új utakat járnak és új dolgokat tanítanak, vagy elõveszik az õsrégi tekercseket, s újratanulják az elfeledett tanokat. lásd pl. troll druida...hány és hány instában is láttuk õket alakot váltani? wotlk-ban is van, dtk vagy gundrak boss-ai, között is nem egy van, aki alakot vált fight közben (troll - orrszarvú transform pl.). innentõl miért is lenne pl. elképzelhetetlen, hogy a trollok újratanulják a druida tanokat és természeti mágihoz nyúlnak újra?

szóval miért lenne annyira elképzelhetetlen, hogy egy világkatasztrófa után teljesen ujraformálódna a világ és az abban lakók értékrendje?

azt hiszed a földön nem igy lenne?
dehogynem, itt is ugyanaz lenne a szitu...

DarkHorSe
mik lesznek az uj race combok?

Swedish people are albino monkeys&#65279;

lehet, hogy melee arp nélkül mail/plate-be nem sokat sebez, de cloth/leather-be viszont túlságosan is sokat sebez arp-vel.

tegnap én is bementem funolni wg-re a dk-mmal pve gear-ben, s 40% armor pen mellett, a rugók úgy nyeltek a 10-12k-s hearth strike meg death strike crit-eket, hogy öröm volt nézni. nem is birták semeddig se. szóval azért ez igy hmm...instankokkal ekkorákat csapkodni nem kicsit imba

oké, mondjuk ott az érem másik oldala is, hogy megõszülnék asszem, mire egy pala healert levernék vele, ha egyáltalán sikerülne. fõleg ezek a jópofa kis prot-heal specces palák mókásak 😊 1v1-ben kb. mission impossible...

jah mert a lore az olyan hogy kobe van vesve es nem valtozhat az evek folyaman ugye? warcraft lore mindig is dinamikusan valtozo volt, most egy gyokeres valtozashoz ertunk, mint anno a sundering.

az új kieg.. az új faj/kaszt kombók szét fogják baszni a gamet 😞 de a lore t mindenképp.

Lacee
jó, hát SG-n sosem lehet tudni, gondoltam valakinek újdonság lehet...<#wave>

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Nyilván ennyire hülye vagyok. <#szomoru2>

Lacee
tudtommal nem mondták sehol, hogy ezek a statok megszûnnek, csak az itemizationt könnyítik azzal, hogy nem lesznek a cuccokon nyers +attackpower, +spellpower statok, ezáltal könnyebb lenne (különösebb matekozás nélkül) eldönteni, melyik a számodra jobb.

ez pl abból látszik, hogy a listán kb egymás alatt szerepel a "megszûntetjük a melee AP-t" és a "rugóknak 1 agi = 2 AP" bejegyzés, mindez az itemization résznél, nem az általános class mechanics szempontjából 😊

"In World of Warcraft: Cataclysm, there are plans to streamline the statistics found on items. We want to remove all unnecessary stats, make all existing stats understandable, and make all "core" stats more appealing. Here are some examples of such plans."

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Ja ,meg ez a minden statot törlük, maradnak az alap str/int/sta/spi/agi meg a crit/hit ez nagyon gáz...

Igen, csak ezzel az a gáz hogy a melee mailba/platebe szart sem sebez arp nélkül. Kiváncsi vagyok ezt hogy akarják orvosolni...

nem vagyok rajta meglepve, pár napja is már lenyilatkozták, hogy vannak komoly problémák azzal a stat-tal.
s gondolom itt nem éppen a pve-re gondoltak, mert azért elég sokat elmond, hogy a pvp-s meleek gyakorlatilag semmi másra nem gemelnek, mint arp-re...s feltételezhetõen nem unalmukban teszik ezt 😊

HAHA 😄
armor penetration is eltûnik a kövi kiegbe 😊

Tekinthettek erre mind WoW2re. Vissza alap kontinensre, vissza alap statokra. Rakat újítás ( guild talent, class talent tree átdolgozás stb ) szvsz nagyon eltalálták és rohadt sok mindent lehet majd még fejleszteni rajta. Más. Addig nem hal meg a WoW amég nem jön ki egy olyan mmo ami letarolja PvE szinten. A csillivilli grafikájú gamek remekül lefoglaljak az embert 1-2 hétre aztán szevasz és a pjure PvPs okosságok se bírják sokkal tovább. Tauren palát mindenkinek ! 😊

Molamoth - lvl 55 Sentinel http://inconsistency.enjin.com

metzen elmondta hogy azok a goblinok akik most a jatekban vannak azok egy neutral banda. de a kiegben lesz egy goblin kartel akik elmenekultek a lakhelyukrol maelstrom kozelebol es hajotorest szenvedtek a lost isles mapon, ami azshara es durotar kozeleben van. igy talalnak majd ra a hordara es baratkoznak ossze, majd tarsulnak be hozzajuk. kezdetben amikro elkezded a goblin karid, meg nem is szamit igazabol hordasnak. azshara lesz a masodik mapjuk levelup teren.

Hát majd pont Aionozni, persze :p

DJ RX7
egyébként FS!-en folyamatosan jönnek a hírek még most is hajnali négy órakor.

szerintetek a mostani goblin helyekkel mi lesz? olyan mint booty bay, ratch-et. azok továbbra is semlegesek maradnak vajon? szerintetek.

:3

de kurva maradi fantaziatlanok vagytok bakker. mindegy majd elvezni fogjatok amikro kijon es ti is rajottok mekkora kiralysag ez. ha meg megse akkro majd bealltok aionozni 😄

szerinted

DJ RX7
látom itt is megoszlanak a vélemények mint máshol.
énis nagy baromságnak tartom, hogy: basszuk szét egész azeroth-ot. csináljuk vadi új questeket és az kis instákat pedig állítsuk a megfelelõ szintre, hogy semmi régi ne maradjon.

aki esetleg a új kieg. után kezdi el a wow-ot az már nem igen fogja látni, hogy milyen is volt. maximum törtszerveren.
jobb lett volna egy új sziget nem pedig a régit szétzúzni.

:3

terribad
jaj szegények lemaradnak a csak kill x collect y questekkel megtöltött 5 éves grafikájú csodatartalomról tejóég

bloody fucking murder

Besz
Majd azok, akik még nem látták, illetve akik szeretnék újra bejárni a régi területeket, újra átélni az elõzményeket, azok ezt megtehetik majd emulált szerveren.
Nagyon sokat fejlõdtek már mostanra, az alapjáték és a TBC már egészen szépen ki van dolgozva, a WotLK pedig folyamatosan készülget. Tehát az eredeti mellett el lehet majd indítani az emulált változatot offline, akár LAN-on keresztül is. Hisz akkor olyan patch mellett, és olyan kiegészítõvel játszhat az illetõ, amilyennel éppen kedve van. No meg percek alatt bármilyen fejlettségû karakter létrehozható.

És akkor majd, akik eddig lenézték és támadták ezt a lehetõséget, egy kicsit magukba nézhetnek. Lesz újra jótékony hatása, úgymint amikor még sokan arra használták, hogy a letöltött alfa és béta verziókat kipróbálják még jóval a játék megjelenése elõtt. Emlékszem, akkor még a telepítésének az útmutatója is be volt linkelve a bannerbe, és nem ez a piros csík díszelgett akkor ott.

Jobb híján ez egy lehetõség lesz azoknak, akik aggódnak a kialakult helyzet miatt. <#nemtudom>

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

sok nyafogos. nem tetszik nem jatszatok tovabb 😄 szerintem meg eszmeletlenul feldobja majd wowot ez a kieg.

hmm opera szar akkor, chromemal megy.

panther112
Ez az elsõ kiegészítõ, amiben többnek tûnik a negatív elem, mint a pozitív. Amit szintén nem tudok feldolgozni, hogy idén januárban miért cserélték le a fireball, és a pyroblast animációját.

btw a tournamentekrol megy valakinek a stream? az elvileg ingyenes de nekem azt irja no video 😞 mo-rol nm lehet nezni vagy mi?

racialokat chilton haxolta mar a multkor is. legalbbis o postolta midnig a valtozasokat betaban. amugy jo fosak a worgen racialok a goblinehoz kepest.

GC megint alkotott worgen racialokkal <#idiota><#idiota>
70% run speed 10 secig? nesze rocket boots 😄

Racials aren't currently implemented, but-

* Viciousness
o +1% damage
* Dark Flight
o +70% run speed for 10 seconds
* Abberation
o Length of Curses and Diseases reduced by 15%.
* Flayer
o Skinning skill increased

csodás, lerombolják a játék leghangulatosabb és legszebb tájait. az eddigi kiegészítõkben ötlet nem volt, a mostaniban meg rossz az ötlet. még ha vissza akarnék is térni sem arra szeretnék, hogy az egész világ le van rombolva...

jazzy
Mi a fenéért lenne fail? több éve bambulják az emberek ugyanazt a területet, mennyivel lett volna több értelme berakni még 1 szigetet?
Így legalább van nagy katasztrófa, nagy változás, és szinte "minden új". Nekem bejön.