World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Schreck
Szerintem ha a Bliz elkezd tényleg keménykedni, az legkevésbé a raidguildeket fogja megviselni. Arrafelé - a Greater Dreamless potik óta - már amúgy is seggberugás jár a decursive addonokért és Ventrin is elég jó a kommunikáció. Jelen pillanatban kb. két igazán hasznos addon van: a Spell Alert + Boss modok és a CTRaid, de egyik sem nélkülözhetetlen. Legfeljebb majd félképernyõs combat log lesz mindenkinél és megint 16 healer lesz a minimum. De sírni nem a kockák fognak...

Loother, lvl60 ud priest, Inconvenience, Twisting Nether

Köcce
A példa ötös. 😄
Amúgy te melyik szerveren ûzöd és milyen néven?

Spenser
25mb

Mekkora a patch mérete?
Sephi
Faxom majd megint MC kozepen resetel. ARGH.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Schreck
Hát ha a druidára gondolsz konkrétan, akkor még meg is értelek: a paphoz vagy sámánhoz viszonyítva szerintem is hátrányban van a 40 fõs instákban. Mondjuk az innervate-nek mindig is nagy rajongója voltam, de ez kb. annyira lehet izgalmas a druida számára, mint mage-nek a vízgyártás. Szerintem is több tömeges csata kéne immunitás nélküli mobokkal, de ezt gondolom a lag miatt nem akarja bevállani a Blizzard...

Thalrog
nekem is megáll

Thalrog | lvl 60 Tauren Hunter | Bloodscalp PvP

capaszabi
én meg várom hogy dunemaul menjen hogy megtudjam örülés-e vagy sem :/

bar nincs a wowban kimondott pvp (a bgket nem mondanam annak) de megis mas olyan helyzetben donteni meg cselekedni amiben joval tobb a ismeretlen/kiszamithatatlan faktor, mint a pveben, ahol is lassuk be az osszes encounter arrol szol hogy : tank tankol, healerek healelnek a dps meg dpsezik. na most pvpben a tank kurvara nem fog betankolni senkit, ellenben a healerek es egyeb cloth emberkek sokkal nagyobb veszelynek vannak kiteve, ugyhogy sztem ilyen helyzetben kell sokkal nagyobbat villantani (figyelni egymasra es osszejatszani), minthgoy 1000szer lemenni barmelyik instancebe es nagyon kis kulonbseggel ugyanazt vegigcsinalni. vicces dolog az emberi tenyezo. en igy gondolom es a fun factor sztem sokkal nagyobb pvpben (mar ha letezik fun factor instance ezesnel).

a masik meg nemtudom ki talalta ki a 40emberes instance faszsagot 😊 talan eleg lett volna 30, de vhogy ugy erzem hogy mar az is boven egyfajta zergraideles, es semmi hangulata nincs ha azt veszem hogy 40emberenek sokkal nehezebb elvezetesen jatszani egyutt mint pl 15nek. persze a bliz celja mindig az aktualis elerhetetlen isntance/stuff szal megertheto, csak zavaro es nem tartom tul jo otletnek.

anti hero

Botond
Nem bonyolult,csak nem az én habitusomnak való. Gyors pörgös reflex karakter,én meg nem ilyen vagyok,hanem komótos megfontolt. Azért szépen elboldogulok vele, csak messze sem úgy ahogy szeretném, és tudom, hogy másik klasszal sokkal jobban meg lennék elégedve magammal, de már lusta vagyok váltani. Mivel játék eljátszogatok azzal ami van,ha jól jól,ha rosszul rosszul,azt hiszem ez az én problémám vagy akármim.
GothiK Aesh
bloodscalposoknak : be tudtok logolni? nekem autentikationnalk megáll

Blood Elf Paladin Project \"BEPP\"

Sephi
WG/AB/AV -bol siman kilepos MACRO : /afk

😄DDD unatkozom..... de naon 😛

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Botond
Embere válogatja,nálunk olyan wipeok lesznek MCben a hétvégén,hogy az nem mindennapi hála ennek a kis módosításnak. Szóval lassan ki fog jönni a skill, örülök,hogy te a skillesek közé tartozol, de lesz itt kisebb arc ha még pár addont letiltanak.
legalább akkor ne lennél ennyire büszke rá, h egy 3 gombos kaszt is bonyolult neked
"Mondjuk rogueal spec én se tudok játszani. Pappal meg még annyira se,de lusta vagyok 6x is felxpzni vmit."
Schreck
Mivel csak a második Nef kill után kapcsoltam be a manacon-t és akkor is csak azért, mert kissé unalmas volt tízbõl kilencszer kitáncolni a flash healbõl, valahogy majd csak átvészelem ezt a bibliai csapást. És ahhoz is nagy reményeket fûzök, hogy a healing metert talán nem bannolják le. Szóval még egyszer köszönöm az óvó aggódást, de szerintem valahogy majd csak boldogulok. ;-)

"Hella.
Melyik az a 18-as bag, amelyikben van 2 slot, ahová egy tipusból sok fér el? Nem is tudom, talán 20 db valami..."

a négy apostol a következõ három: Péter és Pál
Botond
Majd most mana conserv nélkül lehet villantani a skillt. Még pár addont lebannolnak és akkor beszélhetünk skillrõl,addig marad a 3 gombozás. Szerintem.
Schreck
Hát lehet, hogy le kéne pucolnom az UI-t. Tkp. hátvéd se kell egy focicsapatba, mert a skill a dekázás és a Nike streetfootball amúgy is komolyabb sport, mint a Premiere League. ;-)

Davidus
jó játékot választottam csak a blizzard elbaszta😛 ha a trash mobok nem lennének immunisak a skilljeim 90%-ra most nem itt irogatnék hanem farmolnám a mittudoménmit AQ-hoz.

V9ykn8_TZL0

Botond
PvE akkor szerintem arathor,és mondjuk horda olda,mert úgyis az az easymode. <#gonosz1> Keresd Crassus-t,mondd,hogy Botond küldött,és csókoltatom,akkor lesz segítséged.
Hát szerintem csak maradjunk PvE-nél bele nem jövök a játékba.Vagy utána már nem lehet változtatni? " roleplayer" errö!l fogalmam sincs hogy mi
Botond
Nem gyõzöd villogtatni a skillt,mi?<#zavart1>
Schreck
Abban viszont teljesen igazad van, hogy több 5 és 10 fõs instance kéne. Én is szeretnék már valamit látni a játékból a sok macron, csíkon és grafikonon kívül. Nehéz a healerek élete a 40 fõs instákban... ;-)

Botond
Sok mindentõl függ ez. PvE vagy PvP szervert szeretnél,hordát vagy alliancét?Esetleg roleplayer szervert?
Thalrog
lehetek én bármilyen skilles ha az elsõ ütés után mindenem miss parry dodge, te meg csak crittelsz...
ez nem fps ahol te döntöd el hogy fejre célzol vagy lébra, itt a gép osztja ki neked mi mikor mennyit sebez, ha sebez egyáltalán...

Spenser
Jaja igazadvan !, de ha az a két védó Pala akkor ez nem éll !😉

valaki tud adni egy linket ahol magtudom nézni a patch ujdonságokat?😊
nem ezek az imba 1 lövéses classok 😄

Davidus
azt hittem egyedül vagyok a véleményemmel😄

V9ykn8_TZL0

pvp-ben mi a skill?
szerintem az, ha mobozás közben hátbavág ambush-al egy rugó, meg rádcharge-olt egy warrior, és a végén te mész el élve, õk meg a mob meg ottmaradnak holtan.
szeritnem pvp-ben ez a skill, nem pedig az, mikor 8-an rontanak rá 1-2 zászlóvédõre és verik halommá õket.

bár ilyen alapon meg forditva az a skill, ha a két védõ bevédi a zászlót és leabálják a 8 támadót.

bár lehetne ezt még ragozni 😊

egy teljesen láma kérdés:most vettem a meg a játékot mekyik szervere érdemes bekapcsolodnom, hogy magyarok közt legyek és tudjanak segiteni. Bocs ha hülyeséget kérdezek!
rutin, fegyelem, jatekismeret, class es skillismeret, helyzetfelismeres, csapatjatekos kepesseg, reflexek, improvizacio = skill

Schreck
"magyarul rutintalanság"
Nem, nem az. Rutintalanság az, ha mondjuk a pap 20% HPn indítja a flash healt a tankra vagy a rugó elfelejti resetelni a damage metert pull elõtt. A bambulás figyelmetlenség és mint ilyen a profi hozzáállás hiánya, a rossz helyezkedés pedig - legalábbis C'Thunnál – az egyszerre 2-3 dologra koncentrálás hiánya. Továbbra is a nerfelt BWL-ben összeszedett tapasztalatokból indulsz ki, ami meglehetõsen parttalanná teszi a vitát. Nefariannál valóban le lehet manapság parkolni Noname Joe-t a bejárathoz, hogy aztán majd 1000g-ért viheti a fejet, AQ40 viszont kicsit viccesebb hely. De hidd el, a nerfeletlen BWL is vicces volt, különösen t2-k nélkül és sátánkecskestaffok nélkül.

"fegyelem és rutin! ez kell ide nem skill"
A fegyelem és a rutin egy "skilles" játékos alapvetõ ismérve. Ezek nélkül a hajadra kenheted a dueles rutinod (figyelem: rutin!!!), valódi PvP szituációban, egy összeszokott és leosztott taktika szerint dolgozó csapat pillanatok alatt szétszed, hiába voltatok Tyrs handben a farmerek rémei. Egy dolgot megtanultam annak idején BFben: az igazi profik nem szoktak egyedül mászkálni, nem kockáztatnak fölöslegesen és ezerszer begyakorolt sémákra építetenek, azaz rutinból reagálják le a váratlan helyzeteket. A "skill" nem az, hogy ösztönösen ráérzel a helyes megoldásra hanem az, hogy már semmivel nem lehet zavarba hozni. Ugyanolyan szinten felkészült és szervezett csapatok között már dönthet a ping, a milisecben mérhetõ reakcióidõ-különbség vagy a szerencse.

"ez tudod mikor skill? ha elsõre levered a bosst a gyors helyzetfelismerésednek köszönhetõen"
Jó, ilyen marhaságot én is tudok mondani: akkor vagy skilles PvP-ben, ha egy ismeretlen kaszttal elsõre leversz mindenkit, mert oda aztán kell a gyors helyzetfelismerés.

Egyébként szerintem minden csapatjátékra igaz: minél magasabb a szinvonal és minél nagyobb csapatok állnak egymással szemben, az egyén feladatai annál inkább beszûkülnek. Ugyanakkor a végrehajtásnak és idõzítésnek annál pontosabbnak kell lennie. Ne hidd azt, hogy szervezett csapatok között egy tömeges PvP vagy BG másképpen nézne ki...ott is meglennének a szigorúan leosztott szerepek és mindenki a saját szûk részfeladatára koncentrálna. Ha ez nem fekszik neked, akkor szerintem Te választottál rossz játékot, mert egy mmorpg nem építhet 1on1 helyzetekre. Arra ott van a Starcraft vagy NFS.

hogy mi a skill?

szerintem amit ez a csávó - Saerdna - mûvel a fos gear-jében, na az pure skill.
(ettõl függetlenül nem biztos, hogy ez a srác profi csapatjátékos lenne)

instához meg kell ugyan skill is, de sokkal inkább kell a rutin és az, hogy tudj alkalmazkodni a csapatodhoz. ami meg a legfontosabb szerintem az a fegyelem és az, hogy kövesd a leader-ed...akármit is mond.
a skill az volna, ha 40 ember bemenne és elsõre hazavágna minden boss-t, na az pure skill volna.
de onnantól, hogy wipe-olnak rajta, 1x, 5x, 10x, 20x, onnantól az már nem skill lesz - persze ofcoz' kell az is -, hanem sokkal inkább a megszerzett rutin, aminek segitségével kitapasztalják lépésrõl-lépésre a boss-t és igy tudnak vele elõre haladni ahhoz, hogy leverjék a végén...

de ez az én véleményem ezzel kapcsolatban...

Davidus
ja meg a lényeg😊

a csávó aki mondja ventrin hogy ki mit csinál

V9ykn8_TZL0

relicet hollehet venni?
Davidus
rutin, fegyelem

V9ykn8_TZL0

Ha csak egy kicsit is igaz lenne amit irsz, akkor most a raid guildek 90% (de legalabbis 50-60% min) C'thun elott toporogna, de a valosag ettol igen tavol van.

foolbag

Sephi
ARRGGGHHHH !!!!!!

Faxomba. Megint tobb nap mire megcsinajak.

Nekem max ezek papa :

Equip compare
TellTrack

Es meg 20 addoon >:-(

Hella.
Melyik az a 18-as bag, amelyikben van 2 slot, ahová egy tipusból sok fér el? Nem is tudom, talán 20 db valami...
Spenser
Jh csak PVP ben kik a skillesek ? akik majdhogynem egyedûl nyomják vagy akik rédeb ?
Mertha rédben megint ugrik a skilleség ám !!!
Mért is hát azért mert együtt mozognak és 10en levágni 1-2 emberkét az nem Skill !....

The Garrett
druidbar pápá :-(

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

antgecc
Itt a pont. <#eljen>

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Thalrog
most vezették be a relic-eket, azt tudod majd oda tenni. egyébként ranged "fegyvernek" legyen elég a frost shock 😄 😄

McHaals
ja meg egész cosmos pápá
legalább az allinoneinventory megy...

MadWolf#11626

shami tud vmi ranged fegyvert elobb bejutottam de kivagott aztan lattam ha aranged fegyver helyere vmi kereszt kerult az mi?
Davidus
szerintem pve-ben nem kell skill csakis rutin. az irányítás pofon egyszerû a mobokat meg csak ki kell tapasztalni.
nyilván aki ügyes, okos és szép annak hamarabb megy de aki nem down kóros az simán befér bármilyen guildbe.
pvp-ben már számít a skill mert ott nem betanult mobok ellen küzdesz és ha le akarsz verni egy jó játékost akkor zongorázni kell.
az más tészta hogy ezt jelenleg a rendszer sehogy nem honorálja és nem látszik a rankon hogy ki a skilles😛
én megértem hogy a topguild tagok itt felháborodnak mert hogy jön ahhoz a sekijancsi hogy leháromgombosozza õket és megkérdõjelezze a skilljüket.
azt üzenem nekik hogy ha a skilljükkel akanak menõzni akkor játékot tévesztettek😛

V9ykn8_TZL0

McHaals
naszóval
pápá Autobuff
pápá looklock (soha nem is használtam)
pápá tacklebox (ezt sem nagyon)

egyelõre csak ennyiért szólt be
amúgy cosmos + random addonok vannak

MadWolf#11626