MTI

Az EU-ban nő az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása

Az Európai Unió környezetvédelmi ügynöksége szerint 18 millió tonnával nőtt 2004-ben az uniós államok együttesében az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása. A növekedés nagysága jelentősnek látszik, de arányaiban viszonylag csekély, 0,4 százalékos volt.

Az ügynökség mindazonáltal nem tartja mellékesnek a növekedést: illetékese úgy fogalmazott, hogy a tavaly előtti többlet annyi volt, amennyit 3 millió autós bocsátana ki járművével a Föld megkerülése során. A 18 millióból 11 és fél millió tonna a régi 15 tagországra jutott, s ezek közül leginkább Spanyolországban és Olaszországban volt növekedés.

Sztavrosz Dimasz, az EU környezetvédelmi biztosa szerint jókora munka vár még a kiotói jegyzőkönyvben vállaltak teljesítésére, hiszen az 1990. évi kibocsátási szintet 2012-re 8 százalékkal kell csökkentenie az EU-nak, bár ezt a újonnan csatlakozóknak nem kell tartaniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittao #3
    Röhej...
  • Praetor #2
    Hja.

    Csak a németeknek meg az osztrákoknak van eszük, a rengetek szélerőműparkkal. Simán teljesítik a kiotói egyezményben vállalt kötelezettségeiket.

    Nálunk meg a kormány behúzta a kéziféket, és csak nagyon kevés park kapta meg az energiahivatal engedélyét. A politikusok túlságosan össze vannak fonódva az energiaszektorral.
    Nehogymá a jelenlegi rendszeren változtatni kelljen, mert akkor a környezetnek jobb, a politikusoknak és a klientúrájuknak meg rosszabb lenne...
  • turul16 #1
    Tul sok a hő erőmű.