World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mondott ilyet bárki is?
én biztos nem. annyit mondtam, hogy LEHET kompenzálni a különbséget, s nem azt, hogy ki figyel oda jobban vagy kevésbé.
s azt sem mondtam, hogy a shadowpriest jobb healer, mint a holy, hanem csak azt, hogy 5-10 fõs instákhoz bõven jó a shadow specces healer is.
ennyirõl volt szó, s nem többrõl.

Oldern the 1st
"(mobok viselkedésének figyelése, több figyelem instában, partytagok helyrerakása ha eszetlenek, stb.)"

Azt nem tudod elképzelni, hogy a holy pap is odafigyel, jó gearben van, ért hozzá amit csinál?

- lassu healek - igen en mondjuk sztem 60-70%ban 'heal'-t nyomo fan vagyok es KURVARA erezheto a 0.5casttime :d

ez max. akkor lehet zavaró, ha késõn kezdesz heal-elni. ha idõben elkezded, meg se lehet érezni azt a 0.5 mp-et. legalábbis én nem vettem észre számottevõ különbséget, mikor anno átspecceltem shadow-ról disc/holy-ra. bár nekem az unit frame-em mutatja, hogy kinek mennyi a -HP-ja, meg van ToTT is, igy simán lehet reagálni idõben a dolgokat.

- nincs inner focus (bar ez talan megoldhato😊

vagy lehet, hogy mégis van?

- nincs spirit bufi

ja ez igaz, de megfelelõ spirit és +manaregen gear-rel ezt lehet orvosolni. legalábbis itt inkább a gear az, ami számit, mint ez az 1 buff. szerintem lehet nélküle élni...

- gyengebb healek

jah ez igaz, lehet választani, vagy +10-15% heal és free hk pvp-ben, vagy elvagy valahogy nélküle, s lehet te sétálsz el élve, ha nekedugrik kinn a pusztában egy rugó...végülis mindenkinek egyéni döntése, én inkább támogatom a saját védelmem, a +10-15% heal-t meg megpróbálom mással kompenzálni (mobok viselkedésének figyelése, több figyelem instában, partytagok helyrerakása ha eszetlenek, stb.)

- tobb manakoltseg

mana potion (mivel a priest-em alkimista, igy a potion kérdés nem téma, de ha már potizni kell, az már régen rossz - akármilyen spec-es is vagy)

- ez most lehet group- es cucc fuggo is de 5-10fosnel le kell ulni manazni , nem szeretek leulni manazni vagy minnel kevesebbszer kelljen..

ez inkább csapatfüggõ. ha jó a csapat, nem kell leülni, ha meg gázos, akkor meg igy is, úgy is le kell ülni akármilyen is a spec-ed, mert 1-1 fight után több manát égetsz el, hogy életbentartsd õket, mint kéne.

Ebben igazad van, mármint a dam/heal és Heal-es cuccokaban. Abban is, hogy a shadow az egy raid-ben (márha befér) csak másodlagos Healer lehet. Itt inkább most az ötfõs instakról van szó. Meg a solozásról, ha nincs állandó csapat. Egyedül Disc/Holy-val lvl. 60-ra felhúzni egy papot kínszenvedés és bizony ez is tény.

picket
mageweave bandages 4tw!
<#eplus2>

&#3237;_&#3237;

Oldern the 1st
Szerintem a Rugó a legjobb healer.
<#banplz>

picket
Most mi a bajod? Õ epixx-ben kihealeli Stratot ám! Szóval nem beszólni! <#idiota>
Sõt, ha baj van, akkor a pala is meg a feral druida is beállnak healelni, és simán túlélik. Te n00b! <#idiota>

&#3237;_&#3237;

Oldern the 1st
Jááj, ezek a csendes sarkítások, imádom õket 😊

"aki ha lehet inkább választ +20 Dam. és Heal-inges cuccot, mint CSAK +20 heal-ingeset."

Kár, hogy ez a választás nem reális: +40 Heal, vagy +20HEal/DMG a reaális, ezt te is tudod jól. Nem tudom, miért kell ezen a témán lovagolni.

Ha raidelni akarsz, és szeretnél partyt találni, talentelj át Holyra. Ennyi, lehet itt a fórumokon osztani az észt, hõbörögni (naná, a shadow priest pont olyan jó healer mint a holy: nyilván azért van ez , mert a talentek semmit sem érnek. Mit sem ér ez a +100heal, az a gyorsabb castolás, a több mana, az olcsóbb spellek, ez mind baromság, igaz?), aztán meg csodálkozol hogy nem hívnak sehová.

A shadow priest akkor jó egy csapatban, ha van holy is, dps+vampiric kombóval remek MÁSODLAGOS healer legyen. Hogy ugyanolyan jó legyen, mint a holy? Nevetséges, és konkrét tények szólnak ellene.

QuippeR
nincs több kérdésem 😛

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

közben dépéeselte is a mobokat 😛
QuippeR
"Én jó pap voltam. Csak igen extrém esetekben volt wájp. Ami meg a véletlenül behúzott mobokat illeti szeretném azt látni melyik az a tökös Holy pap, amelyik 1/3-ad manáról életben tart egy leharcolt csapatot amelyik még fellélegezni sem bír és máris a nyakán van 3-4 lvl. 58-60-as mob (mondjuk Strat/Scholo/DiM)mindegy kinek a hibájából."

most a rossz holy papról beszélünk, vagy mi van, hogyan lett 1/3 manája egy groupon?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

picket
"...ide a rozsdás bökõt..." - az életeddel játszol <#idiota>
"Ja, nem nagyon ismerem milyen ember, de Wildorral értek egyet" - mondom én!

&#3237;_&#3237;

csak annyit szeretnek hozzatenni a temahoz - mint h/d es sajat playstylebol kiindulva - hogy sztem aki kenyelmesen akar gyogyitgatni, az specceljen h/d-re aki meg nem, az legyen sh. ez sztem mindegyik vagyis barmelyik instara igaz. en hosszu h/d specrol felevente atspeccelek sh-ra amikor vmi irtozatos farm hetem van (epikmount etc) es a kovetkezok a tapaztalataim:
engem a sh specces gyogyito szerepnel kurvara zavar :
- lassu healek - igen en mondjuk sztem 60-70%ban 'heal'-t nyomo fan vagyok es KURVARA erezheto a 0.5casttime :d
- nincs inner focus (bar ez talan megoldhato😊
- nincs spirit bufi
- gyengebb healek
- tobb manakoltseg
- ez most lehet group- es cucc fuggo is de 5-10fosnel le kell ulni manazni , nem szeretek leulni manazni vagy minnel kevesebbszer kelljen..

hat summa, igen el lehet gyogyitgatni, de sztem kenyelmetlen- kellemetlen..

anti hero

soullink warlock felhunter-rel megeszi reggelire, ha jól tudja használni a kariját.

[/i]"pappal a legnagyobb gondom általában az volt, hogy hogyan rázzam le a sok whisperelgetõt, mikor épp nem volt kedvem instázni. azért mage-gel ilyen nemigen volt."[i]

Pontosan. Amikor papként lófráltam nem nagyon érdekelték a whisperelõket, hogy shadow vagyok csak mennyek.
Most Mage-ként sokkal nyugisabb az életem. Néha sajna nagyon is.

"Hát persze. Valóben nem értek priesthez de azért ennyire nem nézhetsz mindenkit hülyének 😊 Mp5 és +heal cuccok is valszeg ugyanannyit nyújtanak mint egy +dmg. Nyilvánvaló."

ebbõl is látszik, hogy tényleg lövésed sincs a pap kasztról.
ha lenne, akkor tudnád, hogy minden healer kasztnak általában két komplett set-je van.
egy instába (minél több int, spirit, manaregen) és egy pvp-re (stam, int, +dmg).
mielött leszólnál alapban egy olyan dolgot legközelebb, amirõl fogalmad sincs, inkább indits egy papot, tanulj meg vele bánni, cuccold fel, próbáld ki mindkét spec-et, aztán majd megvilágosodsz te is... <#vigyor>

pedig járunk kis instákba, kell a lóvé, meg a fun a haverokkal 😊
Te Zaniah. Te lvl. 60-ig Protos voltál<#idiota>?? Szerinted minden friss hatvanas pap, akinek nincs állandó csapata rögtön rohan talentolni Disc/holy-ra? Ne áltasd magad ezzel. Én sem tettem anno és most sem tenném. Ami meg a cuccokat illeti a tatyóban lehet pár db csak Heal-inges cula is. Legalábbis nekem volt. A másik meg az, hogy Damage és Healing-es cuccok vannak többnyire. De asszem jópár olyan pap rohangál, aki ha lehet inkább választ +20 Dam. és Heal-inges cuccot, mint CSAK +20 heal-ingeset.
Én jó pap voltam. Csak igen extrém esetekben volt wájp. Ami meg a véletlenül behúzott mobokat illeti szeretném azt látni melyik az a tökös Holy pap, amelyik 1/3-ad manáról életben tart egy leharcolt csapatot amelyik még fellélegezni sem bír és máris a nyakán van 3-4 lvl. 58-60-as mob (mondjuk Strat/Scholo/DiM)mindegy kinek a hibájából. Lehet, hogy egy Sahadow priest mellett wájp lenne, de ide a rozsdás bökõt, hogy egy Disc/Holy Priest mellett is az lenne.
Szóval csak nyugi. Ami meg a 20 és 40 fõs instakat illeti ott ugye már illik Disc/Holy-nak lenni, de ugyanúgy illik neked is legalább pár pontot áldozni Protra. Amúgy meg nemtom mit szólnál hozzá, ha egy Pap azt mondaná, hogy csak akkor hajlandó lemenni veled egy csapatban, ha Protos vagy és Fury-n egy megveszekedett pontod sem lehet. (bár lehet, hogy így van<#idiota>)
Ja, nem nagyon ismerem milyen ember, de Wildorral értek egyet<#taps>.
(na most végem<#vigyor>)

Erre a sedó príszt témára reagálnék: lvl 58-ig full shadow voltam, mindenhol megálltam a helyem. Ha dmg kellett shadow form, ha halelni kellett, akkor azt csináltam. Jah, és a +heal hozzáadódik a Vempiric embrace-hez is, ha esetleg nem tudná valaki. Nálunk pl. ha éppen van shadow priest a raidben, megy a lockok, vagy mage-k groupjába, és simán életben tartja õket úgy, hogy dmg és közben vempiric.
Jah, és volt már olyan, hogy sedó priszt healing done-ban alig tolt kevesebbet, mint én.
"És egy normális holy priestet is."

lvl 60 alatt próbálj te meg holy priest-et találni, sok sikert hozzá 😄
100 tankot találok addig, amig te 1 ilyen priest-et (mint ahogy resto druidát se fogsz találni, csak feral-ost)
még 60-on is inkább ezzel fogsz találkozni: 31/20/0, azaz pvp disc/holy spec.
na ez se egy überállat healer ám.
s itt most tekintsünk el a fullepic raidinsta healspec-es healer-ektõl, mert azok leginkább nem járnak 5-10 fõs instákba...

"nah igen ez a baj a pappal, hogy kb ez az egy techika van😄 es roppant unalmas lesz idovel."

igen, ez igy van. cserébe lehet folyamatosan nyomni, s nincs az mint a mage-gel. letolsz két mobot, utána meg 20 sec-ig ücsörögsz a földön, amig regenerálódik a mana.
amúgy mage-gel sem olyan hûdeváltozatos a dolog. fire/frostbolt, fire/frostbolt, fire blast, coc, stb. mobozásnál ott sem használsz sokkal több dolgot.
pappal a legnagyobb gondom általában az volt, hogy hogyan rázzam le a sok whisperelgetõt, mikor épp nem volt kedvem instázni. azért mage-gel ilyen nemigen volt.
a leguniverzálisabb farmolási módszer meg pappal még mindig az, hogy kell egy warrior vagy mage pet, aztán õ dolgozik, te meg néha rátolsz 1-1 heal-t 😄

- miért baj az, ha van saját véleményem?

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

- én induláskor holy cuccokat próbáltam gyûjteni, de disc./shadowként mentem 60-ig, így legalább mana volt elegendõ. Mivel ez volt az elsõ karim így se pénz se tapasztalat... és gyakorlatilag segítséget a guildtól sem kaptam (talán 20x ha mentünk együtt), persze a kérdéseimre többnyire kaptam választ (ez is nagy segítség volt, de most nem ilyenre gondoltam). 60-on meg szembesültem a ténnyel, hogy kb. 100x menjek Scholo. + Strat. runt, amibõl sajnos 1 full insta se fért bele a játékidõmbe nemhogy 100. Most disc./holy papként WPL-n 57-es elittel már nem bírok, de biztos én játszok rosszul (disc./shadow-ként ugyanebben a cuccban lvl60-as elittel is szoktam bírni). Mivel jelenleg kipróbálom a többi kasztot is ez alapján az a véleményem, hogy a többi kaszttal van esély ugyanazokkal a talent pontokkal menni instába és pve-re míg pappal nincs, legalábbis nekem nem jött össze

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

"Nem rühellem nem errõl van szó de egy shadow priest engem ne healeljen 5fõsbe fõleg ne egyedül fõleg ne shadowformban."

rofl, ezt had ne kommentáljam 😄
de majd lesz ilyen is ne aggódj, igaz, pár hónapot még várnod kell rá 😊)

btw, senki sem mondta, hogy egy shadowpriest képes úgy heal-elni, mint egy holy. itt arról volt szó, hogy 5 fõs instába - igen, még kék/zöld party esetén is - a shadowpriest heal is bõven elég, ha a partytagok tudják a dolgukat... ha meg noob party-val kerülsz össze, akkor meg akár holy, akár shadow (s itt ne 0/0/51-es spec-re gondolj) vagy tökmindegy, ha 1 emberre kell elégetned az összes manádat, hogy életben tartsd...

picket
Ejnye, ezt hogyan képzeled! Majdnem azt mondtad, hogy gear>skill, szóval nagyon vigyázz magadra, mert bajok lesznek <#idiota>.

&#3237;_&#3237;

<i>Gratulálok neki, valszeg a GM / classleader haverja.</i>
- nem, csak már egyszerûen jobb cuccai vannak (abban a közel fél évben amit én kihagytam ezen a téren õ nyomult tovább és amikor már megtehette visszaváltott holy-ról shadowra)

ezt a dumát hagyjuk, a csapból is ez folyik 😛
AnarchoiD
kitalenteled magad hogy a felhuntered allprotot adjon, igy lessz kellemes shadow protod 😉 felhunter is counterelte meg mondjuk tuzzel kenegeted (curse of elements pl 😉

nekemi s van shadow papom es warlockom, egyszer dueleztem a lockommal egy spap ellen sw elott .. aztan poenbol elrohantam ujratalentezni , ilyen talentel ugy vertem meg a papot hogy nem kapott levegot .. mondjuk azert 30aranyos poen volt .. de megerte 😉 deathcoillal inditasz (mondjuk ez nem allatalanos megoldas hanem 1vs1 duel 😉 szal ha outdoor /bg futsz ossze spappal akkor mar neccesebb a dolog 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

thotbor=thotbot

May the force serve you well!

nem tud valaki olyan quest modod amibe benne vannak a thotbor coordinatak?

May the force serve you well!

Ne vedd magadra, nem azért mondtam
Ismerek én is olyan shadow papot, aki zg-ben is simán elõrekerül healing doneban, közben meg kussol arról hogy õ most épp shadow talentes... Csak vigyázni kell nehogy felkerüljön egy shadow vulnerability

azokra az arcokra gondoltam, akik dacból nyomják, volt már hogy pugot kerestem, tank kellett, és hát én balga warriort keresek... jön a warri aztán közli hogy õ nem tankol... miután szétnézett a partyban és látja a halom klottyost...

Tényleg, semmi bajom a feral druidákkal, retri palákkal, shadow papokkal... Azért írtam hogy 1. nincs cucca 2. nem akar hílelni, mert ezek miatt a pukkancsok miatt, akikre igaz ez, alakul ki ez a kép, hogy a shadow priest nem tud healelni. Holott ha nem adná el a hílhez való cuccokat, meg venné a fáradtságot hogy kiteszi a híl szpelleket gyorsgombra, a végén kiderülne hogy hoppá, mégiscsak tud hílelni, aztán õ lepõdne meg a legjobban

Ezek az emberek alakítják ki ezt a képet, teljesen alaptalanul... Mekkora felháborodás abból mindig ha egy paladin dps-t akar tolni? Miiindenki hõbörög... Azért miért nem hõbörög senki, hogy a noob paladinnál miért van pajzs az instában végig, he? Talán mert tankolnia kell, persze. Egyszer én is hallottam valakirõl, akinek az ismerõse látott egy paladint MC-ben blökit tankolni 20 másodpercig...

hagyjuk már ezt a témát
ha valaki nem tud játszani, arra lehet aggatni t8-at meg 50 talentpontot, az se segít

Lazarus
Eladó WoW és / vagy WoW account.
Az accounton van 1 level60 orc warrior, rank 14-es armorban rank 14-es fegyverekkel <összes megvan>
+ 1 level 60 orc shaman nem epic cuccokban.

Az árban megegyezünk, de mivel a warrior rank 14-es volt, nem 5 ezer FT-ért adom persze. 😊
Az account nem aktív olyan 2 hónapja már.

Mailt irj a [email protected] -ra, és megbeszéljük ha érdekel a dolog.
Lazarus
TVelvet
fuss el.
capaszabi
nem vicces...

Helló sziasztok. Régóta olvasom a fórumot de most írok ide elõször. AKtuális h épp a shadowpriestrõl volt szó. HOGY LLEHET MEGVERNI??? 51es lockom van(UD) haverom 50es priest(UD). Succubussal kábítom 2szer kijön, happycoil (resist..), fearelni próbélom, silence és hoppmeghaltam<#wow2>
The Garrett
"www.worldofwarcraft.hu"
<#eplus2><#eplus2>

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

capaszabi
van Bscalpnak nemhivatalos fóruma, olyan mint nekünk dunemaul.org ill. tarrenmill.tk?

sokat segitene plx, hogy tudjunk applyzni soksok helyre

ugyanez ragnára is jó lenne

capaszabi
postoljuk az applykat különbözõ helyekre, várjuk a válaszokat.

"Time Will Tell, Sooner or later, Time WIll Tell..."

Warrija van a hülyének meg egy Lucecita (medve anyám) nevû warlockja.

Na, Szabi, akkor jöttök ?

Nem lõhetsz mellé ; ha nem tetszünk van még ally oldalon 3 másik nefa farmer
csapat, próbaidõ után max továbbáltok 😄

shadow papok se dmg cuccban healelnek (az okosabbak persze)

\"HST-nal az emberiség egyedfejl&#245;désének új stádiumába lépett, ugyanis elhasznált korábbi mája helyett - magától, önhipnotikus alapon - sikerült új májat növesztenie.\"

Te az a Hamed vagy aki a ragnaroson játszik és van egy 60as druidája?
Lynx_TWL
a, én apukám erõsebb
b, nem a tied

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

Nézd meg mire válaszoltam és utána olvasd végig, hogy mit. Fõleg a vége érdekes "regenben ugyan annyit tud". Nem is értem a + healt hogy keverted ide bele, de minél többet írsz annál jobban elárulod tudásod a pap classról...

Trutyi LvL 60 UD Priest (Bloodscalp)

Pedig én máshogy xpztem shadow pap-pal és szerintem jobban is haladtam. Grindnél a lényeg hogy minél kevesebb manát használj,minél gyorsabban öld meg, és spirt tapot ki tudd használni.
Én pld MB,SWP,MF,MF,rank 1es aoe fear, MF, wand a haláláig xpztem végig zöld ruhákban. Pajzs örült sok mana.

Trutyi LvL 60 UD Priest (Bloodscalp)

Lehet hogy rád nem igaz, de FW-n a nagy részükre igen. Innentõl téma lezárva mert több mint valószínû hogy veled sose fogok egy groupba kerülni.

@ *Frostwhisper* @ Gienah, lvl60 warrior (fury 5/43/3, http://www.ctprofiles.net/483997)

Hát persze. Valóben nem értek priesthez de azért ennyire nem nézhetsz mindenkit hülyének 😊 Mp5 és +heal cuccok is valszeg ugyanannyit nyújtanak mint egy +dmg. Nyilvánvaló.

@ *Frostwhisper* @ Gienah, lvl60 warrior (fury 5/43/3, http://www.ctprofiles.net/483997)