Napi Online

Schwarzenegger tényleg megmentené a világot

Egy vezetőtársával együtt Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó bírálta Bush elnököt, amiért az szerintük nem veszi komolyan a globális felmelegedés veszélyét.

Az USA energetikai minisztériuma szerint 2004 és 2030 között 57 százalékkal emelkedhet a világ energiafelhasználása, ha mostani trendek folytatódnak. Kína, India és az Egyesült Államok együtt az olajfelhasználás növekedésének feléért lesznek felelősek. A szintén üvegházhatású gázokká elégő szén alkalmazása évi 2,2 százalékkal bővülhet, és e növekedés 86 százaléka az említett három országban fog jelentkezni. Mindezek nyomán föld légkörének felmelegedéséért felelős károsanyag-kibocsátás közel 60 százalékkal ugorhat meg 2030-ig.

Kérdés persze, hogy mi értelme egy ilyen jóslatnak, ha az pusztán előre vetíti a jelenlegi tendenciák folytatódásának következményét. A válasz az, hogy az információ birtokába kerülő kongresszusi képviselők nagyobb valószínűséggel fogadják el a kibocsátást korlátozó törvényt még az idei évben.

Eközben Arnold Schwarzenegger kaliforniai és Jodi Rell connecticuti kormányzó bírálta Bush elnököt, mert szerintük nem tesz semmit a globális felmelegedés megelőzése érdekében. Schwarzenegger emellett saját kezébe vette a világ megmentetését: aláírt egy megállapodást Utah állammal, amelyben az csatlakozott a regionális kibocsátási korlátozásokat, illetve széndioxid-kereskedelmet bevezető Arizonához, Kaliforniához, Új-Mexikóhoz, Oregonhoz és Washingtonhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #13
    biztos kisebb vagy, mint 188 :D
  • Dexantreal #12
    E zmind szép és jó, hogy Arnold Schwarzenegger és egy conecticut-i másik kormányzó birálja Busht, de ez itt ennyi mennyiségben nem elég. Tömeges csoportok kellenének és tüntetések tömkelege, akkor talán lenne is valami az egészből. Így aligha.
    Azért ez a világ megmentése dolog és ez a megállapodás szép Arnold Schwarzeneggertől. Respect neki, hogy tenni próbál valamit. Először röhögtem a cikk címén. Mit akar ő megmenti és, hogy? Fejébe szállt a sok Terminátor film? Most mrá vágom a témát és felnézek rá.
  • Tetsuo #11
    vmit félrenéztél mer köztudott h Schwarzi 188cm, kérdezzé meg bárkit a konditeremben! ;) Viccet félre, télleg annyi. De szvsz 2 kattintás..
  • bvalek2 #10
    Picit off, de Viktorról szól a média éjjel nappal, nincs jobb dolguk? Miért egy olyan emberrek ijesztgetnek, akinek nincs is hatalma? Az Orbán-fóbiától már hányingerem van. Volt ő már miniszterelnők, és jé túléltük. Sőt, ők vezették be a holokauszt-emléknapot is, úgyhogy divatnácizók befoghatják. Komolyan OV maradt az egyetlen alternatíva, az összes többi jelölt kinyírta magát, pffff... Így könnyű lesz neki győzni.
  • bvalek2 #9
    Gonosz vagy :)

    Az első hozzászólásomból nem derült ki a véleményem? ;)
  • Razgon #8
    Kicsi a bors, de büdös! Ezt akartad mondani?:)
  • bvalek2 #7
    Na mit mondtam, na mit mondtam, na mit mondtam, na mit mondtam?

    A 188 cm-t az imidzséhez találták ki. Valójában jóval alacsonyabb, ez látszik rajta, a testalkata sem olyan mint a magas (és izmos) embereké, aztán Viktor sem volt sokkal magasabb miniszterelnök korában
  • Sonor #6
    While Arnold Schwarzenegger's height was always believed to be 6 feet, 2 inches (1.88 m), a July 2002 article in US Weekly magazine speculated that Schwarzenegger was actually closer to 5 ft 10 in (1.78 m). During his campaign for governorship it was noted that Schwarzenegger was considerably shorter than many expected, with others putting his height at around 5 ft 10 in (1.78 m), exactly as reported in US Weekly. His spokespeople now give his height as 6 ft even (1.83 m). Assuming his height was ever closer to 6'2", it is possible he may have shrunk slightly with age, although four inches seems too much to lose by the mid-fifties.

    tessék még a fan-site-on se tudják, pontosan milyen magas. Amúgy kit érdekel? Öregszik, megy össze, régen meg volt vagy 183-4 centi. Attól még elbírta a géppityut. Ez aztán az értelmes fórumozás globális felmelegedés témában :D
  • viizo #5
    így van, Svarci magas, viszont előfordulhat hogy Bvavek keveri Stallonéval, aki sokkal alacsonyabb, 174 körül mozog
  • Cat #4
    Sose értettem azokat az embereket, akik hülyeségeket pofáznak ahelyett, hogy utánanéznének a valós infónak. Csupán annyit kéne tenned, hogy beütöd egy keresőbe és elolvasod. Tucatnyi honlap, mind ugyanazt irja, ehelyett meg veszed a fáradtságot, és közlöd, hogy kételkedsz a bejegyzésben (amiben már szintén hivatkoztam egy forrásra).

    http://www.google.com/search?hl=en&q=Schwarzenegger+height