Terror
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kivonult vagy sem? Izrael megtette a lépéseket a békés út felé azért, amikor arra volt olyan partner, amelyel le lehetett ülni tárgyalni. Namost a Hezbollah nem ilyen...
Jordánia és egyiptom bebukta a háborút izrael ellen és ezt végül elfogadták, de nem is egyiptomi lakóházakat dózerol izrael, és nem is a civil lakosság szenvedi meg az izraeli hadsereg tetteit, igy nincs táptalaja a terrorizmusnak.
Egyiptom és Jordánia anno nem igazán a terrorizmust támogatta, hanem a nyilt háborút Izrael ellen. A szélsõséges szervezetek komolyabb támogatásának "hagyománya" éppen azért kezdett elterjedni, mert belátták az arab államok, hogy nyilt háborúban nincs esélyük izrael ellen. Viszont a terrorista szervezetek támogatásával úgy törhetnek borsot izrael orra alá, hogy az nem vághat (vagy legalábbis nehezebben) nyiltan vissza a "támogató" országokra.
Amerikai fegyver, nos abból is van nem is kevés azért arrafelé, de arra is értettem volna a dolgot, hogy vajon ezek a terroristák honnan is értenek ilyen jól a fegyverekhez, ki is képezte ki õket? Ugyebár köztudomású hogy a cia, oszamát is a cia képezte ki, hogy helyettük szitson forrongást, bizonyos nem kivánt vezetésü országokban. Csak arra nem gondoltak hogy ettõl még nem lesznek az usa pincsikutyái.
Kevered a szezont a fazonnal. A CIA anno a mudzsahedineket képezte ki Afganisztánban. Azok pár ezer kilométerrel odébb vannak...
Mellesleg nekem a büdös életben senki meg nem magyarázza hogy 1-2 elrabolt izraeli katona miatt joga lenne egy országnak háborút inditani, ráadásul úgy hogy az áldozatok 90% gyakorlatilag civil.
1-2 elrabolt katonának, mert pár kilõtt rakétának az okán, plusz amiatt, mert a Libanoni kormány nem tesz (nem tud) semmit tenni a Hezbollah megfékezésére. Ha engem megtámadnak a szomszédos országból, és az ottani hatóságok semmit nem tesznek semmit a támadások megfékezésére, akkor mit csinálok? Eljátszom hogy homokzsák vagyok? Ezt te sem gondolhatod komolyan...
Az ENSZ határozatról meg annyit hogy nézd meg mit müvel most is az USA az ENSZ-ben, ami neki nem tetszik azt egyszerüen megvétozza
Mond csak, véletlenül nem Kína és Oroszország vétó-igérete miatt lett az Észak-Koreai ENSZ felszólítás ilyen "puhány"? Nem csak az USA él a vétójogával...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Na de az izrael fanoktól még mindig nem kaptam választ arra felvetésemre (#3406) hogy miért is háborús indok 2 katona elrablása? (ne felejtsük el hogy az ehhez hasonló cselekedetek abban a körzetben mindennaposak, oda-vissza, tehát kb. olyan jelentõségüek mint itthon az hogy egy kisebbségi kizsebel egy másikat)
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Mire is utalhat egy náci jelzõ:
- náci szerû propaganda és médiahadjárat -> gyûlöletkeltés
- náci szerû fajgyûlölet, amibõl jön a
- náci szerû (civil) népirtás, nép üldöztetése (pölö el lakóhelyérõl)
Szóval én elfogadhatónak és találónak tartom ott azt a jelzõt
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
ezt irtam, nem mast.
az "izrael" es a "naci" szot nem kellene egy mondatba preselni, mert eleg verlazito, es nem szemelyeskedebol irtam...
Ha szimpatizál velük, akkor miért ne használhatná logónak?
Az meg hogy izrael náci, nos a náci közeli megoldásai miatt nem találok benne kirívó ellentmondást
Punker: demilitarizált zóna nem rossz ötlet, csak a hezb. rakéták hatósugara miatt az kb fél-2/3 libanon méretû lenne (ott meg azért csak éldegélnének még emberkék)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
ja, es megvalami: #3374 ezt igy tobbszor nem kene, de meg viccbol sem, mert a vegen meg rad ragadthat a <#kocsog>#kocsog> jelzo!!
:@
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
muhaha
nem sok minden fog megmaradi libanonbol, az biztos...
koszonjek meg nasrallanak
Bombák a libanoni katolikus rádióra
Az arab katolikus „Radio MBS” rádióállomás is azok közé a kommunikációs eszközök közé tartozik, amelyeket izraeli bombák némítottak el Libanonban. A rádió 12 évvel ezelõtti létrehozása óta megszakítás nélkül mûködött – tette közzé közleményében a rádió alapítója, Marie Sylvie Buisson, aki az Emmánuel Közösség tagja.
Az MBS Rádió épületét egy hete, vasárnap rombolták le izraeli bombák más libanoni rádiókkal együtt. Az alapító elmondása szerint a rádió imákat és arab nyelvû misét közvetített napi 14 órában, adása Libanonban, Szíriában, Dél-Törökországban, Irak keleti részén, Palesztina északi részén és Jordániában volt fogható. Buisson reményének adott hangot, hogy a válság befejeztével a rádió talál majd anyagi támogatást, hogy újrakezdhesse mûködését.
A rádióállomás, amelynek elnöke Joseph Kallas bejrúti és jbeili görög-melkita érsek, a libanoni katolikus pátriárkák és püspökök jóváhagyásával mûködik.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
"A A Biztonsági Tanács (BT) a szervezet tizenöt tagjából áll, állandó tagjai Kína, Franciaország, Oroszország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok. További tíz tagot – egyenként két-két évre – a közgyûlés választ a BT-be. Az öt állandó tagnak vétójoga van minden kérdésben. A BT a gyors és hathatós cselekvés letéteményese, határozatai az ENSZ tagállamok részére kötelezõ érvényû."
Elméletileg a BT arra szolgál, hogyha valahol valami probléma van a világon, akkor azt gyorsan és hathatósan katonailag meg lehessen oldani.
Gyakorlatilag a BT arra szolgál, hogy a vétójoggal rendelkezõ országok azt csinálhassanak amit akarnak és nagy ivben tojhassanak a többiek véleményére. Igy aztán az oroszok szabadon irthatják a csecseneket, ha valaki felveti hogy na de emberek ezt azért mégsem kéne, szépen megvétózzák, az usa szabadon háboruzhat mindenféle mondvacsinált indokokkal manapság pl. az olajért, ha valaki problémázik megvétózza, kina meg szabadon irthatja a saját ellenzékét. A franciák meg a brittek pedig probálnának valami épeszü mindkét félnek elfogadható helyzetet alkotni, de hát a többiek vétójoga miatt ez halva született ötlet. Az ENSZ az népszövetség utódaként jött létre, mert az egy tehetlen látszatszervezet volt, és a vétójog bevezétésvel, az ENSZ "méltó utódjának" bizonyult a népszövetségnek.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Miért nem elég ott is a 2/3-os többség? Ez így totál hülye életképtelen egy rendszer.
Az ENSZ határozatról meg annyit hogy nézd meg mit müvel most is az USA az ENSZ-ben, ami neki nem tetszik azt egyszerüen megvétozza. A palesztinokat nem emlékszem hogy megkérdezték volna tetszik e nekik ez a tervezet, ha meg nem tetszett volna nekik, az usa megint csak megvétozta volna, addig amig az neki nem tetszõvé válna. Lebombázták az ENSZ megfigyelõket, 8ból hét egyetért hogy ezt el kell itélni, de neeeem, az usa megvétozza, akkor ez megint úgy tünik hogy legális. 50 év múlva meg lehet majd érvelni, hogy na de kérem, az ensz nem itélte el a dolgot, tehát szabályos volt...
Cifu, vannak dolgok amikben igazad van, de ha belegondolsz, te is tudhatod, hogy attól hogy papiron valami igy vagy úgy történt, az nem azt jelenti hogy tényleg úgy is történt.
Ez igy önmagában látványosnak tünik, de valójában sokat nem ér. Ha most az usa kivonulna irakból, polgárháború törne ki, a terrorizmus melegágya lenne, és továbbra is történnének terrortámadások az usa ellen, miközben õ feltehetné a kezét, hogy dehát kérem én átadtam irakot az irakiaknak, engem nem terhel felelõség... Szóval a baj már ott is megtörtént, az hogy utánna kivonult nem tette meg nem történté a dolgokat. A vallási dolgokban igazad van, de ha ugyanezt izrael is csinálná, õ is támogatnak korházakat, menekültáborokat, iskolákat stb mint irtam, akkor lenne neki is ellentábora, és az emberek látnák azt is hogy tudnak rendesek is, meg normálisak lenni ezek a zsidók, de igy bizony sok nem is látott még zsidót, csak annyit érez hogy már megint lebombázták a házunkat, már megint ledozeroltak egy telepet, már megint egy izraeli tank jön, és igy bizony könnyü a szélsõséges vallási fanatikusoknak behülyiteni az embereket hogy a zsidók a gonoszok.
Jordánia és egyiptom bebukta a háborút izrael ellen és ezt végül elfogadták, de nem is egyiptomi lakóházakat dózerol izrael, és nem is a civil lakosság szenvedi meg az izraeli hadsereg tetteit, igy nincs táptalaja a terrorizmusnak. Rendezett kapcsolat, hát... én sem mernék nekiugrani egy olyan országnak, ami a háta mögött tudja a világ legerõsebb hatalmát...
Amerikai fegyver, nos abból is van nem is kevés azért arrafelé, de arra is értettem volna a dolgot, hogy vajon ezek a terroristák honnan is értenek ilyen jól a fegyverekhez, ki is képezte ki õket? Ugyebár köztudomású hogy a cia, oszamát is a cia képezte ki, hogy helyettük szitson forrongást, bizonyos nem kivánt vezetésü országokban. Csak arra nem gondoltak hogy ettõl még nem lesznek az usa pincsikutyái.
"Melyik cég az, amely szerinted zsidó kézben van?" Nem neveznék meg, még kitiltanak innen hogy antiszemita vagyok.
Emlékeztetõleg: anno egy ENSZ határozatt született az Izraeli és a Palesztin állam létrehozásáról. Nem az USA egyedül határozta meg tehát Izrael létrejöttét, ezt csak utólag találták ki egyes emberek politikai okokból.
Másodsorban: Ugyanezen államoktól származnak az akkor létrejött arab államok is. Szíria, Jordánia, Irak, stb. Ezek addig Francia és Angol fennhatóság alatt álltak, az õ határaikat is többé-kevésbé így állapították meg. Ez amúgy annyira "egyértelmû" volt, hogy Jordánia például simán bevonult Ciszjordániába, holott az elvileg a palesztinok területe lett volna. Vajon az ilyen eseményekre miért nem emlékeznek vissza olykor-olykor ezen politikusok?
Harmadszor: Izrael már kivívta a függetlenségét. Elismerték létét, és képes határainak megvédésére katonailag. Gyakorlatilag úgy verné el jelenleg a rá veszélyt jelenthetõ országokat, beleértve Iránt is, hogy azoknak gyakorlati esélye nem nagyon lenne. A világ leghatékonyabb hadseregének tartják az Izraeli Hadsereget (nem én, hanem nemzetközileg elismert katonai szakértõk). Vagyis Izrael létét megkérdõjelezni, azt fenyegetni legfeljebb egy legerõsebb hatalmaknak lenne joga (USA, Oroszország, Kína, vagy egy elvi sikon létezû egyesült nézeteket valló EU). Irán nem ilyen. A többi arab állam sem ilyen (errõl a következõkben bõvebben). Szóval most úgy néz ki, hogy cincog az egér, és húzza a macska bajszát. Irtó bölcs dolog.
Negyedszer: nincs egységes arab nézõpont. Az arab államok egy része megbékélt Izraellel. Nem akar háborút, békét akar. Ilyen Egyiptom vagy Jordánia. Vannak államok, amelyek viszont Izrael létére törnek. Nem valószinû, hogy még egyszer össze fog jönni egy olyan egyesült érdekeket valló arab katonai szövetség, mint amilyen az 1950-es, 60-as években volt.
"Élettársa szerint a férfi az elsõ napokban még támogatta a háborút, de ez a támogatás fokozatosan csökkent benne, miután látta, hogy aránytalanul nõ a civil áldozatok száma Libanonban. A végsõ lökést a vasárnapi kanai vérengzés adta meg neki."
Nos, ez is egy tökéletes példa arra, hogy még a legerõsebb médiakampányok idején is maradnak emberek akik nyitott szemmel járnak és nem dõlnek be vörös fejjel és izzadó homlokkal a propaganda által szajkózott mûmájer felháborításnak/izgatásnak.
Nem csodálom, hogy nem volt hajlandó bevonulni, hiszen õ is tudja (meg a többi ebbe beletörõdött, vagy éppen erre vágyó bosszúszomjas kidülledtszemû gyilokhuszár is), hogy népirtás lesz (van); ártatlan civilek (gyerekek és nõk) ellen küldik ki õket azaz nem katona lesz, hanem: gyilkos.
Minden tiszteletem az övé <#worship>#worship>
Van egy másik forrása is: a vallási tanításokba burkolt toborzás. A palesztin és libanoni szélsõséges csoportok közül több üzemeltet iskolát, sõt még kórházat is. Erre a pénzt Szaudi, Iráni, stb. csoportoktól kapja, akik számára Izrael léte tüske a szemükben, és a palesztinokat, libanoniakat használják fel kvázi fegyverként. A gyerekek megtanulják gyûgyölni a zsidókat, megtanulják, hogy a szent cél érdekében az emberáldozat meghozása nem bûn, hanem dicsõ tett. Aki pedig megteszi, azt hõsként kezdik ünnepelni, kialakítva a háttértámogatást a késõbbi cselekedetekre.
Mert a környezõ országuk utálják izraelt, és ezért tápolnak mindenféle ellene irányuló akciót. Izrael pedig meg sem probál jóban lenni velük, igy aztán nem csodálkozhat hogy a terroristák sosem fogynak ki a fegyverbõl.
Érdekes, emlékeim szerint Izrael "õsellenségei" közül Jordániával és Egyiptommal rendezett kapcsolatai vannak. Szíria és Irán az aki még nyíltan fenyegeti Izraelt a környéken.
Ráadásul az is megérne egy misét, hogy honnan szerez pl irán vagy sziria fegyvert, mert rengetek amerikai fegyvert használnak, tehát tulajdonképpen az amerikai fegyvergyártók mindkét félnek adnak el hadianyagot, csak izraelnek legális csatornákon, a többinek meg feketén.
Szíria aligha használ amerikai fegyvereket, Irán viszont hajdan megkapta például a TOW páncéltörõ rakéta licencgyártási jogát, még a Sah idejében. Az 1980-as évek irángate ügyei után az USA bizonyos, hogy nem támogatta tovább fegyverrel iránt. Irán fekete csatornákhoz kénytelen fordulni például az amerikai eredetû vadászgépei alkatrészei ügyében (viszont ezt aligha az amerikai kormányzat beleegyezésével teszik, lévén az elmúlt cirka 15 évben legalább három esetre derült fény, amelyet fel is göngyõlített az FBI). Irán amúgy jelenleg fõleg orosz és kínai fegyvereket vásárol.
Azt meg már tényleg csak félve emlitetem meg hogy ezek a cégek többsége zsidó kézben vannak, tehát tulajdonképpen a saját fajtájukat is irtják a zsidók, mindegy csak a pénz döljön...
Melyik cég az, amely szerinted zsidó kézben van?
De ha izrael csak a katonai erõben hisz, akkor a szemlélet nem fog változni.
Korábban már utaltam arra, hogy volt szemléletváltás. Izrael kivonult már 1x Libanonból. Izrael átadta már 1x a Palesztinoknak bizonyos területek felett a palesztinoknak az irányítást, és még az önálló Palesztin államot is elfogadta, amennyiben az nem fog rátörni. Szóval milyen szemléletváltásra lenne még szükség úgy, hogy ne veszítsék el teljesen az arcukat a porban?
Jóban lenni a szomszédokkal: hát pl mit keres a gázai fennsikon, aztán azt hiszem a civil lakosság házának a ledózerolása sem volt valami magasztos ötlet, kereskedelmi kapcsolatok kialakitása, pénzügyi támogatás, élelmiszersegélyek, különbözõ újjáépitési programok, ha már szétbombázta azt a kis infrastrukturát is ami van meg hasonló programok sokat segithetnének. Persze nem azt mondom, hogy mindjárt puszipajtások lennének, de azért együtt tudnának élni. És persze, ettõl még lennének merényletek meg ilyesmi legalább egy generációig, de aztán szépen kifulladna a dolog ahogy nem lenne utánpotlás, meg miért. ÉS hát öszintén szólva egy etnikai keveredés is sokat jelente, például vegyesházzasággok, mert hát még feléjük sem szokás a sógort lelõni és igy izreal is be tudna illeszkedni. Ha belegondolsz mi magunk magyarok is, a honfoglalás után ehhez hasonló programok véghezvitelével tudtunk ide beilleszkedni, és igy maradtunk fenn már több mint 1000 éve.
"megölték apádat adjál nekik" helyzet " Az elsõ Arab Izraeli háború is ezért tört ki? Vagy ottt is Israel volt a hibás hogy nem hagyta magát beszoritani a tengerbe?
De az egy kérdés hogy ki kezdte meg hogy mi volt az oka, stb stb.
Most már ez van, ezen a helyzeten kéne segiteni. A mondanivalómmal arra probáltam volna rávilágitani, hogy a terrorizmusnak alapvetõen kétfajta utánpotlása van. Ha ezekbõl kifogod a szelet, akkor elõbb-utóbb a terrorizmus is vissza fog szorulni.
Elsõ: emberi erõforrás, ha egy embernek nincs közvetlen oka hogy lõdözzön a szomszédra, akkor általában nem is fog, egy két fanatikustól kivéve de ez ellen nem lehet mit tenni. De egy ilyen bombázással generációkra visszavetheti izrael a terroristák emberi utánpotlásának csökkenését, mert eddig úgy nõtt fel egy generáció, hogy fiam ezek megölték apádat, menjél bosszuld meg, mutasd meg nekik hogy mi vagyunk a keményebbek. Most izrael lebombázott rengeteg civilt, akiknek a túlélõ családtagjainak eddig eszükbe sem jutott fegyvert ragadni, vagy épp egy bombával a derekukon behajtani egy zsidó piacra, ezután viszont a gyerekek megint úgy nõnek fel, hogy fiam menjél öljél meg minnél több zsidót, mert ezek megölték anyád, apád, nõvéred, öcséd stb stb... Tehát ezzel a bombázással csak táplálják a terrorizmust.
Másrészt: a terrorizmus másik fõ utánpotlása a fegyverek. Ha nincs fegyver, nincs mivel harcolni. Miért kapnak fegyvereket? Mert a környezõ országuk utálják izraelt, és ezért tápolnak mindenféle ellene irányuló akciót. Izrael pedig meg sem probál jóban lenni velük, igy aztán nem csodálkozhat hogy a terroristák sosem fogynak ki a fegyverbõl. Ráadásul az is megérne egy misét, hogy honnan szerez pl irán vagy sziria fegyvert, mert rengetek amerikai fegyvert használnak, tehát tulajdonképpen az amerikai fegyvergyártók mindkét félnek adnak el hadianyagot, csak izraelnek legális csatornákon, a többinek meg feketén. Azt meg már tényleg csak félve emlitetem meg hogy ezek a cégek többsége zsidó kézben vannak, tehát tulajdonképpen a saját fajtájukat is irtják a zsidók, mindegy csak a pénz döljön...
Szóval van itt gond, de ha izrael nem adna emberi utánpotlást a terroristáknak, és a megprobálna jóban lenni a szomszédokkal -akiknek ezért nem lenne érdekük hogy a terroristákat fegyverezzék- és nem csak arra támaszkodnak hogy mi vagyunk a legerõsebbek nekünk mindent szabad és különben is mögöttünk az USA, akkor elõbb utóbb megszünne a terrorizmus, hisz az embereknek nem lenne különösebb okuk a szomszédot irtani. Persze ez 1-2 generáció alatt menne végbe, mivel addigra tünne el ez a "megölték apádat adjál nekik" helyzet, és az új felnövekvõ generáció már más szemléletü lenne. De ha izrael csak a katonai erõben hisz, akkor a szemlélet nem fog változni.
De a szivekben és a fejekben egyeseknél nehéz kompromisszumot kötni, és miattuk azok szenvednek, akik csak békében szeretnének élni a másik mellett. Ugyanez igaz mindkét konfliktusra. Az igazi persze hogy az lenne, ha a nézeteltéréseket egy tárgyalóasztalnál leülve, nyugodt hangnemben megbeszélhetnék. De ehhez bizalom és megértés kell. Az pedig hiánycikk...
..de az Oráninai Renddel kacspolatban csak unszimpátiám nõ évrõl évre...
Én a helyzet mindkét fél számára elfogadható megoldásának problémáit szerettem volna példaként felhozni.
-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?
Szerinted nem hasonló a helyzet, mint Észak-Irországban a katolikus és protestáns ellentét? Természetesen nem részleteiben értem, hanem a "kinek a földje" kérdés vonatkozásában...
..na mindegy...
Izrael anno 1x már bevonult, majd kivonult Libanonból. A Hezbollah a kivonulás óta megerõsödött, ha nem csinál semmit Izrael, akkor gyakorlatilag õ lesz homokzsák. Miután megvan a katonai ereje, nyilván nem fogja ezt a szerepet felvállalni, és inkább a támadó területen fog õ boxzsákot játszani azokkal, akik el akarják pusztítani. Slusz.
br...........
Tényleg nincs baráti ölelkezés, de hozzá kell tenni, hogy olyan országok akarták/akarják a zsidó állam vesztét, amelyek szintén a második világháború után jöttek létre, illetve szabadultak fel brit fennhatóság alól.
NÁCI IZRAEL!!!