World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szívembõl szóltál

Zenszkij
Ez egy korszakalkotó játék, a mûfajában a legjobb. Azonban ahogy telnek az évek a régi játékosok kikopnak és merengenek a múlton. Idõközben jön egy barátnõ, munka család és már messze nincs annyi ideje az illetõnek játszani a játékkal mint régen. Sõt , mikor meló után 5-6-ra hazaér, azt a pár értékes órát nem kívánja már eltölteni a WoW-al, még ha hiányzik is neki. Ebben a játékban ugyanis pár óra alatt semmit sem lehet igazán elérni. Napi questek, instázások, folyton ismétlõdõ dolgok, olyanok mint egy második munka amit minden nap meg kell csinálni, különben nem érjük el a hõn áhított célt. Én, mikor kijön egy kiegészítõ, megveszem, felhúzom a karit maxra, instázok, raidelek, pvp-zek kicsit, majd két hónap után lerakom, mert megunom. Régen napi 8 órát legalább "elbaxtam" a játékban hol ezzel, hol azzal. Az új kiegészítõ is két hónap után kipukkant, de addig élveztem az újdonság miatt.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

White QVAS
Azért ne essünk már át a ló túloldalára. Jó volt, mert új volt, de hogy minden jobb volt, ugyan már. Igen, játszottam régen is, mondd meg milyen jó volt mikor a mountok mind a táskában foglaltak helyet, és nem tudtam hova pakolni, vagy mikor healként Sunwell idején nap mint nap retalentolni kellett, több száz goldot kibaszva egy héten, mert nem volt dual-talent, vagy mikor 5 fõsbõl valaki lelépett 1.boss után, és senki nem jött az id miatt. Ja, persze dungeon finder hiánya miatt azt az instát aznapra már el is felejthetted.

Igen, volt rengeteg jó dolog, nyilván új volt sokminden, de az ok amiért játszok az ma sem változik, és az nem más mint a társaság. Akkor is jól éreztem magam, most is, akinek már nem jön be a játék, van 1000 meg 1000 másik, ahol állítólag minden sokkal jobb.

Na peace.

Prody
Provokáló üzenetek... gondolom õk tökéletesek és mindent tudnak 😊

jazzy
Az 1 oldalon keresztül 5 postból 3 a tiéd az már érdeklõdésnek minõsül. Jobb volt régen a wow ez kétségtelen, de ennyit rágódni rajta, meg mindenkit leoltani azzal, hogy na te sem játszottál vanillát, na ennyit nem ér az egész.
Prody
Mivan? Nem érdekel annyira, gondoltam leírom

LaliK
Nálad nem kis gondok vannak.

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

devlking
Annyira jó volt, hogy a 2 év alatt bcig nem volt kedvem rerollolni lockról, mert akkora szar volt a szintezés. Inkább végigszoptam 3 tiert úgy hogy a dpse a lockoknak a tank alatt volt.
Ez szerintem mindent elmond.
tigeroo
annyiszor leírták hogy énis beláttam mostmár szar minden. imént canceleztem az elõfizetésem is, fos az egész 8 éve minden jobb volt :S
Prody
Nem arra célzok, hogy kurvaszar lett minden, hanem hogy milyen jó volt régen.. De aki nem vanillázott, az szerintem ne... D: Látom nem tudsz mondatot értelmezni...

Bírom, amikor valaki a saját sírásától nem hajlandó meghallani semmit...tudod mit, igazad van. Kurva szar lett minden...
Fehercsoki
Monk amúgy most mennyire jó PVE-ben és PVP-ben? Mennyire jó achizni/régi raideket solozni? (egyáltalán nem ismerem a monkot, csak ha már visszajövök wowozni akkor azt próbálnám ki)

Prody
Ennyi! 😊

PiszkosFred
Kicsit tulporgeted magad. Egy olyan kor utan sirsz es vagyakozol, amely 8 eve volt, es amely a budos eletben sosem fog visszajonni. Ez a WoW mar nem az a WoW, ami volt 8 eve. Ott a reklamozott vanilla wow "tortszero", ott talan megtalalod a regi elmenyeidet, es felveheted a szopoalarcot, ha mondjuk paladinnal akarod majd 60on megszerezni a chargert.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Prody
Látszik, hogy nem vanilláztál, nem vitázom többet... ha neked az nehéz, hogy holy palával fejlõdni manapság... 😄 Hát akkor te 2 nap után törölnéd a vanillát...

s0n1c
Akkor ezt tudom ajánlani.
Prody
Hát heirloom nélkül is iszonyaz könnyû, vezet mindenhova a quest.. nem vagyok én analfabéta... Régen legalább el kellett olvasni és keresgélni legalább egy picikét is... Másrészt olyan kurva gyors, hogy nem tudom élvezni azokat a helyeket, ahol régen napokat töltöttem...
Én sose heirloomozta, utálom... Aki kitalálta ezt az orbitális fasságot, lelõném... Egy RPG-nek az a lényege, hogy fejlõdj!
De mindegy, ez már el lett cseszve, fõleg a vanillások tudják, de engem nem izgat annyira 😄 Csak jó kibeszélni

s0n1c
Keress magadnak kihivast, pl. heirloom nelkul szintezz egy holy palat, sztem nem fogsz unatkozni.
Lazarus
Prody
Tényleg annyi minden van... Konkrétan én a szintezést szerettem mindig is, a régi helyeket jól elk*rták, könnyítettek mindenen és undorító lett a legtöbb hely ezzel a sok vízzel.. El kell bandukolni.. Igen... lvl 90en. Nekem a vanilla helyek tetszenek, ott nem kell bandukolni, ez a baj. Nosztalgia??? A MoP-ban??? Úristen... látszik te is most kezdted. És azok a z insták régen 2-3 óráig tartottak, most rush+runspeed 20perc... Nem kell köszi!

s0n1c
Ugyan mar, reg megcsinalta hatrakotott kezzel, soloba.
Tesó, ha ez ennyire hiányzik, akkor gondolom, orrba - szájba tolod a challenge módot, nem? Hiszen ott premade csapattal el kell bandukolni az instához, erõsebbek a szörnyek, stb. Ezért nem értem ezt a sírást. Annyi minden van ebben a játékban, hogy az döbbenetes. A casual, a HC gémer, a pokemonfüggõ, a farmvilles, meg a nosztalgiahuszár is megtalálhatja a magáét.

A challenge mód pont az ilyen "régen milyen pro volt egy insta" feelinget hozza.
Prody
set of the fang 😊

tigeroo
livekodok pon hú
Lazarus
5000ért láttam valami magyar webshopon. Annál olcsóbban csak nagykeráron lesz szerintem
Fehercsoki
Hol a legolcsóbb a gamecard?(nem a raf)

Panzeradler
Fogják, ha jól emlékszem a felére.
Fehercsoki
Warriornak a Second Wind képességét fogják nerfelni?(3% hpt tölt secenként 35% hp alatt) Mert ha nem akkor jövök vissza wowozni😄 Jó lehet vele régi raideket solozni, achizni stb...

Nincs idõ beszélgetni már random emberekkel. Legalábbis én nem érek arra rá. Ha be is lépek van más dolgom. Meg aztán én is szerettem a régi több órás dolgokat, de ma már nem kell. Se idõm, se energiám arra. A mai gyors fejlõdés tökéletes.

jazzy
Megraktam mindenkit world pvpben az slsl lockommal addig, amíg nem jött egy full void sphere-re gemelt idióta akinek akkora resistjei voltak, hogy nem sebeztem 😄
Fehercsoki
Én a nagy szintek király is voltam az SL-SL warlockommal😄 (S1-S2-S3 eleje)

tigeroo
jah ott még te voltál a kis szintek királya. badass / sétában járkáltál, mindenki megcsodálta WC, DM-bõl szerzett cuccaid, olyan hogy "main" még nemis nagyon volt, vért izzadva lett meg nekemis valami 3 hét alatt a lvl 20.

mondjuk én már elég post-1.8 wowos voltam, emlékszem pont BC fellövésekor lett meg a lvl 59 elsõ karimmal (ütömvágom nevezetû tauren hunti bloodscalpon <#idiota>)
Fehercsoki
Hú én emlékszek volt valami kék szett wailing cavernsbõl, minden leather cuccot viselõ karakteremnek összeszedtem mire lvl 20 lett😄 Jobb érzés volt azt megszerezni mint egy mostani epicet=/ De jó is lenne újra játszani=/

Prody
Nyilván az ember akkor játszik egy jót, ha van ideje és nem üldözi a munka állandóan. Mai wowban munka mellett is simán játszik az ember, régen nem biztos hogy megengedhette magának a 2-3-4 órás runokat. Questelés is lassabb volt sokkal...

Prody
Régen is lehetett jót játszani, csak a mai igénytelenség, yolo, swag, douchebag divat ezt diktálja 😄
Az hogy full epic... pfff... szart sem ér...

Fehercsoki
Bizony, ez így egy mmorpg-nek nevezhetõ valami volt, most viszont nem is értem miért van minden leegyszerûsítve, az a cél hogy mindenki full epic legyen vagy hogy mindenki játsszon egy jót?

Prody
Nem arra utaltam.. A kommunikációra. Régen is megbeszélték ingame. Lehet látni, hogy random emberek beszélnek egymással kevesebbet. Ha játszottál régen, tudni fogod, hogy ég és föld ez a része is. De mostmár mindegy..

Nem sírok, egyszerûen hiányzik a "jó". De lehet, hogy ebbõl az easymode-ból nõ ki az ember. Mégis 5-6-7-8 éve volt..

Toltam egy RFK-t, 2-3 óra volt a run. Wipe-oltunk is, és tudjátok a Barrens run az milyen 😉 Na ez teszi izgalmassá, hogy tudni kell játszani, türelem kell és sokkal erõsebb minden mob. Elõször is oda kell menni a dungeonhöz + questeket össze kell szedni... És ez nem egy raid volt. Régen a casual player egy dungeonra úgy készült, mint manapság egy raidre... Ha ezt raidnek hívhatjuk! Imádtam 😄

s0n1c
Viszont sírni egyszerûbb, meg trendibb, hogy szarazegész.
kakaoskalacs
Én pl mindig torkedek a kommunikaciora lfg-ben dungeonokben sokszor marha jo arcokkal dob ossze a jatek .
Azt bevallom en sem szeretem mikor meg koszones sincs csak rohanas az egesz.

Most meg egyenesen megszerettem a daily quest repuzast es sokkal jobb az ,hogy ha raid van az csak 2 oras mert sosem szerettem a gep elott megrohadni , lichkinget is cataclysmes gearel vrtuk agyon 10perc alatt.

Van meg olyan lehetoseg a ajtekban ,hogy leallitja az xp szerzest azthiszem regebben volt en mindg ugy maxoltam ki a zonakat.

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

Csak a blizzt nem az sg topic pörgés érdekli hanem az elõfizetõk száma. Itt azért nem beszélnek már az emberek, mert minek. Megbeszélik a játékban.

picket
Ja igen, alapvetõen a fizetésképes emberek tudnak szolgáltatásokat igénybe venni úgy, hogy az a szolgáltatónak hasznot is hajtson. Esetleg a szüleik, csak az wow-nál kérdéses, hogy meddig finanszírozzák csemetéjük kockulását.

&#3237;_&#3237;

PiszkosFred
Hat regebben tenyleg porgot. De ennek mas okai voltak:
- uj volt a jatek, es mindenki csak pislogott es az allat kereste lepten-nyomon
- Wildor ujabb kasztot tesztelt, es intezett "nerf XY" szonoklatokat
- Crassust vagy agyonvertek, vagy o vert valakit agyon BG-n, esetleg osszefutott egy noob bandaval, es azokra akadt ki.
- Devil tesztelgette az aktualis ptreket es a betakra is mindig bejutott, majd irta az infokat, a tobbiek meg reagaltak ra
- esetleg megjelent "emese", es msn azonositokkal bombaztuk...

Csak kozben eltelt par ev. Ami a WoW startjakor 2004 oszen a beta idejen, vagy 2005 februarjaban az eu premieren ritkasagnak szamitott, az manapsag mar a csapbol is folyik. Annyi mmo van a piacon, hogy nem tudsz ujat mondani, regi wow-s es L2, AO, stb jatekosok kisujjbol kirazzak, rutinbol nyomjak a mai uj mmo-kat, az uj jatekosok pedig mar a google generacio szulottei, az anyatejjel ittak magukba ezt a tudast.

Szivesen nosztalgiazok en is egy-egy sor mellett regi ismerosokkel ha ugy adodik egy szepnek latszo korszakrol, millionyi sztori, legenda, megtortent vagy megtortentnek hitt sztori szokott elojonni a gondtalan suhanc eletunkbol (vagy akar, hogy topiknal maradjunk, vanilla wowos korszakbol), de ezek pont attol szepek, hogy megismetelhetetlenek. Jo roluk beszelni, visszagondolni ra, rohogni rajta vagy magunkon, de visszamenni es ujra atelni, lehet hogy elrontana az egeszet. Inkabb maradjon meg szep emleknek, meg akkor is, ha az ido szepitette meg esetleg...

Prody
És a másik... ma egy analfabéta is végigjátssza, full epikkel raidel. Mivel mindent eléd raknak, el sem kell olvasni mi micsoda. Konkrétan mikor Catáztam, egy büdös játékossal sem váltottam szót, egyrészt mert tudom, hogy senki sem beszélget, hanem komoran végigrushol mindenhol. És nem is kellett. Régen szükséged volt rá, hogy kommunikálj, vagy lvl 30 elõtt feladod... Szerintem. Úgy élvezetesebb amúgy.

Prody
Bár nekem volt idõm, nekem ez hiányzik. Küzdeni kellett a célokért (A játékban). Lehet ha dolgoznék, akkor nem igy látnám, mert nem lenne annyi idõm.
De lássuk be. Nézd meg a topikot mennyire pörög most, és régebben... Ég és föld... Lehet mégis izgalmasabb volt?

PiszkosFred
Azert lassuk be voltak hatranyai is, mielott teljesen elvakit a "regen minden jobb volt" feeling. Maraudonba elmenni Allykent, summonstone/port nelkul, ugy, hogy az oras seta kozben ne cserelodjon le haromszor a teljes party, es ne kelljen varni valakire meg 20 percet, mert eltevedt/megoltek, mar maga ez kihivas volt. 😊 Hat ez nem hianyzik... Ennyi idom mar akkoriban sem volt, nem hogy most.

Prody
Semmi baj nincs ezzel, nyilván mindenkinek más tetszik, pl. én nem értek veled egyet a Wow-val kapcsolatban 😊 Egy játék mechanikája arról szóljon, mint régen amilyen a Wow volt... lentebb soroltam pár példát, de mindenki tudja, aki játszott.

Prody
Én se vagyok annyi, mégis felnõtt fejjel élvezem most is... Mivel más nincs 😊 És a régi "emlékeket" visszahozza valamennyire... Konkrétan összehasonlíthatatlan a mai Wow-val. Nekem semmi élményem és emlékek sem fûzõdnek Catához. Mopot meg sem vettem, nem érdekel. De hát visszacsinálhatatlan és sose lesz többé olyan. Érdemes olvasgatni ezt, nekem konkrétan ez hozta meg a kedvemet...
link

PiszkosFred
Nekem pl most jobban tetszik a mostani "CSI: Westfall" sztori VC lanyaval, mint ami volt korabban az apja idejen. Eltelt 8-9 ev, valtozott a vilag, egy uj generacio szuletett meg idokozben, valtoztak a jatekmechanizmusok es a szokasok is. Mar nem eleg az, ami eleg volt anno. Ahogy Petofi sem gyalog menne iden Pestre 4-5 nap alatt, hanem felulne egy IC-re es megjarna 2 ora alatt.

tigeroo
énis csinálnám de már nem vagyok 16, kívülrõl fújom az egészet már, szép emlék (konkrétan mostis beszélgetek 1 ismerõsömmel a régi wowos élményeinkrõl) de ennyi, öreg vagyok én már ahhoz hogy disznókat öljek napokig
Prody
Én megint végigcsinálom és jobban élvezem, századjára is. 😊 A nosztalgiázás mellett... legjobb

(reklám helye)