Heroes of Might & Magic IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Efreet
ha el is indul (szerintem igen, az eddigi heroes-ok is elindultak specifikáció alatt), akkoris beswappol 1-2 óra játék alatt LEGALÁBB 1 gigát a vinyórol, még nálam 640 mega ram mellett...

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Sziasztok! Azt szeretnem megtudni, hogy hol van Pesten olyan hely, ahol számítógépen lehet játszani (nyilvánosan). Öteleteim vannak, de koknrét helyek kellenének. Azért kérdezem, mert egy kutatást végzek, amiben 11-14 éves gyerekeket kell kérdeznem, olyanokat, akik sokat játszanak "gyilkolászós", vagy szerepjátékokkal. Egy egyszerű kis kérdőív meg egy teszt az egész. Megköszönöm, ha valaki tud valami hasznos infót, eseteleg jelentkezőt, aki hajlandó erre a kérdőívre (max negyedórás), hogy ír egy e-mailt.
Ams
innen töltsétek:http://mirrorwarez.freeweb.hu/index.html

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Ams
megvenném a HOMM4-et *mivel szar a Q-czi* 1kért postázni kéne *mert egri vagyok* írj ide:[email protected] ha eladnád!

Evil
nekem se fagyott eddig meg.Szinten amd xp m van epox 8kha+ ba.Es marha gyors ,nem lassul be.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Ams
ftp-t plzzz!

Hali!
Nekem is AMD-m van (XP1600+ es egy EPoX 8KHA+ lap) szerencsere soha nem fagyott meg a game, pedig nagyon sokat jatszottam mar a Heroes 4-vel, amiota "megjelent" 😉.
Tehat a fagyast nem valoszinu, hogy ez okozna. Kollegamnak pl. a Celeronon szinten fagyogat. Talan a memoriaja lehet keves (128 M😎, vagy passz. Na fagyas tema ejtve.
Azt hiszem teljes jogal allithatom magamrol, hogy igazi Heroes fan vagyok, es meg finom voltam.
A 4. resz vitathatalanul sokat valtozott a 3. reszhez kepest. Termeszetesen vannak elonyok es hatranyok is egyarant. A grafikaval nincs semmi gondom, sot gyors is, meg 1280x1024-ben is. Talan a varban a kastelyra klikkelve gyengebbek az egysegek rajzai, vagy csak sokkal massabbak, mint a 3-ban voltak.

Sokan irogattak itt 3D-s dolgokrol, azt kell, hogy mondjam, nekem egyaltalan nem hianyzik.
Hasonlitgattak itt a Heroest az Disciples 2-hoz, amely lehet hogy 3D-sebb, talan valaki azt szebbnek is veli, na de kiforrottsagban, szavatossagban, es hangulatban a Heroes 4 nyomaban sincs, es sokkal inkabb ezek szamitanak, mintsem, hogy full 3D-s e, vagy csak izometrikus 3D-s. Az Etherlords-val valo hasonlitgata mar durva dolog, velemenyem szerint az stilusban mar messze esik a Heroes-tol.

Vissza a jatekhoz...
-A varazslatok teljesen atalakultak, meg szokni kell.
-A varakban az alternativ fejlesztes jo otlet, de az upgrade hianya picit bosszanto.
-Sajnos a penzugyi/gazdasagi resz is egyszerusodott, na de sebaj ez csak egy maximalista siralma.
-Amit sokkal nagyobb problemanak tartok, az a hos aktiv reszvtele, ez alapjaiban felrugta a megszokott rendszert, meg kell szokni.
-Sajnos kikapcsoltak a grid-et is, ez mar sulyos hiba. Igy jelentosen csokkent a hatckozbeni strategia szerepe.
-Az egysegek "sajat" varazskonyve pozitiv.
-A varak kiegyensulyozottsagarol meg nem nyilatkozom, majd nehany honapnyi jatek utan... 😊. Elso ranezere picit kiegyensulyozattlanabb, mint a 3, de ez betudhato a relative keves tapasztalatomnak is.
-A skil rendszer hatarozottan fejlodott. Bar errol is csak hosszu-hosszu jatek utan lehet erdemben hozza szolni.
-A csatak kozbeni un. "elobb visszasebzek, majd azutan halok meg" szisztema fura, de nem rossz. Talan az ijjaszok visszasebzese nem kellett volna.

Mindent osszevetve biztos, hogy sokban valtozott a Heroes 4, de az is valoszinunek latszik, hogy mindezen valtozasok ellenere egy rendkivul jo jatekot hoztak ossze a 3DO-nal.
Aki meg kevesli a palyakat, az gondoljon bele a 3 utani Heroes mission disk aradatra, talan most sem kell felnunk, hogy palya nelkul maradunk, biztos hogy dolgoznak a 3DO-s sracok... 😊

Zerg
Ok. Én sem azért írtam, hanem mert egy P4-esre vágyom. 😊
De ami igaz, az igaz. A Swap-et megcsinálhatták volna jobban is.

Efreet
rengeteg memóriát zabál, kell neki sokszáz mega swap-hely...

Nálam egy "szar" AMD K6 III-533-as cammog, és 4 órán keresztül semmi gond nem volt. Jó, nem az igazi, de még nem fagyizott.

Efreet
ati-s egérproblémákra kiváló megoldást nyújtott nálam a legfrissebb driver is, és azzal nem kellett levenni a hardvergyorsításból. (ja, és nem szabad ráncigálni az egeret amíg töltödik a 3do-s anim, ott be szokott zavarodni)

Efreet
"hat ott van egy Efreet aki orzi a Sword Of GOD ot" mit örzök? jaaa... tudom 😊 jelentös mennyiségü mágiákat kell használni. lassítások, song of peace-ek, stb... az indexes topicon elég jól ki lett tárgyalva 😊

Kula bá
Az egérkurzor problémára van orvosság a readme.txt-ben. Persze azt senki nem olvassa el
Ams
ez csak nálam van hogy felmegy 7k-ra a letőltés és megáll?!? mondjatok 1 rendes ftp-t plz!

Sephi
Szal a elso capmaing masodik missioja ahol az Oraclet kell megeresni... hat ott van egy Efreet aki orzi a Sword Of GOD ot es aszt semmifele kepen nem tudom megolni.. ha varok es csinalok magamnak 100 katonat is akkor neki is no es egyszeruenakarhogy fejlesztem magam nem tuom elverni oket sehoggy... kerek javaslatokat!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Hát igen.Ezzel teljesen egyetértek.
Egy topicnak inkább azt kellene nyújtani a játékostársaknak ami jár.Segítség.
Amit írtál a kiegészítőkről a Homm sorozathoz,arra azt kell mondanom,hogy én mindig kitörő örömmel fogadtam.Jó, ez az én véleményem.
Más.Sajnos még nincs meg az újabb alkotása a 3do-nak.Tehát még nincs meg a 4. része nekem.
Olyanoktól kérnék véleményeket akik rendkívülien fanatikusan "Hirózosok" voltak vagy azok még mindig.

na végre én is ki tudtam próbálni a gamet.

+szép a grafikája, semmi szükség 3Dre benne. 1280ban szakit ezerrel ati 8500ason,egy akadást nem láttam, p3s 1133-al.
+sok apró újitás, lehetőség
+nagyon bejön a zenéje, tiszta gyűrűk ura feeling😊

-ati8500al kissé nincs kibékülve, kékhalállal indult elsőre, aztán már szépen megy, csak a kurzornak valami krikszkrakszos 10x15ös téglalap csüng az alján, ennek mi is a szerepe? csak nálam néz ki hülyén vagy mi az ott?
-egér görgöit nem támogatja, egy 2002es gama igazán tudhatná ezt már!
-2CDs.. és ráadásul minden szart felrak a winyora..de hogy minek..
http://free.x3.hu/qci/index2.html nem jo?

Hat felraktam... 10 perc jatek utan fagy...
800x600ban 20 perc utan fagyi...
pedig eddig nem sok progi fagyott a gepemen... Van valami otletetek?

Evil
ja hat ha felmesz b.net re akkor biztos akadni fog foleg 8 paleyres game ba ,de az nem a gep hibaja hanem a szaros blizzard e,hogy lassan egy eve mar nem tudtak egy jol mukodo b.net et letrehozni.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Az meg hangyan,mert csak azutan jon a kinlodas.

Fent van ÉK-n a szigeteknél (hajóroncsok).

Veriel
A diablo minden geped akad.
Erdekes, nekem Gforce2-m van egy P4 1.7 alatt (ami raadasul meg SDRAMos is) es egyszer nem akadt meg a Diablo 2... valaki fel tudna sotetiteni, hogy ez hogy lehet?

(a flame-et tessek kerulni, nem olvastam vegig a topicot)

A heroes4-et meg mindenkeppen megveszem meg ma, vagy letoltom a netrol 😊
Efreet
olvass vissza plz... "többszázszor" ki lett tárgyalva már, hogy hotseat van.

Hot Seat mode sincs a HoMM4ben? vagy csak a hálózati dolog maradt ki?
MuERTe
hehe.
Pusztába kiáltott szó minden, amit neked mondok, ugyhogy abba is hagyom a topik offolását(csak szépen magyarul).
Veriel
Ennek az elso fele a perspektivikus abrazolasra is igaz, a masik fele meg hulyeseg.

Mivel a moncsid 2D-ben mukodik, ezert minden, amit latsz, az 2D. Ha a dolog "terhatasu", akkor is.
3D engine-nel nagyon kiraly izometrikus nezetet lehet alkotni, es marhara nem 2 sikrol szol a dolog.
Hat amig nem lesznek elterjedve a hologrammonitorok addig csak 2D-s progikkal jatszhatunk... es minden al 3D...

MuERTe
Az izometrikus ábrázolás egy 2d leképezésű ál 3d-s megoldás. Onnan látszik legjobban, hogy csak egymás mögé és mellé helyezi az alakzatokat, egymás fölé nem. Úgy kell elképzelni, mint egy sakktáblát: bár külsőleg 3d, a lényegét tekintve mégis csak két síkban mozognak a bábuk.
Veriel
Hat sok ujat nem tudok mondani ugyse 😉
Remelem a heroes 5 szep lesz.
hmmm.... ne offtopic-olj

Veriel
A boszika sem rossz.
De meg mindig nem tudjuk, fiu vagy vagy lany 😊)
Boszika! = Bocsika!

A felrovas nem neked szolt hanem a nagyerdemunek... csak iranyodba robbant ki a hiszti 😊 Boszika!

'MuERTe'(#217) mit is akartal irni ? 😉

Veriel
Nezz utana gyorsan.
Veriel
En nem vagyok az, nincs is tehetsegem hozza, de egy grafikussal es egy kiadvany-plakattervezovel dolgozom egyutt, igy valamennyi azert ragad ram. Az izlesem lehet, hogy eltero, de azt latom, ha valami igenyes vagy igenytelen.
Veriel
Erdekes, en voltam az egyetlen, aki leirta 216 hozzaszolas kozott, hogy kell megoldani a kurzor problemat, ami sok embernek elojon (egyebkent benne van a readme.txt-ben). Lehet, hogy igazad van a segitseget illetoen, de rossz embernek rovod fel.

Azert toltodik el a ket veglet, mert sok emberrel csak igy lehet szot erteni. Probalkozz finom ironiaval, es 100-bol 99-en nem fogjak venni a lapot.
A tagmondatokra is itt szoktam ra 😉
MuERTe
Az izometrikus ábrázolás mióta 3D???
Veriel
Pl. az SG azert relative megbizhato. Nagyon gaz game-et meg nem dicsertek agyon.

Rossz kiadohoz mentel. A munkatarsam designer, es benne volt a keze egy-ket jatekban is.

Na, a vegen kimondtad a lenyeget. Huha 😊
Igy is elmegy a game, minek jobbat csinalni. A legtobb embernek ez a grafika is tetszik, hulyek lesznek ranyomulni a fejlesztok.

Az embereket viszont inkabb az igenyessegre kellene ranevelni. Sajnos pont az ellenekzo iranyba haladunk, es nem csak a jatekoknal, hanem mindenben.
Grafikus vagyok ... tudom ritka de van terlatasom ...

Nem nem a kedvenckem 😊 Csak kivancsi vagyok ra... vegig szoktam olvasni a hozzaszolasokat es a fukkazasokat is... csak azt unom hoty a forom manapsag azt jelenti hogy a ket veglet a hudegagyi es az uberkhiraly egymast tepi...
Es egy szerencsetlen valaki beir akinek gondja baja kerdese van, arra semmi valasz. Na jo neha valaszolnak ra egy olyat hoty "ovassa vissza" ...
Bahhh! Uff! En Beszeltem!

Veriel
Ja es abol, hogy jatekot keszitesz.
Veriel
Mert lany ebolat meg nem lattam abbol 😊
Amugy mibol gondolod hoty fiu vagyok 😉

"gamer magazinok" - mondj 1et !!! Az osszes cikk bennuk fizetett hirdetes... Ha egyszer leirjak a velemenyuket akor a kovetkezo szamban jon a bocsanatkeres hoty "elnezesd de nem neztok meg ..." mert az orrukra koppintottak a kiadotol 😊 Ha megis folytatnak az egyenes velemenyuk leirasat akkor tonkreteszik oket... 😊

En mar csinaltam jo, szep progit, kapcsolatok is voltak kiadokkal, csak elhajtottak a francba... azt mondtak nem jo mert "gondolkodni kell", nincs ra igeny...

Amugy teljes mertekben egyetertek veled nincs szinvonal... manapsag... igy is megveszik 12k-ert a gammakat, akkor minek csinaljak meg jobbra 😊

Veriel
Szerintem egy game forum arra valo, hogy vegigolvasva kialakuljon egy kep az emberben arrol, hogy milyen a jatek, tetszene-e neki.

Ha az altalad fikazasnak nevezett kritikat nem irjuk le, akkor az derul ki, hogy minden jatek hudefasza. Amirol tudjuk, hogy egyatalan nem igy van.

Neked az faj, hogy a kis kedvencedre rosszat mondtam, foleg, hogy meg igaz is. Nekem meg az szokott rossz lenni, amikor elolvasok valamirol (nem csak jatekrol) egy forumot, mindenki dicseri, mint allat, aztan jon a nagy pofara eses.

A forum arra valo, hogy objektiv kepet adjon, es nem elfogultat. Ha csak azt mondanam minden game-ra, hogy de rossz, de rossz, az fikazas lenne, de en szepen leirtam, mi a baj vele, legfeljebb neked ez nem fer az agyadba.
Kicsit man' unom hoty mindenki arra "hasznalja" az osszes forumot hoty Fukkazzon ...

Veriel
Illetve, azt nem mondtam, hogy az egesz jatek rossz, hanem, hogy a grafikaja 0.
Veriel
Igen, de voodoon is akad.

Mondom, tok hulyeseg 2D engine-nel 3D jatekot irni (az izometrikus abrazolas ugyanis 3D, ez van a diabloban es a heroesban is), mert sokkal tobb eroforrast zabal el a gepbol, es meg igy is sokkal rosszabb gyengebb lesz.

De felolem lehet 2D, ha szep, de akkor legyen finom es reszletes.