1206
Heroes of Might & Magic IV
  • EqUiNooX
    A mai adag játék is kiderült, számomra, hogy egyik legjobb ujitás benne, a naponta növekvő bérelhető emberek száma.. Régebben, 1-2-3 esetében képes volt a hősöm heteket a várban dekkolni, de legalábbis a közelében, mire eltelt a 7 nap, és megtudtam "venni" a csapatot.. Most azért 2-3 nap alatt már megvan annyi, hogy el lehet indulni..
  • EqUiNooX
    Mármint a peccs :]
  • EqUiNooX
    Kijott egyaltalan?
  • fucko
    Jaja az volt:))De mar rajottem en is egy ora kinlodas utan.
  • Efreet
    ahogy a hivatalos site-on is írták: It's all new. Period. (Teljesen új. Pont.) hát van mit tanulni meg megismerni... (grandmaster summoning rul, napi +1 elementál a partiba :D)
  • Efreet
    majd lesz :) ott az editor, tegnap hivatalosan megjelent, ömlenek majd a jobb-rosszabb pályák :) (inkább rosszak...) meg majd lesz hivatalos sokpályaszett, meg... én inkább játszok vele, mint várnék még 2-3 hónapot mire kijött volna mondjuk 2 teli cd-vel, és 60 körüli mappal...
  • danone
    Hm lehet, hogy igazad van, de akkor miért nincs allies pálya? fukk :)
  • Mikice
    Szerintem a jobb oldali kezelőpanel kicsit nagy lett, majdnem a fél képernyőt elfoglalja 1024*768-ban, a legmagasabb felbontásban pedig már nagyon kicsik a térképen lévő hősök, seregek stb.
  • danone
    Jó tanács: Ha elakadtok, olvassátok a questlog-ot, legtöbbször segít :) Valamelyik pályán pl egy kalapácsot (talán ott ahol elakadtatok?) kell szerezni, hogy le lehessen rombolni a falat, de nem nektek kell ezt megtenni :))), hanem el kell vinni a kalapácsot oda, ahol a quest-et kaptad, és kész is :) Én is szívtam vele, de aztán végigolvastam a log-ot :D
    Ez volt az?
  • Efreet
    jó, akkor nem HOT SEAT, hanem egy hot seat-nek nevezett, és annak minden tulajdonságával és funkcionalitásával rendelkezö játékmód :) (mert a neutral-körben ha betámad a gép 1 játékost, akkor azt írja, hogy "akárki please take the hot seat") ja, és soha nem írták, hogy hotseat ne lenne...
    egyébként nagyon egyszerü a dolog hogy ne lássa, el kell menni a gép elöl. ezért hívják annak ami, mert mindig cserélgetik a játékosok, hogy ki ül a gép elött. ha meg valaki kipusztul 10 perc alatt, az béna volt, és menjen inkább birkát terelni :) (vagy kezdjetek új játékot)
  • danone
    Az a baj, hogy ha HOT SEAT-elnénk (egy gép ugye), és egymás ellen jáccanánk, akkor mindíg takargatni kellene a monitort, mert ugye azért elég ha az ember véletlenül meglátja amit nem kéne :) Meghát elég szar, ha 10 perc alatt kiütök valakit, az meg nézhezi ahogy jáccunk órákig... Vagy tudtok erre valami jó megoldást?
    más: Ha az lenne a HS, akkor miért írták, hogy még nincsen benne? Mármint hogy még nincs :)
  • danone
    A hero akkor tudja megtanulni a varázslatokat, ha van hozzá képzettsége. Itt a 4-ben szét lehet osznati a képzettségeget fő és al osztályokra. Pl ha van Scouting-ed (főosztály), akkor azon belül kaphacc egyéb skilleket, pl pathfinding, ilyenek. Ezze kicsit helyrebillentettek a szar skilleket is :) Na ugyanígy van pl Order Magic, vagy mi skill is meg Might, meg minden féle fő skill, ha azok megvannak, tanulhatod őket (a várban mindíg csak egy adott iskola tornyait húzhatod fel), Ugyanígy persze ezen a skillen belül is vannak secondary skillek mint a nature magic-en belül a summon ezmegaz...
  • Efreet
    az a hotseat, hidd el. el kell olvasni a manualt, írja is benne. team-ezni meg azért nem lehet, mert a pályán van letiltva. csinálj a mapeditorral egy team-es térképet, és máris lehet. a 'multiplayer'-ben majd az ipx-tcp-akármilyen többgépes játék lesz.
    amúgy teamek nélkül nem érdemes multizni? ez új...
  • danone
    Ha Lenne HOT SEAT, az a Multiplayerben lenne :))) AMit Te javasolsz, az csak egy kis kerüló, de sajnos ott nem lehet beállítani egy csomó dolgot, amiért érdemes lenne egyáltalán Multiplayert jáccani, pl team-ek, stb...
  • Guriga
    Hi!

Valaki meg tudná mondani, hogy lehet a hősnek megtanítani a varázslatokat? Erre nem jöttem rá...
    A progi kicsit furának tűnik, szerintem meg kell szokni. Tény, hogy nagyon szép. Viszont a hősök mozgása... hát volt olyan lovagom, amelyik olyan buzisan ment, majd beszartam a röhögéstől.
  • fucko
    Nekem is ez a bajom.Azota nem jottel ra mi a baj?
  • Efreet
    nem igaz már... VAN HOT SEAT! a single scenarioknál lehet pályától függö számu ember játékost bekapcsolni...
  • danone
    Hm... Annyit vágott hozzám a progi, hogy a HOT SEAT nem megy még, de majd frissítéssel letölthető a patch hamarosan... Az anyjukat! Van olyan install is, amit van Multiplayer?
    Első benyomás: Megrögzött HMM3-as létemre igencsak elgondolkodtam azon (pár óra játék után), teccik-e a 4; aztán továbbjáccottam, és egyre jobban belejöttem, rájöttem, hogy azok a dolgok, amik hiányoztak a 3-ból, a 4-ben bennevannak. Csak más az egész :)
  • Efreet
    nem is hiszem hogy lesz, max 1-2 múvit meg a zenét tudnak kiszedni, az meg nem mérvadó...
  • skorpio7
    Eddig nincs rip belőle még sehol .
  • skorpio7
    Kössz a tippet , de mint írtam én csak most akarom még letölteni és érdekelt , hogy BUG vagy csak "odanemfigyelés" .
    Szóval az utóbbi ... akkor megnyugodtam . :)
  • Efreet
    nincs vele semmi gond. meg kell nézni az index fórumát, ott kb 10X el lett már magyarázva a népeknek, hogy hogy és merre kell azon a kapun átjutni (alapvetö követelmény a játékkal kapcsolatban, hogy olvasni kell az üzeneteit, nem csak nyomni a gombot mint süket a csengöt)
    nem bántás akart lenni, de azért meg kellene próbálni odafigyelni a játékra...
    a hardware accel-t meg elég csak 1-el lejjebb venni akinek kell, de pl ati kártyákon a driverfrissítés segít.
  • skorpio7
    Egy kérdés ...
    Most bugos a játék vagy sem ?!
    Csak mert akkor feleslegesen nem töltöm le ( nem is nekem kellene :) ) .
    Gondolok itt most a #115 és #132-es hozzászólásra .
  • Veriel
    AKINEK NEM JO A CURSOR!!!

Benne van a readme.txt-ben. Display properties/settings/advanced/troubleshooting. Hardware acceleration none-ra. (Akinek magyar windows van, kapja be ;)) ).

Akkor jo lesz a kurzor. Mondjuk eleg gaz, hogy behal egy 2d game egy kis 3d tamogatastol ;))

De amugy ez segit.
  • Ams
    mondjatok mar egy FTP szervert ahonnan rendesen le lehet tölteni. (ne a Qczi-t) köszi
  • [HUN]!Witch
    Ja a lényeg: w2k, directx 8.1 ujratéve, hercules kyro2 4500
  • [HUN]!Witch
    Vki remélem tudja a válasz arra, hogy miért tesz ki az egér nyíl helyett egy fehér négyzetet!

Nekem a 2 tetszett a legjobban....

• EqUiNooX
    Pedig komolyan gondoltam és tartom is magam hozzá :] De kiváncsian várom, hogy ha lesz, mi lesz a vélemény rola..
  • Jacek
    azert az lol beszolas volt hogy hogy kebzeled a tcp\ip-t a Heroes 4-ben kacarasztam azert rajta:DD
  • Veriel
    Nyomjad a kekekkel, nem jut eszembe a neve.
    Azzal nem kell gyogyitani, mert a papnoje gyogyit harc kozben. Ja es ne wizardot vigyel hanem knightot.
    Mire vegignyomod a keket, menni fog annyira a game, hogy a tobbivel is probalkozhatsz.
    Tok konnyu game, nem sokszor kaptam ki benne a geptol.
  • mtubi
    3000-5000,mielott meg kibabralod szavaimat...
  • mtubi
    Jimmy!
    Azert,mert Te bena vagy,az nem jelenti,hogy a game szar.En mar vegignyomtam az Empire reszt es most a Hullakal nyomulok a Disciples2-ben.Averagon jatszom es igy is jatszhato.Amugymeg,lehet lopni gyogyitalokat kereskedoktol jo szazalekban(nagy esellyel),venni es nyerni,felvenni...Es van gyogyito varazslat is....
    Nem csak a var a vegso megodas!
    Ugyhogy ne magyarazz!
    Ja amugymeg,en amikor vegzek 1 palyaval,amikor mar minden fel van epitve a varban,kb.3-5000 aranyam szokott lenni.
  • EqUiNooX
    Nekem teccik, a belső zene nagyon bejött, maga a csapatok mozgása harc közben is jobb lett mint volt.. Sokkal több cucc várja, hogy belemenj/hozzányulj/megidd/megvedd/stb... Nem sokat jáccottam vele, első camp. első missiojával tököltem, de igy is árment jopár ora, mire átnéztem mindent, hogy mire valo.. Nem lett olyan rossz, mint ahogy leirták előttem itt páran, nekem speciel teccik. TCP/IP-t meg mondjuk magyarázza már meg valaki, hogy képzelné? még ha lenne körönként mondjuk időlimit, akkor talán, de igy ha a másik bealszik, akár fél évig is várhatnál, hogy léphess te is.. Realtime modban meg uj motor kellene.. De ha lesz valaki aki a készitőnél felvállalja és megcsinálja, kiváncsi leszek a végeredményre..

ui: szerintem méltó folytatása az eddigieknek (3-4 orai játék után eddig igy látom). a disciples 2-t mindenképpen veri a mostani hasonlo gammák közül.
  • DeeTox
    Az ISO file jóval nagyobb,mint a tényleges mérete a CD-nek,lehet ez 50-100 mega is)szóval rámegy...
  • magus
    attól még hogy annyi attól ég ráfog férni
    volt már nekem 800megás isom 74perxcesen...
  • Jacek
    rohej
  • magus
    nekem tetszik, de tul csicsás, és jopbb volt a 3 nézőpontja...
  • Efreet
    nem :) nekemis
  • magus
    túl csicsás. meg furcsa ez a nézőpont. Mér vették le a hatszögöket?felesleges. a 3 sokkal de sokkal jobb!
  • gwalker
    Sorry etherlords forumra :)))))))))