World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ozzyehh
Szerintetek amúgy "megmentheti" a játékot ez a kieg?

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

devlking
Az új coin ennyibe kerül:
2-4-8k resource
1-2-4k gold

1-et kaphatsz class hallból HA azt fejleszted ki (így is kell vagy 3 hét mire az a bonus megvan), és elveszi a helyet a world quest completelő work order elől 😞
Liveon is, csak ott nem tűnik már fel 😄
devlking
Kegyetlen ez a beta, iszonyat noob gyilkos kezdő questek vannak benne.
Broken shore-os scenario után kapsz egy questet, hogy menjél karazhanhoz, és a felette lebegő dalaranban beszélj khadgarral. Na most ez egy annyira nehéz feladat, hogy egész nap spammolva van a chat hogy "hogy jutok dalaranba"/ "dalaranban nem beszél velem khadgar (northrendesre ment)". Igaz nem működik az összes zeppelin/hajó, de így is kurva egyszerű oda menni (meg van blasted landses portál is).

A másik ilyen quest, amikor megcsinálja az első zónáig a questjeit (eljut class hallba, direkt mondja a quest hogy mehet oda), és utána azért sír chaten mert nem tudja hogy kell class hallba menni.

Aztán a "hogyan upgradelem az artifactom". Ez is kezdő quest.
Hihetetlen milyen életképtelen emberek vannak betaban. 😄
Ezek az USA számok, ahol a kritika 1/10 körülire húzta a filmet és az USA közönség híresen a kritika alapján választ filmet.
Mondhatni célt ért az USA szakmai kritika, már a megjelenés előtt alacsony számokat jósoltak neki és be is teljesítették a jóslatot.

Kínában 145 milliót hozott 4 nap alatt, worldwide 287 milliónál tart. Elvileg ha ez a szám felmegy olyan 400ig, akkor biztosítva van a hasonló költségvetésű folytatás.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.06.12. 08:09:59
ozimak
<#nyes>
BoneDragon
Szerintem elég szűk réteget érint a film, szóval...

tigeroo
azzal hogy "legion voucher"-t írtam a tárgyba, jazzy rámfert 30 percet <#idiota>
gz
devlking
Nem nagyon néz ki jól a kezdés.
WARCRAFT $10,710,000
Csak összehasonlítás kedvéért, x-men 26m első nap, captain amerika 75, star wars 120.
(Még a Conjuring 2 is megverte első nap 16m-val)
Utoljára szerkesztette: devlking, 2016.06.11. 22:36:21
ozimak
Kicsit el kellett mennem. Íme a három befutó! Jazzy vitte 😉
ozimak
Legion-hoz van egy 5 € Gift/voucher kódom. Ha valakinek kell szóljon, privátban küldöm.
TBTPumpa
Reklám:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.06.10. 18:45:05

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Ozzyehh
gondoltam mondasz valami negatívat, hogy elmenjen a kedvem, de nem segítettél 😄

devlking
Most vagyok 3 nap playednél, és még csak 1 heroicban voltam. Se mythic, se raid, repuk még sehol, class campaign sincs kész, achievementet nem csináltam még. Van mit csinálni. 😊
Tetszik amúgy, mert látni hogy tényleg akartak is contentet rakni a játékba.
Utoljára szerkesztette: devlking, 2016.06.10. 17:08:05
Ozzyehh
Amúgy mi a véleményed a kiegről eddig, így overall?

devlking
Ok, mégse... 3 órája pucoltam le egyik zónát, és most megint tele van. Feladom, fogalmam sincs hogy adogatja a questeket...
devlking
World questekhez még:
Hát mégse resetelődik, és töltődik fullra daily resetnél. Kb 4 óránként jelenik meg minden zónában egy. Ez viszont így nem igazán ember baráti...
A másik, ahogy átléptem 810 ilvlt (ez kell heroichoz), rögtön 825-ös itemeket adnak a wq-ek. De ez mmocsempijonon is olvasható interjúban.

Meg tegnap hotfixelték followerek xp-it is kicsit barátibbra. 100k helyett csak 20k kell rarehez, epichez meg 100k.
így néznek ki most:
white: 2 ability, 1 passive
green: 2 ability, 2 passive
rare: 2, 2, 1 upgrade slot (ide ilyen +% mission chance, meg gold/resource world questekért ha bodyguardként veled van)
epic: gondolom 2, 2, 2 (még 30k xp kell ehhez nekem)
ezt vagy főállásban fogod tolni vagy sehol nem leszel 😄
skorpio7
Hát köszi... pvp questek profession-okhoz... miért érzem én is úgy, hogy egy kicsit sem lesz a legion altbarát.

"A BC a jobbik csapat jutalma."

Nem. Én a premier elött nem sokkal direkt befizettem 😄
Ozzyehh
Megnéztem a filmet és annyira vissza akarok jönni wow-ozni, hogy az nem igaz, más is így van ezzel? xd

PiszkosFred
Koszi az infot!

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

devlking
igen
PiszkosFred
De minden skinre vonatkozik ez, pl lvl1-es zold szarra ugyanugy, mint a raid dropokra, stb?

devlking
Igen, olyan mint d3-ban.
PiszkosFred
Eloszor is kosz. (Sajnos iden nem kaptam beta behivot)

Amit kerdeznek: vagy almodtam (csak nem tan), vagy olvastam/hallottam valahol anno, hogy az uj kiegben a transmog valtozik, es most mar nem a bankban/zsakban hordott targyakat fogja hasznalni, hanem ha lootolunk barmilyen targyat (armort, weapont) a jatekban, akkor annak a skinje automatikusan unlockolodik es kesobb barmikor hasznalhatjuk transmogra, akkor is, ha kozben a lootolt szart eladtuk, eldobtuk, lebontottuk, stb.

Vagyis picit ilyen accoutn szintu ruhatar/skin tar rendszert emlegettek. Ebbol lett valami, vagy mi a helyzet a transmoggal, vlatozott egyaltalan?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.06.09. 19:29:42

ez egy kurvanagy grindfeast és havidíj befizető kiegészítő lesz.........
devlking
Nos, mivel kicsit naivan azt hittem, hogy az utolsó questen voltam class hallban, így erről még nem írok, viszont minden másról igen (majd folyamatosan).
(Most olyan questen vagyok, hogy öljek le 50 dungeon bosst... meg szerezzek 3 obliterum-ot (erről bővebben lent))

Leveling:
4 új terület + suramar van. "Szerencsére" lvl110-ig az összeset végig kell csinálnia az embernek, az utolsó kivételével (azt csak félig). Mondjuk nem tudom mi történt beta releasekor, mert egy full resteddel is eddig tartott, és elvileg már nerfelték az xp-t ami kell szintekhez. Alphaban 3 terület alatt megvolt 110.
Szerencsére most nem csak ilyen 'öld meg', 'gyűjts' questek vannak, hanem van néhány jobb is.
Területek közül igazából csak highmountain az ami nem tetszik, mert rengeteget kell benne rohangálni. Nemtipp fejlődéshez: valsharah->azsuna->storm->hm. Minden terület végén kapsz egy dungeon questet ilvl800 gearért (ez igen jó fejlődés közben), úgyhogy azzal érdemes addig várni. Egy dungeon amúgy resteddel 15% xpt adott.
Ja és mostmár tényleg érdemes 5-ös groupban fejlődni, mert mindenki lootolhatja ugyanazt a cuccot (meg oret/herbet is!). És egy vizen járó mount sem árt! Class hallból ha foglalkozik ezzel valaki fejlődés közben, akkor nagyjából az elején már lehet szerezni bodyguardot, mint wodban, ez is megéri (ráadásul kapnak xp-t is 300/quest, jobb mint missionket menni).
Suramar:
Kibaszott nagy, rengeteg questel, amikkel kiépíthetünk magunknak egy junkie barlangot. Alphaban nem volt benne a zona vége, így az kimaradt (betaban meg nem fogom újra csinálni, mert tényleg kva sok 😄).
Az 5 területhez 5+1 repu tartozik. Rewardok a szokásos petek/toyok/(használhatatlan low ilvl)epicek. Meg professionokhöz lvl2/3 receptek (erről lentebb), amikhez csak honored kell (zóna végére megvan). World questek 75+ reput adnak, daily 4-es csomag meg 1500-at + random baget (akár legendaryval benne).

World questek:
Minden területen 4-6 van max, és nem naponta kapsz újakat, hanem néhány óránként (de ilyenkor már csak 1-1-et). Ezekre is érdemesebb többen egyszerre végig menni, mint egyedül.

Artifact:
Ez számomra a legnagyobb facepalm a játékban. Ha egyszer is rossz helyre teszel, vagy rossz felé indulsz, és nem jön be a skill amit ad a végén, akkor igen szépen rábaszol. EGYETLEN pont újra tanulása is annyi artifact powerbe kerül, mintha egy új pontot raknál a fegyverbe (nekem most 2070 egy új pont.. meg egynek az újratanulása is).
ÉS akkor próbálj meg másik talentet játszani, vagy esetleg hármat. Ilyenkor a másik talentes artifact a NULLÁRÓL kezdi, és nyomhatod bele az igen drága artifact power cuccokat (ezek ilyen 5-25-ig adnak a leggyakrabban). Nem is értem miért nincs iszonyat nagy sírás emiatt most.

Professionok:
Végre nem az van, mint eddig. Új kieg, 5 új herb, 2 új ore. Vagyis de, csak most van mindegyik profhoz egy igen szép, és hosszú quest chain is.
Minden egyes cucchoz 3 szint van (herb/mining is). Az elsőt, másidokat megkapod questekből (na nem az epic cuccokét 😄, azokat venni kell/találni), a harmadik lvl meg vendor repu receptekből jön. Epic receptnél akkor kapsz szintet, ha legyártasz egy darabot. A szint növekedésével kevesebb cucc kell a crafthoz (epic bracer pl: lvl1: 20 bar, 20 skinning cucc, 4 blood of sargeras. lvl3: 5 bar, 2 blood). Miningnál az oreok 3 helyről jöhetnek: vein, vein2.0, mob hulla bányászása. Mindegyikhez itt is 3 szint van, lvl2-től találhatsz rare craft matot is benne (blood pl), lvl3-on többször is bányászható lesz néha a vein.
Blood of sargeras. BOP. Ezért fogsz sírni minden este, hogy másnap adjon olyan world questet aminek ez a rewardja. Ez kell az összes epic crafthoz.
És akkor a legnagyobb fun a végére: OBLITERUM. Ez ilvlt ad a craftolt cuccnak. Kezdésnek kapsz egy questet, hogy felépíthesd a forge-ot hozzá. Nem nagy dolog, csak 4 epic craft bracers kell hozzá a 4 féle armorokból (cloth/leather/mail/plate). Ez csak 1 egész napig tartott betaban beszerezni, de sejtem milyen jó lesz liveon is amikor mindenki megy érte.
Na, miután felépítjük... azaz miután megcsináltuk a pvp questeket is hozzá underbellyben... már jöhet is a móka. Minden legion craft cuccot szét lehet szedni a forgeban, és kapunk oblit... obliterum ASH-t. Ebből csak 100 darab kell, hogy 1 boostert csinálhassunk. Kék cuccok 10-et, epicec 30-at adnak (vagyis lehet többet is, egyelőre csak egyet tudtam szétszedni... BLOOD ugye). JA és minden egyes szétszedés 1 blood of sargerasba kerül. 😄
Itt tartok éppen class hall campaignban, hogy 3 ilyet kell leadnom questre... apádfasza, nem?
devlking
1.3m 810ilvl word quest gearben. Átlag moboknak 1m hpja van, durvábbaknak 1.5-2m, eliteknek 5-15m, rareknek 3-5m.
tigeroo
<#eljen>

érdekes lesz az új rendszer. úgy látom hogy mostmár max szinten 1M hp lesz a megszokott?
devlking
Remélhetőleg ez csak elírás (tényleg ennyit adott kill után), már csak azért is mert a másik verzió ebből 1000 resource-ot ad, ami szinte semmi.
devlking
Ejj, még 1,5 nap, mivel nem lehet activálni passzív followert jelenleg(van olyan mission ability, amit counterelni kell, és akkor fele addig tart, ez nem jött be). Utolsó class hall campaign quest, azt hittem holnapra meglesz, és szerdán spamelhetem a missionoket, de így +1 nap.
skorpio7
Jöhet! 😊

"A BC a jobbik csapat jutalma."

devlking
Pár nap és írok majd egy összesítőt garrison 2.0-ról (hogy működik, mennyit lehet vele keresni, ilyesmi).
devlking
Ez nem újdonság, hogy a logint egybekötik valami 3rd partyval (wowheadel már régóta megy).
Szóval ez biztos "nem került egy raid tierbe". <#zavart1>
Na, várjátok már a facebook integrációt? Lehet loginelni facebook accounttal és streamelni facebookon, jeeee! 😊
devlking
Egy pár hónapja, ja. :p
tigeroo
legion bétakulcsot kapott már valaki amúgy?
devlking
Amit még hiányoltam az az hogy voltak footmanek (+pisztoly, WTF?!), meg gruntok, azt hello (se egy ranged, se egy caster pedig w1-ben voltak ám!). Törpéket, elfeket mutattak kétszer, és annyi is volt. Durotan mekkora vezér meg mindenki tiszteli, és ebből se mutattak semmit. Garona is akkora nagy rugo, hogy egy egész backstabet nyomott is a film alatt. 😄
A tök üres karazhanról már nem is beszélek. 😞
Ezen az imax dolgon mi is eléggé ki voltunk akadva, mert most hétvégén akartunk menni páran, de ugye nem lehet csak este 11re... úgyhogy elmentünk az utolsó napon. Igencsak nagy tömegnyomor volt....
Kíváncsiságból megnéztem az imaxes jegyfoglalásokat szombatra és azt látom, hogy az új egész nap játszott filmre az 5 előadás alatt nincs összesen (fele)annyi foglalás, mint a warcraft egy szál este 11es adására, ami lényegileg teltházas lesz... 😄
Ha tippelnem kéne lehet, hogy szerződésük van arra, hogy mindig az aktuális premierfilmet kell játszaniuk, mert racionális, anyagi érv tuti nincs ez a döntés mögött.

1-2 jelenet nekem imaxben is szétesett, de alapvetően nagyon jó volt a 3D, hozzátett a hatáshoz, ha lehet még inkább videójátékos lett.

A "lore elbaszás"okra készülj fel, ha meg akarod nézni a folytatásokat is, ugyanis ez előre bejelentett, Blizzard által is megerősített tény, hogy a filmes warcraft univerzum nem a játékokból ismert, hanem egy alternatív, ami nyilván nagy vonalakban ugyan az, de komolyabb szívfájdalom nélkül fognak változtatni az eredeti sztorin, ahogy azt tették most is.
picket
Átnevezem filmtopikra.

Tehát 55% helyett csak 40%-ban részesednek a külföldi bevételekből. Elmorzsolok egy könnycseppet. Főleg, hogy manapság a nemzeti érzéssel kevésbé átitatott blockbusterek kb 3x annyit hoznak a nemzetközi porondon, mint az Egyesült Államokban. Tehát ha a bruttó jegybevétel x az USA-ban, akkor nagyjából 0,55*x + 3*0,4*x (tehát 1,75x), vagyis az USA-s bevétel kétszerese még bejön külföldről. Ez már nem USA-s, hanem busás. És ez csak mozijegy. Blúréj, tévé, már csak a csokireszelék rá.

Szinte iskolapélda a Pacific Rim. Még a számok is úgy néznek ki, mint egy másodikos példa almákkal:
-kb 200 millába került
-kb 100 millát hozott USA-ban
-kb 300 millát hozott USA-n kívül
Tehát 25 milla bukta a korábbi képlet alapján. Gyorsan vágjunk is bele a második részbe, mert duplán bukni mégiscsak jobb, mint egyszer. Te ezt elhiszed? Egy Warner Bros méretű és múltú kiadó levágja a saját kezét, feláldoz a mi szórakoztatásunk oltárán 25 millió dollárt? Mit akarsz bizonyítani? Hogy lassan egy évszázada puszta jófejségből tolják a filmeket (külföldre is)?

&#3237;_&#3237;

devlking
Film rant.

#1. ezt a faszságot ki találta ki, hogy imaxben csak 22:40kor kezdődő időpont van (és csak szinkron) már a második héten?!

#2. Nem volt a legjobb ötlet 3dben szinkronban duna plazaban nézni (de nem miattam így kellett). Kicsit homályos volt az egész, és amikor megmozdult valami, hát akkor még rosszabb...

#3. Összességében nem tetszett. Rengeteg hülye lore elbaszás volt szerintem.
PiszkosFred
tldr? 😊

"And of course, profit and loss are in the eye of the beholder — a lot of people were shocked when leaked financial statements showed that Harry Potter and the Order of the Phoenix had allegedly lost $167 million, despite $967 million in global revenues. Studio accounting, designed to make sure people don't collect on back-end deals, is a marvel.

So how do you know if the box-office gods have smiled enough on your favorite movie that studios are likely to greenlight similar films?

The short answer is, it depends on a number of factors, but a rule of thumb seems to be that the film needs to make twice its production budget globally. For the longer answer, read on.
.....
So generally, how much of the domestic box office revenue goes to the studios?

The percentage of revenues that the exhibitor takes in depends on the individual contract for that film — which in turn depends on how much muscle the distributor has, according to Stone.

These deals often protect the theaters from movies that bomb at the box office by giving the theaters a bigger cut of those films. So if a film only makes $10 million at the box office, the distributor will get only 45 percent of that money. But if a film makes $300 million at the box office, then the distributor gets up to 60 percent of that money.

You can actually look at the securities filings for the big theater chains, to look at how much of their ticket revenues go back to the studios, points out Stone. So for example, the latest quarterly filing by Cinemark Holdings, shows that 54.5 percent of its ticket revenues went to the distributors. So as a ballpark figure, studios generally take in around 50-55 percent of U.S. box office money.
...
So if a film does incredibly well overseas but flops in the U.S., does that make it a hit? As with everything else to do with box office, the answer is "it depends." But generally, domestic revenue seems to be be better for studios than overseas revenue, because the studios take a bigger cut of domestic revenue.

According to the book The Hollywood Economist by Edward Jay Epstein, studios take in about 40 percent of the revenue from overseas release — and after expenses, they're lucky if they take in 15 percent of that number."
devlking
10 évet végigszenvedtünk thrallal... most még akkor 3 filmet is? <#szomoru1>
tigeroo
szerintem is, a következő a porondon a warcraft 2 sztorija lesz, azzal zárva hogy thrall felszabadítja a durnhole-beli rabokat.

ha nagyon akarják sűrítgetni, akkor a warcraft 3 sztoriját beletudják fűzni 2 filmbe (1-be tuti, hogy lehetetlen vállalkozás):
arthas kampánya egy film, aztán a kalimdori események még egy film. de ott meg a night elfek lennének besűrítve, váá fogalmam sincs 😄

nekem a taurenek a kedvenceim azóta amióta találkoztunk velük a kentaurok mellett. remélem a warcraft 3 történéseiből is trilógia lesz, és lesz idő mindent kibontani szépen. ne kapkodják el, csak jöhetne mondjuk évente egy warcraft film, ebben a tempóban jó 20 év, mire behozzák a mostani wowos loret 😄
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2016.06.01. 22:07:27
Na és ki hogy tippeli a sztorit a 2. illetve 3. részre? Szerintetek szétbontják a második háborút és a Thrall sztorit 1-1 külön részre, esetleg a 3. rész már a warcraft 3 lesz? Nem kevés a warcraft 3-nak 1 rész? Még TFT nélkül is úgy gondolom, túl sok esemény van abban a sztoriban és nincs igazán kihagyható köztük. Kit hagynának ki, Sylvanast esetleg...? Vagy a taureneket?

Én úgy képzelném, hogy a 2. rész lehetne a 2. háború, az orkok kiszívnak, munkatáborok, ezzel párhuzamosan a Thrall sztori, a végén a felszabadítással és az orkok újbóli felelmelekdésével. Aztán a warcraft 3 + TFT egy külön trilógiát megér.
Ígypersze a Beyond the Dark Portal teljesen kimaradna, amit mondjuk feltételezek nem fognak meglépni...

A fene se tudja, a lényeg, hogy kíváncsi vagyok és nem hinném, hogy a warcraft 3-at 1 filmbe akarnák sűríteni.
Az is lehet, hogy a maradék 2 Duncan Jones film az a war2, Thrall feltűnése a színen és a Beyond the Dark Portal lesz és a warcraft 3-at már egy új rendező hozza el nekünk új megközelítésben, új célközönségnek, arthas szerepében adam sandlerrel... ;-)
Már rég pont, hogy nem az US bevétel a lényeg, mert rájöttek a gyártók is, hogy a külföldi pénzből több jön.
Papíron meg a nyereséges filmek is bukások vagy nullszaldósok, mert kreativan könyvelnek. Pl papiron mai napig veszteséges a Star Wars széria.
Szerintem a lejáratás ellenére US-ben is jól fog teljesíteni, ahogy valószínű Kínában is.
Az eddigi nyitás is jól sikerült és még 45 ország hátra van. Bár szerintem jó lett volna ha mindenhol max 1 héten belül mutatják be.
Szerintem meglesz az elvárt anyagi siker és jön még 2 film. Amit meg remélem részenként 2,5 órára lőnek be és egyben forgatják le.
picket
Teljesen biztos vagy benne, hogy az amerikai kiadók külföldre csak úri hóbortból adják el a filmeket, nem azért, mert pénzt keresnek vele?

&#3237;_&#3237;