World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jazzy
Ez csak beszélgetés, mi ebben a kötözködés, nem burokban nevelkedtünk.

Minek kellenek ezek a mondatok mindig, ha nem egyezik a véleményünk akkor kötözködni járok ide? Ebből a szempontból te jársz ide kötözködni, mert az én véleményemmel még 3 ember egyetért.

Szóval szerintem mellőzzük már ezeket a töltelék mondatokat amiket mindig meg kell ejteni bunkóságból, ilyen leszarombeszólokbekaphatod stílusban.

JÉZUSOM 😞
A helyzet az, hogy az előzetesekre általában nem a végleges szinkronstábbal és technológiával szökött készülni valamilyen félcmunka szinkron, hogy lehessen tolni gyorsan a médiában.
Ez például fokozottan igaz a warcraft filmre, az első magyar előzetesben rettentő rosszak voltak az ork hangok és totál féltem, hogy olyan lesz a végleges is, ezzel szemben a végleges szinkron igenis profi munka volt, 1-2 karaktert jobban eltaláltak, mint eredeti nyelven.

A településneves példát azért nem érzem jogosnak, mert egyrészt szokás olyat is fordítani (nem hozok példát, mert abból politizálás lesz 😊 ) másrészt pedig a gyűrűk ura tökéletes példa, egyszerűen a valóságban fontos, hogy egységes neve legyen valaminek, de ezek fantáziavilágok és egy beszélő név jó, ha minden magyar olvasó/néző számára is beszélő névnek minősül.

De amúgy ja, piszok nagy divat fikázni, alsóbbrendűnek tartani a magyar szinkront, ami szerintem nem jogos, mert többségében nincs vele baj, sőt. De az totál megérthető, ha valaki inkább eredeti nyelven nézi a filmeket, úgy jobban átjön a színészi játék. Csak tegye ezt úgy, hogy közben nem fikázza a szinkront úton útfélen és akkor nincs belőle vita. Na persze úgy jóval üresebb lenne az internet, például a porthu és a torrentoldalak filmes kommentszekcióinak a 90%-a eltűnne, hisz mindig a szinkronon megy a vita. 😊
Pedig például a Her című filmnek olyan zseniális lett a szinkronja, hogy bőven veri az eredeti hangot. (Emellett a film maga is hihetetlenül jó.)
Ez persze csak egy a sok közül, de ez a legkirívóbb.

Az előzetesek nagy részét csak próbaszinkronnal látják el, a véglegesnek teljesen más szokott lenni a minősége.
Utoljára szerkesztette: 1Darton1, 2016.09.24. 19:01:16

A Harry Potter félrevezető volt. 😄
Arról fingom sincs milyen szaktekintély fordította.

BoneDragon
Látom te csak kötözködni jársz ide. Attól hogy nem nézem meg a filmet, talán még megnézhetem az előzetesét, vagy bármit, nem? Jézusom..
Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2016.09.24. 18:34:04

jazzy
"Nem nézek évek óta szinkronos filmet" vs "Az ellenkezőjét érzem évek óta".

Oké, nekem végülis mindegy, nyilván ízlések és pofonok, nem is célom megváltoztatni a véleményedet, de azért érzed a kijelentésekben az ellentétet. Pont ugyanannyira fölösleges szidni a magyar szinkront ha nem néztél évek óta, mint amennyire megmagyarázni, hogy nem rossz az.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2016.09.24. 18:06:46
BoneDragon
Én meg az ellenkezőjét érzem évek óta, na bumm. Ízlések és pofonok, felesleges nekem megmagyarázni mennyire minőségi a szinkron, mert számomra nem az, pont.

/sarcasm

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

A Gyűrűk Ura fordítását szidni öreg hiba.

PiszkosFred
A "fanyalgoknak" - amelyhez egyebkent mindenkinek szive joga, van igeny mind a ket verziora, ezrt is keszulnek magyaritasok - szoktam mondani, hogy gyerekkent bezzeg szeles vigyorral az orcajukon ujjongtak Festektusszento Hapci Benoert, vagy a Lesbol Tamado Ruhaszaritoketel tortenetekert ("Pom-Pom mesei" azoknak, akiket farkasok neveltek), vagy eszukbe sem jutott Zsakos Frodo vagy a Volgyzugoly nev hallatan, hogy a Goncz Arpi bacsi mekkora egy fasz votl, hogy nem hagyta meg Frodo Bagginsnak vagy Imladrisnak.

Es akkor meg a Dallasbol Jockeyrol es Samantharol nem is beszeltunk, akiknek meg csak nem is volt az eredeti nevuk, de megsem hiszem, hogy anno pentek estenkent, amikor a fel orszag a teve elott ult, barki is felhaborodott volna, hogy baszki, az John Ross vagy Sue Ellen 😊

TizenX ev utan a Warcraft film magyarul szokatlan. Nem rossz a magyar verzio, csak szokatlan.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.09.24. 13:19:22

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

a Gyűrűk Urának meg a Harry Potternek is milyen borzalmas már a forditása...

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

jazzy
Én megértem, hogy évek óta divat utálni a magyar fordításokat, de én úgy érzem általában igyekeznek jó munkát végezni. De hogy miért pont az angol az etalon? Ha mondjuk német lenne a Blizz nyelve és Ironforge Eisenschmiede lenne akkor az retardáltan hangzik, kimondhatatlan és senkit sem zavarna ha le lenne fordítva. Én megnéztem magyarul és angolul is, szerintem rendben volt.
BoneDragon
Pont az ilyen igénytelen fordítások miatt (hangokról már ne is beszéljünk) nem nézek évek óta szinkronos filmet. <#szomoru1>

A telepulesnevek leforditasarol jo lenne, ha marha gyorsan leszoknanak a forditok, mert majd minden telepulesnev "beszedes" de attol meg nem forditjuk le (New York-bol sem lesz Uj York vagy Bugyibol Pants vagy Panties) Sot a legtobb szemelynev is lefordithato, merthogy jelentestartalommal bir, de azert nem szokas, nem igaz? ( pl vegyunk 1 gyakori magyar nevet: Toth Laszlo...a Toth utalas a szlav szarmazasra, a Laszlo pedig hatalmat, dicsoseget jelent..igy "magyarra" leforditva "Dicsoseges Szlav"...
Fpocok
Sírok 😊

Parasite Eve 2, best game EVER!

jazzy
Hogy mernek bónuszt adni recruit a friendért? Rohadjanak már meg, hogy ajándékot osztanak!

Ha már átmegyünk Blizzard szidásba adok egy csodás ötletet mielőtt a pénztárcához kell nyúlni, írtok a supportnak és LEVESZIK a linket a két account között és nincs bonus xp. Igazán nincs mit.

Az alattam lévő ötletek még jobbak, de kb 20 fajta megoldás van a "problémára".
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2016.09.23. 11:41:11
kigyi
Jaja kicsit lemaradva tőlük is tudnak nagyjából egyenlő XP-t kapni, mert a kisebb szintű mobokkal már el a lemaradott kap több xp-t és a nagyok kapnak kevesebbet azaz nagyjából a szorzóval egál lesz 😄

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

PiszkosFred
Butasagot csinal, de o tudja. Nem hogy orulnetek, hogy a 300%-os bonusz miatt kialakult szintkulonbsegnek koszonhetoen nem kell random idiotakkal mennetek dungeonokat, hanem ketten szepen letoljatok azokat, amelyek eppen az alacsonyabb szintu szamara aktualisak. A kozos jatek (volt) a cel, nem?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.09.23. 10:06:40

kigyi
Tudod ki venne ezért új acc-ot 😄 XP-s poti+Herliom aztán hadd szóljon akkor már csak kicsi lenne a lemaradása 😄 6 év alatt csak belépett egy guildbe ahol tud herliom-ot venni.

Sajnos nem, kb 6 éves...
Ha a kevés XP-t kapó haver accountja viszonylag új (30 napon belüli), akkor egy veterán őt is meghívhatja és ugyanúgy jár a bónusz.
Megtaláltuk, de kösz a segítséget.
300% (!) XP bónuszt kap a veterán ÉS a recruit 90 napig HA egy groupban tolják 5 szinten belül.
Baromság imho (300 sztem irreális, kb 2 nap alatt fel lehet szintezni 90-re), de ez van.
A Blizz remekül kicseszett velünk, a haver inkább új accot csinál.
Van egy olcsó eladó Legion accunk 😄
Hogy kapnák be...
kigyi
Nincs már Guild XP bónusz.
Viszont tényleg számít a mobok és a karakterek szintje. Ha ugyanazon a szinten vagytok csak akkor kaptok ugyanannyi XP-t ugyanazért a mobért.

PiszkosFred
Nem mindegy, hogy ki hanyas szintu, hanyas mobokat oltok ol, ki milyen guildben van (regebben guild perk is adott XP bonuszt, most a Legionban megmondom oszinten, szerintem eddig ra sem neztem a guild perkekre, lehet, hogy mar nincs ilyen 😄), stb.

Kis segítséget kérek, elmondom mi a szitu:

Kér haverral instance-olgattunk amikor feltünt, hogy egyikük kb 1/3 xp-t kap minden killért. Váltott a Pallyjáról shamanra, azzal is. Kimentunk egy random zónába, ott is. Már végigtúrtuk a netet, semmi megoldást nem találtunk.
Rested bonus mindannyiunknak kb ugyanannyi, heirloom nincs senkin stb. A karik szintezés elején vannak kb lvl20-25-ön.
Ölég frusztráló a srácnak, meg is értem.
Minden ötletet szívesen hallgatunk.

Edit:
Az egyik srác (akinek nincs gondja) friend recruit , de akkor sem hiszem, hogy akkora xp bonuszt kapnánk.
Utoljára szerkesztette: Gerileveri, 2016.09.23. 08:55:05
Hát a druidák dolga rendbe tartani a dreamet 😄
Fpocok
lol

devlking
Ja mondjuk még mindíg vicces. DHval elnyomom összes cdt egy packon, 1m+ dps, sehol senki a listán, erre monk elnyom 2 gombot, és megelőz.
Értelmes. <#zavart2>
Minimális aoe nerfet kapott, de még abban is a legjobbak között maradt.

Van értelme WW monkot játszani még, vagy a nerf túl nagy volt?
A regényfolyamban fordítva vannak a nevek, a film pedig onnan vette át azokat, nem a játékot vette alapul.
Szerintem 1-2 kivételtől eltekintve nagyon is ötletes fordításokat kaptak az amúgy angolul teljesen jellegtelen beszélő nevek.
Az más kérdés, hogy ha az angol verzióhoz szokott hozzá valaki, akkor fura számára a magyar verzió és valóban nem túl ideális, hogy agyban vissza kell fordítani.
TBTPumpa
Sylvanas Windrunner - Széllovas Sylvanas, a Szelek királynője powered by bab
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.09.22. 18:40:43

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Ja lehetett volna Viharszél.
kigyi
Ne is mond amikor mondták a neveket csak lestem mi van???? A többi sem volt jobb aztán persze játszd vissza mi az angolul, mert különben nem tudod hol vagyunk 😄

Fpocok
Nem kellett volna lefordítani.

jazzy
Szerintem nem rossz fordítás mi kellene legyen?
Fpocok
Stormwind = Viharvárad?
/facepalm

Fpocok

Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2016.09.22. 01:03:05

devlking
Azért bírom az olyan embereket, akiknek ilyen szerencséje van. Ma a következőket lootolta: bis legendary (másodikja), 2*870-es cucc world questből.
rngrngnggr
Fpocok
Mostantól WQ és sima mitik dungeonban is eshet item 850 felett...

TBTPumpa
Viszlát Battle.net, helló Blizzard Tech

Mondom én, hogy bazi nagy változás van a Blizzardnál, nem véletlen, hogy a veterán fejlesztők elhúznak onnan.

Törölt jelenetek a filmből. Az egyikben Metzen is szerepel! <#idiota>

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.09.21. 21:41:54

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Az miért van hogy az order hall csak 104-105 meg ilyen szintű questeket ad, mikor minden followerem 110, kék és item lvle is 675+? (én is 110 vagyok rég)?
frango
Kösz a kommenteket!
Első karakterrel nem szeretném kihagyni a normal fejlődést. Szeretnék minden zónát megnézni, végig questelgetni, hogy milyen is a világ. Én általában úgy szoktam csinálni, hogy -első karival- soloban questelek és max puggal megyek instába. Aztán lvl cap után keresek guildet. Pve szerverre nem szeretnék menni, mert végsősoron a pvp tart mindig egy mmorpgben. 😊

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

BoneDragon
Ez így is marad, míg el nem éred a lvl110-et. A rendszer kicsit rosszul skáláz.

Azért amikor lvl103-as marksman hunterként dungeonben ilvl720-al több DPS-ed van, mint egy lvl110-es survival és egy lvl110-es BM hunternek, az azért marha jó érzés. 😄

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Undead kezdő a legjobb, cataban újradolgozták.
A kezdőzónákat leszámítva az összes terület közös, ebből a szempontból mindegy melyik frakcióban vagy. Az UD terület tényleg lehangoló, de hát az illik hozzájuk. Nagyon sokfélék a zónák, biztosan találsz majd olyat ami tetszik. Amúgy, ha gyorsan akarsz fejlődni és nem érdekel a lore, akkor szerintem random instákat toljad. Jobb cuccokat is kapsz és a karaktereddel is jobban megtanulsz játszani. A lock amúgy jó választás most kezdő karakternek, ügyesen használva fejlődés közben halhatatlan. A frakciók aránya szerverenként nagyon eltérő, de ennek már csak annyi jelentősége van, hogy népesebb frakcióban könnyebben találsz magad mellé embereket valami közös programhoz, vagy guildet. Mióta cross server zónák vannak, összedobja a népet, és nem veszed észre, hogy a másik oldalon kevesebben lennének. Ha egyedül játszol, akkor ezért szerintem gondold át a szerverválasztást még most. Pvp szerveren bármikor megtámadhat az ellentétes frakció és meg is fog. Ha ezzel nem szeretnél szívni, akkor ajánlott pve szerverre menni.

Javitva a link 😊
Ahogy nézem US-ben már kész a hc raid 😄
http://www.wowprogress.com
jazzy
Engem is raktak ki tankként, lehet, hogy egy új hecc tényleg. Bár nagyon szar csapat volt amúgy is kiléptem volna. Mi wipeoltunk egyet mert a dps behúzott még KETTŐ packot. Aztán kiraktak engem (:
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2016.09.21. 10:04:49