Terror

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LES FORZA INTER
vitaindító lehetne az is, hogy ha jól emlékszem az EU(ha rosszul pls javítsatok ki) az USA hatására csak elítélte, és nem fogalmazta meg keményebben az elítélést. USAnak lehet ott is tervei vannak... vagy csak szimpla Izrael támogatás.

-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?

ennyi erõvel már akkor az izraeli hadsereget is elfogadhatnák békefenntartónak...... 😊)))))))

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de azért érdekelne az izrael pártiak véleménye, hogy vajon izrael mibõl is gondolja azt hogy egy katonai akcióval csökkenteni lehet az arab terrorizmust?
Itt a következõ paradoxonra gondolok:
-a terroristák a lakosság között bujnak meg
-a terroristák emberi erõforrás utánpotlása a lakosság körébõl kerül ki
-izrael bombázza a terroristákat, azaz a lakosságot
-saccperkábé minden 10 lebombázott civilbõl 1 terrorista volt. a maradék 9 halotthoz biztos hogy tartozik 9 élõ ember, az illetõ apja, fia, testvére stb.
-saccperkábé a 9 élõ családtagból ha csak 2 is beáll a hezbollahhoz, mert elvesztette mindenét, és most már szivbõl gyülöli izraelt, akkor 1 terrorista halála árán a hezbollah kapott újabb két tagot...

Összegzésképp: nem látom hogy ettõl a katonai akciótól hogyan csökkene a hezbollah támogatottsága, vagy a terroristák száma?

Más: valamelyik hozzászolásban azt olvastam, hogy izrael nem is vétkes, mert õk szoltak hogy melyik várost fogják bombázni, miért nem hagyták el a civilek...
Erre csak ennyit mondanék: most dél van, este 6kor lebombázzuk szolnokot, tessék kiüriteni a város, mindenki húzzon el onnan... (arról nem beszélve hogy itt még van is tömegközlekedés, vannak utak, és az embereknek vannak autóik. Ott se ut, ami van az is szét le bombázva, se tömegközlekedés, se autói nincsenek az embereknek, ráadásul oké elhuztam a csikot a városból, túléltem a bombázást... és aztán? holnap meg éhenhalok....)

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

de akkor Izrael sem lesz 😊

õk lehet, de az ESZME SOHA

EZT TE AZ EÖRSI FÉLE LIBSI SOHA SOHA NEM FOGOD FEL

LES FORZA INTER
bocs, akkor nem arab. A lényeg az akart lenni, hogy beköltöztették oda a zsidókat, a hitleri üldözés idején, majd létrehozták a 2.VH után Izraelt, majd Izrael még terjeszkedett, amit a külföld elnézett, csak a szomszédok kárára. Az egész ellentét ebben gyökerezik, ezért nincs ott jó szomszédság, baráti ölelkezés stb.. Elég egy apró indok, és lám, mint pl most is.

Punker
hát akkor mind meghalnak ennyire egyszerû.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Vitaindító az is, hogy esetleges béke közelségében, miért kéne a libanoniaknak a NATO mint békefenntartót elfogadni ?? - nem is fogják, jól teszik, a NATO is csak az USA érdekeit képviselné,

Köszönhetik Izraelnek

Libanon lakosságánák már 80%-ka Hezbollahpárti...

oks, összedõlt a ház idõvel a bombázások után, de továbbra sem magától, nyilvánvaló hogy nem a statikust kéne tökön túgni...

ja,

semmi, törlés,

most bejött !!!

[NST]Cifu
Az elsõ link jó, a másodiknál valami félrement (valószinüleg az URL-nek is a célszöveg lett beadva).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

a halott civilek óbégatnak ???

"A lap nem található.
Lehet, hogy a keresett lapot eltávolították, megváltozott a neve, vagy ideiglenesen elérhetetlenné vált. "

de volt bombázás tegnap is, olvasom a hírekben

[NST]Cifu
Az elsõ világháború elõtt egész pontosan ottomán terület volt (a törökök nem arabok!) már évszázadok óta, 1915 és 1948 között pedig brit.

Libanon ráadásul amióta megalakult, gyakorlatilag a szomszédos államok (izrael, szíria) és a szélsõségesek között õrlõdik. 1982-ben az izraeliek egyszer már bevonultak a területre, miután a szélsõséges csoportok Libanont használták bázisul. Akkor a helyi lakosság jó része szinte ünnepelte az IDF-et, akiktõl azt várták, hogy megszabadítsa õket ezektõl csoportoktól, amelyek rettegésben tartották a helyieket (ill. a lakosság retteghetett még az izraeli megtorló csapásoktól). Izrael ott puskázta el a pillanatnyi népszerûségét, hogy nem éppen demokratikus módon egy izrael barát libanoni kormányt akart felálítani.

LES FORZA INTER
minek kötnek bele a szomszédos országba?
Talán mert a 2.VH elõtt egész izrael arab terület volt, és felneveltek úgy 1 generációt, hogy beleültették: azok a "rohadékok" elvették a földünket stb....

mer megint a fölösleges felháborodás... 😊
egy az egyben az utcára kiálva tudnának bármi kárt okozni izraelnek? na ugye hogy nem..., hát akkor emg csinálják ami szerintük a elg optimálisabb a legnagyobb port kavarja a hirekben mert csak ezzel tudnak valamire jutni..., és ugyanezért hazsnálják élõ pajzsnak a civileket, a közhiedelemmel ellentétben nem hülyék azok hogy kiáljanak a mezõ közepére hogy ide bombázzatok vazzeg...
szvsz mind a két fél taktikájában megvan a ráció nem is kicsit..., elmebetegek is lennének ha nem probálnák emg ugy alakitani a körülményeket hogy az nekik kedvezzen..., és nem szeretnék olyna országban éni ahol nem igy tennének a hadseregben a fõmuftik..., a terroristák/szabadságharcosok/akárkik, nem tudnak izombol szemtõl szembe gyõzni egy professzionális hadsereg ellen. pont... igy õk lennének a legnagyobb balfékek ha nem probálnák meg minnél jobban befolyásolni a médiát/közvéleményt...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

dogfish
hazak, ovodak, iskolak, korhazak mellol/tetejerol/alol...
ez a taktika. aztan obegatnak, ha meghalnak a civilek. <#kocsog>-ok :@
Én csak az Al-Dzsazirát linkeltem be azért, hogy látszódjék, ott is reggelt írnak az épület összeomlására

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Arról nem is beszélve, hogy arról megint kuss van, hogy a Hezbollah a házak közül lövöldözte szanaszét a rakétáit. Ilyet lehet csinálni?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

dogfish
bazz... en meg itt szenvedek vagy 10 perce, hogy leirjam, te meg linkeled 😊))
Háát, felszámolni azt a Hezbollahot, amelynek 2 minisztere is ül a libanoni kormányban? Nagyobb az esélye annak, hogy a FIDESZ adóemelést szavaz meg, mint ennek. <#eplus2>

dogfish
na, akkor most leirnam, hogy hogyan is tortent a dolog, azzal az 50 halottal. lehet obegatni, karomkodni, azt csinaltok amit akartok, de a 8 oaras hirek szerint:

az epulet, amiben kb 50 tartozkodott, nem lett lebombazva. az utca (emshech, vagy valami ilyesmi) valoban darabokra lett love, nagyjabol ejfel kornyeken, meg a tuzszunet elott egy kicsivel. tobb bomba is porra zuzta a varost, amit persze a tuzszunet utan is figyeltek a levegobol, a kovetkezo kepen festett:
maradt az utcaban egy-ket epulet, ahol meghuztak magukat a hajlektalanna valt civilek. szepen be is huzodtak egy hazba. ez lett a vesztuk szerencsetleneknek, mert reggelre 07:30-kor egesz egyszeruen osszedolt, mint a kartyavar.
----------------------------------------------------------------------
#3344: ma nem volt bombazas, es tudomasom szerint egyetlen hezbollah-raketa sem esett le. persze a hataron volt egy kis kakaskodas, de semmi tobb.
szóval ezt a harmicvalahány gyereket sehogyse fogja megmagyarázni senki!!

Elõször is tisztázni kéne, mi is történt pontosan. Mert keringenek olyan hírek is, hogy az izraeliek éjjel 1 órakor bombázták s házat, ami aztán érdekes módon a kora reggeli órákban omlott össze.

The anger erupted after an Israeli bombing raid killed at least 54 people, 37 of them children, as they slept in the early hours of Sunday morning.

az utolsó a legjobb variáció <#eljen>

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ez is emelni fogja az izraeliek tekintélyét,

miután egyoldalú igéretett tettek arra, hogy a kánai bombázás kiviszgálásáig felfüggesztik a bombázásokat 48 órára, ma ismét bombáztak....

minek kellett akkor megigérni??
mondták volna akkor ki nyíltan, legalább ennyi GERINC!!!!

az izraeli felszólításssal és a röplapozással kapcsolatban.

1, nem biztos, hogy olyan könnyû menekülni, ahogyan azt te a budapesti vagy a telavivi lakásodból elképzeled,

2, a konkrét esetben, 1 országút maradt használható, amit szintén lõttek éjjel-nappal az izraeliek, erre történt az az eset is amikor egy kósza eltévedt barátságos és roppant liberális izraeli rakéta pont egy menekültekkel teli buszt hasított szét...

szóval ezt a harmicvalahány gyereket sehogyse fogja megmagyarázni senki!!

dogfish
lehet, kulfoldron nem elerheto...
[NST]Cifu
A hiba az ön készülékében van... 😊

dogfish
britek es franciak vizsgaltak ki a dolgot, ugyhogy a nem tudsz a dologrol semmit, akkor pszt

#3339: nem jon be az oldal, ha ilyen egyszeru lett volna, akkor nem kerdeztem volna 😊
[NST]Cifu
Honvédelem.hu

Egy friss szerzõdéses illetménye honvédelmi pótlékkal 87 ezer párszáz forint.

mrzed001
mint utolag kiderult, nem izrael volt, hanem a hamasz sajat maga.
Talán: "Mint utólag izrael állította" ... szóval talán nem kellene ferdíteni a tényeket <#ejnye1>
Mellesleg mikor is vallotta be izrael utoljára önként és dalolva, hogy hibát követett el, és véletlen ártatlan civileket bombázott ??????

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
A repteret+laktanyát ketté vettem, mert maga a reptér futófénye már a másik falu, meg van a volt orosz laktanya, ami elméletileg már nem laktanya, node ezt a vadászpilóták ugyebár fentrõl nem sejthetik (a fõnökeiket meg nem érdekli) (itt volt régen egypár szép nagy robbangatás ... még a híradóba is bekerült lightosan az átkosban)
Meg ha jól tévedek van a kommanók kiképzõhelye, de az eléggé a külváros végén van

Ez persze semmit nem változtat az állításomon, hogy itt is rengeteg civil lenne ezek überprecíz bombázásakor is (nemhogy egy durrbelebumm odaneki bombát szórok támadáskor), nem 200.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

dogfish
tudom, nem ide tartozik a kerdes, de mennyit kap mo-n egy hivatasos katona kb?
milyen zaszloaljak vannak? ahhoz pilota lehessen ott egy ember mit kell tennie?
van errol vmi oldal? vagy info?
mert a "hangarian defence forces" cimszo alatt nem sok jott ki...
[NST]Cifu
Szolnokon egy laktanyában (a helikopter-reptéren) van az MH 34. Bercsényi László Különleges Mûveleti Zászlóalj és az MH 86. Szolnok Helikopter Ezred is, valamint itt lesz elvileg egy új különleges alakulat, amit most állítanak fel. Az MH 25/88 Könnyû Vegyes Zászlóalj van egyedül külön, a Thököly úton. Más mûködõ laktanya nincs ott.

te olyan naiv vagy hogy az már hihetetlen...
most komolyan azt hiszed hogy van egy ország is aki azt modnja hogy inkább feláldozok x katonát minthogy pár civilt megmentsek az amugy is ellenséges területen??? szvsz nincs és nem is lessz..., ha meg valahol lenne iylen én abban az országban nagyon nem szivesen laknék mert pillanatok alatt esélytelenné válik bármiféle konfliktusban....
fel kéne fogni hogy a háború az nem szeretetszolgálat..., az elsõdleges cél a saját veszteség minimalizálása mellet az ellenségnek a lehetõ legnagyobb veszteséget okozni..., és csak ezután jön bármiféle civilt szeretem nemszeretem móka...
ezen felháborodni lehet, csak éppen nincs értelme...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

dogfish
na, most nem akarok idezgetni mindenkitol, mert hosszura nyulna a lista, de ugy nagyjabol:

aki most epp azt a notat fujja, hogy izrael megint milyen tomegmeszarlast hajtott vegre, Kfar Kana-n (vmi 30 aldozat, egy resze kolyok volt) annak elmondom: nem az izraeliek voltak. hogy miert, azt is elmondom. nem tudom, hogy emlekeztek-e, de par honappal ezelott allitolag izraeli hadihajo, meg vadaszgepek lelottek egy csomom tengerparton napozo palesztint a gazai ovezetben. mint utolag kiderult, nem izrael volt, hanem a hamasz sajat maga.
aztan: izrael kegyetlenul lemeszarol 4 ensz katonat, mert ugy tettszett nekik. namarmost: az ensz katonak eppen ott voltak, ahol nem kellett volna, ugyanis egy olyan epulet mellett voltak, amibol 10 masopercenkent lottek ki raketakat. termeszetesen az izraeliek azonnal lebombaztak a letesitmenyt, ezert halt meg 4 ensz katona.
a masik:
aki aztr mondja, hogy azert halnak meg libanoni aldozatok, mert izrael non-stop bombazza a civileket, azoknak annyit tudnek csak mondani, hogy:
minen aldott nap minimum egyszer elrepul bejrut folott egy vadaszgep, amibol ropcedulak dobnak ki, amiben az all, hogy menjenek eszakra, mert oda nem fog az izraeli hadsereg loni. ezentulmenon naponta (a libanoni mobilszolgaltanon keresztul) kapnak sms-eseket, hogy huzzanak eszakra, mert bombazas lesz, vagy menjenek le ovohelyre. aki azt mondja, hogy nincs penzuk ovohelyre, aoknak annyit tudok csak monmdani, hogy egesz bejrut egy alatt egy marha nagy ovohely van, amiben nasralla bujkalt, bujkal neha. termeszetesen nem engedik be a libanoniakat az egesz reszere, hiszen nasralla nagy kincs a libanoni terrorszervezeteknek, de meg igy is boven beferne oda mindenki. legvedelmi sziranak vannak, le sem allnak, csak tiz-tizenot percre naponta.

lehet, hogy kicsit ertelmetlenul fogalmaztam, de gyorsan gepeltem, mert rohannom kell. 😊

mrzed001
Épp egy vidéki város jutott eszembe (Szolnok), ahol ha jól emlékszem 3-4 laktanya van (egy volt? orosz egy lakótelep és kórház mellett, egy reptér a külváros és a szomszéd falu között, ennek a laktanyája a külvárosban 3 km-re, egy laktanya a vasút és a legnagyobb lakótelep szomszédságában ....), valamint a toborzó és egyéb fejesek lakhelye a HM mûvházzal a belváros közepén a Szigligeti színház és tiszaparti sétány tõszomszédságában, körülvéve emeletes házakkal ....
Szóval lennének itt is jelentõs számú civil áldozatok bármelyik tökéletes preciziós bombázása alkalmával úgyszintén
(mert a mi mocskos honvédelmünk is betelepül a városokba, hogy emberi pajzsokkal védje magát azzza mocskos terrorista szervezet <#idiota>)

[NST]Cifu
A nagyobb katonai laktanyák általában városok mellett van itthon is, a repterekrõl nem is beszélve. A honvédség civil vezetésének, a minisztériumnak van a központja a belvárosban, a katonai vezetés nem ott van.

mrzed001
Ha nem bujnának meg a civil lakoság között nem lenne enyni civil áldozat
Megnyugtatlak, itt Mo-n is elég sok laktanya igencsak a civilek által sûrûn lakott terület kellõs közepén csücsül, honvédelmi központok meg egyenesen a belváros közepén (tod, ott csücsülnek a fejesek, õket kell lebombázni, hogy ne legyen aki irányítson, nem a buta kiskatonát ...)

Szóval ha amcsik úgy döntenének hogy csak katonai célpontokat támadnának itt, akkor is iszonyat magas lenne a civil áldozat, úgyhogy lehetne végre leszállni az emberi pajzs mítoszról(/urban legend vagy médiakampány, döntse el mindenki magának), mert már kezd nagyon uncsi és IQ_Lite lenni ezza üres érvelés.

Strahd_
Ha nem bujnának meg a civil lakoság között nem lenne enyni civil áldozat. Azt te sem hiszed hogy bármelyik ország bekockáztatja hogy majd kommandosokat küld hogy likvidálgassanak (nem müködött Szomáliában sem.)
A Szegény Civil türte meg maga mellet a Miliciát és ahogy írtátok élvezte az iskolájukat, utjaikat stb. Hidd el ha magyar "milicia" öldösné a szomszédos Szerbeket/Románokat/Szlovákokat (ha fejlettebb lenne a seregük, nem lennénk NATO ban stb) akkor mi is a bunkerben ülnénk épp. Egyetlen népnek sem kötelessége eltürni hogy a civil lakoságát terorizálják, katonáit büntetlenül leöljék elrabolják. Ha a libanoni nép és a kormányuk nem tesz a miliciák ellen semmit, majd az Izraeli sereg tenni fog. Lépjenek fel a miliciájukkal szemben vagy viseljék el ha bombázzák öket ezután.
Szerb miliciák ellen felépet a világ és lebombázták Szerbiát...

mrzed001
Tudom mi az az élõ pajzs. Azt is tudom, hogy lehet harcolni ellene. És azt is tudom, hogy ez természetesen sokkal több áldozattal járna az agresszor oldaláról (valljuk be, kényelmesebb ledobni azt a bombát, mint egy bevetésre küldeni a kommandósokat akik meghalhatnak, drága oda vissza cibálni õket ...)
Viszont terroristák ellen NEM lehet bombákkal harcolni (pláne mivel az a terroristák fegyvere, tüzet meg nagyon nehéz tûzzel eloltani, viszont nagyon könnyû tovább szítani ...)

Tévedéseid:
A rakétákat ugyebár nem a szegény civil veszi, azt a milicia kapta ajándékba (egy részét vette a zsebpénzén) ha még nem hallottál volna róla ...
Nem a szegény civil kötekedett a szomszéddal, hanem a milicia ...
A 2. VH alatt lassú sok hangos gép ment, szabadszemmel látható, és nem a radarállások voltak az elsõdleges célpont ...

Komolyan mik a statisztikák? Mennyit lõtek Izraeliek nem katonai célpontra és mennyit a libanoniak?
Lõttek egyáltalán az izraeliek KATONAI célpontra ??? Azt hangoztatják, hogy betelepült a lakosság közé a hezb., azaz elismerik tudják, hogy civil célpontokat bombáznak. Mellesleg a hezb. max félkatonai szervezet aminek civilek a tagjai --> szinte CSAK civil célpontokat bombázott izrael.

Na ehhez a gondolatmenethez mint szólsz 😛P

Vagy ez csak ugy müködik hogy én öllek téged de te nehogy visszaüss mert akkor én bántva vagyok?
OK, hagyom, hogy behúzz egyet. Cserébe én meg megnyomom a piros gombot, melyre szülõvárosod elhamvad.
OK?

Strahd_
második rész mrzed001 nek ment.

Strahd_
Egy páran ugy sem fogják megérteni amit mondasz ezzel , mert nem akarják megérteni. Remélem egy egy szabadságharcos nem fogja ezeknek a nagy védelmezöknek egy családtagját sem megölni.

"De komolyan, mik a statisztikák? Mennyi civilt öltek meg a libanonból iszonyatmesszirõl kilõtt aránylag pontatlan rakéták, és mennyi civilt öltek meg az izraeli légierõ hiperprecíz gépei "
Komolyan mik a statisztikák? Mennyit lõtek Izraeliek nem katonai célpontra és mennyit a libanoniak?
Ugysem érted meg mit jelent a civil élõ pajzs ha nem akarod felfogni, majd talán évek múlva, talán akkor sem.

Érdekes módon II világháború alatt is tudtak az emberek a közelgõ bombázásról.
Ha annyira szegények akkor miért Rakétákat vettek? Arra volt pénz hogy fegyvereket vegyenek de arra nem hogy az ovohelyeket megépítsék??
Ha meg ilyen szarul állnak akor minek kötnek bele a szomszédos országba? Vagy ez csak ugy müködik hogy én öllek téged de te nehogy visszaüss mert akkor én bántva vagyok?

ezt semmivel sem fogod tudni megmagyarázni...

Punker
"ez a tegnapi azért elég durva volt ismét izraeltõl, ennyi menekültet és ennyi gyereket lemészárolni már gerinctelen..."

már bocs de ha jól értettem a híreket egy föld alatti "óvóhelyen" voltak amit a pilóták nem láthatnak 2 talán a hezbollah-nak nem onnan kéne lövöldöznie.

mrzed001
Jól hallottam, >30 gyerek halt meg?
Most
a) pocsék az izraeli hírszerzés .... aha ...
b) tereld a menekülõket egy biztonságosnak hitt helyre, majd csapj le rájuk ... iszonyat morális csapás az ellenfélre ... normál esetben, itt viszont igazad van, ez éppen hogy ellenük fogja mégjobban hangolni a környéket.
Az a legrosszabb ellenfél, akinek nincs vesztenivalója .... és itt az "ellenfelei" nagyon közelednek e fellé