Terror

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

legyen béke???
miért nem vonul ki Izrael a megszállt területekrõl. Ha jól tudom '68 óta ezzel sért egy Ensz paragrafust.......csak nehogy az USA õket is lebombázza nagy dérrel-dúrral...

[NST]Cifu
Nem vagy háború párti, de dörgölöd a kezed, hogy a Palesztinok és az Izraeliek legyilkolják egymást - ez nem kétszinûség szerinted?

Botorság lenne azt hinni, hogy az Izraeliek nem fognak minden egyes öngyilkos merénylet vagy fegyveres támadás után légicsapásokkal vagy házrombolásokkal ill. menekülttáborokba való bevonulásokkal válaszolni. Boritékolható, hogy nem a katonák és a szélsõséges palesztinok lesznek ennek a vérfürdõnek a fõ áldozatai, hanem a két tûz közé kerülõ civilek (mind Izraelben, mind a Palesztin területeken)...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Borcsa
végül is ha háboru, hát háboru. eccer meg kell halni.

engem gyíkká változtatott de már elmúlt

pont azért mutatom a másik oldalt, mert az izraeliek nézõpontjára ott a M1,M2,RTL,TV2,ATV...stb Nem én vagyok a szélsõséges hanem azok akik ezt csinálják!!! Én csak megmutatom.
Sokszor mutatnak képeket az öngyilkos merényletek után....
Viszont azokat a képeket amelyiken 4-8 éves palesztin gyerekekek vannak, tank által szétgázolva.... hol mutatják be???? ki a szélsõséges. Sztem én nem. De holnap hidd el új hajnal kezdõdik Izraelben, minden eddiginek annyi. Sajnos.
Nem vaok háború párti de tudom hogy hatalmas háború kezdõdik!

Borcsa
és csak ujságiro leszek én:
kisfiu kéreckedik be a biztonságos menekülttáborba. az amerikai katonák a fénykép nem lácco részén má nyittyák neki a kiskaput...

[NST]Cifu
Nagyon szélsõséges vagy! Csak az egyik oldal nézõpontját vagy hajlandó elfogadni, a másikét nem! Nem vitás, hogy az IDF rengeteg atrocitásért felel - de a palesztinok sem ma született bárányok! Csak emlékez a Müncheni olimpiára - sportolókat mészároltak le palesztin szélsõségesek, amit aztán az utcán ünnepeltek a palesztinok!

Szvsz az Izraeli-Palesztin konfliktus estén nincs "jó" és "rossz". Az Izraeliek is számtalan bûncselekményt követtek el (már az angol uralom idején is), aztán a Palesztinoknak sem esett jól, hogy mellettük/rajtuk kinõtt a zsidó állam a semmibõl, és ebbõl lett egy nagy oda-vissza játék. Amíg nem képesek elfogadni egymást, és nem lesznek hajlandók feledni a korábbi sérelmeket, a közel-keleten nem lesz béke. Ez tény...

a no comment is no comment

O0D:
jaja, kábé ezt mondanák be a trévébe..

Hajrá Dózsa György!

[NST]Cifu
Nem, nem voltak. Egy totaliárius elnyomó diktatúra volt. Nem hagyományos terror, "csak" jöttek a Szaddam hû erõk, és legyilkoltak mindenkit, aki veszélyt jelentett a Szaddam rendszerre (a Kurdok lemérszárlásáról (vegyi fegyverekkel) halottál már?).

Az Iraki háború indoklásával én sem értek egyet (úgy tünik nincsenek vegyi/biológiai fegyverek irakban, és a terrorista kapcsolatok sem túl meggyõzõ vádak), de magával a Szaddam rendszer megbuktatásával én is egyetértek. Ugyanakkor még van jópár rendszer, amit így meg kellene dönteni...

Borcsa
katonák viszik menhelyre az árván maradt három napja éhezö kisfiut....

ilyen felvételek miért nem ad az RTL???

remélem kapunk majd mi is a pofánkra mint a spanyolok, MERT A MAGYAR CSAK A SAJÁT KÁRÁBÓL TANUL, nem a máséból lásd madrid

O0D:
pedofília.

Hajrá Dózsa György!

akkor
no comment:

[NST]Cifu
Abban van igazság, hogy a jelenlegi állapot nem az igazi, de ha az ENSZ is venné át Irak felügyeletét, katonai erõk Iraki jelenléte akkor is indokolt lenne - különben anarchiába torkolna a helyzet (no nem mintha jelenleg nem az anarchia szélén táncolna Irak). A különféle törzsek fegyverrel (és vérrel) jelölnék ki a fenhatóságukat - akárcsak Afganisztánban.

Viszont a politikai felhang enyhén sikertelen - a parlament szavazta meg az Iraki kiküldetést. A Honvédség nevével játszani plusz nem túl fair dolog - a Honvédség a magyar hadsereg (fegyveres katonai erõ) megnevezése. Azon kívûl ezzel az erõvel a Szarajevói, Pristinai, Sínai, Ciprusi missziók is megkérdõjelezhetõek lennének...

Idézet:
"A Magyar Honvédség fõ feladata Magyarország szuverenitásának és területi épségének védelme és az Észak-atlanti Szerzõdés alapján hozzájárulás a Szövetség kollektív védelméhez. További feladata, hogy hozzájáruljon más, közösen vállalt szövetséges küldetésekhez, részt vegyen a nemzetközi szervezetek égisze alatt zajló béketámogató és humanitárius akciókban, valamint a súlyos ipari és természeti katasztrófák elhárításában. Magyarország vállalt kötelezettségeinek megfelelõen, a közös védelem érdekében készen áll arra, hogy rendelkezésre bocsássa a szükséges katonai erõt és lehetõségei szerint hozzájáruljon a Szövetség egyéb misszióihoz. A biztonságpolitikai alapelveknek megfelelõen a Magyar Honvédség arra is törekszik, hogy a két- és többoldalú katonai együttmûködés útján erõsítse a regionális biztonságot és stabilitást."

Borcsa
na jo. ezek a képek nem jelentenek semmit. bármit odairhacc alá v. fölé, rögtön megváltozik a jelentése.
igy torzit a sajto is..😊

újjab veszélyes terrorista keült izraeli kézre:

O0D:
de az amcsi be is szart tõlük

Hajrá Dózsa György!

na megnézzük anyuci mit pakolt uzsira..... hátha bomba

hát nem rendesek ezek az izraeli katonák??? le is lõhette volna a kisfiút....
vagy tán már azóta

s ime a bátor, hõs, igazi izraeli katona fülöncsípett 3 terroristát:

de nem voltak irakban merényletek a jenkik érkezése elõtt!!!!!!!!

Borcsa

na akkor ma se leszek iszlámbol okosabb

ez csak a fele a lénygnek.....ez már rövidített

Borcsa
hé ilyen sokat nem tok egyszerre elolvasni!

nincs meg röviditettben?

!!!!!

1. Mit jelent az Iszlám?
Maga az iszlám jelentése: béke, alávetés, megadás. A béke azt jelenti, hogy az ember békében él önmagával, környezetével. Az alávetést pedig Isten és parancsai iránti alázatot, odaadást, engedelmességet feltételez. Az iszlám egy szélesebb jelentése: békét teremteni úgy, hogy alávetjük magunkat Isten akaratának.
Ez az egyedüli vallás, mely a nevével egy erkölcsi viselkedési formát és életformát is hordoz. A judaizmus nevét Juda törzs nevébõl eredezteti, a kereszténység pedig Jézus Krisztusról. A buddhizmus pedig Gautama Buddháról, a hinduizmus pedig az Indus folyóról kapta a nevét. Ám egy valamit fontos hangsúlyozni: a muszlimokat nem szabad mohamedánokak nevezni.

2. Ki is Allah?
Allah, arab szó, amelynek jelentése: egyetlen isten. Hasonlóan az arámi (Eloh) szóhoz. Allah nem csupán a muszlimok istene, hanem minden teremtmény istene is, hiszen õ a megteremtõjük, és õ az, aki gondoskodik róluk.

3. Ki a muszlim?
Maga a muszlim azt jelenti, az a személy, aki aláveti magát Isten akaratának. Ez pedig úgy jöhet létre, hogy elmondja a tanúságtételt, azaz: nincs más Isten, kivéve az egyedüli Allahot, és Mohammed Allah prófétája. Szélesebb értelemben bárki, aki önként aláveti magát Allah akaratának muszlimnak számít.
A Korán külön is említi Ábraháot, aki sok idõvel Mózes és Krisztus elõtt élt, és így szólt: "Nem volt õ sem zsidó, sem keresztény, hanem muszlim volt", mivel õ alávetette magát Allah akaratának. Így tehát vannak olyan muszlimok, akik egyáltalán nem vetik alá magukat Allah akaratának, s vannak olyanok, akik minden tõlük telhetõtõ megtesznek, hogy az iszlámnak megfelelõ életet éljenek.
Az iszlám nem ítélhetõ meg úgy, hogy azokat vesszük figyelembe csupán, akik muszlim neveket hordanak, ám tetteikket és cselekedeteiket tekintve nem lehet õket muszlimnak nevezni, s nem is viselkednek úgy. Az, hogy valaki mennyire nevezhetõ muszlimnak attól függ, mennyire veti alá magát Allah akaratának hitében, lelkében és tetteiben.

4. Ki volt Mohammed?
Röviden: Mohammed - Allah dicsérje és üdvözítse - egy elõkellõ mekkai törzs szülötte Arábiában, a keresztény idõszámítás szerint 570-ben. Õseinek származása Izmáelig megy vissza, aki Ábrahám próféta fia volt. Mohammed apja még születése elõtt meghalt, anyja pedig mikor még csak hat éves volt. Semmilyen oktatásban nem részesült.
Elõször egy dajka nevelte, ahogyan akkoriban szokás volt, majd nagyapja és utóbb nagybátja. Fiatal embernek igazságosként ismerték meg, erényesnek, aki barlangban meditált és gondolkozott.
Negyven éves korában kapta meg a prófétai küldetését, mikor Gábriel arkangyal megjelent neki a barlangban. Ezt követõen a kinyilatkoztatás 23 éven keresztül érkezett le neki, ami ma a Koránnak nevezett könyvben olvasható, amit a muszlimok Allah végsõ és utolsó szavaként kezelnek.
A Korán változtatás nélkül maradt fenn eredeti formájában, s megerõsíti a Tórában, a Zsoltárokban és az Evangéliumban levõ igazságot. A Korán az egyetlen létezõ írás ma, amely eredeti arab formájában fennmaradt.

5. Imádják-e a muszlimok Mohammedet?
-Allah dicsérje és üdvözítse-
Nem! A muszlimok nem imádják Mohammedet -Allah dícsérje és üdvözítse-, sem más személyt, más prófétát sem. A muszlimok hisznek és igaznak tartják az összes prófétát, ideértve Ádámot, Noét, Ábrahámot, Dávidot, Salamont, Mózest és Jézust. S a muszlimok úgy tartják, hogy Mohammed -Allah dícsérje és üdvözítse- a próféták sorában az utolsó, aki eljött. Hitük szerint csak Allahot lehet imádni és szolgálni, nem pedig teremtett emberi lényt.

6. Mit hisznek, gondolnak a muszlimok Jézusról?
A muszlimok igen magasra értékelik Jézust, s az õ kiváló anyját, Máriát. A Korán elmondja nekünk, hogy Jézus csodálatos születés gyümölcse, apa nélkül fogant. Jézus példázata olyan Allahnál, mint Ádámé. Porból teremtett õt, majd így szólt: "Légy! És lett." (Korán III.59) Mint próféta sok csoda adatott meg neki, mint pl. nem sokkal születése után beszélt anyja erényessége védelmében.
Allah egyéb kegyei révén gyógyította a vakot és a betegeket, életre keltette a halottat, agygból galambot alkotott, ám legfontosabb a küldetés volt, amit hordozott. Ezek a csodák Allah adományaként jöhettek létre, hogy a prófétaság bebizonyosodjon. A Koránt tanítása szerint nem feszítették meg kereszten, hanem felemeltetett az Égbe. (Korán Mária szúra)

7. Melyek az iszlám oszlopai?
Általában öt pontot szokás úgy emlegetni, hogy ezek az iszlám oszlopai.
Nevezetesen:
1. Hit Allahban s Prófétájában Mohammedben.
2. Imák (salat), melyek napi öt alkalommal kötelezõek.
3. Böjt (siyam), melyet Ramadan hónapban kell teljesíteni.
4. Adakozés (zakat), a szegényadó, mely a tehetõsek és
gazdagok kötelessége.
5. Zarándoklat (Hadzs), Mekkába történik, az élet során egy
alkalommal, csak akkor, ha fizikai és anyagi feltételei adottak.

Borcsa
és erröl van szo...

O0D:
"SZEMÜNKFÉNYE KÖZLEGÉNY irakban"
vagy ha izraelben meghal ket ember egy robbantasban... rogton tele van a hirado, meg minden biztonsagi miniszteriummal interjuk, stb.. ha kozben delafrikaban polgarhaboru van, es naponta hal meg 500 ember, arrol szo sem esik. ennyit a media fuggetlensegerol.

Hajrá Dózsa György!

Summa summarum: Ma este lejár a palesztín nemzeti gyász, gyaníthatóan maga a POKOL kezdõdik meg Izraelben.

annak az iraki kisfiu szemében akinek szülei jenkik nyírták ki, valszeg a magyar is bünõs nép, úgy ahogy van...mert: apácákat, nõvéreket, mérnököket küldtünk Irakba vagy pedig a Magyar Köztársaság HONVÉDSÉGE van e ott.... nos....a HONvédség (jó mi? védjük a hont -BRAVÓ Juhi!!). Ott pedig már tök mindegy hogy õk nem lõnek csak lõszert szállítanak.... Az ott senkit nem érdekel. De sztem a lengyeleken érdemesebb lenne példát statuálni mint rajtunk...õk meg a románok ezerszer jobbak jenkiseggnyalásban.........

Borcsa
akkor mégeccer: szal addig is robbantgatták egymást arabék, amig nem voltak ott amcsik, csak most, ha meghal egy AMERIKAI HÖS SZEMÜNKFÉNYE KÖZLEGÉNY irakban, rögtön ettöl zajos kicsiny vilagunk.

Borcsa
na hova tünt a hozzaszolasom?

O0D:
Persze az izraeliek altal elkovetett gyilkossagokat meg mindig nem itelte el semmilyen amerikai..
Csak az a szivas hogy kedves kormanyunk reszvetele a haboruban miatt meg is jarhatjuk ezt a szep helyzetet.

Hajrá Dózsa György!

mutass nekem olyan palesztínt amelyik a keresztények elleni gyilkolásra szólít fel???

de ne az RTLKlubbon, TV2-ön keresztül!!!
Veled is elhitették hogy az egész Iszlám fanatikus.
Nah jah a vahabiták /pl:Csecsenföld,Dagesztán/...de palesztínában????
Amit 20-szor bemond a média az úgy van. Azt mindenki elhiszi...EZ EGY IRATLAN SZABÁLY. Ha 20szor mondják be hogy minden palesztin keresztény gyülölõ akkor elhiszed......
...ami nem igaz!!!

Irak: Miértt is vannak ott a jenkik???
1. mert Saddam támogatta Osama bin Ladent: röhejes: Saddam ateista és kommunista mint volt annak idõben Kádár, Osama meg vallásos, sõt mélyen, fanatikusan vallásos, a 2 hogy illene össze, semmi kapocs.
2. Terror: na amig az amerikaiak nem mentek Irakba nem is volt terror, mióta ott vannak VAN TERROR. Ki robbant? Mert kétlem hogy arabok robbantanának egy arab vallási körmentben, úgy hogy 10en meghalnak testvéreik közül, s így tiltakoznak az amerikai megszállás ellen.
3. titkos és tiltott fegyverek: no comment. eddig mit találtak?????? és amit találtak nem a NATO tagország Németo. szállíttta oda a 80-as években???? he? magyarul már több mint 20 éve ott figyeltek. Bizots fejlett technikáról van szó............

BÛZLIK AZ EGÉSZ,
DE AZ USA SOHA NEM ÉR EL SEMMIT IRAKBAN!!! NA EZ TUTI

Ma este lejár a palesztín nemzeti gyász, gyaníthatóan maga a POKOL kezdõdik meg Izraelben. A madridi merénylet sorozat semmi sem volt ahhoz képest ami szerintem most következik.
A Hezbollah gondolom minden alkalmas lövedékével célba veszi Libanonból az észak-izraeli csapatokat. A Hamas azt igérte amit Izrael kapni fog az egy földrengés erejével fog felérni, ahogy mondják vért vérrel lehet lemosni.(ez mindig is igy volt) Szóval ami eddig volt Izraelben az csupán "diáklázadás" volt ahhoz képest ami most jön, tartok tõle, hogy a nyílt háború kezdõdik meg.(pl. Sziria hadba keverése a folyamatos izraeli politika része, na most Dél-Libanonban -hisz akkora ott is a zûrzavar -állomásoznak szír csapatok).
Ha még Sharon-párti fejjel is gonolkodnék, nem értem, hogy mit miért tesznek: faragnak egy hatalmas mártírt, elinditják saját maguk ellen a jihad legpusztitóbb szakaszát, minden amit csinálnak vesztésre van ítélve, mert egy lelõtt palesztín helyére mindig legalább hárman állnak!!!
Hamas öngyilkos merényletekre meg megint úgy válaszol Izrael hogy ledózeról megint egy csomó palesztín települést, meg menekült tábort, lõni fogja Dél-Libanont, ez megint mind csak növelni fogja az amúgy is 100%os határ közelében lévõ Izrael-ellenességet. Egyet elfelejt Izrael: a palesztínoknak nincs veszteni valójuk! Míg Izrael igen is sokat veszíthet. Egyetlen szerencséje Izraelnek, az egyiptomi "Izrael-barát" /barátságos/ kormány. Mert ha Egyiptom lép, akkor kõ kövön nem marad....de nem fog.
Noha ma bejelntette Sharon hogy a megszállt területen felépített ideiglenes zsidó települések közül felszámolnak vagy húszat, de ez a gesztus az USA felé történt, nem pedig a palesztínok felé, ez vele a baj.

cifuatwork
Azért meg kell jegyezni, hogy a két Szaddam fiú esetén teljesen más volt a helyzet. Az amerikai erõk körbe vették azt az épületet, ahol tartózkodtak, felszólították õket a megadásra, amire azonban géppfegyvertûzzel válaszoltak. Ezek után persze az amerikai katonák TOW rakétákkal "kopogtattak". Víszhangja magának a támadásnak nem igazán volt (nem is lehetett volna, az amerikai katonák eljárása (ez esetben) megfelelt minden téren az elõírásokank és az erkölcsöknek), egyedül azt sérelmezték pár ország részérõl, hogy az amerikaiak (nyilván propaganda okokból) bemutatták az újságíróknak (vagyis kvázi közszemlére tették) a két fiú holtestét.

Botond
k,így már érthetõbb
Hellhammer
Azért az érdekes nem, hogy senki nem áll most az izraeliek mellé (még az eddig pénzes nagybácsiként funkcionáló USA is elfordult tõle), az egyiptomiak nem mennek el egy évforduló ünnepségére Izraelbe, az EU elitéli egyértelmûen, stb.
Ki kell végezni? És ki dönti el, hogy kinek kell meghalnia? Az logikádat és érveidet követve már Busht is ki lehetne végezni...
Osama más tészta, felkapta a média, így sokkal ismertebb volt, mint Jaszin (és a terrorista csoportjáról is többet lehet tudni). Mikor megölték Saddam 2 fiát, azért annak is volt visszhangja.
Szvsz nagyon radikálisan gondolkozol ezen téren.

Hellhammer
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Amire gondoltam nép: a világon bárhol élõ nemzetiséghez vagy valláshoz tartozó emberek, nemzet: földrajzilag behatárolt helyen élõ nép 😊

Kori
Nem tudom ki tud ilyen piti baromságtól parázni.
Ettõl még nem lesz nagyobb odafigyelés.
Azok csinálnak ebbõl nagy ügyet akik pénzt akarnak rajta keresni.
A média profi módon fel tud fújni mindent.
(bolhából elefánt)

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

de paráztatásra jó....
meg arra is hogy odafigyeljünk egymásra egy kicsit jobban.

[NST]Cifu
Most õszintén, aki ilyen volumenû akciót dolgoz ki (valójában), az majd 50 millió Ft-t fog követelni, mi?

Kori
Feltünési viszketegség semmi más

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Matthewpamer
😄

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

csak hogy tudjátok:
mai MTI hír

Hírek
Robbantásos merénylettel fenyegették meg a magyar államot
(2004. március 23. 17:59)
Ismeretlen zsaroló után nyomoz a rendõrség, aki robbantásos merénylettel fenyegette meg a madridi terrorakciókkal egy idõben a magyar államot

K.András
Jol tették,ki kellett nyirni azt a nyomorék állatot!!!Bezzeg ha oszamat ölték volna meg senki egy szot nem szolna...Bezzeg amikor a két szaddam fiu képét mutogatták a kutya nem szolt...Az ilyen embereket ki kell végezni.
Meg hol vannak ilyenkor a jobbos emberkék ,aki állitásuk szerint meg akarják védeni a keresztényeket?Pl döbrentei fattyu,azt mondja hogy meg akarja védeni a keresztényeket,egy tilos rádios musorvezetötöl(lol),közben meg a keresztények valodi gyilkosairol egy szot nem ejt.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Botond
de nincs koncentrációs tábor,nincs ss razzia,stb stb,talán a sejk likvidálásával megszünnek az öngyilkos merényletek,mert nincs mögötte egy agy aki kiterveli

persze lehet hogy minden megy tovább,de izrael most ezt a kártyát játszotta meg,mert az elõzõ nem vált be
Botond
nép és nemzet között mi a különbség szerinted?csak mert nem értem mit akarsz mondani,azért kérdem,nem kötekedésbõl