1206
Heroes of Might & Magic IV
  • Veriel
    Hat sok ujat nem tudok mondani ugyse ;)
    Remelem a heroes 5 szep lesz.
  • Ebola
    hmmm.... ne offtopic-olj
  • Veriel
    A boszika sem rossz.
    De meg mindig nem tudjuk, fiu vagy vagy lany :))
  • Ebola
    Boszika! = Bocsika!
  • Ebola
    A felrovas nem neked szolt hanem a nagyerdemunek... csak iranyodba robbant ki a hiszti :) Boszika!

'MuERTe'(#217) mit is akartal irni ? ;)
  • Veriel
    Nezz utana gyorsan.
  • Veriel
    En nem vagyok az, nincs is tehetsegem hozza, de egy grafikussal es egy kiadvany-plakattervezovel dolgozom egyutt, igy valamennyi azert ragad ram. Az izlesem lehet, hogy eltero, de azt latom, ha valami igenyes vagy igenytelen.
  • Veriel
    Erdekes, en voltam az egyetlen, aki leirta 216 hozzaszolas kozott, hogy kell megoldani a kurzor problemat, ami sok embernek elojon (egyebkent benne van a readme.txt-ben). Lehet, hogy igazad van a segitseget illetoen, de rossz embernek rovod fel.

Azert toltodik el a ket veglet, mert sok emberrel csak igy lehet szot erteni. Probalkozz finom ironiaval, es 100-bol 99-en nem fogjak venni a lapot.
    A tagmondatokra is itt szoktam ra ;)
  • MuERTe
    Az izometrikus ábrázolás mióta 3D???
  • Veriel
    Pl. az SG azert relative megbizhato. Nagyon gaz game-et meg nem dicsertek agyon.

Rossz kiadohoz mentel. A munkatarsam designer, es benne volt a keze egy-ket jatekban is.

Na, a vegen kimondtad a lenyeget. Huha :)
    Igy is elmegy a game, minek jobbat csinalni. A legtobb embernek ez a grafika is tetszik, hulyek lesznek ranyomulni a fejlesztok.

Az embereket viszont inkabb az igenyessegre kellene ranevelni. Sajnos pont az ellenekzo iranyba haladunk, es nem csak a jatekoknal, hanem mindenben.
  • Ebola
    Grafikus vagyok ... tudom ritka de van terlatasom ...
  • Ebola
    Nem nem a kedvenckem :) Csak kivancsi vagyok ra... vegig szoktam olvasni a hozzaszolasokat es a fukkazasokat is... csak azt unom hoty a forom manapsag azt jelenti hogy a ket veglet a hudegagyi es az uberkhiraly egymast tepi...
    Es egy szerencsetlen valaki beir akinek gondja baja kerdese van, arra semmi valasz. Na jo neha valaszolnak ra egy olyat hoty "ovassa vissza" ...
    Bahhh! Uff! En Beszeltem!
  • Veriel
    Ja es abol, hogy jatekot keszitesz.
  • Veriel
    Mert lany ebolat meg nem lattam abbol :)
  • Ebola
    Amugy mibol gondolod hoty fiu vagyok ;)
  • Ebola
    "gamer magazinok" - mondj 1et !!! Az osszes cikk bennuk fizetett hirdetes... Ha egyszer leirjak a velemenyuket akor a kovetkezo szamban jon a bocsanatkeres hoty "elnezesd de nem neztok meg ..." mert az orrukra koppintottak a kiadotol :) Ha megis folytatnak az egyenes velemenyuk leirasat akkor tonkreteszik oket... :)

En mar csinaltam jo, szep progit, kapcsolatok is voltak kiadokkal, csak elhajtottak a francba... azt mondtak nem jo mert "gondolkodni kell", nincs ra igeny...

Amugy teljes mertekben egyetertek veled nincs szinvonal... manapsag... igy is megveszik 12k-ert a gammakat, akkor minek csinaljak meg jobbra :)
  • Veriel
    Szerintem egy game forum arra valo, hogy vegigolvasva kialakuljon egy kep az emberben arrol, hogy milyen a jatek, tetszene-e neki.

Ha az altalad fikazasnak nevezett kritikat nem irjuk le, akkor az derul ki, hogy minden jatek hudefasza. Amirol tudjuk, hogy egyatalan nem igy van.

Neked az faj, hogy a kis kedvencedre rosszat mondtam, foleg, hogy meg igaz is. Nekem meg az szokott rossz lenni, amikor elolvasok valamirol (nem csak jatekrol) egy forumot, mindenki dicseri, mint allat, aztan jon a nagy pofara eses.

A forum arra valo, hogy objektiv kepet adjon, es nem elfogultat. Ha csak azt mondanam minden game-ra, hogy de rossz, de rossz, az fikazas lenne, de en szepen leirtam, mi a baj vele, legfeljebb neked ez nem fer az agyadba.
  • Ebola
    Kicsit man' unom hoty mindenki arra "hasznalja" az osszes forumot hoty Fukkazzon ...
  • Veriel
    Illetve, azt nem mondtam, hogy az egesz jatek rossz, hanem, hogy a grafikaja 0.
  • Veriel
    Igen, de voodoon is akad.

Mondom, tok hulyeseg 2D engine-nel 3D jatekot irni (az izometrikus abrazolas ugyanis 3D, ez van a diabloban es a heroesban is), mert sokkal tobb eroforrast zabal el a gepbol, es meg igy is sokkal rosszabb gyengebb lesz.

De felolem lehet 2D, ha szep, de akkor legyen finom es reszletes.
  • Veriel
    "ez egy strategiai jatek... szo szo marhara mind1 hogy nez ki :)"

Neked biztosan mindegy.

"Csak itt siir a szad es Fukkazol... De azert megis nyomulsz vele..."

Ki mondta, hogy nyomulok vele?

"Mizu kirugott a baratnod?"

Igen, mert megtudta, hogy a tiedet nyomom.

"csinal jobbat..."

Ez mekkora hulye duma. Figyelj mar, ha mindennel jobbat kellene csinalni, amit kritizal az ember... tudod vannak kritikusok is a vilagon, ok sem forgatnak filmet. A gamer magazinok szerinted hany jatekot fejlesztenek? Demagog vagy.

Lehet, hogy neked ez science fiction, de vannak emberek - talan nem sokan, de vannak -, akik megveszik a boltban a jatekokat. Szerencsetlen kifizet erte 12k-t, es kap egy szart. En mar szamtalanszor igy jartam, es igen is le fogom irni egy jatekrol, hogy szar, ha az szar, foleg ha en is, masok is honapok ota feszulten varjak.
  • Ebola
    Kedves Veriel! En meg nem lattam a progit... de azt tudom, hogy ez egy strategiai jatek... szo szo marhara mind1 hogy nez ki :)
    Csak itt siir a szad es Fukkazol... De azert megis nyomulsz vele... Mizu kirugott a baratnod?
    csinal jobbat...
  • Sephi
    Ahm az elso fejezet elso palya. Mindekit kivertem mar minde var az enyme... egesz terkepet latom kiveve jobb kozepen egy fekete folt ahova sehogy sem tudok bejotni... lehet ott a heyek kozot van meg valaki? Aki jacca szojon mar nekem hogy lehet oda bejutni :(
  • Veriel
    Akokr nyomjal harcban egy magic fistet, es szamold meg, hanszor latod a kepernyon becsapodas elott.
  • Evil
    1024 ben nekem szakit ,csakugy mint a d2 800*600 ban.
  • Veriel
    Ez nem igaz. Ahhoz, hogy egy 2D engine normalisan nezzen ki, sokkal erosebb gep kell.

A diablo 2-nek szar 640*480-as grafikaja van, es ugy akad, mint allat, a dungeon siege meg sokkal szebb es gyonyoruen fut.

Az etherlords is milyen szep, es szakit kozepes gepen is, mint allat, ellenben a heroes 4 kidob 10 frame-et masodpercenkent.

A 2d-s grafika sokkal tobb memoriat es procit zabal fel. Azert van a 3d kartya hogy dolgozzon. 2d-hez az osszes sprite-ot meg kell rajzolni, tudod, az mennyi memoria?
    Szoval nincs igazad ebben az eromu dologban. A heroes 4 eros gepen is k. lassan fut, legfeljebb ha nem figyelsz, nem evszed eszre.
  • M.A.D.
    Nálam bejön a game. Pedig nem nagyon vagyok oda a körökre osztott stratégiákért. Régebben nagyon bejött (pl:UFO). De a questek kifejezetten dobnak a dolgon. Egy kics odafigyelés (elolvasás), és kész!
  • Ebola
    Köszi ari vagy... :)
  • Evil
    nero val tokeletesen at tudtam irni.
  • danone
    A pics, rossz helyre írtam, NOP
    Na szal jó hely az a santuary, úgy látom jól tettem, hogy nem mertem bemenni :) Ez egy olyan varázslókalap féle lehet :)
  • danone
    basszus olvassaátok már egyszer végig ezt a rohadt fórumot, nem olyan hoszú ... még :) Már válaszolva lett a kapus kérdésre
  • Sephi
    Juj... en nagyon nem tudom micsinajak... igen kinos ...

Szoval van ugye 3 hosom... es az egyikel a csajjal bementem valami Santuaryba es felajalottak hogy ujra elesztik a hosomet de nem volt halott hosom. Es a csaj hosom bement ebbe az epuletbe es eltunt. Nem tudom hasznalni de azert modja hogy ott van bennt es hogy az epulet ost el van foglalva. Hogy szedem ki onnet a hosomet?? ejes hadseregem volt vele :((( ???
  • danone
    Nem nagyon van olyan oprendszer, amire nem lehet max 1 nap alatt admin jogot szerezni :))) (es van ala HOMM4)
  • Ebola
    Hali! Irta valaki NEROval az ISOt? Mert valaki azt irta hoty eee b***ta ...
  • EqUiNooX
    Pedig megszokhattad volna már, hogy sose reménykedj valami folytatásában, mert csak sirás lesz a vége.. Ennek ellenére nekem teccik, én eljáccogatok vele, egyedül a harcmezőről hiányzik nekem a "rácsozás", de idővel azt is meg lehet szokni.. Muddal összehasonlitani meg szerintem kár volt, mert ez egy felesleges vitára adhat okot. Ennyi erővel johogy nem a c64es kings bounty-hoz hasonlitod.. (annak még volt is köze ehhez.., mig a mudnak..)

ui: annak azért örülök, hogy egy sima közepes gépen is lehet vele jáccani, nem kell alá atomerőmű..
  • Veriel
    Ebben teljesen igazad van.

Ahhoz nagyon jonak kell lennie, hogy a grafikaval ne foglalkozzak, de akad ilyen. Tudod, en meg mudoztam is, ahol semmi grafika nincsen(!), csupan szoveg. Kifejezetten szerettem.

Viszont egy jatek negyedik resze eleg nehezen lesz annyira egyedi es elvezetes, hogy - meg az elozo reszhez kepest is - gyenge grafikaval tudjon ujat adni.. A heroes4-ben semmi uj nincs, kicsit atvarialtak a dolgokat, jo csunya lett, es kesz.
    Nezd meg disciples 2-ben a harcmezot, Etherlords-ban az egesz gamet, na az grafika. Nem a legjobb, de azert eleg jo. Ha annyival jobb lenne a Heroes 4 jatekban, akkor nem szolnek egy szot sem.. de nem jobb annnyival, sot.

Es nem azert szidom, mert utalom a fanatsy strategiat, hanem mert az elso resz ota az egyik kedvenc jatekom, a negyedik reszre lassan egy eve varok, es kurva nagy csalodas.
  • Veriel
    Disciplest se gef4-re, az is 2D, megis kinez valahogy.. rendesen le van animalva, meg van rajzolva. Az egy dolog, ha valakinek a stilusa nem tetszik, azt elfogadom. Viszont nem ilyen igenytelen.

(A csatamezorol beszelek, ha valakinek nem esett le, a varral semmi bajom a heroes4-ben).
  • Veriel
    Imadom az ilyen ertelmes embereket, akik rogton leidiotazzak azt, aki mast gondol, mint ok.

Lehet, hogy te elelvezel egy 16 bites, animaciokent 2-3 frame-es jatektol, de nekem nem jon be az, hogy elnyomok egy varazslatot, es az 3 villanassal atrepul a moncsimon, aztan meg 2 villanassal sebez valamit.

A masik meg, hogy elnagyolt a grafika. Lehet, hogy a te hordo 14-15 colos moncsidon nem latszik, vagy 8 dioptriaval nyomod, de 19-en 1024-ben meg olyan darabos, durva grafika, hogy ihajj.

Amugy nem szoktam a moncsimra verni, de veled ugy latom csak igy lehet szot erteni, sajnallak, ha neked ez a grafikai szint.

Lehet egyebkent 2d-ben is szep grafikat alkotni, bar nem tudom minek, ha van 3d is, de ha mar 2d-ben csinaltak, legalabb rajzoltak volna meg rendesen, nem lenne egy majdnem ures cd. Ilyen szar grafikat mostanaban csak a diablo 2-ben lattam.
  • Borg
    hű báz, nem geforce4re optimalizálták? nem is töltöm le... khm veszem meg..
  • Veriel
    Lehet, hogy jo a game rendszere, de 2002-ben egy jatekot ilyen grafikaval kiadni eleg durva.
    Igy el sem kezdek vele jatszani :(