World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zenszkij
ezt hol álmodtad? sose uralta a horda, folyamat szívott

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Fehercsoki
Igen, mindig, mindenhol.

PiszkosFred
Akkor rosszul fogalmaztam: a vanilla seteket tudod megszerezni potom honorért, azokat, amelyeket anno fél évig seggeltünk ki, még a "ranglistás" idõszakból 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

LeWyTy
Még mindig átlagban a Horda uralja a PVP-t?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Fehercsoki
Igen de akkor nem transmogolhatod... Ahhoz kell vagy a mostani warlord rang vagy az hogy még vannillából származzon a szett.

PiszkosFred
Illetve, potom honor pontért bárki megveheti már 😊 A title többet ér, mint a skin/set a régi pvp címek esetében.

BoneDragon
Na jó mégse, mert látom vannak "újított" változatai nagyobb szinten.

BoneDragon
Köszi, akkor menõzhetek a warlord settemmel. 😄

PiszkosFred
Hja, bar szinte minden armornak/weaponnak van 3-4 retextured verzioja, amely valamilyen drop formaban, vagy rewardkent, esetleg vasarolhato skinkent elerheto, igy azert azzal lehet varialni.

Annyi még, hogy csak azonos armortipusra tudsz transmogolni, mail-t platre pl nem lehet. De lehet pl azt, hogy íjra puska skint vagy xbow-t és fordítva. Ilyenkor az animációnálk a skin animációt látod, nem az eredeti itemét. Minden minta legyen az armor vagy fegyver, korlátlanul felhasználható. Még egy item festés kéne és epic lenne.

Jól látod, transmogrificationnak hívják. Annyi a dolgot hogy elmész a transmogrifierhez, beszélsz vele és a felugró ablakba bepakolod a mintának szánt skineket és ok. Nem veszik el a minta, marad nálad.

BoneDragon
Látom lehet változtatni a skineket. Ez hogy mûködik? Aminek a skinjét használom, az elveszik? Megtaláltam régi warlord settemet bankba, gondoltam ráaggatom majd valamire, de ha elveszik az item akkor inkább nem menõzök vele. 😊

Addig marad ez, amíg asszisztálnak hozzá a játékosok. Nem mindenki szereti a mai minõségmentes játékokat, annak ellenére, hogy játszik vele. Sokan azért játszanak, mert nincs más, nincs jobb. Én azt mondom, ilyenkor nem kell megvenni, nem kell vele játszani. Szerintem jóval többen vannak ilyen kategóriában, mint gondolnánk. A fejlesztõknél nem bír jelzés értékkel az, ha nyavalygunk fórumokon, míg a bevételi mutatók kielégítõek. Csak akkor fognak minõséget kiadni, ha rászorulnak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az elégedetlen játékosok hangja sokkal nagyobb, mint az elégedetteké. Nem fog senki beírni egy official fórumra csak azért, hogy elmondja, mennyire élvezi a játékot, milyen nehéz volt leverni az új bosst, mekkora kihívás volt és hogy élvezte a csapat. Ellenben dugig lesz olyanokkal, akik amiatt sírnak, hogy második nekifutásra sem tudták leverni tank-n-spank-el.

Egyébként figyeljétek meg, mennyire kezd párhuzamot venni a játékipar és a filmipar. Persze mind a két oldalon vannak kivételek, kivételesen jól sikerült alkotások, de a játékok, filmek, sorozatok nagy része igénytelen, agyatlan szar. És talán nem véletlenül. És nem, nem azért, mert erre van igény.

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

motyodlee
ezek megvannak, még tûzfallal kell vacakolnia valamit

Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy fasza van Senkinek sincs saját neve, jó modort meg egye-fene

Elvileg ezek kellenek:

"The ports you need for playing wow are TCP protocol on ports 3724, 1119, 4000, 6112, 6113 and 6114 "

motyodlee
Sziasztok! Az a problémám állt elõ, hogy kollégiumból nem tudok wowozni, mert le van tiltva a port. Utánanéztem, megkerestem rendszergazdát, segítõkész volt, 3724-es portot feloldotta, most a realmválasztásig hajlandó elmenni a játék, tovább nem. Valaki tudja mi lehet a gond? (mellesleg Molten-en próbálok játszani)

Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy fasza van Senkinek sincs saját neve, jó modort meg egye-fene

tigeroo
nekem a loot rendszer jött be a legjobban, elõtte csak ilyen azn mmo szarokkal játszottam ami a diablohoz hasonlóan a földre dobta ki a lootot
BoneDragon
Ráadásul lebutított fos mmo-k jönnek, amire blizznak az volt a válasza, hogy õk is lebutították... Sajnos ez kell a népnek.

A wow indulásánál is voltak MMO-k, de a wow hozta meg a várt kánaánt.

Anno emlékszem hogy örültünk hogy "nééémáá ott egy játékos az én játékomban és tudok vele beszélgetni meg integetni neki"

Akkor más volt, nem volt megszokott dolog ez. Mindenki élvezte annak a játékot amit akkor kitaláltak. Most inkább a powerleveling és az endgame hajszolása a jellemzõ. A headstartkor én még csak kamilláztam amikor beléptem SW-be, tátott szájjal ámuldoztam hogy élõ város, tele emberrel. ma már ez nem csak hogy megszokott, hanem unalomig ismert és tapasztalt dolog.

Más a prioritás, és ebben nagy szerepe van hogy már a csapból is MMO folyik, minden szarból MMO-t csinálnak. nem lepödnék meg egy Éjjel nappal Budapest Online-on, vagy Pampers Online-on sem. mennyiség a minõség javára. Ez van most, és ez is marad.

picket
A wow elõtt is voltak mmorpg-k, és a wow után is. A versenynek javítania kéne a helyzetet, a nagyobb választéknak növelnie kéne a vásárlói elégedettséget. A piacvezetõnek pedig szignifikánsan nagyobb szerepe van a piac alakításában (fõleg ilyen arányoknál, mikor évekig a piac felénél többet lefed), mint azt feltételeznénk. Szerintem.

ಥ_ಥ

Ha CSAK a wow lenne mint MMO a piacon akkor nem lenne ez. Vagy legalább is sokkal kisebb mértékben. Akkor kezdett durvábbá válni a helyzet amikor a wow sikerén felbátorodva mindenki MMO-t akart csinálni.

PiszkosFred
Kétségtelen. Ha most aktuális példát kellene felhozni, akkor ott van az öngyilkos szállodai ablakból kiugró fickó esete, akit - persze a bulvár megfelelõ nagyítóján keresztül szemléltetve -, a cselekmény utáni másodpercekben többen fotóztak "okostelefonnal", mint segítettek neki/nézték meg. Hamarabb került fel a faszbúkra a kép, mint érkezett be a segélyhívás a mentõkhöz... Itt tartunk.

s0n1c
Én inkább úgy mondanám, hogy támogatta ezt a leépülési folyamatot, de semmiképpen nem kizárólagos oka.
picket
Ez akár lehetne konklúzió is, de hosszú még a hét, és lehet vitázni, ezért cáfoljatok meg, ha azt mondom, ebben a wow a fõ ludas! <#bee1>

&#3237;_&#3237;

PiszkosFred
Nem is kell. Sajnos szörnyû, amelyre tartunk. De ez most a WoW hibája? Azt kell fosozni? Hiszen te is írtad, más mmoban is ez van. Ennyi lett volna az észrevételem.

picket
Elolvastam. A felháborodást kiszûrve arra jutottam, hogy a community miatt játszana... Át tudom érezni. Nem wowozok, csak a fénykardos verzióval, és ugyanez van. Azért még köszönnek az emberek, de szó nélkül dobnak ki instából, iránymutatás nélkül leidiótáznak, kilépnek (tank, akit egybõl hív a group finder). Erre tartunk. De engedtessék meg, hogy ne tapsoljak hozzá!

&#3237;_&#3237;

BoneDragon
Gondoltam, hogy ez áll a dolog mögött, sõt logikus is, de még így is több low lvl karakterrel találkozni mint más ingyenes mmo-ba, MÉG nem haldoklik a wow. 😄

devlking
Azért, mert azok csak ilyen megjelenés környékén mûködtek csak. Kissé idegesítõ az ha nem tudsz megcsinálni egy questet, mert nincs senki aki segítsen nem?
De majd új kiegben visszahozzák.
PiszkosFred
Az még hagyján, hogy 80+, de 1-80 között sincs már évek óta.

Prody
nem, manapság már az a lényeg, hogy egyedül végig tudjál vinni egy MMORPG-t ...

Prody
BoneDragon
Errõl jut eszembe, 80 felett nem is találkoztam group questel, pedig emlékszem rengeteg volt anno.

Fpocok
/sigh

Parasite Eve 2, best game EVER!

Prody
pont te mondod ezt, aki vanilla óta tolja 😄

Ez egyáltalán nem a wow hibája. Régen (amikor még szerintetek jobb volt) az emberek örültek hogy van EGY játék amiben együtt játszhatnak, nem nagyon volt alternatíva. De jött a sok MMO, a sok koreai szarral az élen és az MMO már nem ritkaság, több van belõle mint bármilyen más stílusú játékból. Divat lett MMO-t csinálni, és egyre gyengébbek mert csak a pénz miatt csinálják, jól hoz a konyhára. Az emberek kipróbálják, vándorolnak ide-oda, felbomlanak a jó közösségek mert az emberek úgyis kipróbálják az aktuális MMO-t. A partyzás már nem egy szociális esemény amit más játékban nem kapsz meg, hanem egy funkcionális dolog, egy esetleges szükséges rossz. És ez már nem változik hála a sok szar koreai és egyéb MMO-nak. Persze nem csak koreai MMO-k ilyen nulla szar semmik, ott van pl az SWTOR, ami az MMO-k szégyene. Meg kell szokni, nem fog változni.

devlking
Aki ilyen szupi baráti instázásra vágyik, az menjen RP serverre. Oda való.
PiszkosFred
Jó. Olvasd el a #157919 kommentet elõször.

Caliph
az az igazság hogy egy jó baráti társaság nélkül(guild) bizony igencsak csökken az élvezeti értéke a játéknak

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

picket
Most képzeld el, hogy hazamegy a szülõfalujába, ahol tényleg mindenki köszönt a másiknak, és ugyanez történik. Ja, és habzó száj nélkül is mûködik, attól õ még nem fogja jól érezni magát.
Mindent csak egy szemszögbõl vizsgáltok. Ez már önmagában is baj, de hogy még ezért hülyének is nézni, meg "habzó szájjal üvöltözi"...
Át sem gondoltad, hogy mit hiányol. És igen, amikor questeltél, és találkoztál valakivel, akinek szintén az kellett, akkor behívott party-ba, és megcsináltátok közösen. Köszöntetek, megköszöntétek a segítséget, ha jól játszott, akkor még a következõ questre is közösen mentetek, beszélgettetek, guildbe léptetek, segítettétek egymást, mert nem csak a loot meg az xp számított (pedig már akkor is fontos volt mindkettõ). Mert a többi karakter mögött emberek voltak, és ennek tudatában játszottál. Rá is voltál utalva, meg élmény is volt. Még egy pesti utcán is megköszönnék, ha segítenél a babakocsit leemelni a troliról, vagy átkísérnéd az idõs nénit a 3 másodperc alatt pirosra váltó gyalogátkelõn. Nem habzó szájjal kiabálni kell, de ha valakivel közös céljaid vannak, összefogtok és tesztek valamit, akkor illendõ lenne köszönni, és a végén megköszönni a közös játékot. Kivéve ha ezt társadalmilag (community), játéktechnikailag kiölték belõled.
Valaki hiányolja ezt. Valaki a telet várja, valaki a nyarat, valakinek mindkettõ tetszik. Különbözõek vagyunk, de attól még elfogadhatnánk egymást, ahelyett, hogy egy normális véleménybõl Pest utcáin ámokfutó köszönõautomatát vizionáljunk a másik fórumozó ember helyére.

&#3237;_&#3237;

Prody
biztos valamit szarul csináltam, 100% 😄 nem kell rögtön idiótázni. errõl beszélek.

Lehet hogy azért idiótázott le mert az vagy? Hm?

BoneDragon
<#nevetes1>

PiszkosFred
Képzeld el, ahogy rója Pest utcáit és köszön a szembejövõ embereknek. Akik persze sz*rnak rá, emiatt õ meg nekiáll habzó szájjal üvöltözni, hogy milyen szar ez az utca, bezzeg régen jobb volt. Majd átmegy egy szomszédos utcába, és kezdi elölrõl. Vagy ugyanez metrón. Esetleg hajón a Balatonon. Neajd'sten egy tömött liftben valahol.

Prody
hát ha már valaki vissza sem köszön...na mind1

Fehercsoki
A köszönés azért még messze van attól hogy beszélgetést kezdeményezel...

Fehercsoki
Nem a játék volt nehezebb, csak kis szinten voltak gyengébb a kasztok, mivel kevés spelljük volt(gyakorlatilag a talent specializációk signature spelljei nagyon magas szinten váltak elérhetõvé), semmi érdemleges self heal, meg hát a kék gear is ritkább volt.

Prody
én próbáltam, köszöntem. szartak rám.

Prody
Nincs igazad, régen nem ez volt.

Feher: igen, mert nehezebb volt a játék 😄

Fehercsoki
Kis szintû instákban szükségtelenné vált a kommunikáció, ezért inkább csak végigszaladnak rajtuk hogy minél elõbb 90esek legyenek, ez a kommunikáció régen is csak annyiból állt, hogy meg volt beszélve, hogy ki melyik mobot tartja CC alatt... Egyébként meg ha kommunikációt kezdeményezel, akkor mindig lesz valaki aki beszélget veled, szóval ha erre vágy akkor tegyél is érte.

BoneDragon
Ennyi erõvel minden multiplayer játék szar, mivel mindenhol vannak ilyen emberek. Mirõl is beszélünk?