1206
Heroes of Might & Magic IV
  • JLH Fans
    Ami a szigomat illeti...
    Eleg ciki a helyzet merthogy kemeny 2 es lett es igy szobelizni kell,csak en ezt ma reggel meg nem tudtam.Franko vagyunk kb 100 an most 5 ora van es mindenkinek mara vegeznie kell...
    Bye bye bajnokok ligaja meccs...
    Meg mai heroesozas.Aszem mire odajutok addogra a szemgolyoim mar javaban fogjak nyomni a donto kormeccset a bentmaradasert....
    Kb igy
  • JLH Fans
    Half Death?
    Hmm nem tudom miert talan ez az 1 ami nem szimpi nekem.Ezt nem is fogom tudni vegigcsinalni mert nem tetszik a sztory.
    Jo jo a nekromantak vagyis a deathek vagy hogy a jo seggbe hivjak oket most igencsak taposak maradtak akarcsak a 3 ba (bar mondjuk ott a legjobbak lettek szerintem)
    meg szeretem is oket,de mas azert single scenarioba gonoszkodni veluk,minthogy a story errol szol hogy halott vagy,es azzal kell ize mize bizelni
  • JLH Fans
    Szijasztok,en is mostansag eleg ritkan vagyok kb csak 7ente mert hat ugye vizsgaidoszak es nekem sincs otthon netem:)
    Olvastam a peccses cuccosokat,nem tudom hogy van ez hogy akkor elvileg mar 2 hete volt peccs,merthogy a balltegrid kivetelevel nalam mar az osszes dolog muxik.
    Lehet hogy a baratom akitol kaptam mar olyan crackje volt.
    No mind1.
    A kalozos kampany kicsit tenyleg durva bar en meg csak 2 palyat csinaltam meg.
    Emilia konnyu volt,talan tul konnyu is,bar lehet hogy azert mert meghagytam a fokozatot intermediateen.
    Mondjuk csak azert mert az volt eletem elso heroes 4 mukodese,es gondoltam amig nem is ismerem a gamet,nem bizirgalom a nehezseget.
    De most hogy felraktam advancedre...
    Van difi az biztos,Mar a love storys campaignbe (Elvin es Shaera) pedig csak 2.palyan vagyok a MArk of The Tigeren,es megis 3 honap jatek utan a kek gep a Thieves Guild szerint meg 2 szeres katonai erovel rendelkezik...
    Mondjuk az is igaz hogy eddig csak az orderes varral csinaltam vegig a campaignt a tobbibe meg csak belekostolgattam 2-2 palyat,es most Elvin vegig fog menni:)
    De nem tom hogy vagytok vele ez a druidas var nekem nagy csalodas nagyon hianyzik a phantom meg az illusion:)
    Egyszeruen meg 2 szeres tulerobe se tudok bevenni varakat a hulye gep pl betesz 100 meduzat a castlejebe felrakva,es innentol kezdve nem tudom leszervalni.
    Tobbet vartam az oriassakatol vagy szocsketol vagy mi a csodatol is.
    A summonalas jopofa dolog,de kicsit gyengus.
    Viszont a story most is tetszik meg akkor is,ha segeny Shaera szerintem harakirit fog elkovetni ha megtudja hogy a szerelme jeleul elkuldott solymot aljas modon lecsereltem a Lion Shield of Couragera:)
    Apropo,ti akik mar joval tobbet vagy min ugyanannyit jatszottatok mint en es minden varral voltatok mar mik a benyomasaitok?
    Mennyire jo az egyensuly?
    Meg melyik szerintetek a legjobb var?
    Nekem bevallom egyre jobban tetszik minel tobbet jatszom vele.
    Ha esetleg tudtok mar jo letoltheto palyakrol most van nalam par kislemez,hazavinnek parat.
    Lekotelezne ha vki delutan 2 ig elolvasgatna es idetesz par cimet jo palyakkal.
    Na moastan el szigorlatozni,majd delutan.
    Udv mindenkibe.
  • ErAdEn
    A "halozatos kapcsolat nem megy" című részt nem tudtam értelmezni a hozzászólásodban. Ha a multiplayer-re gondolsz, az nincs benne az 1.2-ben.
    Egyébként ha lement az update, kapsz egy update.txt-t a heroes4 könyvtáradba, meg egy update.dat vagy valami ilyen nevű file-t a heroes4\data könyvtárba.
    De megnézheted a campaign editor exe-jének verziószámát is (Windows intéző, jobb egérgomb a file-on, Tulajdonságok, Verzió fül), 1.2-nek kell lennie.
    (Ez utóbbi csak tipp, nem emlékszem, hogy kiírja-e a verziót és most nem is tudom ellenőrizni.)

Kb. ezekből látszik, ha végigmegy az update.
  • skorpio7
    Mekkora a vinyód és persze mennyi a szabad hely rajta ?!
    Csak azért , mert lehet , hogy a swap file elér egy olyan nagyságot , ami a game fagyását okozhatja , ha túl kevés a hely .
  • skorpio7
    ErAdEn !
    Én is köszönöm a segítséget patch ügyben .
  • ErAdEn
    GameUpdate-tel próbálod? Szerintem felejtsd el, kézzel szedd le a peccset.
  • ErAdEn
    Hello!

1. Letöltöd a hivatalos peccset. (Pl. GCW-ről) Eddig gondolom OK. Ja, és a neve heroes4v10to12us.exe maradjon.
    2. Ugyanabba a könyvtárba letöltöd innen a cracket hozzá.
    3. Futtasd az utóbbit. Kicsit átírja az 1.2-es peccset.
    4. Futtasd a hivatalos peccs (3)-ban módosított változatát.
    5. Töltsd le a GCW-ről az 1.2-es crackelt exe-t és írasd felül a heroes4.exe-det.
    6. Játssz!!!
    7. Ha még mindig nem megy, írj!
  • Efreet
    leszeded a gamecopyworldrol az ottani "eredeti" amerikai 1.0-s filet, felulirod vele a sajatod, utana patch 1.2-re a hivatalos patch-el, majd a vegen szinten a GCW-rol az 1.2-es nocd-s exevel felulirod meg1x, es voila :)
  • Efreet
    a lényeg a battlegrid... a többi csak apróság. meg javítottak 1 kicsit a memóriazabáláson is
  • Goodwill
    kösz :)
  • skorpio7
    Nagyjából ennyit .:

heroes4v10to12us.exe

Update v 1.2 Information

General Updates

-Added a Grid and Unit Movement Shadow to the Combat Screen. These can be accessed in the Combat Settings screen.
    -Corrected the music skipping issues.
    -Corrected the game slow down when standing idle for a long period of time.
    -Artifacts can no longer be "buried" in graveyards.
    -Dead Heroes no longer regain hit points from the fountain of vigor.
    -Caravans are no longer able to go through an enemy tower garrison.
    -Corrected the Destroy Altar message.
    -A.I. creatures are now giving their items to the hero when they join up.
    -Corrected A.I. evaluation of the Idol of Fortune.
    -Fixed issues with the High Score Screen
    -Corrected the creature generator giving out the exact number of guarding troops after declining to fight them.
    -Added and improved several keyboard commands.

Campaign Map Updates

-The Price of Peace
    "At the Crossroads"
    -You can no longer swipe all the treasures "guarded" by the elves at [58, 129] without having to fight them.
    "An Enemy's Trust"
    -Corrected pop up message text order at [121,81].
    "The Servant"
    -You can no longer swipe most of the treasures behind the nomads at [82,107], and the ore behind the gold golems at [58, 22] without a fight.
    "An Unusual Betrayal"
    -Corrected the hero Reed's prison release message.
    -Corrected a typo in Day 2's event text.
    You can no longer swipe most of the treasures behind the gold golems at [103, 170] without a fight.
    "To Slay an Immortal"
    -Added the hero Kodge to the carry over description in the campaign screen.
    Elwin and Shaera
    "Mark of the Tiger"
    -The Wood pile at [74,73] can now be accessed.
    The Town at [107,108] no longer allows a shipyard to be built.

Single Scenario Updates

"Beebee & the Three Pigs"
    -The Victory Condition now functions as normal.
    "Zanfas Challenge"
    -The area at [126,247] is now accessible.
    Any boats created at [195,215] are now accessible.
    "Petty Claustrophobia"
    -Increased the level of the computer player's starting heroes.
    "Revolution"
    -Increased the computer player's starting resources and starting units.
    "Run! Cronx is Coming!"
    -Reduced the computer player's starting units.
    Changed the Armor of Life artifact at [36, 23] to the Golden Platemail artifact to make it useful to all classes.
    "Return of the Devil"
    -Increase the map difficulty by Increasing Mephistos level. (The hero you have to beat)
    "Search for the Old Heroes"
    -Reduced the Computer player's starting units.
    "Borings Mountain"
    -Added some extra resources near the players main starting town.
  • Goodwill
    a pecs mit változtat?
  • juanka
    örök hála ErAdEn!
  • ErAdEn
    Van egyszerűbb módszer is a patch felrakásához. Meg kell krekkelni az updatét... Itt van a progi hozzá. Persze a crackelt exe fog majd kelleni utána, azt mindenki megtalálja a GameCopyWorld-ön.
  • Ams
    az eredeti exé-re gondoltam.
  • Ams
    vki felrakná az sg-nek az ftp-jére a heroes4.exe fájl-t mer nem jó a patch...
  • jAMEsbAUd
    mondjuk a kalozos tenyleg eleg szar lett, szerintem a barbaros a legjobb, akorak lettek a hoseim, hogy egy hegyet lazan odebbutogettek volna, meg a solymr -os dzsinnes balhe is jo volt, viszont az a necromantas is eleg gaz...
  • mikike
    a kalózos campányt sehogy nem bírtam befejezni
    le is töröltem a pöcsbe
  • Ams
    http://kfazi.polnet.trzepak.pl/~sadysta/files/heroes4_us.zip is ready to download. get it before moderators put their dirty hands on this topic !
  • G. Joe
    Tudtok valamit a magyaritásrol?
  • JLH Fans
    Hat biztos jo lehet de en vhogy ugy vagyok vele hogy elobb vegigzuzom a kampanyt legalabbis a szimpatikusakat.
    Elso 2 mar megvan holnapra Emilia neni is meglesz,akkor mar csak a kalozos meg meg 1 van.
    A half dead vhogy nem szimpi.
  • Efreet
    igen, az innate magic mirrorjukra... :)
  • Efreet
    nekem nagyon bejön, 6. hónapnyi játék van benne, van 1 gép társ, van 4 gép ellen... és kemény csaták vannak. plusz van jónéhány semleges vár amiket még elfoglalni se sikerült... (hogy verjek le 37 faerie dragont meg az aprólékot????)
  • JLH Fans
    Palya letoltve remelem tenleg mer kulonben a fejem fogom fogni holnap mikor kiprobaljuk hogy ilyenre pazaroltam a kislemezt a marketing slidok helyett:)))
  • JLH Fans
    jajaja at koll menni es aszem benn all a varaban.
    Azert nem art ha el Reed legalabbis addig meg at nem mesz a kapun aszem csak ugy enged at.
    Az nem is nehez palya meg meg az azutani se ahol csak Emiliat koll megtalalni,
    Hanem a 7...Szenvedek vele rendesen.
    Vagy lehet nem kellett volna rogton az indulo sereggel nekirontani a score griffingnek?:)
  • Efreet
    a heroes4.org-ról az Allies-t érdemes megnézni, ez a h3-as allies pálya átirata, és nagggggyon buli. rengeteg vár, 3X2 csapat... háttérország-hadifront rendszer (ez a town portal hiánya miatt még érdekesebb), a karavánok meg sokat segítenek.
  • Goodwill
    http://heroes.jatekok.hu/
    itten is van má 1 xl-es
  • Efreet
    www.heroes4.org
    maps database
    van pár nagyon tuti pálya
  • hiba
    ja ez nem az topic bocs :)
  • hiba
    Nem nyirtad ki meg az elejen?
  • JLH Fans
    Igen igen ez igy van.
    Mondjuk kar hogy altalaban mar a kampany 3.palyajan lehet tudni mi lesz a vege,de ettol meg jo.
  • Efreet
    a "kill, protect, search, destroy" igék, és néhány fönév "hero, town, artifact,..." ismerete elég a játékhoz, de nem ahoz, hogy élvezni is lehessen a sztorit :)))
  • JLH Fans
    Hat nem mondom hogy art jateklemney szempontjabol se rossz,de tul lehet elni anelkul is.
  • JLH Fans
    Nem tudom van mar magyar valtozat?
    Amugy nem kell tul sokat tudni hozza angolul.
    Kb 100 szo ha kell,jopardolog a varazslatok meg meg sok mas itt van mar magayrul a frumon kulonbenis.
  • JLH Fans
    No mind1 egyelore megvagyok halo nelkul is.
    Jah a 466 os hozzaszolasom akarmilyen hosszu is lett kimaradt belole az,hogy az uj Castle is nagyon tetszik:)))
    Siman ki lehet blokkolni 3 szoros tulerot is,mert 1/4 sebeznek csak 3 fele egysegunkre.
    Mondjuk azt nem tudom hogy az ott levo egysegeink meg hanyszorosat sebeznek 2 3 vagy 4 szereset...
  • Efreet
    ...az amerikai eredeti változathoz. hozzánk nem az került be. szóval ne nagyon töltsd :(
  • JLH Fans
    Hmm.Dezintegralas?Ilyet eddig nem ismertem,maradt potcselekvesnek helyette a derivalas.
    Arrol nem is beszelve ha 1szer lesz szerencsem jatszani veled Efreet akkor a fireball es hasonlo spelleket is sutba dobhatom:)
    A negyzethalos peccset meg honnan joegbol lehet letolteni?
  • Efreet
    implosion mellé van dezintegrálás, és iszonyat nagyot üt :) ja, és az Allies map rulzik, tessék leszedni a heroes4.org-ról, 3 db 2fös csapattal gyilkolászás egy nagyon állat pályán, garantált szórakozás :)
    grid van, egy sürü négyzetháló, ami a patch-el (az amcsiknak) már látszik is, pár screenshoton feltünik.
  • JLH Fans
    Sziasztok skacok,hu de regen is jartam erre...
    Marmint a supergamez forumon.Mindenesetre tegnap sikerult elolvasgatnom az eddigi osszes 465 hozzaszolast es eleg erdekes hogy tobben szidjak sokkal mint dicserik a gamet.
    Ami azt illeti tenyleg valos a dolog,mert van benne hiba boven ennek ellenere az osszhatas nalam egyertelmuen pozotiv lett lassuk sorra a dolgokat.
    Mondjuk en 3 eve vettem gepet es igy eleg osdi 6.4winyo,14 os moncsi,voodoo3 as card,128 m ram,valamint 450 es cerkas procival rendelkezem.
    A max felbontas igy 1024*768 es igyis kicsik a figurak meg rongalja valamelyst a szememet.
    Raadasul ami a legjobban kiakasztott (nem nem a multiplayer hianya merthogy netem nincs igy max halopartyzni szoktam eddig,hotseat meg ugyis van amig nem lesz patch hozza)hanem a csatkban hogy megszunt a hex/grid es beosztas nem lehet latni hogy mondjuk az ellenfel blekk takonyai befernek e a halfingjaim melle avagy sem...
    Masik idegesito dolog,hogy nem lehet tudni miert mennyi exp jar (en is csak onnantol tudom miota olvastam a forumon iit)es a gep nem kegyeskedik kiirni a csata vegen hogy mennyi exp t kaptam a csataert.
    Valamini tuti eszrevettettek mar hogy ujabban hajrol is lehet town gateelni.Az erdemeny:(hajoval egyutt!)hosod megjelenik a varkapunal,osztan ha tovabbmesz akkor hajostul elkezdhetsz setalni a terkepen...Eleoszor majdnem hulyere rohogtem az agyam,osztan kesobb mar nem voltam ennyire vidam,meg akkor se hogyha tudom hogy ha egyszer bemesz a varba+kijossz akkor eltunik a hajo,de azer megis...Eleg kiabrandito.
    Ami a grafikat illeti.A homm3 at eleg nehez uberelni,hogy sikerult vagy nem...Izles kerdese nekem a regi meg az uj is tetszik,es nem is tudnam megmondani melyik jobban mert nehez osszehasonlitani.Egyszeruen mas a 2 teljesen.A zenet viszont majdnem mindenki dicserte,szerintem csak majdnem fenomenelais mert bizony 4-5ora jatek utan neha mar idegesit foleg a lovagvar azzal az arijaval.Az alvilagrol:
    Ez mar a homm3 ban is idegesitett volt baratom aki pl csak ezert nem jatszott csak neha a jatekkal mert nagyon tetszett neki de szerinte elbasztak a progit ezzel.Szoval en jobban orultem volna ha megszuntetik de igyis orulok,mert sokkal kisebb es atlathatobb lett,es mar nemi ertelmet is igyekeztek adni neki.
    A csatak:az emlitett bosszanto hiba ellenere szerintem sokkal jobb es valtozatosabb lett,nott a strategia szerepe a szerencsevel szemben.
    Nincs mechanikusan kiszamithato elore lathato gyozelemre vezeto ut,nagy szerepe van a vartalan megoldasoknak,nem tudod az ellenfel mennyivel erosebb vagy gyengebb mint amilyennek elore gondoltad.
    Jo hogy sok hero szerepelhet a csapatban.
    A caravanok is jok,vmint az onnalo egysegmozgatas.
    Sokakkal ellentetben orulok a gazd.resz egyszerusitesenek es hogy kevesebb var egyseg+hero lett vmint hogy eltunt az upgrade.
    A 3 ban mar tulsok var volt,es az infernos meg fortresses ezekbol majdnem jatszhatatlan volt.
    Igy hogy kevesebb a beveteled,nem lehet egyszerre mindent megvenni meg felepiteni,nagyon meg kell gondolnod minden filler elkolteset...
    Amugy szeintem a multi hianya tenyleg ne aggasszon sekit szerintem az elso honap ugyis arra valo hogy az ember vegigzongorazza a kampanyt es megtanuljon normalisan jatszani.
    Hova lenne enelkul a heroes 1 ota felepitett hirnevem miszerint 10 bol min 8 heroesbol en vagy az a tema amiben szerplek kerulunk ki gyoztesen?
    Az viszont tenyleg kisebb hiba,hogy minden varba minden herot meg lehet venni.
    Kepzeljetek el pl nem tom nevre melyik aza hero,de van egy szoke csaj knight az angeles varba,aki enees akart lenni a tortenet szerint (ne talalgassatok nem Britney Spears)szoval mondjuk veszel 1 ilyet a deathes varba,hogy o vezesse a sok vampirt meg skelit es bonedragont a csataba...Eleg rohejes nem?
    Orulok hogy megszunt a town portal dimension door+implosion nevu vari mert ezek tul taposak voltak.Meghogy az armageddon se olyan eros mar hogy kivedhetetlen lenne.
    pl a 3 egyik eddig utolso halopartijaban 5 en jatszottunk a haverokkal en voltam nekrokkal.
    A vegere 2 en maradtunk,az ellenfelem volt dungeon.
    En alig vesztettem sereget,amajdnem full 15 hetes szaporulatos seregem volt 1300 skeletonnal 30 takonnyal es 100 foltti vampirral meg persze zombibol meg mindenbol megvolt a normalis mennyiseg.Mint kiderult ellenfelem pedig az osrtomok soran sok mindent elvesztett,igy a doto csatara mindosszesen 23 blekk takonnyal erkezett.
    Beneztem ut kozbe thieves gulidbe is,igy tudtam heroja se sokkal erosebb (mindkettonknek 30-30 korul volt a spell powere es knowledgeje es 20 korul az attak meg a defense)Annyi hogy mint kiderult volt par dolgoja amirol nem tudtam.Expert fire magic+az a gomb ami 50% fire magic +ba...
    A csata,melyben 3szoros folnnyel indultam igy ossz 2 korig tartott erdemeben.
    2 implosion,4000 feletti sebzessel darabja.
    Eleg brutal vereseg volt,pedig joparszor tortent mar hasonlo,de nem ennyire.Arrol nem i beszelve,hogy mondjuk vettel 1 alibi herot,amit levertel a geprol mondjuk jo 15 os spell powerrel,tettel bele 1-2 efritet vagy fonixet hogy te kezdjel,es gyors elsutsz vele 1 armageddont armageddont.Aztan huzas a p.ba.
    Igy 3-4 k koltseggel koronkent az allnfel minden egysege 1000 dmg kozrul kap korenkent.
    orulok hogy ilyen nincs.Nagyon jo az is,hogy nem nyolc hanem sokkal tobb masodlagos skillt lehet tanulni.valamint hogy jo kiegyensulyozott lett az egesz.Eloszor megijedtem a blekkdragonos var tul eros lett,de most mar tudom nem igy van mer jo keves szaporodik belole,meg aztan order magic +sokmindenmas ezt 1nsulyozza.
    Szoval:a guru altal adott 94%szerintem tenyleg tulzas,de 90% ot meger.
    Vegul biztos hogy aki nem szerette a sorozat eddigi tagjait,az nem ettol fogja megszeretni,es hogy lehet hogy nem fog bejonni annyira mint a 3 resz.Hat igen ez verbeli strategia ehhez mar kicsit erteni is kell,nem lehet esz nelkul jatszani.Megis jatszhatosagba es hangulatba szerintem veri a 3 at,es melto folytatasa a sorozatnak minden gyermekbetegseggel egyutt.
    Vki kerdezte az Emilias campaignbe hogy lehet megcsinalni 8.palyat.Sajn meg nem tudom mer most meg csak ugyanott vagyok de 7.palyan.
    Kar hogy igy vizsgaidoszak elott jelent meg es akkor a foci VB rol meg nem is beszeltem uristen mi lesz meg itt?:)
    Bocs a hosszu uziert,most megyek is mert az ejszaki tanulasom miatt a szemgolyoim elkezdtek lejatszani a donto kormeccset a bentmaradasert.
    Jo jatekot mindenkibe.