Terror
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert bizony Nagy-Magyarországnak azokat a területeit el is szedték tõlünk (nem enyhe túlzással sajna)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
De egy kicsit gondolj bele a helyzetükbe. Mondjuk a sokak által visszasírt Nagy-Magyarországban ha bizonyos nemzetiségüek ki akartak volna válni, akkor csak simán fogják, kiíratnak egy népszavazást az adott területen, hogy õk most külön országban akarnak élni? Mert bizony Nagy-Magyarországnak jókora területén a 'kisebbségi' nemzetiségek voltak többségben...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nagyon sok a példa Európában, Afrikában, Ázsiában, Amerikában. Mit nem mondtam még?
Kérdés: Egy etnikum vagy Nép függetlenségi harca mikor terror?
Szakértõk szerint a terror egy harcmodor, amelyet elviekben bárki használhat. Ezt a szakértõi megállapítást kellene boncolgatni tovább. Vagyis, mikor használhatja valaki a terrort? És mikor nincs alapja a terror alkalmazásának?
Apropó! Szeretném megkérdezni a #3817-es számú hozzászólásra hivatkozva, hogy átmenetileg kitiltott fórumozó miért illetve mi módon szólhat hozzá eme topickhoz? Ráadásul oly módon, hogy nem is igazodott a topic megadott témájához!
\"A világegyetem és minden lakója mulandó. Különösen a lények élettartama olyan, akár egy buborék.\"
Na, ez az ... szóval akkor ha kurdok szabadon éldegélnének, akkor talán õk sem robbantgatnának ...
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Szerbiát mi vette rá, hogy Montenegrót elengedje ??
Vannak ugyebár nemzetközi törvények és elõírások, bár a nagyok általában sz-rnak a közepébe (tipikus GOD MODE ON)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A németek is végrehajtottak egy nagy vérengzést a zsidók ellen, a japánok is a kínaiak ellen, szerbek a fél környék ellen, vagy akár a törökök ellenünk .... sokáig lehetne sorolni, de valahogy egyik esetben sem emlékszem hogy a sértett fél akár egy fél évszázaddal késõbb a másik civiljeit robbantgatta volna (csak úgy, vagy a régi sérelmekért bosszúból)
Hogy miért nincs a realitás talaján, hogy ha egy területileg elhatárolható nép el akar szakadni egy másik néptõl, ezt talán magyarázd meg te ha tudod ?!? (te kis személyeskedõ)
Számtalan hasonló tematikus videogyûjtemény van a hálón.
Megjegyzem, a terrorizáláshoz tényleg nem értek.
\"A világegyetem és minden lakója mulandó. Különösen a lények élettartama olyan, akár egy buborék.\"
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
erdély, felvidék, vajdaság, miért nem?
Mert mi túlcivilizált mindenbebeletörõdõ marhák vagyunk, akiket még lelkileg is megtör a náci múlt által ránk vetõdõ negatív megítélés/elõítélet ... kb
Továbbá milyen elvbõl döntsön úgy egy ország, hogy megkurtítsa saját magát?
a világ legnagyobb népirtását a törökök csinálták a kurdok ellen.....
Más. Törökország. Kurdok el akarnak szakadni ezért robbantgatnak? IRA feeling? Sose értettem miért nem lehet az ilyet egy egyszerû népszavazás kiírásával megoldani (ha a többség ténylegesen el akar szakadni, nincs az az erõ ami egybe tartaná az országot)
és A 175-s járat története. Magyar navrátoros dokumentumfilm! /43:37
érdemes meglesni szerintem
A forradalom válasz volt az 1949-ben indított kommunista terrorra, és megmutatta, hogy a propaganda, a totális megfélemlítés és ellenõrzés egyaránt képtelen az emberi lelket és becsületes hitet megsemmisíteni.
12 nap szabadságot hozott 50 év alatt. Nem túl sok.
Öt elpocsékolt év, avagy hogyan maradt Bush középszerû elnök
Lassan meghazudtolja az index régi rossz hírnevét?
Fiaskó Izraelnek és fiaskó az USA-nak, függetlenül mindentõl!
Érdekes mód az én forrásomba senki sem kötött bele:
"Dr. Roberts is Chairman of the Institute for Political Economy and Research Fellow at the Independent Institute. He is a former associate editor of the Wall Street Journal, former contributing editor for National Review, and was Assistant Secretary of the Treasury in the Reagan administration"
De nézzük mi kapásból az elsõ hozzászólás a témához a lapon:
We, Lebanese, are thankful for the state of Israel for not destroying our country that much; only 150 bridges, 15,000 residential units, hundreds of Hospitals, schools and companies. And the cherry on the top of the Israeli kindness was killing more than 1000 civilians where 30% of them are children below 12 years;
Again thank you Israel!
Ez kb az én véleményem is. Az meg hogy nem bombáztak kormányzati épületeket ... hurrrááááá!!! Magyarán a civilek bombázása OK, a polgármester és kormány bombázása már nem OK ??? Hogy is van ez, csak nem burkolt "népirtás"?
és hogy milyen abberált IQ_lite válaszokat kapott az megintcsak mutatja az oldal "látogatottságát" és "beállítottságát":
don't be ridiculous. if you want to avoid getting your country bombed, you might consider the option of not helping the terrorists. you can tell those genocide-oriented, antisemitic guys in your neighborhood to get out of your houses, out of your government. You can tell them anytime to get their rockets out of your basement. If you don't, I'm sure you are willing to pay the price for your non-action.
Szóval egy kicsit függetlenebb forrásokkal kellene dobálózni
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Neked egyértelmûen van, kérdésekbe rejtett vádjaid errõl tesznek tanúságot.
A mondanivalóval szemben a forrással való foglalkozás, az abba való belekötés pedig egyértelmûen arra utal, hogy a hírrel magával nem tudsz mit kezdeni, így próbálod a forrást hitelteleníteni, így kiiktatva magát a zavaró információt. Elég szép mennyiségben lehet látni a magyar fórumokon ezt a hozzáállást.
Másik formája ennek a viselkedésnek az, amikor nem a leírtakkal foglalkozik valaki, hanem azzal a személlyel, aki leírta õket.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Neked egyértelmûen van, kérdésekbe rejtett vádjaid errõl tesznek tanúságot.
Én illuzórikusnak hiszem a hírközlés befolyásolási ambícióit, és szerintem ez a hozzáállás növekvõben van. Miért higyjek pédául ennek a forrásnak a megbízhatóságában jobban, csak mert a neve ószövetségi ihletést sugall (Backspin). Nem hiszek a "nemzeti" címkéjû befolyásolóknak, és a "Nemzetközi"-nek mondottaknak sem. Hofi Géza utódainak sem.
A hozzászólás célja nem üldöztetési gondolatok gerjesztése, hanem a véleményem kifejtése, más szóval a felvilágosítás volt. Én a sokoldalú tájékozódás híve vagyok, és még ezután is sokszor úgy érzem, hogy nem tudtam meg az igazságot, és nem is fogom. Se "propagátor" se "propagáj" nem szeretnék lenni, és ezt a józanságot javallanám oda is.
Backspin is the weblog of HonestReporting.com, the Mideast media monitor. HonestReporting is a fast-action website dedicated to ensuring that Israel receives fair media coverage. We scrutinize the worldwide media for anti-Israel bias, then alert and enable subscribers to respond directly to the news agency concerned.
Tehát:
Propaganda-antipropaganda-propaganda-antipropaganda-propaganda...
Hívõ ember vagy?
Amirõl nem szól a jelentés:
Rebuilding Lebanon
The government review shows that Israel has largely avoided some types of targets: major power plants, water treatment facilities, telephone systems, central government buildings and most factories. The bombing has focused on Shiite areas of southern Lebanon and the Beirut suburbs.
Although roads and bridges have been hit all over the capital, most of the damage in Beirut has been limited to a single square mile of the southern suburbs: The neighborhoods of Bir Abed and Hrat Hreik. An almost daily barrage of missiles, bombs and gunship artillery has systematically removed Hezbollah's headquarters, its schools, clinics, sports centers and homes, along with the homes of thousands of civilians who live nearby....
vmi hasonlót már európában is lehetne alkotni, csak fordítva akkor már, mert "ha Rómában vagy, élj úgy mint egy római"
http://www.lewrockwell.com/roberts/roberts169.html
Pár részlet hevenyészett fordításomban:
Aug. 23-án a BBC jelentette, hogy az Amnesty International háborús bûnökkel vádolta meg izraelt, mivel a libanoni invázió alkalmával stratégiája integrált része volt a civilek és a civil infrastruktúra támadása
....
A Nünbergi standardok szerit Bush egyértelmûen háborús bûnös. Az USA legfelsõbb bírósága szintén rámutatott, hogy Bush háborús bûnöket követett el a Genfi egyezmény és az 1996-os USA háborús bûnök törvény szerint is ... többek között a hadifogjok ügye miatt is
Bush elnök és fõállamügyésze egyetértenek, hogy a jelenleg létezõ jog szerint Bush háborús bûnös a kormányának sok tagjával egyetemben.
Hogy jogilag elfogadhatóvá tegyék ezeket a háborús bûnöket visszamenõleg, Bush megbízta az Igazságügyi minisztériumot, hogy vázoljon módosítási lehetõségeket az USA háborús bûnök törvény, illetve a Genfi egyezmény szerzõdéses kötelezettségeibe
Úgy tûnik, hogy a leghatékonyabb terrorista mindig valamelyik állam.
1 hónapon belül ez már a 3. tényeken alapuló és alapos cikk ami megjelent rajta ... a végén még tényleges hírforrás és elemzõ lehet az indexbõl?
És most nem tudom kihagyni ezt a poént: Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön 😛P ..... vagy politikusokéba 😛P
Úgy általában nem vagyok nagy Index.hu rajongó, de ezek az "útileírások" elég jók. Rámutat arra, mennyire összetett a libanoni helyzet.
Errõl egy JAG rész jut eszembe. Valahogy be akarták adni a jónépnek, hogy amit mûveltek irak és környékén az úgy szép és jó ahogy csinálták (persze esélyük közel nulla hogy ezt a marhaságot beadhassák a népnek)
Úgyhogy szépen leszerzõdtették Dean Stockwelt a hadügyniniszteri posztra.
Ezt követõen egy olyat tettek a filmben, ami a valóságban soha nem eshetne meg: franciába látogatott, ahol letartóztatták és a hágai nemzetközi bíróság elé citálták háborús bûnök elkövetése miatt (mint hadügyminiszter ugyebár felelõs a katonái által elkövetett csúfságokért, tömegmészárlás, esküvõk porigbombázása, ....)
Na ez az a pont ahol már a röhögõgörcs kerülgetett, hiszen ugyebár amcsi rég kijelentette, hogy nemzetközi bíróság elé merik citálni bármely állampolgárukat, akkor ott bizony enyhe invázióval néz szembe az a csúnya ország. Na mindegy, tekintsünk el ettõl az apró forgatókönyvi hibától 😛
A lényeg kb az volt, hogy Stockwell beadta a tárgyalásán, hogy ezt meg kellett tenni, mint ahogy egy újabb Hitler hatalomra jutását is így meg kell akadályozniuk, mert nekik ez a feladatuk ...
A buta köznép tutira bevette a maszlagot, nem véletlen Stockwell egy kíváló színész
Szóval kíváncsi vagyok egy Blair tárgyalásra a másik féltõl is, hátha az reálisabb lesz (a Bush farmon meg már 40 éve atomot kellene hasogatni JFK megöletése miatt ...)
A robbanás vasárnap történt a csecsen fõváros, Groznij körzetében lévõ Hankala támaszpont egyik épületben, amelyet a fegyõrök használtak. Egyes jelentések szerint 13, más jelentések szerint 18 sebesült van. A robbanás hatóereje 1-1,5 kilogramm TNT-vel volt egyenlõ."