World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jaja, ezt találtam én is😊

Count Adyn
Itt ameiknek topicja van😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Már találtam, azért thx😊

Hehh, még jó, hogy visszaolvastam a topicban, így tudom, ki az a crash88😛

És még milyen magyar nyelvû szerverek vannak? (Bloodscalp kihúzva, nem akarok vérpistikézni - legalábbis mindenki óvva int😉)

picket
Monitoros 12 évesek. Mit nem lehet ezen érteni? <#bee1>

&#3237;_&#3237;

Kriger
Ragna és Neptulon is PVP, amúgy meg vegyél fel msn-re szívesen válaszolok minden kérdésedre, fõleg ha 14 év körüli szekszi csalyszy vagy.
msn : [email protected]

(elõre is elnézést kérek) <#wink>

Kriger
Mármint a 12 éves kislányok, vagy a monitorok? <#nemtudom>

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy magyar normál, illetve pvp szervereknek mi a nevük? Vagy esetleg tudtok dobni egy linket, ahol ez le van írva?
Plusz:A Ragnaros és a Neptulon normál, vagy pvp szerverek?

Kriger
Ez se eccerû, lassan átnevezhetnénk ezt a topikot is <#confused>
írjatok privit, vagy vegyetek fel emesenre. <#nyes>

De nagyon ráértek ilyen dolgokról értekezni bár érdekes 😊
ezt a monitoros dolgot alapvetõen elszúrjátok azzal, hogy senki sem tudja mennyi egy monitor válaszideje (response time). Alapvetõen a válaszidõ az az idõ, amíg egy pixelt kioltunk, és újra meggyújtjuk. A gyártók szeretik megadni a kioltási idõt, mivel kioltani baromi gyorsan lehet a pixelt, meggyújtani meg nem, de azt meg nem mondják meg hogy a gyújtás mennyi idõ...
Ezen kívül, ha válaszidõrõl is beszélünk, sajnos nem mindegy hogy pontosan milyen színrõl olt ki a pixel, és mit gyújt meg. Ebben a leggyorsabb a szürke-szürke, a tisztességesebb fajta gyártó ilyenkor esetleg mögé írja hogy (GG), azaz gray-gray, de biztos hogy nem írja oda mindegyik.
Namármost. Ugyanez a helyzet a fényerõvel is, és az összes többi LCD tuldajdonsággal.
Amit a gyakorlat mutat: az utóbbi két-három évben már csak olyan monitorokat gyártanak, amiknek nincs már utánhúzása, gyártótól függetlenül. Én személy szerint nem látok képminõségben sem irtózatos különbségeket... Általában azt szoktuk javasolni, hogy döntsön a vásárló márka-preferenci alapján, ha az nincs, de van pénze rá, akkor válasszon Samsungot, ha nincs annyi pénze, akkor meg válasszon ár alapján... Esetleg érdemes odafigyelni arra hogy van-e rajta DVI (az olcsókon nincs), és hogy a talpa forgatható/magasságban állítható-e (az olcsók nem)

picket
(bár nem ide való) egy kis felhomályosítás: ez az érték, ez a 12ms... õ nem válaszidõ. Ez azt jelenti, hogy egy pixel mennyi idõ alatt tud egyik színárnyalatrõl a másikra váltani. Crt-nek azért nincs ilyen értéke, mert az gyakorlatilag 0, mert azonnal kialszik a fény, amint nem kap elektronokat a bombázott felület. Ezért crt-nél az a fontos, hogy milyen sûrûn pásztáz végig rajta az elektronsugár (75Hz, 100Hz, stb...). Az lcd ezzel szemben folyamatosan világít (vagyis ez a háttérvilágítástól függ, nem a pixelektõl). Az számít, hogy milyen gyorsan tud váltani az átengedett fény színén. Ez a 12ms. A csúsztatás ott kezdõdik, hogy van olyan gyártó, aki a fehérbõl feketére váltás idejét adja meg - mert ez a legnehezebb, mindhárom színösszetevõket (piros, zöld, kék) elzáró kristályoknak teljesen nyitottról teljesen zártra kell átállnia - míg mások kicsit csalnak, és szürkérõl feketére állást adnak meg. Erre figyelj, ha lcd-t veszel, bár egy márkás 8ms-es már biztosan nem ad olyan képet, mintha túrót szórnál a monitorra 😊

&#3237;_&#3237;

Count Adyn

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

MrStokes
Isten vagy!

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

logikusan nem tescoban veszel ilyet😊

es nem veletlen irtam oda hogy "ha van ra lehetoseg". es nem kell feltetlen wowval nezni.

es ne legyel pocs😄

capaszabi
ezt a kipróbálom dolgot hogy érted? bemész teccsóba: "lécci dobjatok már föl egy wowot errre a gépre megnézném hogy xy moncsin huz e csikot ha benyomom wsg-ben a sprintet"? ? ?

Boldog szulinapot!😊

Kriger
Aztán majd mehetnél freitomibácsi következõ izgalmas, objektív tényfeltáró mûsorába, a "mi van a kisvirágosfürgõruci mögött" alcímû pedofíliát boncolgató mûsorba <#vigyor>

azért a csajt dugnám 😄

Kriger
én ezen röhögtem visítva...
csak kár, hogy nincs msn-je <#rinya>

igen, ez igy logikusnak hangzik, hogy mondjuk egy 100ms valaszideju lcd monitor csak 10 frame/secre lenne kepes, tehat valoban kell legyen fps re is kihatasa olyan ertelemben, hogy mit kepes megjeleniteni.
De mivel az lcd monitorok maskeppen mukodnek, mint a crt tarsaik (crt minden kepkockautan frissiti az egesz kepernyot, lcd csak a szukseges pixeleket) ezert nem ilyen egyszeru a dolog😄

Megjeleniteni meg fogja a kepkockakat, de mivel lassu a valaszido ezert keptelen az elozo kepkockak aktualis pixeleit idoben valtoztatni igy pl ha egy gyors mozgo objektum elhalad egyik iranybol a masikba, szellemkepet, utanhuzast fogunk latni, mivel meg ott van az elozokepkocka is, de ettol fuggetlenul megjelenitette mar az ujat is, tehat elsosorban az utanhuzas hatas miatt rossz jatekra a magas valaszido. Altalaban az lcd monitorok default ajanlott kepfrissitesi erteke a 60Hz szokott lenni, de igazabol itt teljese mas erteke van ennek, mint egy crt monitor eseteben.

Tovabba, hiaba van rairva a monitorra, hogy 2ms meg 4ms stb, nem feltetlen tud is annyit az egyes neten megtalalhato tesztek alapjan, raadasul az overdrive miatt itt meg mar overshot hatast vehetunk eszre. ezert a legjobb tenyleg az, hogy az ember elmegy kiprobalja vasarlas elott a kivant monitort, ha van ra lehetoseg akkor a nativ felbontasaban es a hasznalati celra megfelelo alkalmazassal.

Kriger
/agree

Ezek nagyon ütnek, lécci engem is vegyetek fel emesenre lyányok és eklábbáfidenszforevör különbenis <#bee1>

Amúgy hány minuszponttól jár permaban? <#nemtudom>
Itt asszem nem ártana valakinek, de csak miután felvett emesenre. <#email><#banplz>

Lazarus
12ms-t késik a megjelenítendõ kép, nincs köze a képfrissítéshez. A CRT bal föntrõl lefelé pixelenként lövi ionokkal a képcsövet, ahányszor megcsinálja egy másodperc alatt anny Hz-en fut a monitor, ezzel ellentétben a TFT-Plazma-LCD nem így mûködik ezért nehéz az esetükben a képfrissítési sebességet megállapítani
Vaaaa, megneztem tobbet is, ez most komoly vagy a kesz atveres aldozata vagyok? Mert ha komoly, akkor azt hiszem en nem erre a vilagra valo vagyok, ezek utan hiszek benne, hogy ki fog halni az emberiseg par evtizeden belul.

Ragnaros, (Existence) lvl 70 Tauren Druid (Hirlas) Dragonblight, (Ronin)

OMG, lehet inkabb sohasem szeretnek gyereket (pedig mar ideje lenne), ha ilyen ize lesz belole, szanalmas.hu :-(

Szia!

sajnos amit leirtal az a ctr monitorra igaz, a tf kicsit maskeppen mukodik, de azert szepen levezetted 😊

Wow:Gyogyito pap lvl 70 Warhammer:Gyogyito rune priest lvl 80/ RR/80 Aion:Reiki Cleric lvl 50 GW2:Reiki.1948 Lvl 80

Tafaya
És ráadásul ált. isk. 2. osztályban, ejjejj

*Hz.

A 10 eves Sony Trinitronom 1024-ben 120 HZ-t tud.

"mert én még nem láttam 100hertzesnél erõsebb monitort,se tf se képcsöves,vagyis olyan monitort,ami fizikailag képes másodpercenként 115x képet frissíteni"

hmm, en qw-ztam 120Hz-en linux alatt 3 evig...

vagy koran van es en vagyok hulye?
Botond
Hát én nem tudom ezt megítélni az egyszerû eszemmel,de a rendelkezésemre álló egyszerû (esetleg téves) információkból annyit sikerült kihámoznom, hogy 1sec=1000ms, és ha a monitor válaszideje 12ms akkor 1000 osztva 12vel=83,3 vagyis másodpercenként 83,3x tud képpontot frissíteni a monitor, vagyis 83,3 fps-re lenne képes csíkozás nélkül. Mondjuk az megint máskérdés, hogy a monitornak képének van egy frekvencia paramétere is,ami az én 19es tft-mnek 75 hertz, így maximum másodpercenként 75x tud képet frissíteni, és mivel 12ms válaszidejû így létrejön a másodpercenkénti 75x-i képfrissítés,vagyis 75fps. Ennek ellenére én 70 hertzen használom,mert az az ajánlott. A wow egy intelligens program,az érzékeli, hogy 70fps a max amit meg bír jeleníteni a monitoron a beállításaim mellett (1280*1024*70hertz),így nem is erõlködök kamu 115fpsekkel,mint mondjuk egy quake,hanem szépen beáll bwl réjd közepén is 68,8-70 fps közé,meg a kezdõ területen teljesen bezoomolva a talajt nézve is ennyi fpsem van. Megjegyzem a 115fps-es quake azért is jó,mert én még nem láttam 100hertzesnél erõsebb monitort,se tf se képcsöves,vagyis olyan monitort,ami fizikailag képes másodpercenként 115x képet frissíteni. Más összefüggést nagyon nem láttam a válaszidõ és az fps között.

Ebbõl kövezkezik,hogy a 16ms-es monitor 70hertzen becsíkoz,de 60 hertzen bõven jó. NFShez tuti elég a 60 fps, és mivel sose játszottam profi szinten FPS játékokat,így nem tudom megítélni,hogy az a 60 és 75 fps közötti különbség számít e ott.

Kérlek mester javítsd ki a fentieket,ha tévednék!
capaszabi
ez a tipikus "butább mint okos" kategória

háát nem tom a képek közt vannak jók de a szöveget inkább hanyagolnám 😊

occó e cigi és lötty érdeklődni pmben

Count Adyn
naa nemis😄 olvasgassátok brutális dolgok vannak ezen az oldalon😄

/bow Fleko, ez a privi.hu oldal jobb mint a Gálvölgyi Show.

http://privi.hu/cyccca--myccca - Ezt olvassátok végig, 10/10-es 😄

@ *Frostwhisper* @ Gienah, lvl60 warrior (fury 5/43/3, http://www.ctprofiles.net/483997)

PiszkosFred
Neki mind1, latod, eleg ha jarni tud, onnatol target... ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Count Adyn
Ahogy faterom mondaná vén kecske is megynalja a sót😄
amugy igen eléggé gyanus, de a 3.ik kép az elég ütõs😄
Meg végülis ez még õszintán sikít ahogy mondják😄DDD

pedofil-e vagy?😄 a keresztnyaklancos holgyikenek kepet mar lattam ez elott valahol, tehat az nem lehet ez a bizonyos nonoka14😄 viszont a masik ket kepen ilyen kis altalanos iskolas egyedek lathatoak😊

Count Adyn
Persze amugy felveném msnre aztán kiderülne hogy õk a fókusz stáb és pedofilokra vadásznak:/

Count Adyn
Azér... blokkónám😄D
vagy ahogy eta mondaná: dugnám, mint alopott biciklit😄D

12 evesen cigizni? ejnyebejnye!

Király az oldal. Ez volt a legjobb:

"Szerk: Kaptam priviket, de inkább ide írom a választ: VEGYETEK FEL LÉCCI MSNRE 😄😄
Ott a címem és dumcsizhatunk 😛"

@ *Frostwhisper* @ Gienah, lvl60 warrior (fury 5/43/3, http://www.ctprofiles.net/483997)

Lazarus
<#szeret>
ne menj sehová, épp párt találtam neked! kattints ide!!

bloodscalpon vok és rohatt jó 😄
most is csak cigizni mek el 😄

Engem is má

meg aki felvette msn-re crash88at
vegyétek fel még ma!

Lynx_TWL
és azt hallottátok, hogy outlandre csak a friss bcben indított karik léphetnek át?.o pedig de!

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

torlik az eddig felszintezett karikat is, hogy mindenki tisztalappal kezdhessen.

zeki
Sziasztok hallott valaki arról,hogy rossz a Blizzard Honorszámlálója és el veszik az összes eddig megszerzett pontot vagy csak kau ????

ASUS M2N-E,AMD 6000+,2GBram,ATI X1950XT,3*300GB SATA2,19\" TFT SAMSUNG 940N,TRUST PREDATOR MOUSE