MTI

Alacsony fokozatú rendellenesség a paksi atomerőműben

A paksi atomerőmű nagyjavítás alatt álló 4. blokkjának visszaindítási próbái során rendellenességet tapasztaltak, az eseményt a Nemzetközi Nukleáris Eseményskála (INES) legalacsonyabb, 1. fokozatába sorolták.

A 4. blokkon az éves karbantartási munkálatok elvégzése után a szükséges ellenőrzéseket követően megkezdték a visszaindítási próbákat, amelynek során a szabályozó és biztonságvédelmi rendszer egyik rúdjának hőmérséklete a szabályzatban foglalt határérték fölé emelkedett - közölte Mittler István kommunikációs vezető.

A visszaindítást az esemény kivizsgálásának idejére leállították, az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága és az erőmű szakemberei az eseményt az INES 1. fokozatába sorolták, amely rendellenességet jelent - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a nem üzemelő blokkon észlelt rendellenesség az erőmű nukleáris biztonságát nem veszélyeztette, a hiba elhárítását követően a blokk visszaindítása folytatható. Az erőmű másik három blokkja továbbra is teljes kapacitással részt vesz a termelésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • intrex #3
    Mi mást lehet hozzáfűzni? :)
  • JZO #2
    köszönjük a hozzászólást :)
  • Normal #1
    Jó.