World of Warcraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Nagyon gondolkozok a játék megvételén és érdekelne, hogy mekkora a gépigénye kb? Elég régi pc-m van és attól tartok, hogy kiadok a játékért ennyi pénzt aztán kiderül, hogy népesebb területeken jön az fps drop.
Első run EOA+2 1 perccel lecsúsztunk a 3 ládáról.
Második kör ugyan ott, ugyan azzal a pug tankkal. Első bossnál meghalt a healereünk, felszedtem CB-vel, következő pillanatban elfeküdt 1 mele dps, a rez miatt a csapat is szarul állt hp-val a kiesett dps miatt meg lassult a boss. Erre a pug tank fogta magát (akivel előzőleg levertük ugyan ezt az instát) és elszalad a fenébe a bossal, majd beírta, FU és kilépett, mi meg ott maradtunk tank nélkül pislogva. Persze a kulcsom ment a levesbe a kedves tank miatt, pedig simán meg lett volna így is a 2 láda. Így meg nagy semmi lett.
Következő insta Vault volt. Letoltuk 2 ládára. Új pug tankkal. Néha voltak éles helyzetek, de megoldottuk. Ilvl megvolt neki, de lehet nem a megfelelő statokkal. De legalább lement.
Negyedik Drakehearth volt +4-es. Új pug tank. Első boss előtt utolsó trash mob megölte a papunkat. Rezelném fel gyorsan, erre a tank behúzta a boss-t, mi meg ott álltunk a bossal szembe pap nélkül, letolt gatyával = Wipe. Erre még nem lépett ki, gondolom érezte, hogy ezt ő baszta el valamennyire. Sárkányig még volt 1-2 halott csapattag a tras-en, de haladtunk, 1 láda fixen meglett volna. Majd a sárkány előtt a folyosó részen a sok kis sárkányt, trutyit, elemetalt nem sikerült elég gyorsan leölni egy halott dps miatt és meghaltunk. Időbe még mindig belefértünk volna 1 ládára. Erre a tank beírta, hogy Xar az aoe dps és kilépett. Így kulcs és az 1 láda is ugrott.
Az ilyen kilépkedő felelőtlen emberkékre rakhatna a rendszer egy account auto M+ ban büntetést a következő resetig. Így talán meggondolná, hogy kilépjen, ha már nem megy minden egyből pengéül és nem baszhatna ki a másik néggyel minden felelőség vállalás és retorzió nélkül. Igaz így is megcsinálhatná, hogy leül és elmegy afk-ra, de akkor meg erre is lehetne kitalálni valamit simán. Legyen mondjuk reportolható és ugyan úgy bannoltatható szavazással (4 fős egyetértéssel), ha a dps-e, kimenő healje, bekapott sebzése (vállalt szerepkör szerint) az instában nem éri el a rendszer által előírt rögzített XY szintet/értéket.
Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI
2. Igaz.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.10.02. 10:09:42
1.) Pandában játszottam utoljára, battlechestet vettem akkor hiszen a régi accomat eladtam 100 éve. Felnéztem battlenetre és azt írja, hogy Warlords of Draenoros wowom van, ezt meg hogyan?
2.) Ha valóban meglenne a WoD, amit én nem vettem meg, akkor csak a Legion-t kell megvegyem meg játékidőt, igaz?
Steam: [HUN]Feriggno
itt még olcsóbb
itt is majdnem annyi
Közben találtam egy ilyet, még a szállítás is ingyenes. Rendelt már valaki innen?
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Az én személyes véleményem az az, hogy totál nem érdekel, ha copyznak, sőt, copyzzanak is, ha valami jó ötlet. Őszintén szólva a Blizzard sose arról volt híres, hogy innovatív játékmenetet alkot. Mindig is arról szólt, hogy egy már meglévő dolgot tudnak átemelni és valami ördögtől való mágia segítségével hihetetlenül tökéletesre/addiktívra fejleszteni és univerzumot teremteni köré.
~nektek is feltűnt, hogy GW2-ből legalább 10-15 ötletet másoltak?
Nade a leírás:
Mivel elég sokan kérdezősködtök mostanában arról, hogy mi van, hogy van a mythic+ insták körül, ezért gondoltam írok róla egy összefoglalást.
Régebben az instázás non plusz ultrája a challenge mode volt, ami egy adott szintre leskálázott gearrel az egész kieg során ugyan azt a kihívást hivatott nyújtani elsősorban kozmetikai rewarddal. Ez szép és jó, de mivel nem járt érte loot nagyon keveseket érdekelt a dolog, ezért az előző kiegben kitalálták, hogy egy kis loot járjon érte, ami bejött és ettől a Blizzard vérszemet kapott és a legionre teljesen átalakította a rendszert, egy gearelődési útvonallá tette és elnevezte mythic+-nak.
Ez az egész lényegileg az insták végtelenített nehezítését jelenti. A sima mythic olyan, mint egy sima insta, ezt követi a mythic+2 (vagy level 2-es mythic) és így tovább a végtelenségig.
A mythic feletti nehézséget egységesen mythic+-nak (legyen m+) nevezzük és néhány általános szabály érvényesül rájuk, ezek jöjjenek most.
Az elindításukhoz szükség van egy keystone-ra. A keystone megmondja, hogy pontosan +hanyas lesz az insta (keystone szintje), amit azzal indítunk, ezenkívül 1 adott instára vonatkozik és ha fejlődik a keystone-unk, akkor mindig változik az is, hogy milyen instába fog szólni. Ezen felül összesen 3 nehezítés tartozhat a keystone-hoz, amik resetenként fixek, de erről majd később.
Keystone két módon szerezhető. Ha az előző héten nem mentünk egyetlen m+-t se, akkor az első mythic instánk endbossa ad egyet (ez elvileg mindig 2-es). Ha az előző héten mentünk mythic instát, akkor az érte járó heti ládából lootolhatjuk a következő hetit (ez elvileg akörüli, mint az előző heti legnagyobb teljesített volt, de sose nagyobb annál).
A keystone-nak két állapota van, feltöltött és lemerült (depleted). Alapesetben mindig fel van töltve és csak akkor merül le, ha az adott m+-t nem teljesítjük időre és azzal tölthető újra, ha időre teljesítjük az instát. A lemerült keystone-al is lehet instát indítani, az egyetlen hátránya, hogy az azzal indított instáért nem fog loot járni. A továbbiakban a feltöltött kulccsal indított instákról fogok beszélni, lemerült kulcs esetén a különbséget már leírtam.
M+-t úgy indítunk, hogy bemegyünk a mythic instába és a bejáratnál lévő kis oszlopra rákattintunk, betesszük a kulcsot és aktiváljuk az instát.
Egyetlen kulcs elég, az egész csapat bekerül az m+-ba és lootot is kaphat a végén.
Ebben a pillanatban az insta újratölt, elindul egy 10 seces visszaszámlálás és indul is az óra, az m+ insták fő különbsége a mythichez képest ugyanis az, hogy időre mennek.
Ha bárki meghal insta közben 5 másodperc büntetést kap a csapat, annyival csökken a hátralevő időt jelző timer.
Ha az instát időben teljesítjük, akkor kapunk egy lootládát, amiben összesen 2 item lesz (personal loot) és a felhasznált kulcs szintje 1-el nő (és ezzel együtt új instához lesz jó).
Ami nagyon fontos, hogy ha aktív kulcsot használtunk, akkor minig jár loot, akkor is, ha kicsúszunk a timerből. A negatív effektje a timerről való lecsúszásnak, hogy lemerül a kulcs. Ebből következik, hogy aktív kulccsal indított m+-t sose reseteljünk, sose leaveljünk, sose hagyjunk félbe!
Ha nagyon ügyesek vagyunk, akkor van lehetőség átugrani szinteket. Ha 20%-al megverjük a timert 2, ha 40-el, akkor 3 szintet ugrik a kulcs (és az átugrott szintekért járó lootládát is megkapjuk, vagyis akár 6 item is szerezhető egyetlen runnal).
A rendszer tehát ennyi, betolod a kulcsot, legyőzöd a timert, kiszeded a lootot (ha aktív volt a kulcs) és kapsz 1 magasabb szintű kulcsot (ha le volt merülve a kulcs feltöltődik) és ezt ismételgeted, amíg bele nem ütközöl egy falba, amit előbb-utóbb overgearelsz majd.
M+ közben a mobokat nem lehet lootolni és az insta indulása után nem lehet se talentet, se specet váltani. A bossokon felül bizonyos számú trashel is végezni kell, amit egy százalékos számláló figyel. A különböző mobok különböző százalékot érnek. Rúna nem használható, viszont használhatóak mindenféle flaskák, potik, stb...
Ezen felül mindenki order halljában van egy nagy láda, amiből minden szerdán reset után kilootolhat 1 itemet aminek szintje az előző héten teljesített legerősebb m+ szintjétől függ (és innen kapod meg az új resetre a kulcsot is, erről már fentebb írtam).
A m+ instáért kapott loot minősége függ a az insta szintjétől, ebbe nagyon részletesen nem mennék bele, a lényeg, hogy 10-es szintig egyre erősebb és erősebb geart ad az insta vége és a heti láda is. Ezen felül 15-ös szintért jár egy artifact skin recolor.
Amiről még szót kell ejteni az az insták nehezedése. Ez két módon is történik. Egyrészt szintenként ~10%-al több HPja és nagyobb sebzése lesz mindennek. Másrészt bejönnek a fentebb emlegetett nehezítések, úgynevezett affixek is a képbe. 4-es és 7-es szinten jön be 1-1 véletlenszerű, de az adott hétre kontinens szinten fix affix az alábbiak közül:
Bolstering - ha megölsz egy mobot a környékén levő mobok +20% sebzést és HP-t kapnak
Necrotic - az ellenségek ütései healcsökkentő és sebző dotot pakolnak
Overflowing - az overheal háromszorosát megkapja a healelt egyén heal absorb pajzs formájában (vagyis 100k overheal után a következő 300k heal nem ér semmit az illetőn)
Raging - a trash 30%on enrage-el, duplázódik a sebzése
Sanguine - a trash halál után kicsivel egy tócsát spawnol a földre, ami százalékos alapon healeli az ellent és sebez minket
Skittish - a tank kevesebb aggrót generál
Teeming - több trash van az instában és többet is kell ölni az insta teljesítéséhez
Volcanic - harc közben folyamatosan tűz kerül a healerek/ranged alá
Illetve 10-es szinten hasonló módon 1 az alábbiak közül:
Fortified - minden trash +30% HPt és sebzést kap
Tyrannical - minden boss +30% HPt és sebzést kap
Ez a lista nem biztos, hogy pontos és az se biztos, hogy teljes, hétről hétre fog pontosodni és teljesedni.
Nagyjából ennyit érdemes tudni dióhéjban a rendszerről, ha valakinek kérdése lenne tegye fel bátran!
A szep az egeszben hogy miutan pofara estem ramirt az a monk akit az ilvl-je miatt kiszurtem(party orditott hogy a mgasabik ilvl monkot vigyem, aztan az baszott ki a tarsasaggal) lazan eldumaltuk hogy mi tortent es hogyan tortent, kaptam tole az infokat referenciakat, tippet hogyan hozzam helyre, szoval van tarsasagi elet idegenekkel is csak eddig valahogy mindketszer kifogtam a nem megfelelo embereket.
Vagy ott hibazok ha elhiszem amikor egy 4es csapat kers 5iket es odairjak hogy baratsagos-segitokesz-blablabla en meg bekajalom?
Egyebkent szerintem 840-es gearben m+2 nagyon siman valalhato idegenekkel is, oszeszokott tarsasag lazan nekivaghat az affixes szekcionak m+4 es afolott. Kar kihagyni a heti challenger rewardot, mert ugye most mindenki azt lesi hogy felproccoljon a(karmelyik) reward 895re.
Azert ne felejtsuk el, hogy a 40-es raidekrol indultunk, aztan lett 20, 10, dinamikus/skalas, megafasztudja mi. Valahogy meg lehet oldani neked is, hogy arra a par oracskara legyen rajtad kivul 4 oyaln ember elerheto, akik guildtarsak, cimborak, stb., es akikkel mehetsz par runt. Lehet probalkozni puggal is, de ahogy irtatok itt eleg sokan, az maximum mazochista emebreknek valo... (nekem meg sem fordult a fejembe a mythic+ pug, nincs az az isten)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.09.30. 12:55:40
Azzal nem szoktam foglalkozni, hogy ha a 3 dps közül nekem egyedül több van HC-ban mint a másik kettőnek együtt véve. Azzal már inkább, ha mellé még el is kezd pampogni. Mert, ha nincs dps-e lehet nincs felszerelése, csak épp megütötte még a szintet (persze megnézem, mi van rajta és a slakkelőket megintcsak nem kedvelem) és beesett a csapatba a generátor által.
A lényeg, hogy elég szar látni, hogy már ennél a játéknál is minden hozzászólás az ilvl meg a dps körül forog, pláne egyes reakciók. Ok, már az MC-s időkben is mindenki a damage metert sasolta, de már akkor is kiábrándító volt, főleg az ebből eredő cseszekedés.
Hát még itt leírt 1-1 pug reakció bizonyos ilvl értékekre, stb ... ez is már full a 7 évesek játéka lett 😞
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Valoszinuleg ugy kepzelte a blizzard hogy igy 5x konyebben lehet partyzni mert csak egy embertol kell kulcs. Mielott valaki azt hinne hogy igy jar az aki nem klanos/haverok-al megy, eleg komoly lfg eszkoztar van hogy mythic + partyt epitsen a jatekos, be lehet allitnai a minimum ilvl-t hogy ki jelentkezhet, lehet esti meset irni hogy kit milyen feltetellel stb, de ez mind edeskeves ha egy turelmetlen vgay eppen roszindulatu jatekos kerul a csapatba, ezt nem ertem miert lockolja a partyt es nem engedi feltolteni a csapatot ha mar beutott a menyko... azt valahogy kevesbe hiszem hogy tele lesz az lfg onzetlen emberekkel akik vegigmennek egy m+ nehezsegen loot nelkul csak azert hogy utana esetleg a kovetkezo szintu nehezsegen nagy faba szaladjon a fejsze, szerintem ez nem volt igy atgondolva vagy en nem latom a logikat.
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2016.09.30. 12:05:47
Amit meg a masik postba irtam hogy felszivja magat valamelyik istenbarma mert nem erti az affix rendszert es nem erti miert van wipe es kilep, es megint sikerult kitolni a kulcsos jatekossal, ez igy nagyon el van baszva....
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2016.09.30. 11:44:10
Az eheti +4es affix a Raging, kifogtam egy olyan bandat ahol a tank chainpullozott, a magus nem volt hajlando cc-zni, en nem hasznalhattam a BM beast cleavet mert a ww monk az mindig a tomeg kozepebe cc-ett vkit, tank mikor lefekudt elkezdett anyazni, monk jott hogy szar a dps-em, tldr, depleted keystone pedig 27 percnel lement volna 2ik boss csak lepett a monk.
Ez eddig standard retard vonat de itt ut be a keystone megkotes, nem tudtam senkit beinvelni a fennmarado idore/bossokra, remenykedhetek hogy majd a het vegere a+7es raging+necrotic playerek jonnek majd lazulni es segitenek feltolteni a +4es kulcsomat, hat ezt nagyon nem igy kepzeltem, infoba kiemeltem hogy ne jelentkezzen olyan aki nem erti az affix rendszert termeszetesen belenyultam a kozepebe konyokig...
Ez igy tuti nem pug barat.
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2016.09.30. 09:31:16
Ja legendary nekem sincs. Nem is lesz 😄 Ja, de mégis van, de azt már csak az ős játékosok ismerik fel 😛
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.09.30. 09:02:10
Legendarym nekem sincs, pedig 2 karival is mhyticeztem 😄 Sőt a 3. most lett 110. De semmi. Persze nem estem kétségbe, majd esik.
Ez egy nagyon jó kieg mindenesetre.
Elég sok klántárs ki van erre akadva, én is elég sokat panaszkodtam miatta. Nem csak azért zavar, mert egyszerűen irányíthatatlan az egész és ha kihagysz egyetlen itemet érő WQ-t már úgy érezheted, hogy elszalasztottad a lehetőséget a bis itemért, hanem mert így örömöt se jelent egy item, nem érzed azt, hogy tettél érte. Tizenhetedszer is mókusokat simogattam, csak most 100 AP helyett adott egy 870es itemet, öööö, remek, örülök, izé, juhé.
De azért mostanra eljutottam addig, hogy elnegdtem az egészet és inkább csak nevetek azon, hogy milyen nevetséges dolgokat szül ez az egész.
Nálunk se esett sok legendary, de azért általában kockáknak volt szerencséje. Azt hiszem 1 olyan van, akinek szerintem a 110-es /played-e nem éri el a 20 órát. Dupla legendaryja még senkinek nincs.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Parasite Eve 2, best game EVER!
Parasite Eve 2, best game EVER!
Az csapat average ilvl-e 845 közelében volt (viszonyításképp az insta 835öst dob).